Kirjoittaja Aihe: Senja. Laukvik  (Luettu 17965 kertaa)

Poissa Veku1

 • Admin
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 406
Senja. Laukvik
« : 29.06.12 - klo:21:27 »
Tervehdys!
Onko kellään kokemuksia paikasta...
http://fishinginnorway.com/
Ollaan ensi keväänä tuonne menossa ja vähän jo kiinnostaa että onko kellään tuosta paikasta kokemuksia?
Vaikuttaa kivalta mut lisätieto olis kivempaa. Ja jos on jollain ko. alueen hotspotteja tiedossa niin en pistä pahakseni jos niittä kertoisitte :D
Ompi siis ihan koillis-senjalla

Poissa Veku1

 • Admin
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 406
Vs: Senja. Laukvik
« Vastaus #1 : 15.05.13 - klo:21:08 »
Ihan vaan hehkutuksen vuoksi mainittava että se on aamulla lähtö kohti norjaa. ;D Toivotaan että kelit on kohdallaan. Rapsaa sit viimeistään reissun jälkee.

Poissa Veku1

 • Admin
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 406
Vs: Senja. Laukvik
« Vastaus #2 : 28.05.13 - klo:14:46 »
No Niin! Jälleen on viikko takana norjassa ja kivaa oli. Oltiin reissussa 12 hengen porukalla jossa oli myös ensikertalaisia mukana. Matka alkoi meillä 17.5 ja siinä nyt oli muutamia muuttujia matkassa jotka hivenen jopa huvitti. Ensimmäisenä meni kärristä rengas ja kun Jyväskylässä uutta hankittiin niin todettiin että vararengas on myös pienoinen riski niin vaihdettiin myös se. Siitä sitä sit losoteltiin kohti Norjaa ja seuraava vastoinkäyminen joka tosin oli loistavasti ajoitettu, tapahtui vasta Kilpisjärvellä kun linikan löpö loppui. Jostain syystä kulutus oli hivenen kovempaa ja 400m ennen huoltsikkaa meni tankki tyhjäksi. Tarkasti ajettu.
Kun lopulta päästiin Senjalle niin oltiin niin hyvissä ajoin että otettiin pienet unet ennen majapaikan läheisyyteen siirtymistä. No siitä kun sitten lähdettiin siirtymään pelipaikkojen lähesyyteen meni kärristä aisa poikki juuri kun oltiin mökkien kohdalla. Kummallisen tarkkaa tuo ajoitus. No siellä oli yksi mökki jo vapaana ja saatiin roippeet pois kärristä ja paikallinen mökkien isäntä neuvoi meille paikan jossa olisi mahdollisuus kärri korjata. No oli Norjan itsenäisyyspäivä niin, asia ei ollut ajankohtainen eikä kyllä kiireinenkään. Katseltiin siinä paikat ja veneet ja alettiin majoittumaan.

Kun lopulta oltiin saatu leiri kasaa ja hommat pelaamaan niin toi paikan emäntä kummallekkin talolle Norjan lipulla koristellun täytekakun juhlapäivän kunniaksi. Vaihdettiin tuliaisia ja tultiin tutuksi, jonka jälkeen ajateltiin lähteä kopaisemaan paikkoja. Ei tullut mitään mainittavaa.
Seuraavana päivänä lähdettiin kahdella 20 jalkaisella Kvaernolla kohti Malangsgrunnenia koska keli oli pläkätyyni ja sitä oli jatkossakin luvassa. Matkalla törmättiin pariin +10m valaaseen ja niitä tovi ihmeteltyä jatkui siirtyminen kohti pelipaikkoja. Matkaa eka pisteelle tais tulla 67 km, eli tovin sai körötellä. Pyörittiin pitkin matallikkoa ja isoimman turskan ollessa 9kg tultiin siihen tulokseen että troolit ovat paikan tyhjentäneet. Mutta tulipahan käytyä.

Loppupäivinä keskityttiin lähinnä ulkomeren reunamatallikkojen kalastukseen ja vetouistelua kokeiltiin takiloilla. Pohjan epätasaisuudesta johtuen ja selkeiden pallasmatallikkojen puutteesta, joissa olisi ollut helpompi uistella, johtuen ei mitään mainittavaa. Turskaa ja todennäköistä pallastärppiä lukuun ottamatta.  Jigittelemällä tuli turskaa ja ei mitään eli keilaa sekä muutamia pallaksia joista pienimmät jatkoivat vaellustaan. Isoin lätty oli 24kg joka tuli norjan ensikertalaiselle. Hienoa, niin sillä niin on jälleen yksi vakikävijä porukassa mukana. Lisäksi muutaman kerran antoivat pallakset kunnon kyytejä porukalle joista mainittavin oli kun erään isomman lätyn perässä porukka joutui ajelulle ja loppupelissä oli 50lbs vapa parähti poikki. No onhan nuokin kokemuksia jotka varmasti jäävät mieleen. Muutamia kissoja tuli myös ja isoin turska oli 12.5kg.
Paikka oli ihan kiva ja homma toimi hyvin. Meillä oli myös telttasauna joka oli kyllä taas ihan kiva juttu pitkän meripäivän jälkeen. Veneiden kulutus oli varmaan keleistä johtuen yllättävän pieni ja vaikka litrahinta oli 2.5e:npaikkeilla niin se ei tuntunut missään. Kelit oli tosiaan niin lämpimät ja tyynet että tuollaista viikkoa tuskin enää tuulee kelien suhteen koettua. Joka jannulla oli kuuppa punainen reisssun jälkeen.

Paikkaa voin kyllä lämpimästi suositella muillekin koska hintataso oli hyvä ja kalaakin kuitenkin löytyy. Myöskään palvelussa ei ollut suurempia moitteita ja tervetulleiksi meidät takaisinkin toivottivat. Annan mielelläni lisätietoja paikasta jos jotain sattuu kiinnostamaan.

Asioita joita reissusta jäi  mieleen:
-Vahingon/vastoinkäymisen ajoitus on tärkeätä
-Hevoselle heiniä ja Maa on niin kaunis!
-Pallaksen syöksy niin maalla kuin vedessäkin?!? ::)
-Todella kivaa oli hauskassa porukassa ja nauru jäi Malangille kaikumaan…
-Uidessa pää kannattaa kastella ;D
-Kiva paikka ja hyvät palvelut kalaisilla vesillä
-Aurinkorasvaa ei kannata aina kotiin jättää

Kiitokset vain kovasti reissussa olleille mukavasta reissusta jossa koettiin paljon!!!

Poissa Veku1

 • Admin
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 406
Vs: Senja. Laukvik
« Vastaus #3 : 06.01.15 - klo:23:06 »
Onkohan kukaan foorumin porukasta vieraillut tuolla meidän jälkeen? Toukokuun lopussa olis taas tarkoitus tuonne mennä viikoksi. Jos joku on siellä käynyt niin olis kiva kuulla kuinkas reissu on menny!