Kirjoittaja Aihe: Majoituksista  (Luettu 10243 kertaa)

Poissa Dartsmaster

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Majoituksista
« : 12.02.11 - klo:19:14 »
Olikin jossain aikaisemmassa ketjussa asiasta muutama sananen. Dintur "repii rahat mökin omistajien selkänahasta". Toisaalta, olen nytkin  viimeisen 2 vkon aikana ollut suoraan yhteydessä kolmeen majoitusta tarjoavaan paikkaan (paikkoihin, jossa dinturin mukaan enklannilla pärjää...) ja eivät edes vastaa s-posteihin! Toinen huomio on se, että paikat pyytävät samaa kymppitonnia vkosta, kuin Dinturin kautta varatessa. Odottaisin asiakkaana väh. 15-20% alennusta ko. hinnoista (dintur ottanee 25-30%?, kuten Suomen hienoin ja juostamattomin mökkimajoitusyritys). Tuntuupi, että norskeilla vielä jonkin verran oppimista bisneksistä. Osalla menee jo ihan hyvin, kuten viimeksi, kun olin Balsfjordilla. Homma toimi hianosti! Lisäksi ihmettelen, ettei kukaan tarjoa vaatimattomampia palveluja ja halvempaa hintaa? Vai eikö ne ole netissä? 5tonnia veneestä on ok, kun se on normi hinta, mutta joku vois tarjota hiukan kälysempääkin paikkaa ja ottaa esim 3000-4000vko / 4-6 henkilöä. Mitäs porukoille tästä vuodatuksesta tulee mieleen? Pankaas kommenttia!

Poissa Pete Peltonen

 • Admin
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1111
  • http://www.crazy-cod.com
Vs: Majoituksista
« Vastaus #1 : 12.02.11 - klo:20:15 »
Norjalainen bisnesäly ei ole kovinkaan kummoinen tässä tapauksessa. DINTUR ottaa noin 20% komission myymistään tuotteista, ja se on suoraan yrittäjän katteesta pois. On aivan normaalia, että suoraan yrittäjältä kysyessä hinta on sama kuin DINTUR:lla. Alennusta voi toki tiedustella jos hinta tuntuu suolaiselta, mutta kokemuksesta voin kertoa että katteet eivät ole suuren suuret. 

Kaikki yhteistyökumppanini vuosien varrella ovat olleet DINTUR:in kanssa sopimuksessa, ja kaikki ovat purkaneet sopimukset huomattuaan ettei DINTUR:in kautta myydyistä tuotteista jää juuri mitään yrittäjälle. Sopimukset ovat hankalia ja niiden purkamisaika on pitkä.

En halua tässä mennä sen tarkemmin DINTUR:in ja yrittäjien välisiin asioihin, mutta Crazy-Cod Camp ei tule koskaan työskentelemään missään muodossa DINTUR:in kanssa.

Norjalaisesta sähköpostikulttuurista: on pikemminkin syytä yllättyä, jos vastaus tulee alle viikossa. 

Hinnoista: halvalla ei saa hyvää. Halpoja majoituksia ja veneitä toki löytyy, jos niitä haluaa käyttää. Onko sitten järkevää säästää vaikkapa 200 euroa porukan lomakustannuksesta, kun mökki on kylmä kesälläkin, lämmin vesi loppuu kesken, veneen moottori on puolet sovitusta vuokra-ajasta epäkunnossa tai veneen runko on täynnä vettä ja vauhtia on kaikki 10 solmua kaasu pohjassa.


Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!

Poissa Dartsmaster

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Majoituksista
« Vastaus #2 : 12.02.11 - klo:21:35 »
Hello Petri ja kiitos, paljon täyttä asiaa! Täällä päin maailman kolkkaa on tarjolla esim vkonloppumökkiä 100€ -> 1000€ (ja varmaan kalliimpaakin, ja jokainen ymmärtänee, että paikat on hiukan eri luokkaa.) Mutta kaikki maksaa melko tarkkaan saman vuonon rannassa. syy 1. Dintur:in standardiin pitää yltää 2. villit paikat ei ole netissä. 3. Kaikki luulee, että turistit haluaa jotain tietty tasoa ja on valmiita maksamaan siitä? OK. Olipa mitä tahansa, mainostampa tässä vanhempieni kahta täysin erilaista ja erihintaista vaihtoehtoa http://www.mokkiin.fi/index.htm   Tällaisista paikoista kukin voi valita joko tilaa tai tasoa... ps. jos nyt meni liikaa mainokseen, niin SORRY. ps. aika hyvin kuhaa -> http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolsin_voimalaitos alapuolella  8)

Poissa Mikko

 • Yleisvalvoja
 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 165
  • LämpöRuukki
Vs: Majoituksista
« Vastaus #3 : 12.02.11 - klo:21:49 »
Kyllä yhdyn siinä mielessä Petrin vuodatukseen että hyvää ei saa halvalla.
Meidänkin porukalla maksetut  majoitus /vene hinnat kyllä nousevat joka vuosi.Mutta niin nousee taso myös.
Joskus sillä keskihinnalla  saa oikeastaan sitä surkeinta Norjan tarjontaa.

Tuosta Dinturista ei ole kyllä yhtään huonoa kokemusta vielä , lienee yhden tekevää maksajasta kuka sen 20% saa jos homma toimii.
Entäs sitten jos yksityisen kanssa ei homma toimikaan? Milläs puolustaudut vieraana, vieraalla kielellä ja yleensäkin ulkomaalaisena?
Esimerkinä Årviksandin "mukava" isantä joka peri meiltä 200NOK /päivä ylimääräistä, kun oli mökissä kolmas henkilö.
Piti olla 200 Nok/per viikko,palauttivat kyllä rahat äkkiä kun Dinturilta kysyin että mites näin?
Oli muka väärin käsitys, hassua ettei sitä korjattu vaikka kysyin "mukavalta" isännältä tästä lähes päivittäin.
Vaadin kuitin viimeisenä päivänä tästä ylimääräisestä maksusta jota sitten kierreltiin ja kaarreltiin ja sitten tuotiin kuivakalaa ym..

Poissa Jani

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1172
Vs: Majoituksista
« Vastaus #4 : 18.12.12 - klo:23:29 »
Ite olen vähän kahta mieltä asiasta.

On nimittäin kokeiltu tehä halpa reissu, mikä tuli kalliimpaakin kalliimmaksi.

Toisaalta Norjassa maksaa mökki+ vene noin 2000€/vk paikasta riippumatta, +-200€. Se on aika iso summa yhen perheen tai pariskunnan tai yksin maksettavaksi. Varsinkin kun Turkkiin pääsee halvemmalla viikoksi täysihoidolla, tai Thaimaahan 2v omatoimisesti lentoineen ja majoituksineen. Ite kyllä lähtisin mieluummin viikoksi yksin Norjaan kun turkkiin jos hinta olis sama.  8)

Homma muuttuu ihan täysin jos mukaan saa 4-6 henkeä. Vappukarkelot oli hyvä esimerkki miten homma saatiin edulliseksi. Muutenkin jos on mahollista saaha niitä kuluja jaettavaksi 2-3 eri osapuolen kesken, niin omien kokemusten perusteella en voi suositella auto/telttamajoitusta.
Itellä on ongelma noitten porukkareissujen kanssa, kun epäsäännöllisissä työsuhteissa ei voi varata/sopia mitään vuotta ennen. Ja tällä hetkellä näyttää olevan niin, että Majotusten/veneiden vuokrauksen osalta kysyntää on enemmän kun tarjontaa ja varaukset on tehtävä mielellään se vuosi etukäteen.

Kaipaisinkin infoa paikoista, joissa 1-2 aikuista ja 0-2 lasta voisi majoittua vähän edullisemmin, vaikka ilman venettä. Mistä niitä löytyy, vai onko niitä ollenkaan? Sarnes näyttää tarjoavan varamajoitusta 2hengen huoneessa hintaan 4500kr, eli noin 620€, tuonne voisi kuvitella hinnan puolesta menevänsä vaikka yksin viikoksi kyhjöttämään. http://www.nordicfishing.fi/Sarnes/Sarnes_Rorbuer.htm Näitä lisää kiitos.