Kalastuspaikat > Veneen vaativia paikkoja

Vestertana

<< < (2/3) > >>

Sami G:
Sattuisiko Karpoffin Esa lukaisemaan tätä ja kertomaan kuulumisia Vestertanasta, huomasin että olit vasta käväissyt paikalla. Joko vuonon perällä oli isompia kaloja ym. ? Aikomuksena olisi lähteä ensi viikonloppuna käymään Pykeijassa, mutta mikäli tämä viheliäinen itä-koillistuuli jatkuu, niin pitää vaihtaa paikka suojaiseen Vestertanaan.

esa karpoff:
Joo kävin Vestertanassa ja majoituksena se tuttu Rolfin mökki oli täydennettynä laiturihuoneella 30 m2 ilman kalustusta.  Niin, meillä oli kaksi lapsiperhettä mukana ja nelivuotiaat Mihkkal ja Iiro vetivät pikkuturskia ja seitä solkenaan rannan tuntumasta.  Kokeilimme hetken (n.1t) lintukallion edestä syötillä varustettuja kalmareita (200g).  Syöttinä oli pikku puna-ahven ja komesti tuli kunnon rouhaisu ja joka kerta syötti katosi.  Jotain siellä on, mutta pitäisi päästä varttuneemman seuran ja väljemmän aikataulun kanssa kokeilemaan.  Eräs viereisten mökkien omistajista oli saanut 20kg paltaan vuonon perän "matalikolta".  Sielläkin pitäisi keretä vetämään niitä JUK-SAN "syvävaappuja".  Läntisen niemen kärjen tuntumassa n. 70m syvyydessä sanottiin olevan suur'seitä, mutta nekin olisivat vaatineet vähän hakua, johon meillä ei aika riittänyt.  Meritaimenet ja -raudut loistivat poissaolollaan, lienevät Vestbuktan N-puolella n. 2km olevan luodon ja mantereen välissä, kuten samaan aikaan pari vuotta sitten.  Yleensä ne näkyvät jo kaukaa kun hyppivät ilmaan, taimen loikkaa ja rautu hyppää pystöön.  Siihen kun menee veneellä pyörimään ainakin 3 Paravaania perässä, ni rupee vavat tärisemään.

Niin, eräs hylkeenpyytäjä aloittaa paukuttelunsa tällä viikolla ja uskoisin pakastimessa meitä odottavan ainakin yhden ruhon, holkerihaaskaksi uhraamista varten. 
Mikäli suurkalan jahti kiinnostaa vilaiskaapas tuonne Järjestetyt tapahtumat & reissut / holkerireissu,    

Sitten kova uutinen Tarfjordissa, Torhopin ja Vestertanan välissä on yksi hieno ja nykyaikainen 6hlö:n mökki kauniilla kentällä meren rannnalla.  Venekkin tarvittaessa löytyy ja vrk. hinta on 1000Nkr (ilman venettä).  Yhteystiedot: 
Jan Wildgård +4778927137    Puhuimme Norjaa ,enkä muistnut kysyä hänen kielitaitojaan. 
Mökkiä uskallan suositella.  EK

Sami G:
No niin, kaksi vuotta on aikaa pyörähtänyt ja Vestertanaan olisi viikonloppuna tarkoitus suunnata. Viimeksi ei tarvinnut kalantulolla mässäillä, mutta paikka jätti niin hienon mielikuvan että uusiksi pitää laittaa. Ja tietenkin vanhaan kunnon tapaan, poikaporukalla, telttamajoituksessa ja oma pikku paatti mukana. Kylmää ja viluistahan siellä saattaa tähän aikaan vuodesta tietenkin olla, mutta ei taideta shortseja mukaan ottaakaan, kelkkavarusteet saattavat olla sopivimmat kelluntapuvun ohella 8)

Onko Karpoffin Esa kuulolla, onko sinulla tuoreempia käyntejä paikalla ja mitä kokemuksia?

PS. Onko Esan profiilin kuva juuri Vestertanasta ja taustalla pikkukajavayhdyskunta? Itselltäni löytyy lähes vastaavan näköinen kuva edelliseltä reissulta.

Sami G:
No niin kausi avattu. Kylmää, märkää ja tuulista oli Vestertanassa viikonloppuna ja osa järvistä oli vielä lauantaina jäässä kun menimme. Tällä kertaa emme leiriytyneet sinne koulun rantaan, koskapa tuuli oli niin kova ettei teltan pystytyksestä olisi tullut mitään, eikä pikku veneellämme olisi siitä asiaa ulos ollut. Ihan ok leiripaikka löytyi sieltä Sjursjoen sataman läheltä ja siitä myös pienen veneen laskeminen onnistui. Hieman tunnelmaa masensi ikivanha öljyinen kaivuri, jonka viereen telttamme pystytimme, saimme näin tuulensuojaa teltalle.

Itse kalastus olikin välillä aika haasteellista kovan tuulen vuoksi, joka puuskissa puhalsi arviolta 12 m/s. Paikan suojaisuuden vuoksi isompaa aaltoa lähivesille ei kuitenkaan syntynyt ja semmoisen 600 g pilkin kanssa kalastus onnistui joten kuten. Saalis jäi laihaksi kuten odotimmekin, 3 kissakalaa 1-3,5 kg ja jokunen pieni sei, turska, kolja ja kampela.

Vestertanan jylhät vuorenseinämät lintuyhdyskuntineen tekivät jälleen kuitenkin vaikutuksen, joten eiköhän sinne mennä vielä toistekin, kesäisempään ajankohtaan heinä-elokuulla.

Alla kuva pikkukajavayhdyskunnasta, hieno paikka!

tonimv:
Kyllähän Norjassa viihtyy vaikkei paljoa saalista tulisikaan.
Kevät ei taida kovin pitkällä vielä olla tuolla korkeudella. Viimeviikolla olin Andörjalla ja siellä oli jo ihan kesäinen tunnelma.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta