Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Reissujutut / Vs: Saltstraumen brygge
« Uusin viesti kirjoittanut Teletappi 23.08.17 - klo:10:47 »
Paikkoja kannattaa aina katsoa etukäteen kunnon kartoilta ja tietysti luottaa sitten siihen että paikalta tulee kalaa eikä lähteä sokkona etsimään.
Olemme yleensä käyttäneet https://kartor.eniro.se/?c=70.128231,18.981628&z=9&l=nautical sivua missä on hyvät merikartat.
22
Nordic Fishing:in majoitusvarauspalvelu / Vs: Incredible Fishing with Hissu & Tommi
« Uusin viesti kirjoittanut arkka 22.08.17 - klo:18:21 »
Non ni, ny se viimein alkaa! Incredible Fishing with Hissu & Tommi. Eka jakso huomenna ke 23.8 klo 21.00 TV6. Jaksot uusitaan to, la, su ja ma. Sunnuntain jakso TV5.
Norjan Sandland seikkailut jaksoissa 2 ja 3!!!
Muistakaahan kahtella!  ;D
23
Reissujutut / Vs: Sandland 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Antsu 20.08.17 - klo:10:13 »
Ei saa mennä enää Motonettiin. Sinne menee liikaa rahaa, jota ei ole. Käväisin vielä siellä ja neljä 24cm Karikkoa tarttui mukaan. Sitten vähän uistinrenkaita ja muuta pientä. Työhanskoja pitää vielä jostain hakea. Nippusiteitä löysin kotoa. Jälkimmäisillä on hyvä vähän tukevoittaa kalajigin kiinnityksiä ja saa niillä tarvittaessa ihan hyvin vaikka sein silmäaukoista rigiin kiinni, jos sellaista alkaa viritellä. Fathom 25 tuli postissa ja näytti aivan pikkunäppärältä. Taidan viritellä se uuteen vapaan kiinni, niin pitäisi olla ainakin yksi toimiva uusi herkku kalastella. Spiderwirerulla on vielä tulon päällä. Toivottavasti se ehtii ensi viikolla. Minusta se ei ole kovin hääviä siimaa, mutta mitään muuta hinnaltaan järkevän oloista en löytänyt tuohon hätään ebaystä. 600m olisikohan 0,39 paksuutta oli noin 60e. Se alkaa hinnaltaan olla ihan ok. Muuten olen itse tykännyt Berkleyn Whiplashista (on kyllä selvästi paksumpaa kuin ilmoitetaan) ja sitten Powerprosta.

Tänään illalla pitää ehkä kaivaa matkalaukku esille ja alkaa laittaa vähän vaatteita kokoon. Huomaa sitten, jos jotain tarvii vielä hankia. Ei kyllä pitäisi. Merinovilloja on ostettu kaiken maailman alennusmyynneistä kun on tullut vastaan. Sandlandin merikartta pitää vielä kaivaa jostain esille.
24
Reissujutut / Saltstraumen brygge
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 17.08.17 - klo:16:19 »
Kolmas yritys kirjoittaa jotain viimekesän reissusta, edellisten kirjoitusyritysten taso laukaisi ilmeisesti tabletissa itsetuho toiminnon .
Eli, tämän kesän reissu tehtiin koko perheen voimin Salstraumeniin, ajatuksena oli kalapaikka jonne/josta ei olisi lauttaa ja mahdollisimman "lyhyt"
ajomatka.
Mökit olivat ihan ok, mutta nämä vanhemmat eivät vastaa tuota nettisivun mielikuvaa, osa uusista oli vielä rakenteilla
Veneet kyllä vastasivat odotuksia laitureissa kellui 30 kpl Gemi 600 veneitä 80 Hondilla ja lowransen 7 tuuman kosketusnäyttö kaiku/plotterella.
Veneeseen ostettiin vuokrattaessa 70 litraa polttoainetta ja luovuttaessa tankkiin jäänyttä ei hyvitetä, respasta ostetut täydet jerryt hyvitettiin.
Kalapaikat olivat jälleen ihan hukassa, ainut mielikuva oli sillan alta saatavista pikku seistä. Respan Kurt neuvoi  että vuonossa ei ole kalaa vaan se on ulompana merellä, pallas paikoista hän mainitsi Sandhornoyan suuren pohjoiseen aukenevan lahden itä ja länsi suun.
Eka päivänä suunitelma oli lähteä sinne ulommaksi, mutta rupesi usko Bodon kohdalla loppumaan ja käännyttiin tuohon "lähelle"Sandhornoyalle,
uistelun tuloksena oli yksi 4 kg turska seuraavan päivän lounaaksi ja jokunen vielä pienempi takaisin heitettäväksi.
Seuraavana päiväna pyysimme lasten kanssa saltstraumenista pikku seitä, ongelmana oli ettei oltu oikein varauduttu niin pienillä vieheillä jotka olisi seille kelvanneet. Onneksi kumimakkien seasta löytyi pari solakkaa 4 tuuman kalajigiä joilla kaloja rupesi tulemaan.
Tänne riittää varusteiksi kuhan jigaus kalusto
Itse kokeilin alussa jotain raskaampaakin, ilman tulosta. Virtauksen voimistuessa päätin että on viisampaa etten kalastele vaan seuraan pyörteitä ja rantoja. Virtaus on todella voimakas ja saimme aikataulut jolloin ei ole mahdollista kulkea sillan ali (eikä lännempänä olevasta kapeasta salmesta)
Joku välipäivä meni Bodossa, yhtenä päivänä lähdimme opas veneen perään vähän kauemmaksi(=40km) Bliksvaerin taakse, täällä oli hyvän näköisiä paikkoja ja takaisin tullessa löysimme parista luodosta 6 -10 kg turskia.
Seuravana päivänä kokeiltiin uistelua, saaliina pikku turskaa, pohjatärppejä ja siimasoppaa (kiduskannesta tarttunut pikku turska plaanaa 70 metrin siimalla yllättävän paljon)
Toiseksi viimeisenä päivänä päätettiin lähteä  kiertämään Landegode, joka on saari 15 km bodosta länteen, kuten tuo Bliksvaerkin, tältä reissulta ei juuri kaloja tullut, vaikka kopaistiin kymmenkunta paikkaa, ehkä syynä oli liian hyvä keli, vene ei juuri ajelehtinut eli pilkittiin samaa reikää.
Viimeisenä päivänä kävin vielä kokeilemassa sandhornoyan lahdella , mutta jopa pikkuturskakin tuntui hävinneen vesien lämmettyä.
Kaikenkaikkiaan normi reissu, enimmäkseen pyytämistä ja vähemmän saamista.
Mökin olisi voinut varata ilmeiseti vain muutamaksi päiväksikin, jolloin tämä soveltuisi hyvin sellaiseen perheen kanssa tehtävään "kevyt"kalareissuun, miinusena oli tuo matka kalapaikoille 35-40 km ja kunnolisten karttojen puute, mökin seinällä oli kartta mutta veneessä ei.
Tuolta matkka pelkällä plotterilla on aika mahdoton kalapaikalle sattua, pitää kyllä vieritää ja zoomata melkoisesti. Parempi on katsoa mökissä mahdolliset paikat etukäteen, ja kun kuvitteli olevansa lähellä niin sitten yrittää löytää ne plotterilla.
25
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut Veku1 16.08.17 - klo:23:02 »
Tuo vaapun väri juttu varmasti on ihan paikkaansa pitävä, koska kontrasti ero kun on suurempi niin erottuu pohjasta pintaan päin paremmin. Tumma maha vaapussa erottuu aika kivasti verrattuna vaaleaan.
26
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 16.08.17 - klo:19:28 »
vaan mitäpä muut tuumaa....
27
Reissujutut / Vs: Sandland 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Antsu 13.08.17 - klo:21:36 »
Tänään piti sitten aktivoitua välineiden inventoinnissa ja huoltamisessa. Kaikenlaista roinaa tuli levitettyä työhuoneen lattialle. Aika paljon huonokuntoista sälää meni poistoon. Pari viehelaatikkoa, koukkuja, rigauksia, muoviroskaa. Toinenkin vapa (Nevercrack Fjordspin...) näkyi ottaneen itseensä sen verran, että se meni roskiin. Nyt olisi periaatteessa neljä jotakuinkin toimivaa vapaa ottaa matkaan. Olisi Savage Gearin hyvä merivapa, tuo uusi punainen, Sportexin Jolokia, Abun Hellbender inliner ja sitten pari varavapaa, eli vanha Elite 30 ja sitten japanilainen Awashima; outo peli, jonka ostin viime retkelle. Ongelmana on nyt tuo Accuraten kelan jalka. Se ei vain istu metallisiin kelakiinnikkeisiin, joten se pitää varmaan istuttaa Hellbenderiin. Ja ne lisäkiinnikkeen ruuvit ovat niin lyhyitä, että sitä ei pysty käyttämään. Laitoin kyllä jenkkeihin meiliä, että tarvisin pidemmät ruuvit. Ne eivät kyllä varmaan ehdi ennen reissua, jos niitä edes saa. Huomasin myös, että Penn Squall 40:n jarru takkuili aika pahasti ja purin koko vehkeen osiin. Jarrulevy on ilmeisesti jotenkin liimattu (onko mahdollista?) puolaan, koska ei sitä siitä puolan kyljestä irti saanut. Oli vähän itseensä ottaneen näköinen kyllä. No, putsasin ja tein parhaani. Pakko sen kanssa on pärjätä. Tai no. Ehkä sen jälkeen hieman tilasin Ebaystä Penn Fathom 25:n vipujarrulla varmuuden vuoksi :) Menin keväällä myymään Shimano Torium 30:n mukaan lähtevälle Tapsalle pesutornin kyljessä ja nyt se kostautuu...

Virittelin myös Bigbobeihin uusia koukkurigauksia vaijerikiinnitteisesti. Kokeilin kahta koukkua perään. Saas nähdä, miten se toimii. Jostain olin näköjään ostanut Solvkrökenin levitinhenkareita. Tosi asiallisen oloisia. Niitä voisi hyödyntää Bottom Bouncing -rigissä. Muutenkin olen huomannut, että kaikki Solvkrökenin valmistama näyttäisi olevan tosi laadukasta. Tietävät ilmeisesti, mikä siellä pelittää. Hong kongista piti hakea kesken päivän pari uutta veistä. Valtava halpa Mustadin fileointiveitsi (toiveajattelua?) ja tavallinen puukko. Nyt muuten muistan, että pitää vielä kurkata, saisiko jostain pihdit, missä olisi se kunnon sivuklontti kärjessä. Ei mitään pientä kynttä. Mahtaako ne ehtiä tulla, jos tilaa, saa nähdä. Paljon jäi vielä tekemättä ja monta tuntia meni. Aika touhua.
28
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 13.08.17 - klo:20:20 »
eipä tuossa juuri mikään ole väärin.
taikasanahan tuossa on se hiekka.
meillä vene menee aina niin hiljaa kun vaan pystyy.
koita myös räikeitä karikoita.
vaaput lähelle pohjaa.
meillä parempi iltapäivä.
syvyys 5-15 mteriä

ja vielä vaapun väristä. ajattele näin: mitä se pallas näkee kun
se makaa pohjalla ja silmät sojottaa ylöspäin.
29
Ruijanpallas / Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 13.08.17 - klo:18:41 »
Parin edellisen reissun uistelun tulokset ovat jääneet lähinnä kokemuksen tasolle, joten toivoisin viisammilta kommentteja mikä meni pieleen.
Vuoden aika: reissut on sattuneet elokuulle
Kalapaikka: Tromssa-Bodo akselilla, onko pohjoisempana paremmin kalaa ?
Paikka: hiekkapohja syvänveden äärellä tai saarten salmia, yleensä jonkun suosittelemia paikkoja
Vauhti: 3,8-5km/h
Syvyys: 10 metriä tai 300 gr lisäpainolla 20 m, siis veden syvyys uistimet 2-3 m ylempänä
Kellonaika: yleensä aamusta tai päivästä
Kuun asento: onko täydenkuun aika parasta aikaa
Uistin: karikko 24 cm, yleensä hopeana
Vedenlämpö: viime reissulla pintavesi oli paikoin15 c°, silloin tuntui jo pikku turskakin häviävän
Keli:on sattunut aurinnkoiseksi
Tällä tyylillä on vedetty n. 25 h ilman mitallista kalaa, lisätäänkö tunteja vai muutetaanko tyyliä ?
30
Kalaruokia ja kokkausvinkkejä / Molvasta kalakeitto
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 12.08.17 - klo:21:25 »
Kun tuossa viimesi fileroin molvan, niin katsoin että sen maksa näytti aivan samalta matikan. Niinpä otin sen mukaan ja paistoin sen, maku oli aikalailla matikkaa vastaava. Ensi kerralla kun saan molvan pitänee siitä (+maksasta) tehdä perinteinen "madekeitto"
Perunat, kalat, sipuli, suolaa, maustepippuria, voita ja pikku liraus vettä kattilaan  kiehumaan. Kun perunat/kalat kypsiä niin lisätään tilliä ja maitoa tai kermaa niin että kalat peittyy ja annetaan kiehahtaa.
Tämän voi joku testata onko matikan veroista, vai olisko tuo keila parempi kun on saman näköinen...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10