Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
https://www.tysse.no/tilhengerskolen/tilhenger-regler/fartsgrenser-med-tilhenger/
Joku katolla kuljetettava n 4m aluvene saattaisi olla kätevämpi ratkaisu kuin trailerivene jos haluaa ottaa oman pienveneen mukaan, tai sitten saman kokoluokan kumivene. Pienikin paatti laajentaa kalastusaluetta huomattavasti vaikkei niillä olekaan asiaa avoimille vesille.
Joo kumivene on ollutkin harkinnassa mutta luultavasti päädyn kuitenkin rotaatiovalettuun polyeteeniveneeseen. Joko Steady 400 tai Whaly 435.
Steady olisi helpommin saatavilla suomesta mutta whaly houkuttaisi enemmän, olisi tilavampi ja puolet pienempi syväys. Sen joutunee hakemaan virosta.
2
https://www.tysse.no/tilhengerskolen/tilhenger-regler/fartsgrenser-med-tilhenger/
Joku katolla kuljetettava n 4m aluvene saattaisi olla kätevämpi ratkaisu kuin trailerivene jos haluaa ottaa oman pienveneen mukaan, tai sitten saman kokoluokan kumivene. Pienikin paatti laajentaa kalastusaluetta huomattavasti vaikkei niillä olekaan asiaa avoimille vesille.
3
Joo toi 60km/h oli ainakin se tieto mikä mulla on. Eipä se kai ole mihinkään muuttunut. Ja kyllähän se vuorovesi vaikuttaa melkoisesti maisemaan

Jos jarruton kärry veneineen painaa alle 300kg, sitä saa vetää 80km/h.

Tätä en tiennytkään. Kyllä taisi silti 300kg raja mennä yli...

Mutta nyt kun löytyy varustuksesta longtail perämoottori jolla pääsee matalaakin vettä kiipeämään vastavirtaan niin tuli mieleen että onko moottoroidun veneen käyttö joella tai muilla sisävesillä miten luvanvaraista?
4
Joo toi 60km/h oli ainakin se tieto mikä mulla on. Eipä se kai ole mihinkään muuttunut. Ja kyllähän se vuorovesi vaikuttaa melkoisesti maisemaan

Jos jarruton kärry veneineen painaa alle 300kg, sitä saa vetää 80km/h.
5
Kerrotaan nyt jälkikäteen että homma toimi ihan kuin oli suunniteltu. Suurin haaste oli löytää sellainen ranta josta tuon veneen sai käsipelillä rantaan, mutta löytyi noin tunnin etsinnällä.
Auto oli parkissa sen pari päivää ilman ongelmia (ihan vain tien poskessa, katsottiin tarkemmin kartoista ettei ollut kenenkään tontilla) ja vietimme tuolla vuononpohjukassa pari yötä. Ei tällä kertaa kalastettu mutta nautittiin vain maisemista ja oli meillä telttasaunakin mukana :)

6
Vapaamuotoinen keskustelu / Vs: Merikalastus tapahtuma Sandlandissa
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 05.10.19 - klo:09:19 »
kyllä vaan. lehti haettu, hienoa toimintaa.  :D
7
Vapaamuotoinen keskustelu / Merikalastus tapahtuma Sandlandissa
« Uusin viesti kirjoittanut Veku1 01.10.19 - klo:23:47 »
Moi!

Järjestimme 24.7-31.7.2019 merikalastustapahtuman Norjassa Sandland bryggessä ja tapahtumasta löytyy nyt tarinaa uusimmasta Kalastus- lehdestä 3/19

Lehti löytyy esimerkiksi Motonetista ilmaislehtenä joten jos kiinnostaa niin kannattaa käydä hakemassa.
8
Reissujutut / Ofotfjord
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 19.08.19 - klo:12:11 »
Työvuoro listaan jäi 7 päivää vapaata, katselin mitä parin viikon varoitus ajalta löytyisi.
Ainut vapaa pieni " mökki"+ vene löytyivät Liland sjohusista, Ofotfjordenista ( Narvikiin menevä vuono).
Paikka sijaitsi aika syvällä vuonossa, joten ennakko- odotukset eivät kovin suuria olleet.
Mukaan lähti myös 14 v poikani. Vuokrattavana oli kaksi isohkoa mökkiä ja meidän vuokraama kalankäsittely mökin yläkerta. Asunto oli uusi ja hyvin varusteltu ( mm astian ja pyykin pesu koneet) veneinä perus kvarnot 50/60 yamahalla.
Ennakoon kalapaikoilta vaikuttivat itsestään selvä suuri matalikko mökkien edustalla ja Ramsundin lahti uisteluun, perillä kuultiin että lahti oli armeijan käytössä, siellä ei saanut kalastaa mutta läpi kulku oli sallittu.
Eka päivänä lähdimme kalastelemaan vuonon pohjois reunaa länteen päin, kalapaikat aika pienimuotoisia luotoja tai syvyys käyrän niemen nokkia, saaliiksi joku turska, keila ja pojan pilkkimä 14  kg merikrotti, siinäpä riitti ihmeteltävää niin veneessä kuin perattaessa. Kala oli ilmeisesti suurin krotti Liland sjohusin laiturilla.
Toisena päivänä ajettiin Tjeldsundiin, sieltä uistellen pikku pallas ja kova pallastärppi (karikko 24)
Kolmantena päivänä käytiin sitä "tärppiä" etsimässä, mutta löytymättä jäi. Poika sai onneksi elämänsä ensimmäisen uistelu pallaksen (80 cm).
Neljäntenä päivänä suuntana vuonon eteläpuoli Narvikiin päin, saaliiksi välivedestä reissun suurin turska 9 kg ja sei 3,5 kg + pikku seitä.
Illalla vielä uistelua lähi luodolla josta saaliiksi pallas tärppi  (rapala 26 magnum).
Viidentenä uistelua / pilkintää lähialueella, ei mainittavaa saalista tämä oli ainut päivä kun ( länsi) tuuli hiukan haittasi kalastusta. Muinakin päivinä tuuli 3-6 m/ s mutta vuono oli lähes tyyni.
Viimeisenä päivänä vielä Tjelsundiin uistelemaan, mutta saaliiksi 20 kpl C&R pikku turskaa 2-3 kg .
Paikasta jäi hyvä maku, pieni paikka/persoonallinen palvelu, kalalle pääsi joka päivä/tuulet ei haittaa.
Täältä tuskin ennätys turskaa nappaa, isoakin kalaa on tarjolla jos vaan on ottajaksi, mutta hyvä paikka lasten/perheen kanssa tehtävälle reissulle, ei ole lauttaa, iso matalikko heti mökin edessä ja varmaan lyhin automatka jäämerelle. Miinuksena on tuo matka avomerelle
9
Kalastuskeskukset / Vs: Loppa Fishing Camp
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 07.08.19 - klo:21:50 »
hyvä hyvä. vielä kun muutama kuva ois....
10
Kalastuskeskukset / Vs: Loppa Fishing Camp
« Uusin viesti kirjoittanut Pelipoika 07.08.19 - klo:12:47 »
Laitetaas vähän infoa Loppa Fishing Campista näin reissun jälkeen.

Orange house (yläkerta) oli passeli ja siisti paikka. Ei aivan Sandlandin tasoa mutta meille erittäin hyvä. Makuutilat kuudelle. Matkaa laiturille oli nelisen sataa metriä joten isompien tavaramäärien kuskaukseen tarvitsee autoa. Lähellä on kauppa hyvällä valikoimalla.

Matka kannattaa suunnitella tarkkaan, sillä Bergsfjordiin tulee  ja lähtee vain yksi lautta päivässä.

Veneinä meillä oli kaksi Wildeboatia. Paikan omistaja (Hynek) omistaa yhden Wildeboatin ja hän sai järjestettyä meille myös toisen. Tämän lisäksi on tarjolla avo-Kvärnöjä. Puheissa oli, että hän aikoo hankkia toisen Wildeboatin itselleen 2020 kaudelle. Plotterit/kaiut veneissä ovat pieniä ja ipad olikin tarpeeseen. Muuten parhaat veneet millä ollaan liikuttu noilla vesillä! Omat lassot ja muut systeemit kannattaa ottaa mukaan. Vapatelineitä (pystyasennossa) oli riittävästi komelle miehelle. Tankkaukset lähikaupasta joka on auki 10-13.

Kalavedet niillä seuduin ovat erityisen hyvät.

Kaiken kaikkiaan suositeltava paikka!
Sivuja: [1] 2 3 ... 10