Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Siimat => Aiheen aloitti: Mauno / Merikalastus.info - 10.10.05 - klo:10:17

Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 10.10.05 - klo:10:17
Onkohan kellään kokemuksia vapaan laitettavasta siimalaskurista?
(siis sellainen erillinen, joka kiinnitetään vapaan ja pujotetaan siima laskurin väliin).
Toimiiko?
Olen kuullut, että sellaisia on olemassa, mutta mistähän saisi?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 10.10.05 - klo:14:35
moi
tuossa yksi malli

http://www.normark.fi/kalastus/naytatuote.asp?t3=382
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 10.10.05 - klo:14:49
Kiitoksia Nypy!
Juuri tällainen oli mielessä.
Otsikko: Shiimalaskuri
Kirjoitti: Julli - 10.10.05 - klo:17:17
Joo-o,itellä jo toinen tuommonen käytössä,ensimmäisestä katosi se virtapiuha sieltä sisältä(sisältää pienen hehkun ja pariston,voi pimeessäki touhuta) ja muutenkin meni jotenkin jumiin, kiitos suolaveden.Unohtu huuhtelu hanan alla kokonaan kevään ja kesän reissujen välillä.Aika herkästi vapauttaa siiman heti kun on laskemassa pilkkiä veteen,vaikka kuinka yritti säätää herkkyyttä.Eli käyttö vaatii malttia!! Muuten ihan hyvä kampe,näytti syvyyden +-1m,kaikuluotaimeen verrattuna,löytynee kalat välivedestäki helpommin.Se näytön valaistus on kyllä haistapaskan hommia,otsalamppukin ajaa paremmin asian,mutta jos muistaa huuhdella suolavedet joka käyttökerran jälkeen,nii voipi olla että kestää pitempääki.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 10.10.05 - klo:20:22
Julli,
Kiitos tiedoista. Mitenkäs siimanpaksuden säädöt? Onnistuuko laittaa paksuakin kuitusiimaa?
Muutenkin tuon kuitusiiman kanssa, miten onnistuu? Ajattelin vaan, että yleensähän kuitusiima on muodoltaan aivan jotain muuta, kuin pyöreää!!
Otsikko: Siimalaskuri
Kirjoitti: Julli - 12.10.05 - klo:16:11
Jep jep Mauno,näin ompi.Siima kelalla ompi whiplashin 0.50mm kuitua,eli siinä voipi olla yksi syy miksi se vapauttaa siiman niin herkästi.Pari vuotta ollu kyseinen siima hyrrässä,tietoa ei ole miten käyttäytyy ohuempien lankojen kans.Siitähän löytyy +ja- säätö kyllä,mutta tuolla siimalla se on herkkä tai v...n herkkä. Reissussa yks kaveri heitti kyseisen oman vehkeen laidan yli, kun ei pälli kestänyt.Pari vuotta vanha siima alkaa totta vie olemaan loppua kohti aika rosoista,mutta siihen auttaa puukko,kaikkia muuta se on sitten kestänytkin.Sanat ei riitä kehumaan kyseistä siimaa pilkkihommissa!
Otsikko: Siimalaskuri
Kirjoitti: Julli - 13.10.05 - klo:18:48
Nonni,muisti palailee pätkittäin.Korjaus tuohon edelliseen,että siimahan ei olluna Berkleyn whiplashia vaan saman firman firelineä.Tuota merkkiä on nyt kai tullut markkinoille vielä pikkusen paksumpanakin,vetolujuus kai jotain hiukan yli 70kg.Hurjia alkaa olla lukemat,eihän sitä tarvi enää olla hinausköyttäkään auton peräluukussa mukana,virittää siimat peräkoukkuun nii hinaa auton ku auton,kunhan solmu kestää.Nii,ja veneen nosto traileriin onnistuu myös moisella.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 13.10.05 - klo:21:01
Oikeassa olet! Itsellä on ollut käytössä Berkleyn Fireline kuitusiimaa halkaisialtaan 0.52mm ja suora vetolujuus 72 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tällä tosiaankin hinaa vaikka autoa ja varmasti kaikki, mtä löytyy myös jäämeren pohjasta, jos vain ukko jaksaa. Huippusiima on ollut. Uskomatonta kyllä, vaikka siima on kuin rautalankaa, silti onnistuu heittäminenkin (tietenkin vaatii kunnon hyrrän).
Suosittelen!
Pitää alkaa harkitsemaan tuota siimalaskurihommaa. Varmaankin on suuri apu, kun kalastaa välivedessä!
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 13.10.05 - klo:21:05
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"
Oikeassa olet! Itsellä on ollut käytössä Berkleyn Fireline kuitusiimaa halkaisialtaan 0.52mm ja suora vetolujuus 72 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mistä tätä siimaa saa? Ei oo löytyny tästä meijän alueelta..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 13.10.05 - klo:21:16
Berkleyn tuotteita tuo maahan Pure Fishing Finland Oy puh. +358 9 350 8080.
Tai jos tiedät kalastustarvikeliikkeen, joka jälleenmyy Pure fishingin tuotteita, niin he kyllä tilaavat.
Voin huomenna selvittää tarkemmin siimasta, jos kiinnostaa!
Itsellä tuli hommattua tuollainen jättipuola (1200m) tuota kunnon hinausvaijeria.
(http://www.rpteam.net/SIIMA.JPG)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 13.10.05 - klo:22:36
Palioko tuommonen vaijeri kela maksaa?? Sama se ois tilata tuommonen kela porukalla.. Siitähän muutamaan kellaan laittas siimat..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 14.10.05 - klo:00:33
moi kaikille
ajattelin raapustaa tänne muutamia omia ajatuksiani vahvasta siimasta:
joitain negatiivisiakin puolia tuossa paksussa siimassa on, kelojen siimakapasiteetti on rajallinen, jos kalastaa syvästä niin useimmista keloista loppuu siima kesken, viime reissullakin minulla oli siimaa ulkona n 350-400m, vaikka syvyyttä ei ollut "kuin" n 230m, tuuli vei venettä ja siima oli vinossa ja lisäksi kala  kiinni, vaikkei ollut mikään jättiläinen (yli 17kg kumminkin) vei se siimaa ulos jonkun verran.
toisaalta syvässä on isoja kaloja , mutta kuka jaksaa pitää 2-3 metrin vavan päässä 70 kg, luulisin jarrun olevan lähes kaikilla jossain 5-10kg:n paikkeilla ja siinäkin on pitämistä jos tarvii pitkään väsytellä.
määrätty varmuuskerroin pitää olla tottakai, jos iso kala lähtee viemään sivusuunnassa pitemmälle tai vieressä on todella syvää niin pystyy sen pysäyttämään, (omat huomioni ovat kyllä, että ne menevät pohjaan, mutteivät vie paljoa siimaa sivullepäin, mutta isoja en ole ylös vielä saanutkaan) .
yksi huomioitava asia on se että jos tarttuu iso kiinni ja vie siiman kaikki ulos ja pidäppä siinä 70 kg vavan päässä, luulisin että jos itse ei lähde mukaan niin ainakin virveli lähtee käsistä, eli mielestäni parempi on enemmän siimaa kuin hirmu vahvaa, samoin jos kuva tarttuu pohjaan, niin ei sitä saa vetämällä poikki kuin veneen kanssa, jos taas laittaa ohuemman tapsin alas, ei vahvasta siimasta ole vastaavaa hyötyä, yleensä siima katkeaa kuitenkin solmusta jos siinä ei ole mitään vikoja, joten tapsinkin hyöty on kyseenalainen.
kulutuskestävyys paksussa siimassa on tietenkin parempi ja se kestää vaurioita paremmin, kun on varmuuskerrointa.
itse olen kayttänyt viimeisillä reissuilla siimaa jonka ilmoitettu vetolujuus
on 32kg, todellista en ole testannut, ja vahvin siima on fireline 51kg, jonka jaksan vetää tarvittaessa vavalla poikki
okuman titus 90:seen menee 0,50mm siimaa n 800-900m ja se riittää syvemmillekin vesille ja on myös varaa tarvittaessa katkaista huonoa pois, firelineä 0,38=51 kg pidän riittävän vahvana siimana jos ei ole valjaita ja kiinni itse vyöllä penkissä.
paksu siima ei mene tietysti niin helposti sekaisin ja se on helpompi selvittääkin.
mutta nämä ovat omia mielipiteitäni omien kokemusteni perusteella ja jokainen taaplaa tyylillään eikä mikään ole väärä vaihtoehto :D  :D  :D
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 14.10.05 - klo:14:45
No nyt tuli tietoa Berkleyn siimoista :!:

XDS Berkley Fireline 0.52mm (72kg) ei tuoda enään maahan  :cry:
(ohv oli n.290€ 1200m)

"normaali" fireline 0,50mm (49.9kg) 270m ohv 59€,
jättipuola 1000m ohv n.179€

Wiplash pro 0,28mm (46,9kg) 270m ohv 49€
jättipuola 1800m ohv n.280€

Wiplash siimat ovat paksumpia, mitä ilmoitetaan :!:

Itse olen ollut todella tyytyväinen tuohon XDS Firelineen. Siiman pinnoitus on tosi kestävää (ja liukasta), enkä ole saanut käytön jälkiä siimaan kovasta yrityksestä huolimatta. Juu, ruista pitää olla käsivarsissa, kun tuollaisien vetolujuuksien kanssa kalastaa. XDS siimassa on huippulujuus verrattuna siiman vahvuuteen, kun ajattelee noita lukemia: 0,52mm / 72kg!. Tuota huimaa vetolujuutta voin kyllä puollustaa tilanteessa, jolloin siiman päässä on kiinni se TOSI ISO. Silloinhan on mahdollista kiinnittää siima veneeseen kiinni ja nostaa kala syvyyksistä moottorin avulla, jolloin äkkinäinen paineen muutos kalassa rauhoittaa kyllä sen. Tämä on ihan varteenotettava vaihtoehto tilanteessa, jossa kala on niin suuri, ettei saa sitä muuten tulemaan ja tietää todellakin, että siima kestää!
Niin, nämähän ovat niitä makuasioita ja itse yritän jatkossa saada hommattua lisää tuota XDS Firelineä, koska toiveena on saada joskus kiinni se peto, joka pitää vetää veneellä syvyyksistä  :D
Otsikko: Siiman paksuus
Kirjoitti: Andreas - 14.10.05 - klo:15:20
Moi kaikki!
Olen sitä mieltä että normaaliin Norjan merikalastukseen (turska, sei, pallas jne.) riittää erinomaisen hyvin noin 0,25 kuitusiima ja tapsiksi 1 mm paksuista nailonia. Jos 0,50:llä jää kunnolla kiinni pohjaan 100 metrin syvyydellä niin ei muuta kuin puukolla siima poikki vedenpinnan kohdalla, ja sinne meni se arvokas 100 m. On paljon parempi että siima katkeaa solmun kohdalla. Lisäksi mitä paksumpi siima käyttää niin sitä enemmän virta tai tuuli vetää vehkeet vinoon. Itse olen käyttanyt 0,18 - 0,36 "dynacabel"- merkkistä siimaa ja se on toiminut minulla erinomaisesti. Fireline taas kuluu minulla helvetin nopeasti käyttökelvottomaksi.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 14.10.05 - klo:15:33
Moi Anderas,
Minkalaisia vetolujuuksia ilmoitetaan noille dynacabel kuitusiimoille?
Saako tuota merkkiä myös jättipuolissa / hintatietoja ?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Andreas - 14.10.05 - klo:15:56
Ron Thompsonin Dyna Cable:in vetolujuus on: 0,25 = 20,41 kg, mutta mielestäni noihin kiloihin ei kannata uskoa liikaa, toiset valmistajat ilmoittavat enemmän kiloja ja toiset vähemmän. Totuus on kuitenkin että Dyna Cable on yksi parhaista kuitusiimoista ja 0,25 on mielestäni sopiva paksuus. Riski menettää iso kala on kyllä suurempi jos siima on liian lyhyt.Solmut kannattaa tehdä huolellisesti ettei pääse liukumaan. 134 kiloinen pallas mikä ruotsalainen Gary Engberg sai kesällä Bodön lähellä tuli ylös 0,21 mm WhipLash kuitusiimalla.

Itse olen ostanut DynaCable siimat aina Ruotsissa matkalla Norjaan ja hintaa en tarkasti muista, mutta saman verran kuin muutkin kuitusiimat maksavat. Jättipuolissa löytyy kyllä.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 14.10.05 - klo:19:08
Tuosta Firelinestä vielä: 0.39 Fireline kului itselläni kolmessa viikossa tänä kesänä siihen kuntoon että siima katkeili liitossolmuja tehdessä milloin mistäkin vaan ei solmusta. Siima oli ulkoisesti täysin kunnossa.

Nyt on käytössä TUF LINE XP 0.41 joka lupaa vetolujuutta 29 kg. Ei ole ollut moittimista, ja miellyttävä käsitellä. 274 metrin pakka maksaa hong kong putiikeissa 32,90.

Erä-lehdessä on noita kuitusiimatestejä tuon tuostakin, niitä kannattaakin lueskella niin todelliset paksuudet ja vetolujuudet selviävät tarkasti.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 14.10.05 - klo:21:03
Joo, tuon kommentin "Wiplash siimat ovat paksumpia, mitä ilmoitetaan" antoi berleyn tuotteiden edustaja, elikkä (kuitu)siiman vahvuudet ovat yleensä aivan toista, kun lootikon kyljessä lukee! Muutenkin kuitusiiman vahvuus on mielenkiintoinen asia, koska siiman muoto on jotain aivan muuta, kuin pyöreää. Mitataanko ilmoitettu vahvuus ohuimmasta- vai paksuimmasta kohdasta??? Pitääpä mielenkiinnon vuoksi testata tuosta XDS Firelinestä myös vetolujuus, miten heittää (vai heittääkö) tehtaan ilmoittamasta vetolujuudesta.
Siinä siimassa ei kyllä ole ollut ongelmia tuon kulumisen suhteen. On vieläkin kuin uusi, vaikka kovaa käyttöä on ollut.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 14.10.05 - klo:21:08
Tuon Wiplash pro 0,28mm todellinen paksuus on jotaki 0,40-0,60.. Eli aika palio erua.. Jos löyvät jostaki nettikaupasta tuota XDSää nii pistäppä linkkiä nii vois itekki tilata..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 14.10.05 - klo:21:14
Ikävä kyllä, mutta XDS:ää ei saa enään suomesta. Tämän kertoi Berkleyn edustaja. Sanoin kyllä, että kysyntää olisi. Aikoi ilmoitella, että onko tulevaisuudessa todella niin, ettei tuota huippusiimaa enään saisi ollenkaan täältä.
Selvitän häneltä, että mistä olisi mahdollista tilata.
Otsikko: Re: Shiimalaskuri
Kirjoitti: Kalaparkki - 27.01.06 - klo:17:20
Lainaus käyttäjältä: "Julli"
Joo-o,itellä jo toinen tuommonen käytössä,ensimmäisestä katosi se virtapiuha sieltä sisältä(sisältää pienen hehkun ja pariston,voi pimeessäki touhuta) ja muutenkin meni jotenkin jumiin, kiitos suolaveden.Unohtu huuhtelu hanan alla kokonaan kevään ja kesän reissujen välillä.Aika herkästi vapauttaa siiman heti kun on laskemassa pilkkiä veteen,vaikka kuinka yritti säätää herkkyyttä.Eli käyttö vaatii malttia!! Muuten ihan hyvä kampe,näytti syvyyden +-1m,kaikuluotaimeen verrattuna,löytynee kalat välivedestäki helpommin.Se näytön valaistus on kyllä haistapaskan hommia,otsalamppukin ajaa paremmin asian,mutta jos muistaa huuhdella suolavedet joka käyttökerran jälkeen,nii voipi olla että kestää pitempääki.


Kokemukset tuosta siimalaskurista (samanlainen mikä Normark-linkistä löytyy) ovat samanlaiset kuin Jullilla.  Valo voi toimia jos laskurin saa pidettyä kuivana koko ajan...  Hermot meinasi mennä kun säätöä ei saanut tehtyä niin tiukaksi ettei pilkki olisi sitä heti laukaissut.  :evil:

100 g pilkeillä toimi jotenkin, mutta syvemmältä kalastettaessa tulee kyllä käytettyä yleensä painavampia.

Kun käytin, tein yleensä niin että laitoin siiman laskuriin kun pilkki oli pohjassa ja nostin sitten tietyn matkaa ylös.

Onko joku löytänyt toimivampaa mallia näihin puuhiin?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 30.01.06 - klo:20:54
Rialinnassa oli myytävänä Shakespeare siimalaskuria 15€ ja Rapalan versijjoo 20€ molemmat oli vappaan laitettavia.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kfriman - 31.01.06 - klo:08:37
Kommentti tuosta Rapalan mallista: Käytännössä ei toimi, vapauttaa siiman liian aikaisin/helpolla. Jos haluaa säilyttää hermot, niin kannattaa ostaa kela, jossa on siimalaskuri!

Kimmo.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Migulinos - 18.03.06 - klo:14:09
Ostin noin tunti sitten Tuf Line XP:tä 0.41 millistä. Hinta oli 44 €. Aaaargh!
Luin juuri Petrin viestin, jonka mukaan Hong kongista olis saanu paljo halvemmalla.
Ilmeisesti kirkkaankeltanen väri ei kaloja haittaa?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: sepaonu - 20.03.06 - klo:14:28
Whiplash Pro 1800 metrin rullat tässa http://www.summerlands.co.uk/Berkley_Whiplash_Pro_Braid.htm
postikulut suomen n 10£
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: tonimv - 23.03.06 - klo:20:14
Onko kellään kokemusta Sufix Matrix Pro punotusta siimasta. Tuli vaan tilattua paikallisesta kalaliikkeestä bulkkirulla. Paksuutta on 0.50mm ja lujuutta pitäs olla 45kg. Rullassa on 1500m ja hintaa 150 euroa.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 23.03.06 - klo:21:15
Lainaus käyttäjältä: "Migulinos"
Ostin noin tunti sitten Tuf Line XP:tä 0.41 millistä. Hinta oli 44 €. Aaaargh!
Luin juuri Petrin viestin, jonka mukaan Hong kongista olis saanu paljo halvemmalla.
Ilmeisesti kirkkaankeltanen väri ei kaloja haittaa?


Eipä tuosta väristä ole tuntunut olevan haittaa, hyvin on kaloille maistunut eväät..  8)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: jpsuominen - 24.03.06 - klo:12:52
Kauheeta kaapelia jengi näemmä keloilleen täällä rullaa.. Eikö kannattaisi siirtyä ohuempaan siimaan, niin mahtuisi paljon enemmän sitä sitten puolalle? Menee mukavammin virrassakin tuo ohuempi siimaa, ei tule lainkaan niin kovaa "liinaefektiä".

Ja sellaista kalaahan ei kyllä maailman merillä ui, joka esim tuon 0.21 Whiplash Pron vetäisi poikki, kunhan vaan kelassa on jarru kunnossa..

No, kukin tyylillään. Oli/on tuossa 0.49 Firessä mitä joskus tuli käytettyä se hyvä puoli, että jos jäi pilkki koukuista jonnekkin kivenkoloon, niin siima knaapin ympärille ja Yamahan kanssa vetäen koukut suoraksi. Yleensä kyllä tapsi petti ennen, paitsi jos oli ihan just vasta vaihdettu 1.2mm monofiili tapsina.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: iso Dee/sillinkumahdus - 24.03.06 - klo:13:09
Mun täytyy nyt vuorostaan peesata jiipeetä,tuo on kyllä hillitöntä kaapelia
itse käytän 0.21-0.30 narua (tulette Röstillä huomaamaan kuinka suuri vastus paksulla punotulla on kun sitä kelaa koko päivän ylös niin lujaa kun kammesta lähtee :D ) ja kun porukka nyt on haaveillut lyngenissä kalastavansa 200-300 metrin syvyydessä niin 0.40 punotulla puntin pitää jo olla aika miehekkään kokoinen... ja se virtaus sitten.... tarvii aika paljon ylimääräistä siimaa et pääsee pohjaan, varmaan sellaiset 20-25 %
enemmän kuin mitä on syvyyttä
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 24.03.06 - klo:13:15
Pittää olla kunnon kaapelit, että kun se ISO tarttuu ja vettää kaikki siimat ulos, niin voi huoletta antaa sen kiskoa venettä perässä.. :lol:  On tuossa varmaan järkeäkin käyttää tosiaan ohuempia piuhoja, mutta kun sitä on sen verran suuruuden hullu, että kaikkien pitää olla kestävintä.. :D  Tosin sitä 92kg siimaa en aijo Juksasta ostaa.. :D  En määkään niin kaheli oo.. Ehkä.. :roll:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: jpsuominen - 24.03.06 - klo:13:29
Tuosta 0.49 Firestä ja sen vetovastuksesta vielä...

Oltiin eräänä kauniina, hieman tuulisena (rekaamisvauhti 0.9-1.2 kn) kesäpäivänä Andörjan edustalla ~400 metrin syvyyskäyrällä tarkoituksenamme ronkkia pohjia holkerin toivossa. No, ei muuta kuin TunaStick + Senator hytin perukoilta esiin ja syöttejä värkkämään. Mainittakoon nyt tähän, että tuossa Senatorissa oli 900 metrin rulla 0.49 Fireä, pohjalla ~200 metriä 0.60(?) monoa. No, reilu kilon sei parilla 12/0 kolmihaaralla nippusiteisiin, 1,5kg lyijyä perään ja menoksi. Ennen kuin em. paketti oli edes pohjassa, kaiveltiin taskusta jo kolmatta tupakkia. Kun paketti oli vihdoin ja viimein saatu pohjaan, huomattiin monofiilin jo paistavan läpi puolalla. Ja tämä oli siis välittömästi laskun jälkeen. Kun siinä puolisen tuntia, tunnin verran oltiin "pilkitty", oli siimaa saanut laskea niin paljon lisää, että puolalla ei ollut enää Fireä juuri lainkaan, joten päätimme lopettaa touhun siihen, kun tuulikin vaan yltyi.

Eli, 400 metrin matkaan alaspäin 1,5kg:n puntin kanssa tarvittiin karvan vajaa kilometri tuotaa rohjokaapelia. Ja jos tarina ei vielä tässä kohtaa tunnu opettavaiselta, niin kelatkaapas tuollainen paketti joskus ylös... :) :)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 24.03.06 - klo:13:48
No johan jääny siimaa välille :shock:
Mun pittää puollustella tuota ommaa siimavalintaa (Firelinen XDS 0.52mm 72kg) sillä, että jättipuolan sain puoli-ilimaseksi.
Oon kyllä tuosta kaapelista todennu, että paremmin käy tämä siima syvätakilaan vaijeriksi  :arrow:  toimii muuten hyvin tuossa hommassa :!:
Nyt on jättipuola 0.28mm firelineä oottamassa kelalle puolausta, kuhan sais nyt tuon kela-asian seleville.

Sitte tuohon toiseen aiheeseen vielä, että onko kellekkään sattunu kohalle toimivaa siimalaskuria :?:
Kuullostaa olevan nuo irtonaiset siimalaskurit vähän sitä tätä.
Varsinkin nuitten lättänöitten kuitusiimojen kanssa ei taho toimia.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: iso Dee/sillinkumahdus - 24.03.06 - klo:13:52
Shakespearin vapaan kinnitettävä toimii nelikymppisellä firellä jos siima menee sen alle niin ei wörki... omakohtainen havainto...
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: iso Dee/sillinkumahdus - 24.03.06 - klo:13:55
niin sit vielä laita rahasi shimanon tornium 600lc kelaan toivottavasti muistin nimen oikein)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: iso Dee/sillinkumahdus - 24.03.06 - klo:14:53
Niinhän siinä kävi että muistin väärin kela jota kannattais vilkaista jos kaipaa laskuria on tekota 600lc siis shimanski Ja siihen sellainen 20lb 7-8 jalan vapa esim CWC,ltä BFT Seastriker 20lb 7 jalkaa
www.cwcab.com/bftsearods.htm
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Migulinos - 24.03.06 - klo:16:53
Onko kellään ollut ongelmia Firelinen kanssa?
Kuulin kalastusliikkeestä, että viime kesänä niissä olis ollu jotain valmistusvirheitä kun katkes niin helposti!
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: tonimv - 24.03.06 - klo:18:53
Onhan se totta että paksumpi siima on vähän alttiimpi virtauksille, mutta ite käytän suht paksua merivehkeissä ihan vaan sen takia että saa vedettyä rojut pohjasta irti. Säästyy pilkkejä ja siimaa.
Tuosta Firelinestä.Heitto vehkeissä oli joskus Firelineä ,mutta ei tule enää uudestaan. Esim avokelassa jos sanka räpsähti kiinni kesken heiton niin heti oli siima poikki ja sai seurata miten uistin jatkoi matkaa siimanpätkä perässä. Ei kestä terävää nykäystä yhtään. Ja se pinnotus on outo. Se kun kuluu pois niin pitää vaparenkaissa mahdotonta suhinaa.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: jpsuominen - 24.03.06 - klo:21:25
Tuo on kyllä totta, että jos saa koukut/renkaat kiskottua suoraksi, niin siima ja vehkeitä kyllä säästyy. Me ratkaisimme tuon ongelman valamalla pilkit itse, ja ainakin toistaiseksi on siimat 99%:sti mennyt poikki solmusta (joko tapsin tai pääsiiman), niin ei ole siimaakaan kauheasti mennyt.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 24.03.06 - klo:21:32
Periaatteessahan jos siima on muuten kunnossa niin solomustahan sen pitäs poikki männä, jos männöö muualta poikki ni siinä on jottain vikkoo ja jouttaakkii katketa, Vai mitä Nypy :wink:  :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 24.03.06 - klo:21:33
Lainaus käyttäjältä: "Migulinos"
Onko kellään ollut ongelmia Firelinen kanssa?
Kuulin kalastusliikkeestä, että viime kesänä niissä olis ollu jotain valmistusvirheitä kun katkes niin helposti!


Joo. Söröyassa syksyllä tuli ongelmia, kolme viikkoa käytetty Fireline napsahteli poikki käsin vetämällä. Siiman paksuus oli 0,39 ja kesti vetoa ehkä viisitoista kiloa. Pitäisi kestää 27,7 kg. Väri oli savunharmaa.
Siihen loppui Firelinen käyttö, lisäksi Firelinestä kuoriutuu pintamateriaalia turhan herkästi normaalein siimarenkain pyydettäessä.
Tässä minun tapauksessa käytettiin täysrissavapaa eli ei ensimmäistäkään siimarengasta.

Keltaisissa siimoissa kulumisen huomaa erityisen helposti, keltaista "töhkää" kertyy siimarenkaisiin, kelaan jne.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 24.03.06 - klo:21:34
Sen verran vielä lisäystä että katkeili milloin solmuista, milloin keskeltä.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 24.03.06 - klo:21:48
Lainaus käyttäjältä: "jpsuominen"
Tuo on kyllä totta, että jos saa koukut/renkaat kiskottua suoraksi, niin siima ja vehkeitä kyllä säästyy. Me ratkaisimme tuon ongelman valamalla pilkit itse, ja ainakin toistaiseksi on siimat 99%:sti mennyt poikki solmusta (joko tapsin tai pääsiiman), niin ei ole siimaakaan kauheasti mennyt.


No, toisaalta, jos renkaat tai koukut oikenevat ennenkuin siima katkeaa, tulee ainakin itsellä mieleen renkaiden / koukun vaihto. Toimiva siima katkeaa solmusta, ja paras ratkaisu on laittaa pääsiimasta syöttiin tapsi vaikkapa 1,0 mm monofilistä, niin ei tarvitse miettiä pohjasta repiessä että jääköhän mereen nyt 75 metriä kallista narua vai pyydys.

Naarasimme muuten viime syksynä noin sadan metrin kuitusiimahässäkän, se tarttui Ka1tsun pilkkiin jostain välivedestä. Oli muuten sitten tiukassa, piti laittaa siima veneen knaapiin kiinni ja vetää koneella irti pohjasta. Siima katkesi jostain, pyydys jäi Ahdin valtakuntaan. Tulee vaan mieleen että kuinkahan paljon noita katkenneita "ansoja" tuolla jäämeressä lojuu.. Irtosiimat pyytävät ikävän tehokkaasti pyöriäisiä, merisaukkoja, lintuja ym ym... Itse olen aikoinaan sukellusta harrastaessani törmännyt snorklatessa siimahäsään johon ruokaa sukeltava vesilintu (ei voinut tunnistaa, oli sen verran kypsä) oli tarttunut. Näkymä oli kuin painajaisunesta kun sitä katseli maskin läpi. Yök.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 24.03.06 - klo:22:00
To on ihan oikein, että luontoon ei saa missään tappauksessa jättää mittää roinaa tahallaan (roskia, nuita siimahässäköitä, eikä mittään muutakaan).
Ei ehkä liity tähän aiheeseen, mutta pittää sen verran mainita, että tyhyjät pullot vedessä on meleko ilikeitä myös venneilijöille. Ite oon kerran ajanu venneellä n.80km/h tyhyjään lasipulloon ja tuntui, että koko vene hajuaa siihen paikkaan :shock:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 24.03.06 - klo:22:22
olen muualtakin kuullut viallisesta erästä firelineä
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: jpsuominen - 24.03.06 - klo:22:55
Joo, koukkujen ei kyllä tulis oieta, mutta kyllähän noita uistinrenkaita saa ihan samanlaisilla "vetolujuuksilla" kuin siimaakin, eli halutessaan voi vermeet mitoittaa niin, että pohjaan jää pelkkä koukku ja rengas. Tai pelkkä koukkukin, koska tuossa erästä saksalaista kataloogia selaltessani osui silmään sellainen keksintö, että uistinrenkaan kun kiskot suoraksi, niin se pamahtaa heti jousen lailla takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Miten se käytännössä mahtaa toimia, sitä en osaa sanoa. Omalta osaltani jäi kyllä moiset ihmerenkaat sinne kaupan virtuaalihyllylle...

Noita siima-ansoja on itsellekkin sattunut vastaan aika useastikkin. Monet pilkit ja kumimadot on tuolta jäämeren pohjasta tullut omaan pakkiin talletettua. Toivottavasti ei joku kerta tule vielä se huono-onninen kalamieskin sen siiman mukana pintaan...

Toinen varsin epämukava yllätys oli tuolla Andörjan edustalla, kun sumussa ja nousevassa tuulessa oltiin tulossa kohti kotisatamaa pysähtyi vene yhtäkkiä kuin tervaan olisi ajanut. No, ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että bensa loppu, hienoa, mutta jotenkin pysähtyminen kävi vähän turhan nopeasti. Ei muuta kun kone seis, ja kurkkaamaan propellin puolelle, niin sieltähän löytyi noin kilometrin verran lohialtaan kiinnitysköyttä. Sellaista sinistä, kelluvaa ja melko paksua tavaraa oli sitten kiertynyt oikeen porvoon mitalla potkurin ympärille. Ja tosiaan tuulikin kokoajan yltyi ja sumu sakeni, niin tuli hieman kiire sitä irroitella. Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin...
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 24.03.06 - klo:23:26
Vielä noista koukkujen kestävyyksistä:  Juk-San pilkit myydään ilman koukkuja sen takia että Fladenin vakiokoukut eivät ole kovin hyviä.
Wigglerin pilkeissä (peruspilkki 300gr, 400gr ja 500 gr) on hyvät  ja kestävät koukut.
700 gramman peruspilkki toimitetaan 12/0 ISOLLA Mustad kolmihaaralla, koska vakiokoukku on onnettoman pieni 8/0.

Pilkkejä tilatessa (Fladen) kannattaa tilata samalla kolmihaarakoukut pilkkeihin, renkaat koukkuihin toimitetaan veloituksetta.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 25.03.06 - klo:13:34
Siimoista sen verran että ku näin tämän Nypyn linkittämän Pallasvideon: http://video.google.com/videoplay?docid=3959249259445149427&q=salmon, niin alan olla sammoo mieltä kun muutki paksun siiman kannattajat. Tuolla videollahan kalastettaan suorasttaan KAAPELILLA eikä siimalla, jos se on punottuu niin vetolujjuus on varmmaan toistasattoo killoo :shock:  Ja taittaat kuitennii kalasttoo enemmän ku myö yhtteesä. :wink:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Migulinos - 25.03.06 - klo:16:22
Mårtensnäsissä oli melko paljon jätetty rannalle lojumaan siimoja. Ne oli onnex vaan pari metriä pitkiä.
Katkenneita siimoja oli vielä lisäksi alapuolella olevissa kivissä.
Kerran jäi kuva kiinni sellaiseen, mutta siima(johon kuva oli tarttunut) oli sen verran vanhaa että se katkesi onneksi.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 25.03.06 - klo:17:26
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Siimoista sen verran että ku näin tämän Nypyn linkittämän Pallasvideon: http://video.google.com/videoplay?docid=3959249259445149427&q=salmon, niin alan olla sammoo mieltä kun muutki paksun siiman kannattajat. Tuolla videollahan kalastettaan suorasttaan KAAPELILLA eikä siimalla, jos se on punottuu niin vetolujjuus on varmmaan toistasattoo killoo :shock:  Ja taittaat kuitennii kalasttoo enemmän ku myö yhtteesä. :wink:


totta toinen puoli:
niillä on peruke paksusta monofiilista ja varsinaisena siimana punottu kuitusiima, paksuutta en tiedä, mutta tuskin 0,28mm
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 25.03.06 - klo:22:53
Myöki aatelttiin kummiski ottoo sitä hiukan heikomppoo monofiiliä tapsiks, just sen takia että ei sitte jiä surmanlokuks elukoille ne kuitusiimat mitkä katkkee. :?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: jpsuominen - 26.03.06 - klo:04:20
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Myöki aatelttiin kummiski ottoo sitä hiukan heikomppoo monofiiliä tapsiks, just sen takia että ei sitte jiä surmanlokuks elukoille ne kuitusiimat mitkä katkkee. :?


Suosittelen kuitenkin tekemään tuon juurikin toisin päin, eli tapsiksi 0,5-1,5 metriä PAKSUA monofiiliä, ja kelalle ohutta (0,20-0,25) punottua. Se punottu kuitenkin katkeaa solmusta, ja tapsisiiman on kestettävä jatkuvaa kallionreunaan rahnutusta ja toivottavasti myös niiden "hirmuisojen" kalojen hampaita.

Ja jos oikein nuuka haluaa olla pilkkiensä suhteen, niin ovat isot pojat neuvoneet, että pilkin ja koukun väliin noin 5 cm 0,50mm monofiiliä, niin jää pohjatärpeissä pelkästään se koukku sinne pohjaan. Mainittakoon tosin, että itse en ole ikinä uskaltanut tätä vielä kokeilla, etenkään kun itsevalettujen pilkkien kohdalla sen suurimman menoerän muodostaa juurikin se koukku... :)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 26.03.06 - klo:08:38
En kyllä miekkää lähe kokkeilemmaan tuota koukkutapsivirityshässäkkee :wink: . Mut meikäläinen on kohta ihan sekasi ku nuita vaihtoehtoja/mielipitteitä nuihin siiman paksuuksiin on ainaki 7 eri sorttii :D , pysyttlen kuitenki näin ekakertalaisena nyt sen paksumman siiman kannattajana, ja siihen se hiukka heikompi mono tapsi...Siinähän sen sitte näkkee mikä kullekkii soppii, siimojahan suapi erilaisia kaupasta ostettuu, jos vaikka tulloo toistekkii lähettyy tuon vapun reissun jäläkkeen :wink:  (ja varmasti oisin joka viikko vuonolla kellumassa jos ois eilen tullu lottopotti mulle :mrgreen:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 26.03.06 - klo:10:50
eipä ole tarkastettu miten kävi
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 28.03.06 - klo:10:10
Lainaus käyttäjältä: "Nypy/RP-Team"
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Siimoista sen verran että ku näin tämän Nypyn linkittämän Pallasvideon: http://video.google.com/videoplay?docid=3959249259445149427&q=salmon, niin alan olla sammoo mieltä kun muutki paksun siiman kannattajat. Tuolla videollahan kalastettaan suorasttaan KAAPELILLA eikä siimalla, jos se on punottuu niin vetolujjuus on varmmaan toistasattoo killoo :shock:  Ja taittaat kuitennii kalasttoo enemmän ku myö yhtteesä. :wink:


totta toinen puoli:
niillä on peruke paksusta monofiilista ja varsinaisena siimana punottu kuitusiima, paksuutta en tiedä, mutta tuskin 0,28mm


Kahtelin tuota videoo tarkemmin ja miun mielestä niillä on perukkeena jotaki muuta ku monofiilia :!:  olin nimittäin näkevinäni säikeitä (niinku narussa) siinä siiman piässä ja kaveri puhhuu jotaki tyylliin "heavy steth line" ja näytti peruketta samalla, sitäpaitsi se siima näyttää varsin "letkeeltä" eikä ollenkkaa jäykältä niinku monofiili :?:  :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 28.03.06 - klo:16:57
Joltakin paalinarulta se näytti, vaikka tuskin se sitä oli.. Paksua tavaraa jokatapauksesa se tapsi..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 30.03.06 - klo:12:34
Minkäslaisia kokemuksia on siitä miten kuitusiimat heikkenevät iän myötä?

Itsellä on viimekeväänä hankittu Berkley whiplash pro 0,28 mm / 44,9 kg 1800 metrin rullasta jäljellä vielä reilusti.  Onko vanhaa, heitänkö pois?
 :D  :D

Ei tosiaan, täytyy kaivella siimalaskuri esiin ja katsoa paljonko sitä tuohon Warbirdiin uppoaa.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 12.04.06 - klo:17:03
Ostimpa tuossa T-FORCE Super cast monoviili siimmoo, 0.50mm vetolujjuus 35kg :!:  :!:  :?:  Kovasti se siellä kaupassa väitti että se on jollain uuvella mänetelmällä tehty, silti vähä arveluttaa :?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 12.04.06 - klo:18:24
Olipa aika positiivine yllätys tuo siima,"näppituntumalla" vetolujjuutta on aika paljo. Yks "ongelma" tosin mikä on sattunu muutamalla muullakkii monoviilillä, en sua kunnolla tuota CLINCH solommuu pitämmään vaikka laittas 2 kierrosta renkkaasseen kiinni ennen ku alottaa varsinaisen solomun teon, sit ku jätin riittävän pitkän "hännän" ni ei ennää luistanu läpi vuan kiristy vettäissä. :evil:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 12.04.06 - klo:19:24
Joo se on varsinki paksumpien siimojen ongelma, että ei saa kunnolla kiristettyä solmua ja se luistaa pikku hiljaa auki.. Kastelithan solmun ennen kiristystä? Se auttaa sekä kiristykseen, että siiman kestävyyteen.. Eli ei polta kiristyessään itseään pilalle siima..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Pete Peltonen - 12.04.06 - klo:20:00
paksujen monofilien solmut tahtovat aina luistaa, hyvä solmu voisi olla vaikka palomar, jota käytetään kuitunaruissa - se on yksinkertainen ja helppo kiristää. toinen hyvä on clinch-solmu.

(clinch:) http://www.fishing.sh/htmfiles/knots/images/trace-knot.jpg

Yleisimmistä Norjan merikalastukseen tarvittavista solmuista tulee joka mökkiin ohjeet laminoituina eli nou hätä!

Lyngeniin lähtee mukaan paksuja monofilsiimoja myyntiin, vahvuudet 0,80 - 1,6 mm. 100 metrin rullissa - litkoihin, perukkeisiin jne.. Lähtee sinne toki muutakin rompetta, peräkärry pitää vissiin hommata että saa kaiken mukaan ;-D
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 12.04.06 - klo:20:01
Kastelin kyllä, olisko jollain paksulle monoviilille joku parempi solomu?

Tuolla alla olevalla kaverilla tunttuu solomu pitävän...kolomatta viikkoo jo väsyttellöö sammoo kalloo :shock:  :wink:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 12.04.06 - klo:20:43
Lainaus käyttäjältä: "Jani"

Tuolla alla olevalla kaverilla tunttuu solomu pitävän...kolomatta viikkoo jo väsyttellöö sammoo kalloo :shock:  :wink:


Saispa joskus hinattua saalin lähemmäs niin nähtäs mikä solmu siinä on.. :lol:

Oisko uni-solmu
http://www.in-fisherman.com/magazine/guides/cg2003Sp_Uniknot/

Tuota uni-solmua käytän itse paksun siiman liittämisessä toiseen siimaan, mutta uskoisin toimivan myös viehesolmuna paksulla siimalla..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 12.04.06 - klo:21:24
Myös palomarin solomu ja Clinchsolmu on pitäny kyllä kiitettävästi.
Voi (ja kannattaa) myös viritellä nuihin tunnettuihin solomuihin "lisä lenkkekjä" :idea:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 12.04.06 - klo:21:37
Palomaria mää oon käyttänyt kuitusiiman kans ja siinä se pelittää kyllä mainiosti.. Monossa ei kokemusta..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 12.04.06 - klo:21:37
*Tupla viesti
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 12.04.06 - klo:22:39
Tuli hankittua taas laatutavaraa saksalaiselta eli siimalaskuri Lidlistä.  :D
Nopean testin perusteella toimiva peli, näyttää lukeman metreinä.

http://img143.imageshack.us/img143/6408/siimalaskuri18df.jpg
http://img112.imageshack.us/img112/6131/siimalaskuri27ni.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/6204/siimalaskuri34mn.jpg
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 12.04.06 - klo:22:43
Pitiköhän käyä Kempeleen liiteristä tarkistaan, että löytyiskö laskureita.. Eihän nuo ainakaan kalliita oo siellä..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 12.04.06 - klo:22:54
Ratiossa mainosttaa nuita kalavehkkeitä, mut joensuun littelissä ei ollu ku kumppareita. :evil: Onkos kukkaan muuten kokkeillu monoviili siiman solomun varmistuksena pikaliimmoo. :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 13.04.06 - klo:07:46
Ne on niin kysyttyä tavaraa, että menee äkkiä.. :D
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: JElure - 13.04.06 - klo:19:21
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Ratiossa mainosttaa nuita kalavehkkeitä, mut joensuun littelissä ei ollu ku kumppareita. :evil: Onkos kukkaan muuten kokkeillu monoviili siiman solomun varmistuksena pikaliimmoo. :?:


En ole kokeillu, mutta eppäilen että siima ei kestä pikaliiman ohenteita ja myrkkyjä. Ja heikentää vetolujuutta roimasti. Ehkä sulaa koko siima.. Vain arvailua..  :?  :)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 13.04.06 - klo:21:00
Joo, ei kannata laittaa monosiimaan pikaliimaa :!:
Jos ei sula, niin menee kovaksi kuin spagetti ja napsahtaa poikki :shock:
Kannattaa vetää "tupla uistinsolomu" ja pyöräyttää vielä päähän normi solomu, niin ei pääse luistamaan lenkkien läpi.
En tiijä, ymmärsikö kukkaan, mutta hahamotettaan sitte pelipaikoilla!
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 14.04.06 - klo:12:31
Mittailin nyt laskureilla paljonko tuota Berkley Whiplashia 0,28 mm on keloille uponnut.
Fladen Warbird 330D, siimalaskurilla. Erillinen Lidlistä hankittu laskuri näytti 284 metriä ja kelan oma laskuri 1330 koipea joka metreissä taitaa olla n. 410.  Täytynee mittailla vielä vaikka 50 m mitan kanssa.
Daiwan Sealine vetokelalla näytti olevan n. 205 metriä.
Hyödyllisiä nuo kuitenkin ovat molemmat vaikka eivät samaan lukemaan pääse.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 14.04.06 - klo:16:08
Viime viikolla tuli itelläki hommattua tuo siimalaskuri, ku halavalla sain :D
Elikkä tämmöinen tuli pultattua vappaan ja mahan heittää sen patterin mehtään,ku en kyllä keksi käyttyä sille valolle :shock:

(http://www.normark.fi/tuotekuvat/lighted_line_counter.jpg)
Otsikko: Fly, you bastard
Kirjoitti: Julli - 14.04.06 - klo:16:27
Siinähän kuvassa se itte piru on..Voipi olla että lentää sammaan mehtään tuo laskuri Maunolla,heti siihen patterin viereen :x ...No,we will see,onko Maunolla malttia,kun kaiku huutaa että kalaa viidessäkympissä helevetisti,mutta laskurin siimanlukituskytkin sanoo että"ehei,ei nuilla lihaksilla :twisted: " eikä siima pysy laskurissa.. :lol:....Oiskohan tuo  Kalaparkin LIDListä löytämä  laskuri parempi?? Mitä oot mieltä Kalaparkki?eikös sullakin ollu "herkkiä"kokemuksia tuosta rapalan siimalaskurista?
Otsikko: Re: Fly, you bastard
Kirjoitti: Kalaparkki - 15.04.06 - klo:12:31
Lainaus käyttäjältä: "Julli"
Siinähän kuvassa se itte piru on..Voipi olla että lentää sammaan mehtään tuo laskuri Maunolla,heti siihen patterin viereen :x ...No,we will see,onko Maunolla malttia,kun kaiku huutaa että kalaa viidessäkympissä helevetisti,mutta laskurin siimanlukituskytkin sanoo että"ehei,ei nuilla lihaksilla :twisted: " eikä siima pysy laskurissa.. :lol:....Oiskohan tuo  Kalaparkin LIDListä löytämä  laskuri parempi?? Mitä oot mieltä Kalaparkki?eikös sullakin ollu "herkkiä"kokemuksia tuosta rapalan siimalaskurista?


Hyvä pelihän tuo rapakalan laskuri on jos ei yli 30 g pilkkiä käytä.  :D
Eikä näytä sille suolavettä.
Ehkä joku näppärä osaa viritellä siitä vielä toimivankin pelin mutta itse en sitä enää käytä.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 15.04.06 - klo:17:32
Piti ihan kokkeilla, ku ei oo kovin positiivista pallautetta saanut tuo vehe.
Lopputulos: :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Oikeessa ootta, ei tee mittään, ku vaikka on pihteillä vääntänyt kiristysruuvin tappiin, niin ei pysy siima, jos vähänkin kovempaa nykäsee. Mahan pultata ton lukitusvivun on asentoon :idea:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 17.04.06 - klo:20:38
No niin, nyt pyssyy siima kiinni laskurissa, vaikka laittelee parin kilon puntin siimanpäähän :D
Ei tarttenu ku pikkusen modifioida, niin tuli toimiva peli tuostakin kamppeesta.
Elikkä, vasemmalta sivulta muovikansi pois (kiinni yhellä ruuvilla), kiinnitysruuvi väännetään 90 asteen kulumaan ja työ on valamis 8)
Ku laskee pilikkiä, laittelee siiman normaalisti paikolleen laskuriin ja kääntää siimanvapauttimen päälle sen käännetyn kiinnitysruuvin ja ku haluaa vappauttaa siiman, kääntää peukalolla (tai millä sormella tai varpaalla ite haluaa) kiinnitysruuvin pois siimanvappauttimen päältä :idea:

Kuvassa siima lukittuna laskuriin
(pahhoittelen kuvan huonua laatua)

(http://www.rpteam.net/kuvia/laskuri.jpg)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Julli - 18.04.06 - klo:15:50
Helevata Mauno,you just pimp my ride :!:  :D Ei muutako konepelti ylös ja alkaa viritellä.Vaikka onkin tosi yksinkertainen viritys,silti aika varmasti toimiva..Täytyypä soittaa Kiinaan,Rapalan tehtaalle että ottaa mallia Maunon virityksestä 8)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 18.04.06 - klo:19:56
Joo, tuntuu toimivan hyvin ainaki käsikopelolla. Jos ei tuo kestä, vaihtaa vaan paksumman pultin ja kääntää sen siimanlaukaisimen päälle 8)

Joko muut tuommoisen siimalaskurin "onnelliset" omistajat on tuunanneet omansa toimiviksi :?:  :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 20.04.06 - klo:22:51
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"
Joo, tuntuu toimivan hyvin ainaki käsikopelolla. Jos ei tuo kestä, vaihtaa vaan paksumman pultin ja kääntää sen siimanlaukaisimen päälle 8)

Joko muut tuommoisen siimalaskurin "onnelliset" omistajat on tuunanneet omansa toimiviksi :?:  :?:


No, kun Mauno kerran alotti tuon virittelyn niin tässä minun versio:
pieni reikä tuohon päällä olevaan siiman lukituspainikkeeseen ja sokaksi vaikka klemmari.  Toisen reiän voi porata toiseen reunaan niin voi pitää sitä klemmaria siinä tallessa kun pidike on auki.

(http://img63.imageshack.us/img63/5631/slaskuri5kf.jpg)

Kun aiemmin totesin etten tätä enää käytä niin täytyy nyt sitten luovuttaa tämä viritetty malli jollekin edullisesti.  :wink:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 20.04.06 - klo:22:54
Näin se homma etenee :D
Toimivan näkönen systeemi tuokin ja saa pittää konepellinki tallessa!
Toivottavasti Rapalan insinöörit käy täällä kattelemassa nuita meijän viritelmiä, niin saahaan ens kauvelle valamiiksi toimivia laskureita kaupasta :D

Ku kattelee nuita kuvia, niin huomaa, ettei kännykän kamerassa oo kovin hyvät makrokuvvaus ominaisuuvet :oops:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 11.05.06 - klo:17:01
Tilasin tuossa pari kilometriä siimaa..
http://www.goedkopervissen.nl/index.php/cPath/166_33_38

Saapa nähä minkälaista tavaraa tulee.. Ei se ainakaan kallista oo.. Eli tuota 47 kiloista tilasin..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 11.05.06 - klo:17:24
Saksa taittuu huonosti, mut eikös tuo oo dyneema merkkistä siimmoo? Mulla on 0.40mm/37kg dyneema siimmoo, tosiasiassa tuo miun 0.40mm on paksumppoo kun 0.50....ei oikkeesttaan muistuta siimmaa vaan paremminkkii lankkaa tai puuvilla narua. Tosin toimmii ihan hyvin, mut ei sovi niin paljo kelalle ku oletin, just tuon paksuuven takia.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Anonymous - 11.05.06 - klo:22:13
Voisko dyneema olla vaikka punottua..?  :)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: JElure - 11.05.06 - klo:22:14
Äskenen oli miun.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: poka - 11.05.06 - klo:22:51
Dyneemaahan se ilmeisesti on.. saapa nähä minkä laista punottua tulee.. Mutta pistelen tarkempaa tietua kun se tullee käpisteltäväksi..
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 20.06.06 - klo:23:25
NYT en muista miten teitte?? eli onko tarkotus että tuo laskuri ei vappauta siimmoo vaikka kala tarttus....se siis "pelittää" kokoajan?? Onkos siitä mitä haittoo siimalle ku se ei vappauvu tuosta laskurista?? OLumalle on laskuri hommattava että tiettää millon pilikki on "Krotti syvvyyvessä" :D  :shock:  :shock:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 20.06.06 - klo:23:33
Kyllähän se laskuri on päällä koko ajan kun se on noin "viritelty" lukkoon.
Sama juttu Lidlin laskurissa (silloin kun on sillä päällä että toimii) kun siima menee rullan ympäri.
Virittelemätön rapakalan laskuri napsahtaa pois päältä jos joku nappaa tai raapaisee pohjaan.
En kyllä usko että kumpikaan laskuri siimaa pilaa vaikka kalakin olisi kiinni, ellei siihen ole kuivunut jotain karkeaa likaa (esim hain piikkisuomuja)  :D
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 20.06.06 - klo:23:35
Eli olisko rapalan laskuri parempi??
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Kalaparkki - 20.06.06 - klo:23:56
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Eli olisko rapalan laskuri parempi??

Joo, sillä voi lähettää valomerkkejä veneen toiseen päähän niin kauan kunnes sen päälle roiskuu vettä.  :lol:
Ehkä se on varmempi noin muuten, mutta sen oma säätöruuvi on onneton.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 21.06.06 - klo:00:00
Sitä varmmuutta lähinnä kaipasin...olisko muilla kokemuksia? :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 21.06.06 - klo:00:05
Lainaus käyttäjältä: "sepaonu"
Whiplash Pro 1800 metrin rullat tässa http://www.summerlands.co.uk/Berkley_Whiplash_Pro_Braid.htm
postikulut suomen n 10£Uskaltaskohan tuolta tilata :?  :?  :?  :?  MItenkä mahttaa nuo lb:t muuttua millilöiks??????
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 21.06.06 - klo:08:22
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
MItenkä mahttaa nuo lb:t muuttua millilöiks??????


Löytyskö TÄÄLTÄ (http://www.tyrskyturska.net/forum/viewtopic.php?t=309) apuja.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 21.06.06 - klo:23:02
Tattis...eli15lb=0.40mm
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 22.06.06 - klo:15:35
riippuu vähän siiman valmistajasta ja onko kyseessä monofiili vai kuitusiima, joten oikeaa vastausta ei ole
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 22.06.06 - klo:15:43
Nuita wihplasteja vuan oon katellu ja netissä pakssuuvet on lb:nä
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 28.11.06 - klo:18:25
Nyt ku on porukalla ollu pitempään käytössä nuita erilaisia vappaan kiinnitettäviä siimalaskureita, niin ootteko huomannu kuluttaako siimmaa, ja miten laskurit on kestäny jatkuvvaa käyttöö kun siiman vappauttimia on "tuunailtu" lukittaviks. :?:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 28.11.06 - klo:18:36
Kyllä mää jätin tuon oman yöpöyvän laatikkoon, ku ei sillä oikiasti mittään tee. Kyllä tuo malli ainakin siimaa kuluttaa, ku siimahan mennee jännityksessä metallia vasten.

No nykyäänhän käytetäänkin dikitaalista siimalaskuria, joka on integroitu kellaan ja on tarkka, eikä tarvi siimaa kierrellä erillaisten viritelmien välliin :D

(http://www.rpteam.net/images/dendou.jpg)
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 28.11.06 - klo:18:38
Kommentoimpa tuota sähkökellaa sähkökela osioon :twisted:
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Alfred - 28.11.06 - klo:18:38
Mauno !

Eilen niitä siimalaskureita oli vielä Oulunsalon kalakaverissa. (Rapala)
Laatua en osaa verrata kun en ole muunlaisia nähnyt.
Hintaa muutama euro vielä kesällä kun itselle ostin.
Itsellä ainakin pysynyt huonosti paikallaan, johtunekko vavan mallista ?
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 28.11.06 - klo:18:47
Joo, just tuo sama Rapalan laskuri mullakin on, eikä millään pysy siima ilman virityksiä lukittuna, ainakaan yli 100g:n punteilla.
Sitten kun tuon vappauttimen lukittee, ettei siima pääse pomppaamaan siitä pois, niin kyllä siinä kuitusiima joutuu aikamoiselle rasitukselle.

Varmaan vaikuttaa siiman pysymisseen paljon tuo, millä korkeuvella kela on vavasta ja kuinka korkialle tullee esimmäinen vaparengas katottuna tuohon siimalaskuriin.

Kumma tosiaan, ettei noita kehitetä enempää, liekkö sitten niin pieni menekki, ku kyllähän tuollaisesta sais ihan toimivankin, jos viitis kehitellä.
Otsikko: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 28.11.06 - klo:18:49
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Kommentoimpa tuota sähkökellaa sähkökela osioon :twisted:


Missä, missä :roll:
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Jani - 31.01.07 - klo:19:05
Mitäs siimmaa se oli millä Harri sai sen ison tarponin? Eikös siinä ollu monofiili tai joku muu päällystys?
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 31.01.07 - klo:19:37
Tämmöinen löytyi vanhemmista keskusteluista!

Hinnasta en osaa sanoa vielä mitään. Kyllä tuo Stormin Thunder Core siima vakuutti minut erittäin vahvasti. Harva siima perustelee valinnan oikeellisuutta 18 tuntia.
Sen tiedän siimasta, että se siinä on kuitusisus ja monofiili päällä. Tällä on saatu joustavuutta hieman. Myös solmujen suhteen siima on hyvä. Yhtään kertaa ei solmujen teossa tapahtunut mitään luistoja. Se imi itsensä kerralla kiinni.
Siitä siimasta lähti pari metriä kärjestä heti Suomeen tultuamme tehtaalle tutkimuksiin. Pistin toivomuksen mukaan, ettei mitään muutoksia enää tarvitse tehdä.
Keväällä on Saksassa isot messut, siellä tuo siima tullaan esittelemään ensi kerran. Olikohan ne jotkut Eftex tai sinne päin olevat messut. Suomen markkinoille ovat lupailleet siimaa jo tälle kesälle. Hankintalistalle olen laittanut jo 80 lb siimaa jättirullan.
Täällä on aivan erilaista porukkaa kirjoittelemassa. Näin ne jutut pitäisi mennä. Asiaa ja siinä sivussa kokemuksia laitteista ja tarvikkeista.
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 31.01.07 - klo:19:52
Ei varmaankaan ole vielä tarkempaa tietoa tuosta Storm Thunder Core siimasta, ku en netistä löytänyt mitään informaatiota....
Harri olis oikea henkilö kommentoimaan, että onko mitään uutta tietoa tuosta siimasta!
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Veku1 - 26.03.15 - klo:19:09
Moro!

Kun jakaa isoa bulkkipuolaa kuitua useampaan erillaiseen kelaan eikä ole puolauskonetta mittarilla, niin meneepi hivenen epätarkaksi noiden siimamäärien kanssa. Taas olis se tilanne edessä ja pitäis 1370m power prota puolailla kavereiden keloihin.... Olisikohan tuosta irtomittarista moiseen apua? Tuollaista mietin?

http://www.motonet.fi/fi/tuote/566943/Balzer-Depth-Meter-siimalaskuri-metrimitalla

Onko kellään muita vinkkejä tai kokemuksia noista mittareista
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Fathom - 26.03.15 - klo:21:06
Moro, mulla on tuollainen ja tuntuu näyttävän oikein. Pystyy tosiaankin laskuttamaan kavereita puolatuista määristä. Parikin isoa puolaa puolasin keloihin ja metrit meni melkolailla tasan. Tosin kaikkein ohuimpien siimojen käyttöön en suosittele, ettei rupea syömään laskuria ja sitä kautta raapimaan siimaa. + 0,25mm siimoille ainakin ok. Mulla taitaa olla eri leima päällä mutta identtiseltä näyttää muuten.
Otsikko: Vs: Siimalaskureista ja Siimoista
Kirjoitti: Veku1 - 26.03.15 - klo:21:22
Moi!
Hieno homma! Koekaniina toimii 0.36PP, joten varmaan paksuus riittää siis hyvin. On tosiaan vaan muuten niin v-mäistä saada kaikille osapuilleen sama määrä. Pitääpä käydä pari noita ostaa ja kokeilla. Luulis ainakin olevan varmempi toiminnaltaan kuin Rapalan vastaava.