Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Veneet => Muut venetarvikkeet => Aiheen aloitti: poka - 31.05.06 - klo:17:20

Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: poka - 31.05.06 - klo:17:20
Eli miten ja mihin te käytätte kaikua norjan vesissä.. Etsittekö kalaparvia vai matalikkoja ja niiden reunoja jota sitten aletaan kalastamaan vaikka ei kaloja näkyisikään?

Meillä yleensä molempia, jos matalasta pyydetään niin sitten skannaillaan niin  kauan että kalaparvi löytyy.. Tosin kissan kalastus poikkeaa tästä.. Ja syvemmälle mennessä etsimme vain matalikot ja niiden reunat kaiulla..

Ja Onkohan keilat tosiaan niin pohjassa kiinni, että kaiku ei niitä kykene näyttämään?
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: jpsuominen - 31.05.06 - klo:17:32
Suurinpiirtein tuota rataa sitä tulee käytettyä. Sen lisäksi tulee etsittyä muita pohjamuotoja ja pohjan kovuuden vaihteluja.
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 31.05.06 - klo:17:57
ainakaan minä en ole keiloja ja kissoja kaiulla nähnyt, puna-ahvenparvet kyllä , samoin muut parvet .
pakkojen reunat ja montut löytää hyvin
samoin isot kalat välivedessä
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: Ykkönen - 31.05.06 - klo:22:29
jou..kyllähän sielä väliveesä kaloja oli ja ihan pinnasaki mutta ne ei kyllä ollu muutako kaiusa... muuten niinku niitä ei oiskaa. :?
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 01.06.06 - klo:09:16
Vappuna ku käytiin ihan oikian kala oppaan kanssa päivä kalastelemassa, niin siltä kaverita sai hyvin oppia kaiun käytöstä. Ensin haettiin plotterilla ja kaiulla penkka, jota sitte kierrettiin niin, että kaiussa alako näkymään kunnon kaaria. Sitte penkanreunalla pilikit vetteen, tuulen mukana penkan yli. Jos ei tärppiä, vaihettiin pakkaa. Jos kunnon kala ylös, tai mukava tärppi, ajettiin taas sammaa penkkaa kaijun kans ympäri niin kauan, että kalat löyty ja sama uuvestaan.
Huomas sen, että ammattikalastaja tosiaanki hakkee kalat penkalta kaiun avulla, eikä jää onkimaan tyhyjää vettä.
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: Kfriman - 01.06.06 - klo:09:31
Ensin tosiaan etsitään se paikka, missä kaloja todennäköisesti on ( jos ei ole ennestään tuttu paikka ja tietoa kalojen lymypaikoista ) ja sitten voi alkaa etsiä niitä kaloja. Välivedestä kun parven löytää niin sinne pilkki sekaan ja odotellaan tärppiä. Kun laittaa pilkin pikkusen parven alle, niin sieltä se isku yleensä tulee, tosin joskus voi olla hankalaa saada se pilkki siitä parvesta läpi  :)

Yksi konsti, jos ja kun se silli/sei tms siitä parvesta ottaa kiinni, on tartuttaa se kunnolla, eli pikkunen vastaisku ja sitten lasketaan pilkki (kaloineen) parven alle odottelemaan... Tietysti elävällä syötillä kalastaminen on kiellettyä, että eihän sitä saa tarkotuksella tehdä...  8)

Kimmo.
Otsikko: Kaiun käyttö
Kirjoitti: Kfriman - 01.06.06 - klo:09:32
Syvänteiden reunat ovat yleensä parhaita paikkoja...

Kimmo.