Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Yleinen keskustelu => Tapahtumat & Kilpailut => Vanhat reissut & kokoontumiset => Aiheen aloitti: Jani - 23.04.06 - klo:20:41

Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Jani - 23.04.06 - klo:20:41
Tään vois tietysti laittoo muuhunkkii osioon mut laitan tänne.

Minkäs verran tuolla tullaan ajelemmaan venneellä...siis suurinpiirttein? Eli paljon kannattaa varata rahhoo penssoihin, jos joku heittäs jonku arvion :?:  Pittää nimittäin käyvä vaihtamassa rahhoo tiistaina.

Toinen juttu on että paljos kannattaa varata suolloo mukkaan? Vai säillyyko ne kalat niissä kylymä poksiloissa niin kylymänä että ei tarvvii suolata ollenkkaan? Meinnoon että voipi suolat loppuu paikallisesta kyläkaupasta jos 28 henkkee männöö sinne ostammaan 20kg suolloo per nuppi :shock:

ps. 3pv 15t 20min Arvioitu Lyngenniin lähtöaika...virittelen tässä kissakakla pyyvystä samalla...oikkee ottipeli tulossa :wink:
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: jpsuominen - 23.04.06 - klo:21:00
Itse en ole koskaan suolaa tuolla käyttänyt muuhun kuin ruuanlaittoon. Kotiinvietävät kalat pakkaseen, ja sieltä lähtöpäivänä kylmälaukkuun ja kotiin. Meillä on kalat kylmälaukussa 24-28 tuntia ennen kuin ollaan kotona, ja aina on ollut hienosti jäässä vielä kotonakin.
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 23.04.06 - klo:22:20
kunnon kylmälaukussa ja kantta avaamatta onnistuu hyvin jäässä
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: jpsuominen - 23.04.06 - klo:22:44
Juu, kantta ei tietenkään saa avata, eli matkaeväät tulee pakata jonnekkin muualle... :)

Jos ei oikein luota kylmälaukun kannen tiiviyteen, on ilmastointiteipissä ratkaisu tähänkin ongelmaan.
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Kalaparkki - 23.04.06 - klo:22:59
Jani, kyllä ne kalat mitä meidän venekunta saa ylös (ne kaikki kaheksan keilaa), saadaan pakastettuna kotiin asti. Styroxlaatikko on kokoa 80 * 60 * 60 ja aika monta kertaa paksumpi kuin normaalit kylmälaukut.
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Pete Peltonen - 23.04.06 - klo:23:06
Bensaa palaa päivässä 20-30 litraa, litrahinta lienee aika lähellä 1,50 euroa.... Suolaa ei kalanakäsittelyyn tarvitse, jäisenähän ne kotio viedään  :wink:  Kylmälaukku mukaan ja sillä sipuli, kala pysyy umpijäässä liki 20 tuntia kylmälaukussa (olettaen että kylmälaukku on täynnä)  :wink:
Kylmäkalleja ei kannata haalata, umpijäinen kala on kylmäkalle ihan omasta takaa..
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Jani - 23.04.06 - klo:23:29
Lainaus käyttäjältä: "Kalaparkki"
Jani, kyllä ne kalat mitä meidän venekunta saa ylös (ne kaikki kaheksan keilaa), saadaan pakastettuna kotiin asti. Styroxlaatikko on kokoa 80 * 60 * 60 ja aika monta kertaa paksumpi kuin normaalit kylmälaukut.Mitenkähän myö suahhaan kaikki vehkkeet mahtummaan kyyttiin?...siis ensin auttoon ja sitte vielä venneesseen??? 2 laatikkoo 25cmX35cmX45cm, kylymälaukku, Husqvarna kassi, kelluntahaalarit,ja vavat, kumikenjät, nostokoukku ja kirves..ja 10+3l kanisteri joissa "pitkäsiima"...unohtuko jottain tärkkeetä :twisted:  :D  :shock:

Ja sit siun kalalaatikkos +muut kamat...pittää kahttoo jos ei kaikki sovi nii jätettään vaikka kylymälaukku sit pois.
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 23.04.06 - klo:23:47
muista juomat :lol:
Otsikko: Pensat ja suolat
Kirjoitti: ka1tsu - 24.04.06 - klo:23:35
Kalaa ei kannata suolata yhtään jos sen aikoo pakastaa. Suola huonontaa pakastuvuutta eli kala ei pakastu kunnolla ja tätä myötä sen säilyvyys huononee. Paras lienee kun lyö fisut vakuumiin ja pakastaa kunnolla. Kuljetukseen kannattaa hommata kannellinen styrox-loota (joita Lyngenistä pitäisi löytyä). Jäittäminen ei kannata, koska sulava jää ja lämmenyt vesi sulattaa nopeasti myös itse pakasteet.

Matka on vähintäänkin pirun pitkä, toivottavasti sais tuotua edes jotain kotiin asti  :lol: