Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Yleinen keskustelu => Muu kalastus => Makeanveden kalastus Norjassa & Lapissa => Aiheen aloitti: Kalaparkki - 06.03.06 - klo:23:55

Otsikko: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: Kalaparkki - 06.03.06 - klo:23:55
Tästäkään ei vielä henk. koht kokemusta, mutta viime vuonna toukokuun alkupuolella Andörjan reissulla kiinnitti huomiota mm. Torniojärvellä monet pilkkijät  jotka kuuleman mukaan olivat nimenomaan harjusjahdissa. Harjusparvet kiertävät rannan tuntumassa (niinkuin kesälläkin) ja kirkkaassa ja matalassa vedessä onkin hauska harrastaa näköpilkintää. Tuolta Kiirunakortin alueella hyviä harjusvesiä pitäisi löytyä runsaasti.

Suomujoella UKK-puistossa on tullut käytyä useampi kerta kesäaikaan, siellä oli mukavasti hyvänkin kokoista harjusta ainakin vielä -90 luvun puolella kun paikka oli 2 vuotta rauhoituksessa pyyntivuoden jälkeen.  Sitähän voisi kuvitella tekevänsä pikaisen pilkkireissun vaikka Kiilopäältä käsin Suomulle, koneella tehtyjä latuja taitaa päästä jo aika lähelle..

Rauhallisempi ja mukavampi paikka voisi olla Näätämön tuntumassa, sieltä tuli joskus puolimetrisiä...  :wink:  
Itse asiassa tuli sieltä  metrinenkin mutta se oli hauki.  :?
Otsikko: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 07.03.06 - klo:00:14
tuota meinasin kokeilla huhtikuussa, mutta kalamiescomin puolella veekoo kertoi sen olevan niin helppoa, että siten tyhjentää kalat joesta, joten kalastamme harjusta sitten kesäkuussa
Otsikko: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: poka - 07.03.06 - klo:15:57
Joo joessa on totta tuo mitä Nypy kertoi, että harjukset on kaikki samassa montussa ja se on helppo tyhjentää pilkkimällä, kun sen löytää.. :cry:
Otsikko: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: Migulinos - 13.03.06 - klo:21:06
Kyllähän joellakin voi pilkkiä, kunhan ei innostu liikaa...
Otsikko: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: kalamika - 14.03.06 - klo:18:22
eikös se kalalakin määrää montun kohtuukokoiseksi.. :?
Otsikko: Vs: Harjuksen pilkintä
Kirjoitti: peetu - 15.04.07 - klo:13:02
Liekö niitä sieltä kaikkia, mutta kyllä niitä joskus saa lappaa ihan köytenä sen aikaa, mitä ne syö. Sit loppuu, ku seinään. ja taas kyllä muutaman tunnin päästä tulee samastakin paikasta. Täällä Rovaniemen tsalla ainakin on nyt vielä jäätä virtapaikkojen reunalla(kelluntahaalarit päälle). Itse jatkan vielä harrinpilkintäkautta pari viikkoa. Sattu siitä samasta paikasta tulemaan viime vkonloppuna tommonen kirrekin.