Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Reissukertomuksia => Reissujutut => Aiheen aloitti: Antsu - 27.04.16 - klo:10:27

Otsikko: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 27.04.16 - klo:10:27
Retki lähestyy!! Reilu pari viikkoa enää ja kaaoksen arkkitehdit Antsu, Heikki, Mika ja Mikko lähtevät matkaan kohti pyhää pohjoista. Tällä kertaa mennään Louhella ja paikan päällä Sandlandissa pitäisi odottaa ihan oikea vene. Oma alumiinikippokin on tällä välin vaihtunut hiukan suurempaan, mutta ei kuitenkaan vieläkään Norjan kokoluokkaan. Heikki on lähettänyt monena iltana kuvia Louhen herkisteluystä ja matkavalmisteluista. On ollut jarruja auki ja lisävalojen sähkökytkennät (ryöstöt...) on taas laitettu uuteen uskoon. Kohta niillä neljällä sadan watin lisäpitkällä saa taas sulatettua vastaantulijat. Ursuitin aluspuvustakin oli vahingossa poistanut hihan resorin, vaikka nilkan painavaa saumaa oli kuulemma pitänyt modata.

Viime viikonloppuna piti rahdata kaikki jigit taas kerran levälleen olohuoneen lattialle ja heittää muutama onnettomampi viritys pois. Sitten taas dremelillä koukkuja teräviksi ja muutamia vaihtoonkin. Jotain uuttakin tuli Tukholman kalastusmessuilta hankittua, kuten pari nelikymmentäsenttistä Big Bobia ja muuta jigikamaa. Siellä oli kyllä onnettoman huono Norjan välinevalikoima. Ei tarvi varmaan mennä niitä hetkeen sinne katselemaan. Teinpähän kokeiluluonteisen virityksen myös 40cm Real Eelistä ja noin puolen kilon jigipäästä.

Muuten alkaa olla jonkinlainen viime hetken kela/vapa/siimapaniikki päällä. Ostin eilen pari merivapaa kiimapäissäni ja toinen niistä, Awa-Shima Jigblaster, muodosti ihan järkevän oloisen yhdistelmän Penn Squall 30:n kanssa. Toinen ei minkään kanssa ja vaihdoin sen Savage Gearin Bushwacker-jigivapaan. Kolmekymppisen Shimanon Toriumin (pitää muuten avata, putsata ja rasvata se) meinaan parittaa Rovex Hurricanen 30lbs:n vavan kanssa. Tuo kyseinen vapa on halvin ja ihanin merivapa, mitä minulla on koskaan ollut. Ostin sen alesaavista Tukholmasta kalastusmessuilta 2014 250:llä kruunulla. Paksut kahvat, metalliset kelakiinnikkeet, tukevat vaparenkaat, toimii kauniisti. Kaikki kohdallaan. Niitä olisi pitänyt ostaa viisi saman tien. Ei vaan tajunnut. Mutta mutta. Sitten on kaksi arvoikkainta tuotetta, jotka eivät sovi toisiinsa kunnolla. Olisi Accuraten Boss Fury -merikela ja Savage Gearin Jig Stick. Periaatteessa ihan unelmacombo. Accuraten jalka ei vaan asetu kunnolla vavan kiinnikkeisiin ja vavan kiinnikkeiden vastakkainen puoli on muotoiltu niin, että kelassa oleva lisävarmistuspalikka ei mahdu olemaan kiinni. Ongelma. Tähän ratkaisuna olisi Accuraten laittaminen Abun Hellbender inliner-vapaan, mutta se on jotenkin vähän rimpula, enkä oikein pidä yhdistelmästä. Sitten Jig Stickin voisi parittaa Pennin Squall 40:n kanssa, mutta sekin combo tuntuu siltä, että on liian järeä kela sirossa, kauniissa ja hienossa vavassa. Mitä siis tehdä? Lisää vapoja ja keloja? Tai kompromissi. Saas nähdä. Onneksi Yhdysvalloista ei ehdi enää tilata mitään tällä aikataululla :) Vai ehtiikö? Wobblerin kivan tuntuinen vapa maksoi tietenkin 169€. Ja oli merkiltään Balzer. Kuulostaa saksalaiselta norsulta. Oikeasti haluaisin Sportexin Jolokian, mutta järeämpää venemallia ei ollut Kalastus-Suomessa kun sinne soittelin. Mistähän sen saisi tähän hätään?
Otsikko: Vs: Sanland 2016
Kirjoitti: arkka - 27.04.16 - klo:10:43
 :D :D :D
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 28.04.16 - klo:09:22
Jolokian Boat-malli kahdeksanjalkaisena 50lbs:n versiona tilattu Saksasta. Saas nähdä, ehtiikö tulla. Sitten piti vielä tilata kunnollinen merikartta John Nurmiselta. Toivottavasti sekin tulee. On se kyllä näin ihmisen tiedokäsittelyn ja ennakoinnin näkökulmasta aika onnetonta, että tällaisia asioita pitää tehdä reilua kahta viikkoa ennen retkeä, vaikka koko asia on ollut tiedossa jo kauan. Mutta kai sama ongelma kuvaa ihmiskuntaa vähän laajemminkin.

Tuli aika kiero idea mieleen. Entä jos tuon SG:n Jig Stickin parittaisi tälle retkelle Shimanon 300D Calcutan kanssa? Se on ollut minulla St.Croixin Mojo Bassin kaverina haukishadien heittelyssä. Olisi varmaan ihan hauskaa kalastaa köykäisellä kelalla, ainakin matalasta vedestä. Painavien kamojen kanssa sen veivin käyttö ei kyllä ole mukavaa, mutta voisihan tuotakin ajatella. Jos Jolokia ehtii tulla, se menee näillä näkymin Squall 40:n kanssa yhteen.

Oikeasti tälläkään kaikella ei ole mitään merkitystä. Kunhan sinne veteen saisi oikeaan paikkaan jotain oikeanlaista jollain vehkeellä... Tai edes pääsisi merelle. Tänään Sandlandissa näkyi tuulevan 13 m/s.

Mikon ja Heikin on vallannut irrationaalinen usko Royberin jigeihin. Olen tässä miettinyt, onko siihen joku järjellinen peruste... Tai ehkä se onkin emotionaalinen peruste? Ehkä se, että perimmäinen koukku kiinnitetään tapilla jigin takapuoleen? Minun aivoni taas buuttasi pahemman kerran se, kun Tero näytti Tukholman reissulla väsytysvideota saamastaan 223cm pitkästä pallaksesta ja samalla videolla lähetettiin useamman kerran terveisiä allekirjoittaneelle. Videon suggestoivan vaikutuksen ansiosta vaihdoin itselläni olleen käyttämättömän Mitchellin vavan yhteen 40 cm Big Bob -jigiin. En ainakaan tiedä, että suomalainen olisi saanut suurempaa pallasta. No. En ehkä toivo itselleni ihan niin isoa. Loppuisi mehut sen kanssa varmaan. Kunhan nyt jotain kivaa saisi ylös asti :) Onneksi menomatkalle sopii Pellossa Jopparin pizza tuplaporonlihalla ja valkosipulilla. Se luo hyvää karmaa kalastukseen.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Veku1 - 28.04.16 - klo:22:52
Meidän lössi saapuu 24.5 Sandlandiin koluamaan mitä teiltä jäi jäljelle :D Kerrohan reissun kulusta ja kuinka kalaa on löytynyt niin ei pyöritä paikoilla jotka te ootte jo tyhjentäneet ;)

Pikkuisen jo jigittää :o
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 02.05.16 - klo:12:30
Jep, jos netti vaan toimii niin kyllä jonkinlaista raporttia yritän viikonkin aikana kirjoitella. Ja luulen kyllä, että kaloja jää jäljelle :D

Jotenkin suuret kuvitelmat/luulot/odotukset tälle reissulle. Se saattaa ennakoida pahaa pettymystä... On niin kovamaineinen paikka ja kaverit kun jokunen vuosi sitten siellä olivat, saivat paljon hienoja kaloja. Toivottavasti onnistuisi.

Kohta pitää taas galvanoida vatsalaukku. Ensimmäiset kolme aamua syödään varmaan pekonimunamössöä (ruisleipäpaloja seassa). Sitten ehkä siirrytään halloumi-paprikapannuun.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 11.05.16 - klo:15:27
Noniin. Ei mene kovin vahvasti joukkueella...

Mika joutui jäämään pois reissusta appiukon kuoleman vuoksi. Hautajaiset velvollisuuksineen osuvat juuri päällekkäin. Saimme kyllä jo korvaavan kaverin mukaan ja koulutustasokin pysyy samana, kun on tohtorismiehiä. Norjassa ei ole ennen ollut merikalassa. Se on varmaan vähän erilaista kuin lohen soutaminen.

Minä taas olin aamulla magneettikuvassa ja hermoa painava välilevypullistuma sieltä sitten löytyi. Puolen vuoden kipujen syy. Ihana bonus pallaksen väsyttämiseen ja lyijyn paattiin kantamiseen. Erityisesti ajatus siitä ahdistaa, että joku muu väsyttäisi oman kalan. Lyijyn kantoavun vastaanottaminen on paljon kivempi ajatus.

Nyt ottaa jonkin verran päähän. Mutta näillä mennään. Kaksi vapaa muuten on kotiutunut Saksasta. Sportexin Jolokia ja WFT:n Nevercrack Fjordspin. Molemmat 8-jalkaisia ja kivan oloisia. Eka saa parikseen Accuraten ja toka Squall 40:n. Nyt kun tuli uusi jäsen ja ensikertalainen porukkaan, niin hänetkin pitää varustaa. Hyvä, että noita settejä on nyt ylimääräisiäkin.

Olohuoneen lattialle on kerääntynyt melkoinen kasa kaikkea. Neljä muovilaatikollista tavaraa, haikoukusta nippusiteisiin ja perkuuessusta ruuvilukitteeseen. Piti pyytää vaimo eilen avuksi, että sai siihen sekamelskaan jotain järkeä. Hänestä on muutenkin ollut kyllä suuri apu kaikessa, missä tarvitaan älliä ja ammattimerenkulun kokemusta.

Huomenna olisi lähtö iltapäivällä. Merikartan tuleminen postissa olisi kova sana tähän kohtaan. Saas nähdä. Kai sitä voi sitten jonkun Ipad -sovelluksen hätäpäissään ladata? Veneissä näkyi jossain kuvassa olevan aika onnettoman oloiset pienet Garminin plotterit. Yksi ihan samanmallinen kadotti Honningsvågissa satelliitin vuonna 2009 aina kun aurinko meni pilveen. Äsken äkkäsin myös, että Houtskarin kevään haukicup menee ohi suun kun ollaan vielä 21.5 reissussa. Sinne olisi ollut kiva päästä, sillä olisi vaikka voinut pärjätä. Tälläkin reissulla ongitaan kolmella vuoden 2013 voittolahjakorttikelalla ja mökillä on iso laatikollinen haukikumeja viime syksyn pronssista.

Kieltämättä mielessä häilyy jonkinlainen alakulo siitä, miten selän kanssa pärjäilee. Pitää tällä kertaa mennä sen ehdoilla. Jos se ei kestä, alan kokopäivätoimiseksi venekuskiksi muille.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 13.05.16 - klo:21:09
Matkalla! :) Jyväskylän ja Oulun välinen pusikko a gou gou.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 14.05.16 - klo:12:10
Kalastustaikoja. Jopparin spesiaali tuplaporonlihalla ja valkosipulilla hotkotettu. Tornion Lidlistä 10 muovipussillista ruokaa ostettu. Matka jatkuu ylöspäin  :)
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 15.05.16 - klo:14:43
Oksfjordissa. Nyt viisi tuntia lautan kyttäämistä... Räjähtäneen oloisia veijareita ollaan jo :)
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: arkka - 16.05.16 - klo:18:33
Eiku kireitä, toivottavasti kelit suosii!  :D
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Veku1 - 16.05.16 - klo:22:46
Samaa toivottelen minäkin! Toivottavasti tulee täysi viikko vesilläolopäiviä ja enkat paukkuu. Se olis sunnuntai maanantai välisenä yönä startti meillä.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 16.05.16 - klo:23:35
Kiitos, kiitos! Tänään päästiin merelle. Ei osattu pallasta ronkkia sieltä ylös, mutta kissoja tuli hyvä määrä. Veneen (Dolmoy) kanssa oli ongelmia. Karttaplotteri ilmoitti heti puolen tunnin jälkeen, että gps-vastaanotinta ei ole kytketty (=ulkoinen). Vilkaisin kojetaulun sähkökytkentöjä ja olivat tosi huonosti tehdyt ja nyt hapettuneet/ruostuneet. Kun vähän sormenpäällä kosketti johtopesäkettä, koko plotteri meni pois päältä. Onneksi oli ipad mukana, kaiken varalta. Sillä mentiin osa päivästä. Perämoottorin ja hydrauliohjauksen kiinnityksen välissä oli myös suuuri klappi. Mutta jotain oikein hyvääkin. Sain puhuttua meille Loppa -nimisen uuden ja todella asiallisen oloisen alumiiniveneen 150hp Suzukilla loppuviikoksi. Siitä oli tosin akku loppu kun menin tutustumaan, mutta huomiseksi lupasivat ladata sen ja antaa vara-akun ja kaapelit mukaan matkaan. :D Hätäraketteja tai soihtuja ei muuten ole veneissä. Kuulemma kukaan ei kuitenkaan näkisi... Hmm... Mutta toisaalta heillä on jokaisessa GPS-seuranta.

Ai niin, kissat :) Mulle 7 tai 8. Muille yhteensä 1. On taas saanut veistellä siitä, miten voi joko keskittyä kalastukseen, röökinpolttoon, kaljanjuontiin, uneksimiseen tai videokuvaukseen :)
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 17.05.16 - klo:10:13
Tuulee... :/
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 17.05.16 - klo:23:46
Sain kaivettua uistelemalla 18,5 kg pallaksen tänään. Tyytyväinen :) Vene Loppa oli ylivertaisesti paras, mitä olen ikinä kunnon kelissä ajanut. Kaukana kaikkien muiden yläpuolella. On vaikea edes kuvailla, miten upeasti se meni aallokossa. Suli aaltoihin. Ja moottorissa oli huh, miten hyvin voimaa. Ikävä kyllä vene purkaa akkunsa ja kävikin niin, että Sildan itäpuolella kone ei käynnistynyt noin 30 min sammuksissa olon jälkeen. Takana oli siinä kohtaa jo 4h käyttöä ja akku vaihdettu aamulla täysinäiseen. Jännite oli Suzukin mittarin mukaan 12,5 ja solenoidi naksutti vaan. Noin 10min myöhemmin jännite näytti 12,7 ja startti pyörähti ja kone käynnistyi. Sen jälkeen ei sammutettu... Hummingbirdin uudenkarhea karttaplotteri kadotti myös satelliitin monta kertaa ja oli välillä pitkäänkin pois pelistä. Johtuneeko sijainnista vai laitteesta? Ulkoinen antenni ja kaikki. Oma Simrad ei tee kyllä tuollaista oikeastaan koskaan. No. Nyt veneen virtaongelmien ja siihen tilattujen osien odottamisen vuoksi joudutaan ottamaan Dolmoy taas käyttöön huomenna. Se on kyllä hanurista. Oli kyllä niin hieno ajaa kunnon venettä tänään.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Veku1 - 18.05.16 - klo:20:20
Onnittelut pallaksesta :-) Toivottavasti veneongelmat selviää, ettei haittaa enempää kalastusta. Meillä pitäisi olla Loppa alla kanssa ensiviikolla...
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 18.05.16 - klo:21:50
Tuossa se Loppa kelluu laiturissa... On kyllä upea vene. Jokusen asian olisin tehnyt toisin ja viimeistellyt paremmin. Esimerkiksi ikkunoiden tiivisteet sovittanut, sisäkaton vaaralliset alumiinisärmät peittänyt ja laittanut klaffipenkkejä taakse. Mutta kyllä tuli Loppaa niin ikävä kun tänään hötkyi menemään Dolmoyllä yli kympin tuulessa. Plotteri oikutteli taas ja ilmoitti, että antennia ei ole kytketty. Huomiseksi se kai vaihdetaan.

(Myöhemmin: uusi plotteri teki saman. Ensin katoaa GPS, sitten tulee ilmoitus että antennia ei ole ollenkaan ja kaikki GPS:n valikot katoavat samalla laitteesta.)

Oma osaaminen riitti tänään yhden alamittaisen pallaksen saamiseen ja Heikki sai toisen. Yksi todennäköinen isompi karkasi Heikiltä. Kierrettiin Silda uistellen. Sai kyllä veivata, että sai paatin menemään edes hiukan suoraan tuulessa. Huomenna tuulee kai myös ainakin päivän alkupuoli. Toivottavasti iltaa kohti tyyntyy.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 19.05.16 - klo:16:05
Valmistaja korjaa parhaillaan Loppan sähköjä ja me kytätään laiturilla. Toivottavasti tulee kuntoon... Ainakin on oikea tyyppi paikan päällä.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 20.05.16 - klo:03:18
Saatiin tänään tosiaan Loppa taas alle. Ei se kyllä kunnossa ole, mutta muutamalla vippaskonstila, merellä mukana olevalla vara-akulla, kaapeleilla ja Louhen aggregaatilla aiotaan pärjätä sen kanssa. Merellä ei auta sammuttaa konetta. Yöksi (hmm, aamuksi?) otettiin akunkenkä irti, että ei tarvitsisi aamulla säätää. Se saa ilmeisesti maata jostain, mistä ei pitäisi ja purkaa akun. Valmistajakin oli ymmällään. Uskoi korjanneensa sen, mutta kyllä vaan äsken kun tultiin satamaan ja käänsin päävirrat pois, jäi sähköinen polttoainemittari oudosti näyttämään puolta tankkia ja valo siihen palamaan. Niin ei pitäisi olla. Ja nyt kaikki mahdollinen on kytketty päävirtakytkimen alle. Tai niin valmistaja väitti, mutta ei se kyllä niin ole. Plotterikin jää päälle vaikka päävirrat katkaisee. Ja valmistaja kokeili myös uudella kytkimellä. Siinä touhussa välillä näytti olevan järkeä ja välillä ei. Itse olen sen verran kuutiopäinen, että mun järjen mukaan jos haluaa kaiken olevan päävirtakytkimen alla, pitää akun navasta lähteä yksi johto kytkimelle. Nyt siitä lähtee viisi johtoa eri suuntiin. Mutta tästä kaikesta huolimatta sitä on kivempi kyllä käyttää kuin Dolmoytä. Paljon kivempi.

Pallaskontakti saatiin tänäänkin, Heikille, mutta pääsi irti. Uisteltiin Loppa-saaren itäreunaa 20m vedessä painottamalla viritetyillä vaapuilla. Minä sain pari kympin Turskaa. Käytiin myös Loppabaenin takana olevassa rinteessä yrittämässä puna-ahventa. Laskin, että kelasin seuraavan tunnin aikana yhteensä pari kilometriä keiloja ylös... Ensin kilon pilkin kanssa, sitten puolen kilon jigin. Oli toki litkat ja syöttikalat myös. Sitten se sai riittää. Sähkökelan paikka.

Jäämeren keskiyö oli upea uistellen.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 21.05.16 - klo:00:40
Tänään ei ollut ongelmia paatin kanssa kun oli ollut akunkenkä irti. Uisteltiin ensin Sildan itäpuoli ilman tuloksia. Pohjoispuolelta (kiitos vinkeistä!) iski mun jigiin pallas. Selkäjumpan jälkeen se oli veneessä ja painoa noin 30kg. Pidin sen aika kovassa pännissä ja väsytysvideon mitaksi tuli noin 6 min. Ei päässyt syöksymäään kertaakaan. Verestettynä satamassa vaaka näytti 29,8. Se meni vielä fileiksi ja vakuumiin. Jos kolmas tulee, se näkee veneen vain sen ulkopuolelta.

Eli oma enkka uusiksi tänään! :) :) Ja Heikille ja Mikolle uusi lempinimi: "Royberin anaalitappiveljekset".

Yksi kalapäivä olisi vielä. Touvottavasti joku muukin meistä onnistuisi.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: lowrance - 24.05.16 - klo:19:14
hienoa että joku laittaa tarinaa.
vielä kun tulee nippu kuvia niin
alkaa mielikuvat kirkastumaan reissusta.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 26.05.16 - klo:09:44
Nyt on reissu pulkassa ja ehkänä kotona. Oikein hyvä fiilis jäi koko paikasta ja matkasta. Viimeisen kalapäivän osalta ei oma osaaminen riittänyt. Yksi asia siinä oli myös se, että keli oli tosi tyyni. Jigatessa vene ei oikein liikkunut mihinkään (ainakaan omasta mielestäni tarpeeksi) ja meni vähän paikallaan pompotteluksi. Sen verran oli kontaktia kalaan, että johonkin otukseen vetäisin vastaiskussa oman mielivapani Rovexin poikki. Kolmannen vaparenkaan alta se meni. Harmin paikka, sillä siinä vavassa oli kaikki kohdallaan. On tosin matkan varrella saanut sen verran merisikaa, että ei voi ihmetelläkkään. Samalla kala irtosi. Arvelen sen kuitenkin olleen turska. Uisteltiin myös aika paljon, mutta ei onnistuttu siinäkään hommassa. Mutta vesillä oli kivaa ja kaikki meni muuten hyvin. Selkä kesti kohtalaisesti. Illalla kahdeksansatasta buranaa ja sirdaludia, niin aamulla pääsi taas liikkeelle. Muutenkin ei se veneessä oleminen mitenkään pahalta tuntunut. Auto oli paljon pahempi.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 26.05.16 - klo:09:57
Tässä vielä kuvia. Ei siellä kovasti kuvaamaan ehtinyt. :)
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Veku1 - 27.05.16 - klo:01:15
Tervehdys Sandlandista! Tänään räjähti pallo meidän porukalle. 62kg ja tästä jatketaan.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Veku1 - 02.06.16 - klo:19:34
No niin....

Reissusta palattu ja pari päivää toivuttu niin kykenee kirjoittelemaan. Hyvä reissu oli ja kalaakin tuli. 16 herran porukalla oltiin liikkeellä ja mukavaa oli. Reissun suurin oli tuo edellä mainittu Kapan pallas, 62kg joka on myös tätänykyään porukan ennätys. Vielä kerran onnittelut saamamiehelle  :) Pienemmät paltaat tais jäädä 20 kg paikkeille ja mulla turre jonnekkin 20kg paikkeille kanssa. Meidän venekunta ei onnistunut saamaan yhtään lättyä veneeseen josta Steinar heitti pientä kuittia, mutta myöpä kuitattiin takaisin pikku pilalla jonka Steinarille teimme. On muuten loistava pariskunta paikan puikoissa, Steinar ja Stina ja homma pelaa tosi hyvin.

Kelit oli liiankin tyynet ja venettä ei saanu driftaamaan oikein millään. Koneellakaan ei viittiny koko ajan nytkyttää edestaas niin keskityttiin siihen että saatiin aurinkoa ja komeita maisemia. Kalaa kyllä tuli ihan ok, eli 10-20kg turskaa, kissoja ennätysmäärä ja pienempää seitä. Eikä unohdeta keiloja , noita vekkuleita pikku pohjamölliäisiä jotka tarttuu kiinni aina kun ei pitäisikään  ;)

Meillä oli alla uusi Wildeboat ja samat akkuongelmat kuin Antsun porukalla, mutta kiitos Antsun vinkin irroitimme akun kengät yöksi niin ei ongelmia. Muuten ehdottomasti paras vene jolla Norjassa olen ajanut. Huiput hulpeat 64km/h kolmepäällä ja todella vakaa aallokossa niin jigaillessa kuin ajaessa.

Suosittelen ehdottomasti paikkaa muillekkin ja helpoiten sen saa ottamalla yhteyttä Ariin      http://www.nordicfishing.fi/

Tuossa loppuun parit kuvat..
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: Antsu - 12.06.16 - klo:14:37
Mahtava kala! Komeaa touhua. :) Hyvä myös, että pärjäilitte Loppan kanssa. Me varattiin jo reissu ensi vuodeksi. Lähdetään viiden hengen voimin ja otetaan se talo ja se Loppan isosisko Silda. Tuolla jakajamäärällä se jää hinnaltaan ihan samoihin lukemiin. Saa olla kiitollinen, että selkä kesti reissun. Viikkoa kotiintulon jälkeen menin päivystyksen kautta osastolle ja sieltä leikkaukseen. Nyt suunnittelen onkireissua lähiö-ojaan :) Se saattaa kohta onnistua...
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: jupaman - 24.09.16 - klo:10:16
Komeita juttuja ja kaloja tuoltakin tulee näköjään. Itseä kiinnostais kanssa varailla Sandlandista reissua isommalle porukalle, mutta kertokaahan minkälainen maksupolitiikka tuolla on? Joutuuko siis maksamaan ennakkoon vai onnistuuko kuittaus lähtiessä. Vuoden päähän kun reissu sijoittuu, niin ei persaukisella ole varaa seisottaa kapitaaleja kiinni sellaista aikaa, ja varauskalenteri näyttää siltä ettei tuonne tarvi edes haaveilla mistään äkkilähdöistä.
Otsikko: Vs: Sandland 2016
Kirjoitti: arkka - 24.09.16 - klo:10:44
Harmi kyllä mutta Sandlandiin joutuu heti maksamaan sen 25% ennakon vaikka varaus olisi vasta vuodelle 2018. Varauskalenteri on myös aikas täynnä 2017, myös 2018 vuodelle jo pajon varauksia. Varsinkin isommalle porukalle on paha enää saada varausta kesäkaudelle. Skreisesongille löytyy vielä tilaa 2017. Pienemmälle porukalle kannattaa kuitenkin kysyä mahdollisia peruutusviikkoja.