Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Tee-se-itse => Aiheen aloitti: Kristian - 04.01.16 - klo:10:39

Otsikko: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: Kristian - 04.01.16 - klo:10:39
Terve taas ja hyvää uutta kalastusvuotta,

Kysymys kuuluu -> onko Suomessa vavanrakentajia?
Esimerkiksi jos haluaisi rakennuttaa Norjankepin 8) olen ymmärtänyt että perhovapojen rakentajia löytyy mutta miten kaikki muut "mallit"?
Otsikko: Vs: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: TPJ - 04.01.16 - klo:21:22
Joskus etsein myös rakennussarjoja mutta sittemmin se vain jäi. Asia kyllä kiinnostaa edelleen mutta pitäisi löytää hyvä aihio jostakin ja aikaa.. :D

http://www.mudhole.com/rod-building
Otsikko: Vs: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: Kristian - 05.01.16 - klo:08:26
Jepps Mudholesta löytyy tavaraa ihan joka lähtöön  :D
Norjankalastus"kerhon" kaveri (  http://www.spobyggaren.se/  ) rakensi mulle vavan viimme kesäksi ja tämä on ihan ylivoimasesti paras vapa mikä mulla on, tilattiin aihio joka oli aika edullinen ja tämä osottaitui ihan niinku 100% sopivaksi mulle ja 200-300g jigeille.
Renkaat olivat Fujin parhaita joten niitten hinta nousi yli aihion hinnan. Kaikki mitat (kelakiinnikkeen paikka, foamit sun muut) sovitettiin mun maun mukaan ja onhan tämä nytt sitten ihan eri peli ku kaupasta ostettu.
Nytt rakennan itse testinä yhden vavan kesälle 2016 jonka aihio on vanha lemppari jerkki aihio -60g jolla on nostettu 130cm pallas  :D
Aihio on maalauksen alla parasta aikaa ja renkaat,langat ja lakat tulon päällä ..... katsotaan mikä lopputulos on  ::) ainakin apuna netinkautta on Ruotsin parhaimpia rakentajia niin eiköhän se siitä
Otsikko: Vs: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: TPJ - 05.01.16 - klo:17:14
Kristian pistelehhän sitten viestiä ja vaikka päivitystä foorumille rakennusprojektin etenemisestä ym. tiedosta niin saadaan eloa tännekkin pitkästä aikaa.
Ties vaikka siitä itsekkin saisi taiottua aikaa rakenteluun keväällä kun joka tapauksessa vapa pitäisi hommata kesäksi. Nyt olisi lämmintä tilaakin sopivasti tekemiseen.

En muista mistä tuon mudhole nettikaupan löysin, joltakin kalastussivulta varmaan linkin bongasin, on tuolla kyllä kaikennäköistä.
Otsikko: Vs: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: Kristian - 11.01.16 - klo:09:54
No niin,

Kuvia sitten tästä projektista. Vanhan kelakiinnikkeen poisto, maalaus ja testaus missä mikäkin pitää olla  ;D
Otsikko: Vs: Vavan rakentaja Suomessa?
Kirjoitti: TPJ - 19.01.16 - klo:20:56
Jostain syystä en saa kuvia auki?? En vaikka lataan koneellekkin.  ???