Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kaupalliset ilmoitukset ja Majoitusvarauspalvelut => Nordic Fishing:in majoitusvarauspalvelu => Aiheen aloitti: arkka - 09.01.15 - klo:23:05

Otsikko: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: arkka - 09.01.15 - klo:23:05
Elikkäs filminpätkää täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=UE5mhwQUyyk (https://www.youtube.com/watch?v=UE5mhwQUyyk)
Ja tosiaan, vielä on majoitusta vapaana molemmissa paikoissa maalis-huhtikuulle jos skreiturskan kalastus kiinnostaa...   :)
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Veku1 - 12.01.15 - klo:20:43
Näitä kun talvipakkasilla tuijottelee niin alkaa kuukaudet tuntumaan pitkiltä, jotta seuraavan kerran on Norjan meri alla ja vapa kädessä :'( Mutta hienoa kuvaa ja todella mukavaa katsella ja fiilistellä! Näitä on aina ilo katsella!  :)
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: arkka - 12.04.15 - klo:15:24
Pari ensimmäistä suomalaisporukkaa on nyt käynyt Sandlandissa skreikalassa 2015 ja onhan sitä kalaa tullut.
Eka porukka nosteli kuutisensataa skreitä veneisiin (ottivat vain pienen osan), suurimmat rapiat 17 kiloisia. Kissoja lukuisa määrä, paltaita muutama, joista suurin 32kg + yksi vavan katkotus.

Tässä toisen porukan tekstari Sandlandista pois lähtiessä:
"Reissu takana, lautta kohta rannassa. Kaikki ok, Steinarin kanssa juteltiin pitkään ja tullaan uudelleenkin. Kalaa tuli hyvin, n 80-120 kpl, n30kpl yli 10kg turskia. Otettiin kissoja 15kp ja turskia 20kp, yksi pallas n 8kg. Isoja paltaita kiinni 6kpl, pisin vääntö 1.5h, irtos. 2 kertaa 100lbs Tuff poikki. 4 kelaa hajos väännöissä, vapoja ei poikki. Paras viehe Lehtolan Kaimaani. T. Harri ja pojat "
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: joro - 12.04.15 - klo:18:00
 4 kelaa hajos väännöissä ???
minulla ei luonto antaisi periksi tuollaista, kelan täytyy kestää.
miten muilla?
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: TPJ - 12.04.15 - klo:19:50
Aika rankkaa settiä jos pariin kertaan kalan kanssa 100 lbs tuffit poikki? Onhan se 0.50mm vahvaa ja vetolujuutta 35-40kg vai?? Kyllä tuollaisessa varmaan kelalta jo aletaan kysymään jotain?  :D
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Veku1 - 12.04.15 - klo:20:02
On kyllä ollut melkoista menoa ;D Olis kiva kuulla mitkä kelat hajosi ja miksi? Ja johtiko se siiman katkeamiseen? Tai sit siellä Sandlandin vesillä pohjaa pöllyttää todellinen Gammel Erik?!?!
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Fathom - 12.04.15 - klo:23:57
Joo, ottakaapa selvää mitkä kelat hajosi väännöissä niin tietää muutkin jättää vastaavat kelat kotia. Mulla on bulkki puola tuota 0,46mm tuffia ja tuntuu mielettömältä, että se on katkennut taistoissa kalan kanssa. On se sen verran tymäkkää tavaraa ja onkohan tuo 100lb vielä hivenen vahvempaakin. Kahden viikon kuluttua sandlandiin ja pitäs päättää mitkä kelat ja siimat ottaa matkaan.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Kristian - 13.04.15 - klo:08:48
Kuulostaa että siimoissa valmistusvirhe tai kelan rikko. Muuten siiman ei pitäis mennä poikki?
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: jyrki - 13.04.15 - klo:12:36
Olisiko tarpeeksi iso kala ja jyrkkä penkka? Meillä katkesi yhdellä reissulla kuitusiima kuin ompelulanka, kun iso kala otti jyrkässä penkassa ja vavassa oleva mies ei vaan ehtinyt vääntää sitä ylös, kun matala tuli vastaan, siima hipaisi kiveen ja peli selvä. Ei tuollainen siima suoralla vedolla voi mennä poikki, jos kelassa on jarru kunnossa, vapa on ok ja siima virheetöntä. Mutta epäilemättä on ollut iso kala myös  :)

Niin ja vielä sen verran lisäystä, että kaverilla katkesi kerran kaksi kertaa siima vastaiskussa, silloin vika löytyi kärkirenkaasta ja itsellä meni kerran välivesitärpissä siima vedosta poikki, silloin siiman kärkiosa oli hankautunut ja rispaantunut sieltä täältä, kun aloin tutkimaan, eli ilmeisesti siima oli hangannut jossakin vaiheessa kivikkoon, mikä johti katkotukseen.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: arkka - 13.04.15 - klo:12:59
Pirautin tuossa Harrille ja hän lupasi myös itse jossain vaiheessa - tai joku muu reissuporukasta - kommentoida reissua.
Sen verran kuitenkin kyselin, että kaikki hajonneet kelat oli mallia Okuma Catalina ja nähtävästi niissä on joku heikko muoviosa jossain päin koneistoa. Kelat toimi siihen asti hyvin kunnes tuli se "Gammel Erik" tärppi. Lähtö vaan oli kuulema niin hurja, että ei enää Okuma pysynyt vauhdissa mukana, eli kelat prakas heti ekassa syöksyssä sen ison tartuttua. Tuffit oli mennyt väsytyksen aikana poikki ne pari kertaa solmun kohdalta.

Mutta että jotain mörköjä heillä siellä on ollut kontaktissa ja vieläpä useampaan kertaan, että senkin puoleen reissu on ollut aivan loistava. Harvoin pääsee kokemaan noita mahtipaltaan nypytyksiä, josko koskaan. On se vaan paikka tuo Sandland...  ;D

Kaipa se on sitte itsekin viimein laitettava Catalina vaihtoon. Tähän saakka se kyllä on pelannut jo useamman kesän hyvin, tosin en ole sillä Gammel Erikkejä väsytellytkään.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Harri - 14.04.15 - klo:00:10
Tervehdys.
Tosiaan reissu takana ja selkä sekä kroppa aivan jumissa, vääntöä oli ja kelit oli kovat, olisi pitänyt jättää pari päivää väliin tai olla vuonossa, kuten muutkin. No, kaikki ok ja videolle tuli hyvää matskua paltaiden lähdöistä. Kuten Arin kanssa juteltiin, niin vähän kamoja hajoili. Jarruja pidettiin liian tiukalla, koska ne pari siimaa napsahti poikki. Solmuista meni ja varmaan oli osasyy, ettei katsonut pohjavetojen jälkeen tarpeeksi hyvin pääsiimaa, tuli tsekattua Valtosen fluoricarbon perukkeet, joita ei saatu poikki (=liian kiire kalastella...) Tuff kestää paljon paremmin kuin Whiplash tai Daiwa, ne menee heti poikki kun saa vähän kipeää. Meillä Kymillä punttikalastuksessa paljon käytetty Whiplash mun mielestä yliarvostettua, 0,28mm on oikeasti 0,43mm mikron mukaan. Eli oma vika kun siimat meni poikki, no eipä harmita, kun tietää että menee vain peilin eteen katselemaan syytä...

Kelat ei ollut oikein yhteistyöhaluisia, niissä oli jo edellisreissulla Andorjalla samaa vaivaa, että rattaat hyppii "yli" kun tulee nopeaa vetoa/ kovaa painetta. Nyt kaksi lopullisesti rikki ja 2 pitää vielä tsekata. Noista tosiaan hajosi meidän kelahuoltaja Samin mukaan joku takasalpa ratas, kela kun taipuu, niin ratas joustaa jotenkin, ei ole samanlainen kuin Döörien, ei teräväkulmainen, on liian pyöreä. Hyvä että oli mukana paljon kamaa ja muutama Mitchell, ne on vaan liian rankkoja kalastella 8-10h, sen takia Okuma on edelleen parempi ja kevyempi käyttää. 10000 dööri on seuraava mun kela, jos ei löydy jotain parempaa/kevyempää, siimalaskuri olis hyvä mut ei pakollinen. No, kaiken saa rikki, jos jarrua ja voimaa käyttää liikaa ja jos etenkin kalat on liian isoja... meille seuraavaksi kiitos vain max 30-50 kg kaloja kiinni, Steinarin mukaan yli 70kg paltaat on just tollaisia kamojen rikkojia ja pitäisi malttaa joku 3-4 tuntia väsytellä.

Meillä ei siis mitään ihmeitä, kunhan kokeiltiin kaikkia juttuja, noviisia kun ollaan. Paikat löydettiin, mistä isoja kaloja löytyy, ja loppupäivät keskityttiin niihin, unohdetttiin määrä. Paikat oli aika ulkona ja sen takia ei muita näkynyt (GPS koordit tallella) Paras oli Steinarin ohje jättää viehe noin 1-3 metriä pohjasta, sieltä isot ottaa. Turskilla ja Kissoilla ei ollut mitään väliä. Ehdottomasti paras viehe oli Lehtolan Nikon Kaimaani jigi 400gr, 70% tuli niillä ja isoimmat. Voisi olla vieläkin painavampi, ei paljoa, kun on lyijyä (Niko lupasi tehdä uuden 600gr version isommilla koukuilla). Väreistä PUVA ja PUMU ja TIGER pelasi ehkä parhaiten, samoin ihan kirkkaat pilkit, eipä ollut väliä.
Uutta reissua suunnitellaan, kunhan aika vain riittäisi, Sandland on isoille varmaan ykkösmesta. Ja kelit voisi olla parempia, ei kiitos enää 7 metrin aaltoja, no eipä haittaa kun ei valita...

No, tulipas pitkä juttu, Ari voi poistaa tän jos meni ylipitkäksi.

T. Kalastuspisteen pojjaat Harri ja Petteri & nuoriso Chrisu ja Roope
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Veku1 - 14.04.15 - klo:00:26
Kiitoksia rapsasta ja jos on mahdollista niin videot on eritäin tervetulleita ;D

Mukava reissu on näköjään kuitenkin ollut ja tapahtumia riittänyt. heräsi vain kysymys että mistäpä noita Kaimaani jigejä voisi kysellä? Ja se 600g olis ihan kiva kapistus. Ottiko paltaat siitä Lopan ja Sildan väliseltä syvän rajalta? Shimanon tekota 600lc on muuten yksi hyvä kelavaihtoehto :)
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 14.04.15 - klo:09:20
Jaahas
Mukava lukea että kalaa on tullut, ei olis Sandlandiin enään kun reilu pari kuukautta, joten täytyypi alkaa laittaa pyyntivälineitä kuntoon. Joo, olis ihan nastaa saada tilattua mukaan noita kaimaani jigejä, Lehtolan Niko, on varmaan sama mies joka teki nuita kaimaani pilkkejä hauelle.  Että jos samanlailla toimii Norjassa paltaalle, kuin haelle pilkkihommissa täällä Suomessa niin voi alkaa sarjatyönä tekee. On vaan niin tappava peli...

-Make
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: vesa75 - 14.04.15 - klo:09:31
Siimat siis katkesi kuitusiimasta, ei tapsista? Ekalla kerralla Lyngenissä oltiin sen verran tumpeloita, ettei ymmärretty käyttää tapsia kuitusiiman jatkeena (se kun antaa joustoa kalan kiskaisuihin). Ja tietty nappasi ensimmäinen isoni kiinni, siimahan meni sitten poikki kuin leikaten kun kala teki kovemman nykäisyn. Jarru oli riittävän löysällä, mutta sillä kertaa vielä onni ja osaaminen ei ollut samassa veneessä :)
Noista Kaimaani-pilkeistä: tarkistin eilen kotisivut, mutta niissä on jotain vikaa. Kun yritin klikata värimalleja, mitään ei tapahtunut ruudulla. Jokin html-virhe lienee, sivujen tekijälle sellaisia harmittavia terveisiä  :-\ Kiinnostusta voisi olla hankkia pari niitä, kun vain näkisi ensin kuvat...

Kokeilkaas toimiiko edes muilla: http://www.kaimaaniuistin.fi/fi/Etusivu.html
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: joro - 14.04.15 - klo:12:01
Ihan oikeasti kelaan kannattaa panostaa.
meidän ensimmäisellä norjan reissulla kahdella kaverilla oli ihan uudet
10000:set döörit, kumpikin porsi ennen kuin viikko oli lopussa.
eräällä reissulla avet hajosi alle viikon ikäisenä (mallia en muista).
hankkikaa kela, jonka kelaus nopeus on n. 1m/kammen kierros.
laatu välineitä ei tarvitse olla mukana laatikollista.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Kristian - 14.04.15 - klo:12:16
Kokeilin mtta http://www.kaimaaniuistin.fi/fi/Etusivu.html ei näyttänyt malleja tai värejä.
Olis kiva testata tollasta 400g jigiä jos sen ehtis saada ennen Kesäkuuta.

Noista keloista niin ainakin meillä on toiminut kaikki Shimanot, Avetit ja Accurate kelat ilman ongelmia. Huollot tehdään joka reissun jälkeen.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: arkka - 14.04.15 - klo:15:36
Niko Kaimaani kertoili, että webbi sivut on vielä keskeneräiset eikä esim. värikarttasivua ole vielä ollenkaan. Sanoi kirjoittelevansa jossain vaiheessa tänne foorumille Jäämeri Kaimaaneista ja niiden tilaamisista. Mutta tilaaminen onnistuu jo nytkin linkin kautta tai sivulla olevasta puhelinnumerosta: http://www.kaimaaniuistin.fi/fi/Yhteydenotto.html (http://www.kaimaaniuistin.fi/fi/Yhteydenotto.html).

Kuvassa saatavilla olevat Kaimaanivärit ja Harrin Kaimaanipallas Sandlandista. Nämä on niitä 400 grammaisia. Etukoukku on vaan työkoukkuna eikä ole tule valmiiseen mukaan.
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Kristian - 14.04.15 - klo:22:27
Noh nii, minkä hintaisia nämä ovat ja kuuluuko niihin tuo kumipyrstö?
Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Kaimaani - 15.04.15 - klo:14:05
Noniin...morot vaan kaikille ja kiitoksia paljon mielenkiinnosta.
 
Elikkäs näitä Jäämeri-Kaimaaneja on tarjolla nyt kaudelle 2015 hyvin rajoitetusti, mutta kuitenkin. Kysyntä yllätti artistin (tehot ei  ;D), jokusia kymmeniä noita kuitenkin löytyy heti nopeimmille. Tän hetkinen värivalikoima on juurikin tuossa ylempänä ja toiveita/väriehdotuksia ohjelmistoon saa ja pitääkin esittää seuraavaan satsiin, joka valmistunee viimeistään alkuvuodesta ennen kevään 2016 rientoja. Mahdollisesti sitten on tarjolla sitä painavampaakin. Valitettavasti muiden projektien ja päivätyön vuoksi en ehdi lisää nyt kesäksi enää tekemään.

Eli näillä on painoa sen n. 400g kaikkineen ja hintaa 25€ kappale (sis. alv 24%) + postikulut (10kpl menee vielä helposti max 5kg normi postipakettiin) sis. 8" jigipyrstön. Noihin on hyvä kokeilla erilaisia shadihäntiäkin, uinti ei ainakaan luultavasti siitä kärsi, ehkä jopa päinvastoin. Kuvassa näkyvä pieni keulakoukku on tosiaan vaan valettu runkoon työvaiheita helpottamaan, sen poistan rungosta viimeistelyn yhteydessä.

Tilauksia ja muita turinoita voi laittaa tuonne sähköpostiin kaimaaniuistin ät gmail.com, toimitukset periaatteella rahat tilille-paketti postiin ja kuitti mukaan.
Tosiaan pahoittelut ala-arvoisen huonoista nettisivuista, mutta tätä kautta sekä sieltä nettisivujen yhteydenottolomakkeen välityksellä yhteydenotot onnistuu. Näihin toimitukset siis onnistuu "heti". Tai ainakin "pian".

t. Niko Lehtola/Kaimaani-uistin

Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Aapo-A - 16.04.15 - klo:23:17
Heippa!

Mahtihomma, jos saadaan kotimainen vaihtoehto merijiggailuun!

Tuo malli näyttää ja kuulostaa hyvältä. Pikku fiksauksia tuli silti mieleen... Voisiko takakoukun korvata runkolankalenkillä, johon voisi sitten sovittaa jigiruuvin ja hoitaa koukutuksen mieleisellään rigillä ylä tai alapuolelle. Tai jos haluaa, niin voisihan sen runkolankalenkin yhdistää uistinrenkaalla yksihaarakoukkuun, jolloin saataisiin lähelle alkuperäistä oleva koukutus. Näillä virityksillä vieheeseen saisi vielä lisää elävyyttä, kun pää ja runko eläisivät eritahtiin.

Otsikko: Vs: Skrein kalastusta Steigenissä ja Sandlandissa
Kirjoitti: Kaimaani - 17.04.15 - klo:09:15
Moro, olen suunnitellut jo eri vaihtoehtoja kiinteälle peräkoukulle, ja yksi vaihtoehto, varmasti myös helpoin toteuttaa, on juuri tuo lenkki koukun tilalle johon voi liittää sitten mitä haluaa. Vaihtoehdot modauksiin alkaa sitten olemaan jo rajattomat. Myös Isomukset saattaisi pysyä paremmin kiinni irtokoukussa.

Jatkossa on varmaankin tarjolla sekä koukullista että lenkillistä versiota aiheesta. Ja kahta kokoa. Tähän täytyy pureutua ihan kunnolla.