Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Kelat => Aiheen aloitti: martoja - 23.02.14 - klo:09:44

Otsikko: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 23.02.14 - klo:09:44
Moi,
Olisiko kenelläkään Merikalastus infon lukijoilla neuvoja?
Tilasin Indonesiasta kelan ja vavan Okuma Salina3 37kg jiggin compo, lasku ja maksuohjeet tuli s-postiin ja maksoin pankin kautta, kaikki piti olla ok.
Sitten alkoi leikki:
http://tobastarfishing.com/- proplem pitäisikin tilata 5kpl, lasku oli 1 kpl 190 us.dollaria, jonka maksoin.
http://tobastarfishing.com/- pytää lisää rahaa 104 us.dollaria niin lähetään 1 kpl
minä – haluan peruuttaa tilauksen
 http://tobastarfishing.com/- ei voi peruuttaa
Näyttäisi  menevän 190 taalaa ko. kalastusväline liikkeen pikkujoulukassaan, toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Aapo-A - 23.02.14 - klo:10:21
Voi paska!

AINA nettiostokset luottokortilla tai jonkin maksupalvelun (esim. pay pal) kautta! Niiltä voi saada rahat takaisin, jos on ongelmia myyjän kanssa. He sitten karhuavat myyjältä. Mutta jälkiviisaus...

Sinuna en maksaisi enää yhtään mitään, jos vielä yrittävät lypsää, sillä tuskin näet tavaroita. Yritä vain minimoida tappiot. Jos mahd. käy vielä perumassa pankista jo maksetut laskut, jos eivät olisi vielä ehtineet lähteä. Jos olet maksanut nyt viikonloppuna jotakin, niin maksut ei varmaan ole vielä lähteneet tililtä. Tyhjennä vaikka tili jonnekkin toisaalle, ja yritä maanantaina kysellä pankista voiko vielä perua. Selitä heille tilanne, jos voisivat vielä auttaa.

Yritä painostaa myyjää lähettämään tavarat! Uhkaile viranomaisilla ym.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: jyrki - 23.02.14 - klo:16:27
Valitettavasti todennäköisesti menetät rahasi. Scamadviserin mukaan sivusto on luotettava vain 57 % todennäköisyydellä, luotettavuutta heikentäviä tekijöitä ovat mm. se, että sivuston omistajat ovat käyttäneet palvelinta peittämään henkilöllisyytensä, sivusto on vain 213 päivää vanha ja puoti sijaitsee korkean riskin alueella.http://www.scamadviser.com/check-website/tobastarfishing.com (http://www.scamadviser.com/check-website/tobastarfishing.com)

Aapo-A:n neuvo on hyvä, ei kannata asioida muiden kuin paypallin tai visan kautta. Itse en käytä edes luottokorttia suoraan ollenkaan kaukomaille, vaan aina pelkästään paypalia. Nettiostokset kannattaa keskittää tunnettuihin kalastustarvikeliikkeisiin tai tilata tavaraa ebayn kautta, jossa käyttäjäarvostelut antavat hyvin kuvaa vastapelurin toiminnan luotettavuudesta. Jos kuitenkin haluaa tilata suoraan jostakin tuntemattomasta nettikaupasta, niin kannattaa käyttää esimerkiksi tuota skamadviseria, googlata puotin nimi netistä ja katsoa, että mitä mieltä väki on, sekä tsekata ne maksuvälineet, mitä firma hyväksyy.

Sinulle tuli nyt kalliit oppirahat maksettavaksi, ikävä homma!
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Mikko - 23.02.14 - klo:17:03
Harmillista otan osaa. ketuttaa varmasti.

Silloinkun katselin tuota Shimanon Forcea oli myös noita indoneesian firmoja hakukoneella  ja epäilyttävän halvalla myivät.
Mutta kun ei pystynyt maksamaan Visalla eikä PayPallilla kellot kilkattivat siinä vaiheessa.
Luulisin että hakevat vaan huijattavia eikä niillä edes ole mitään tavaraa.
Yritä vielä sieltä pankista muuta konstia ei ole varmaan.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 23.02.14 - klo:17:41
Joo huonolle näyttää.
Lasku tuli maksettua 14.2.2014
Tuli tuo huijaus epäilykin sanoiksi puettua jo ennen maksua, mutta ajattelin että kokeillaan.
Katsoin kyllä mitä Google kertoo ko. firmasta, mutten löytänyt mitään, harmi kyllä ei taida voida mitään.
Ei voi luottaa enää puisiin ankkureihinkaan.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Kristian - 23.02.14 - klo:18:28
sanon vaan et helv**ti, mä en käytä enää kauppoja missä ei ole PayPal mahdollisuus!!!
Tuli kerran ongelmia yhden Englantilaisen firman kanssa ku ei näkyny siimaa ..... soitin sinne 2kertaa ja lupasivat lähettää, ei vaan tullu mitään!
Ilmoitin Paypaliin ja rahat oli tilillä seuraavana päivänä!!!
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Mikko - 23.02.14 - klo:20:01
Sama homma , tilasin mersun korjausoppaan sähköisenä versiona joka ei toiminut. Kyselin firmasta neuvoja kymmen kunta kertaa.
Eivät viitsineet edes vastata. Ei myöskään rahanpalautus pyyntöihin. Panin PayPalin kautta kysymyksen jolloin pyysin palauttamaan rahat, rahat tuli seuraavana päivänä.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 06.03.14 - klo:18:21
Tein vielä rikosilmoituksen mokomasta kaupustelijasta.
Poliisi oli myös samaa mieltä, ei taida mahtaa mitään mutta kirjaillaan tapaus ylös.
Onko kellään olemassa pilkkivapaa haspelille n.500g pilkeille, jos on niin mistä löytyy?
Hyrrille kyllä löytyy, mutta niissä on mielestäni liian pienet siimarenkaat isolle avokelalle.
Tuli aloitettua uuden combon kasaaminen Penn Conflict 8000, löytyi Saksasta sopuhintaan, vapa vielä hakusessa.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 06.03.14 - klo:18:40
Tilasin muuten samaan aikaan tuon p¤#"%& Okuman Salina combon kanssa siimaa Kiinasta: Berkley Fireline Tracer Braid line 300yd 80lb (US $16.94 ja vielä Free Shipping)
Onkohan Kiinan poika samalla asialla? Sen tietää parin viikon jälkeen, no 12,34e ei hirveesti harmita.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: ukemi - 07.03.14 - klo:20:29
Kinuski sen lankarullan saattaa lähettääkin, mutta siinä kyllä melko varmasti hinta vastaa laatua.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Kristian - 08.03.14 - klo:09:46
Moro,

Olen myös nyt talvella tilaillut noita siimoja ja just Kiinasta. Olen tehnyt aika paljon testejä ja vertaillut niitä ..... ja parhaiten on nämä Kiinan punotut läpäissyt testeissä. Nyt tasan kuukauden päästä ne laitetaan testiin ja toivottavasti oikeen kunnolla ..... Lofoten olis alue ja toivottavasta otetaan uudet ennätykset Tuskan suhteen!
ukemi oletko saannut jotain huono laatuista siimaa Kiinasta?
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Kristian - 08.03.14 - klo:09:47
ja tuo Tuska on tietysti TURSKA  8) hahahaaaa
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: ukemi - 09.03.14 - klo:20:19
Ei Kristian, en ole tilannut siimaa Kiinasta, mutta se kannattaa tiedostaa sieltä tilatessa ettei se 99,9% todennäköisyydellä (aitoa) Berkleyn siimaa ole mitä sieltä saa. Voihan se toki olla vaikka alkuperäistä parempaa...

Kaveri tuolla suunnalla vaikuttanut ja sitä kautta käsitys noiden touhuista. Esimerkkinä vaikka Led tv:n osto missä paketin luovuttamisen jälkeen myyjä kysyi että minkä merkkisen haluat. Kaveri sitä ihmeissään kattoi kun tv oli jo kainalossa, mutta myyjä siihen ettei siinä ole liimattuna merkkiä etupaneelissa vaan tiskillä olevasta kulhosta sai valita tarran että haluaako Sonyn, Panasonicin vai minkä merkkisen :D
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 09.03.14 - klo:20:38
Minkälaisia tuloksia sait Kristian, onko Kiinan siimoissa vetolujuudet ja siiman paksuudet olleet luvattuja mittoja lähellä?
Ovat aika edullisia verrattuna mitä meillä maksaa, pistä vähän vinkkiä ja linkkiä.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Kristian - 10.03.14 - klo:08:34
Jepp,

Mikään siima ei ole koskaan kestänyt sen mitä kiloissa on luvattu ...... olen käyttänyt Strike Wire Multi Coloria 0,36 ja ei ole ollut ongelmia MUTTA kun rupesin testaamaan niin tämä ei ole kyl mikään huippu JA hinta on ihan pilvissä! Tilasin Kiinasta ja toimitettuna noin 25€ 1000m, näitä siimoja on varmaan 500 eri vaihtoehtoja eli ei muuta ku ettimään sopivaa :-) toimitukset kestää välillä aika kauan mutta jos ei ole kiire niin .....

Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: jyrki - 10.03.14 - klo:10:17
Pari kaveria on tilannut Kiinasta kuitusiimaa ja itselläkin taitaa olla yksi rulla jossakin olemassa. Kaikki siimat mitä sieltä on tulleet on olleet rakenteeltaan löyhäpunoksisia, vahvoja kuin mitkä ja aivan helvetin paksuja. Tosin nimenomaan fireline on kunnostautunut jokaisessa testissä ilmoittamalla siimanpaksuudet oikein reilusti alakanttiin, niin ettei kai siinä sitten mitään, kun ei noihin ns. merkkisiimojenkaan paksuusilmoituksiin voi luottaa.

Kiinassa tehdään lähes kaikki kuitusiimat, eli niistä 1 000 vaihtoehdosta löytynee kaikki merkkisiimatkin joukosta, oikealla tai väärällä nimellä. Itse en jaksa alkaa pelaamaan, kun ongelmana on, ettei samaa siimaa löydä välttämättä enää ikinä uudestaan ja sitten on uusi siiman metsästys taas edessä.

Me on käytetty noita halppiskuituja siihen, että täytetään ison haspelin puolaa pohjalta halvalla kuidulla ja päälle 200 metriä kalastussiimaa. Haspelilla kun ei tule juuri kalastettua hirveän syvältä ja noissa jigi/speedjig touhuissakaan ei lankaa ole pihalla kuin maks. 100 metriä. Tietty eri asia jos juksaa haspelivehkeillä, mutta meillä on hyrrät niihin kalastusmuotoihin. Hyrrissä taas käytän täysiä puolia ja parin- kolmen kalastuskauden jälkeen otan käytetystä päästä siimaa pätkän pois ja käännän siiman ympäri. Näin samat siimat palvelee 4-6 vuotta ja tähän mennessä mitään ongelmia ei ole ilmennyt. Toki siima on syytä tarkastaa huolella kääntämisen yhteydessä. Kelaillee hiljalleen ja juoksuttaa siiman sormien läpi, niin mahdolliset vauriot tulee yleensä esiin. Mulla on ollut käytössä 0,32 mm tai 0,36 mm powerpro, käyn Norjassa 2-3 reissua kesässä ja kalastuspäiviä tulee kesässä keskimäärin 14, eli pari viikkoa.

Minä en suoraan sanottuna ymmärrä tuota siiman vetolujuuksiin tuijottamista. Jos siima kestää yli 25 kg vedon, niin sitä ei mikään kala vedä Norjassa poikki, jos vapa joustaa yhtään ja kelassa on jarru. Siinä hajoaa muutenkin kaikki vehkeet ensin. Kokeilkaapa kiinnittää siimaan 25 kilon punnus ja nostakaa se vavalla lattiasta. Veikkaan, että kukaan ei uskalla nostaa :) Mutta jos oon väärässä, niin olisi hauska nähdä video aiheesta, eli pikku haaste kehiin samalla  :D
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 10.03.14 - klo:16:03
No joo,
Tuli vain mieleen, jospa olisit löytänyt hyvän ja halvan. (ei kuulemma tehdä)
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Kristian - 10.03.14 - klo:21:05
Mulla on kyl kova usko noihin mitä olen ostanut ja testannu vetolujuutta, kuukauden päästä voin sit kertoa enemmän. Ainaki nämä tuntuu samalta ku Strike Wire ku pyörittelee kädessä. Kaveri joka on nykyään myös oppaana Norjassa on käyttänyt monta vuotta yhdessä kelassa jotain vihreetä Kiina siimaa ja ei ole ollut mitään ongelmia ( tosin ei jokapäiväisessä käytössä ) ja ei kyl ole mitään 0,50mm.
Ainut mitä tekee mieli kokeilla kalliimmista siimoista on Daiwan Saltist punottu ku se on saannut niin paljon kehuja!

Kiinat mitä kokeilin kesti seuraavat: 0,2mm ( 20lb ) poikki 7,96kg, 0,32mm ( 40lb ) poikki 12,07kg, 0,36 ( 50lb ) poikki 16,11kg
On myös kotona 60lb ja 70lb mut niitä en ole vielä testannu.
Tuo 16,11kg riittää aika monen kelan maximi jarruun, toki on niitä jolla kovempi jarru ( esim. Accurate ja Stella ) mutta tuleeko sitä käytettyä on ihan toinen asia!
Ja mikään näistä siimoista EI poikennu solmusta vaan keskeltä JA ei edes missä väri vaihtuu.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: jyrki - 11.03.14 - klo:15:50
Sen verran tää keskutelu herätti uteliaisuuden, että tilasin yhden kilometrin rullan tuota Kiinan kuitua. Halpaahan tuo on kuin saippua ja käy se tosiaan ainakin rullan täytteeksi. Tälläistä lähti tulemaan:

http://www.ebay.com/itm/181242703972?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 (http://www.ebay.com/itm/181242703972?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649)

Mää kerron sitten aikanaan, että miltä vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: Aapo-A - 11.03.14 - klo:18:51
Ollaan kaverin kans tilailtu muutamaa kokoa noita kiinalaisia ja viimekesäiset kaksi testailin. Molemmat oli viisivärisiä siimoja (10m/ väri). Siimat oli 0,32 40lb  ja 0,44 70lb. Tommosia:

http://www.ebay.com/itm/Multi-Colors-4strands-PE-Dyneema-Spectra-Braid-Fishing-Line-100M-300M-500M-1000M-/380663298699?pt=AU_Accessories_Tackle&var=650105947339&hash=item58a14cfa8b

Vetotesteissä kalavaa'alla, mahdollisimman tasaisella vedolla molemmat kestivät melko tarkalleen puolet siitä mitä lupasivat, keskimäärin ehkä aavistuksen yli. Katkesivat aina parin sentin päästä palomar-solmusta ??? Todellinen paksuus oli ohuemmassa 0,38mm sekä työntömitalla, että kelan siimatilavuuteen verraten. Paksumpi oli 0,5 sekä tönärillä, että kelan siimatilavuuteen verrattuna. Työntömitta-mittaukset tein niin, että valoa vasten katsoen siima kulkee työntömitan leukoja hivellen, mutta jouhevasti leukojen läpi, liikuteltaessa tönäriä siimaa pitkin. Joo, kuulostaa epämääräiseltä,ja onkin, mutta sekä kahden ambassadeurin, että yhden Pennin siimatilavuustaulukot olivat samaa mieltä siimojen paksuuksista.

Noh, mitä tämä kertoo? Mielestäni siimojen paksuudet pitivät kutinsa yllättävän hyvin. Viiden päivän kalastuksella siimojen eka parikymmentämetriä haalistui melkoisesti, mutta kyllä väreistä toki selvää sai. Vetolujuuksista on paha sanoa mitään, kun en (vielä) ole "kunnon" siimoja testannut, että paljonko laatumerkit valehtelee. Laatu ei ehkä kelpaa kaikille, mutta kyllä kaveri tuommoisella siimalla yli 55kg paltaan ylös kiskoi!
Otsikko: Vs: Tapaus Okuma Salina3
Kirjoitti: martoja - 15.03.14 - klo:15:26
Okuma Salinan korvaava Penn Conflict 8000 saapui Saksasta.
Kelan käynti sekä viimeistely on mielestäni erittäin hyvä, ei moitittavaa. Kela on jämäkän oloinen, sekä käynniltään pehmeä ja tasainen, kun kelaa ”pyörittää” niin tulee mieleen lähinnä joku metallinen koneen osa, kelassa oleva kirjoitus Full Metal Body tuntuisi pitävän paikkansa.
Siimatilavuuttakin on riittävästi 80lps/345yds paino: 823g (monen mielestä liikaa)
Koko ero on melkoinen Conflict 5000 ja 8000 välillä eikä tuo 5000 ihan pieni ole.

Kuvassa vielä Abun  Revo Neos 40s koko vertailun vuoksi, on ihan kiva kapistus taimenen pyynnissä, mutta ei ole Norjaan lähdössä…
Olisihan se kiva päästä Pallasta Penn'kin  väsyttämään, sopiva haspelivapa puolenkiloa painaville vieheille on vielä etsinnässä.

(http://i1295.photobucket.com/albums/b635/p_neumanni/IMG_2141_zps544828b4.jpg)