Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Majoituspaikat, Vuokraveneet, Kalastusleirit, Leirintä, Telttailu => Kalastuskeskukset => Aiheen aloitti: Jeh - 12.10.12 - klo:09:55

Otsikko: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 12.10.12 - klo:09:55
Mitenkäs on väki vieraillut kyseisessä paikassa?
Meidän porukan viime kesäinen reissu suuntautui juurikin tuonne ja täytyy sanoa että puitteet olivat varsin mukavat ja palvelukin pelasi. Majoitus oli oikein hyvä ja näköalakin saa suuren kiitoksen. Suuri kiitos henkilökunnalle että hoisivat kuntoon Hiacen puhjenneen renkaankin... käskivät painella merelle kalaan kun kyseltiin että missäköhän mokoman saisi korjautettua.

Kalansaalis... noh, se ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta kuitenkin syödä sai sen minkä jaksoi ja kotiinviemistäkin kertyi hieman joka ukolle.
Pientä seitä, 2-4kg koljaa ja samanmoista turskaa oli runsaasti tarjolla. Isommat vaan loistivat poissaolollaan.

Kuulemma ollaan taas maalis-huhtikuun vaihteessa sinne menossa. Tiedä vaikka tällä kertaa joku isokin eksyisi siiman päähän!
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 12.10.12 - klo:13:31
Samaan paikkaan ollaan myös tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa skreiturskaa jallittamaan. Neljä ensikertalaista into piukeena nyt jo hankintoja tehden.. Jäämerellä olen käynyt jo parikymmentä vuotta, mutta vaan rannalta käsin. ( jos ei lasketa Pykeijassa tunnin killumista 3m jollassa, reilussa tuulessa  :D ). Nyt pääsee toivottasti parantamaan turska enkkaa reilusti. Pitää vaan toivoa lempeitä tuulia kyseiselle ajankohdalle.

Ville / Team Evil
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 12.10.12 - klo:14:18
Moron!
Ensi kesäksi jo varattu uusi reissu. Vetouistelu lehdessä 3/2012 on muuten juttua tuosta skrein kalastuksesta ja juttuu myös kesän pallaskalastuksesta. Paikkahan on tosi kiva, palvelu erinomaista. Paikan puuhamies Tony hoitaa jopa polttoaineen veneiden viereen! Veneet on alumiini- pulpettiveneitä, GPS plotteriluotaimilla varustettuja kvaernö veneitä joissa 50 heppai nelitahtikone. Pääsee mukavasti kalapaikoille, joskin varovainen kannattaa olla paikan karikkojen ja mataluuden vuoksi. Lofootit näkyy upeina vuoriyhdistelmänä n.40 km päässä. Myöskin hyvien skrei paikkojen läheisyydessä on saksalaisten toisen maailmansodan aikainen tykistöbunkkeri, joihin suosittelen menevän käymään jos vaikka tuulisena päivänä ei pääse merelle´. Täytyy vaan ottaa hyvä taskulamppu mukaan! Maaliskuu-huhtikuun reissu kannattaa pyhittää ainoastaan skrein kalastukseen ja kesällä muuten pilkki/uisteluun!

-Make
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 12.10.12 - klo:16:21
Taitaa ollakin reilusti suomalaista porukkaa paikalla maalishuhtikuun vaihteessa! :)
Viime kesänä paikanpäällä oli lähinnä polakkeja... "KURWA!"

Tony olikin muuten mainio tyyppi, vaihtoi jopa euroja kruunuihin kun tarvis sattui iskemään. Aikaisempien Norjan reissujen jälkeen palvelu Steigenissä oli todellakin mieluisa yllätys. Tosin noin "etelässä" ei suomipoikien maine liene vielä niin ryvettynyt kuin Tromssan/Finnmarkin vesillä...
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 12.10.12 - klo:20:07
Kyllä juu hyvin on porukkaa tulossa Steigenin "skreiviikolle" 30.3-6.4.2013 la-la. Tähän mennessä vesille skrein perään on lähdössä jo kuusi suomivenekuntaa.  ;D
Vapaana on vielä yksi isompi mökki ja yksi pienempi mökki. Ne kun saadaan täytettyä suomalaisilla niin sille viikolle sinne ei muita kansallisuuksia mahdukaan. Reissuun lähtöpäivä on muuten pitkäperjantai ja paikan päällä seuraava maanantai on toinen pääsiäispäivä, elikkäs jo valmiita vapaapäiviä.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 13.10.12 - klo:11:31
Mistäspän porukkaa on lähdössä? Mietin vaan, onko järkeä ajella vaikkapa peräjälkeen samaa matkaa?
Meiltä on lähdössä Joensuun suunnalta kahden auton retkikunta. Torniossahan (tahi IKEAn parkkiksella) tiet kohtaavat viimeistään väkisinkin jos on eteläisestä Suomesta lähdössä.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 16.10.12 - klo:09:10
Tämä retkikunta lähtee Lahden seudulta.
Kylläpä ne tiet viimeistään Tornion sillalla kohtaavat ja hyvinkin voidaan matkan varrella sattumalta tavata. Porukoilla on yleensä kuitenkin sen verran erilaiset aikataulut - kuka pysähtyy missäkin ja milloin - että voi olla hieman hankalaa järjestää yhteistä retkikuntaa.

Mutta jos matkan varrella näkyy skrein näköistä ukkoa jossain pysähtyneenä, niin eikun juttusille vaan. Ja viimeistään Steigenissä...  ;D
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 16.10.12 - klo:15:26
Erilaiset aikataulut juu... meillä kusi viime kesänä menomatkan aikataulu niin mukavasti että ensimmäinen päivä meni hyväntekeväisyydelle. Oltiin noin klo 18 perillä ja Tony totesi että menkääpä nukkumaan ja katsellaan venettä aamusella.
No jospa sama ei toistuisi tällä tulevalla kerralla ainakaan.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 12.11.12 - klo:20:49
Kyllä juu hyvin on porukkaa tulossa Steigenin "skreiviikolle" 30.3-6.4.2013 la-la. Tähän mennessä vesille skrein perään on lähdössä jo kuusi suomivenekuntaa.  ;D
Vapaana on vielä yksi isompi mökki ja yksi pienempi mökki. Ne kun saadaan täytettyä suomalaisilla niin sille viikolle sinne ei muita kansallisuuksia mahdukaan. Reissuun lähtöpäivä on muuten pitkäperjantai ja paikan päällä seuraava maanantai on toinen pääsiäispäivä, elikkäs jo valmiita vapaapäiviä.

 Kerros Arkka miltäs syvyydeltä skreitä jallititte viime kerralla? Ja minkä painoisia pilkkejä käytitte?  Tietää vähän mitä laittelee mualimalta tilaukseen..

Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 13.11.12 - klo:09:16
Viime maaliskuun reissulla skreitä saatiin 40-80 metrin syvyydestä. Pilkkeinä pääasiassa 500-600g painoiset mötikät. Alle 300g pilkkejä ei oikeastaan kannata edes hankkia, sen verran tuuli ja virtaukset yleensä vie venettä. Ei myöskään kovin kaarevia (hakevia) pilkkejä, ne kun tuppaa syvemmässä vedessä hakemaan kavereidenkin siimat. Kannattaa kokeilla myös 400-600g isoja jigejä.

Vetouistelulehdessä 3/2012 on reissutarinaa skrein ja ruijanpaltaan kalastuksesta Steigenillä. Taitaa lehti olla vielä myynissä, vai onkohan numero 4 jo ilmestynyt?

Enää neljä kuukautta ja pääsee taas siimaa liottamaan suolavedessä. Sopivasti joulupukkikin käy siinä välissä.  ;)
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 19.01.13 - klo:20:58
Jokos on Skrei-viikolle lähtijöillä hankinnat tehtynä ja uudet viritykset valmiina? Mitä on uutta on tullut hankittua?

Täällä ainakin alkaa pientä kuumeilua jo olla ilmoilla, kun ei millään jaksais 2 kuukautta enää odottaa.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 21.01.13 - klo:12:15
Joo kyllähän sitä alkaa kuumottaa... Onneksi alkaa madekausi, niin saa muuta aktiviteettiä ja aika kuluu nopeammin. Hankintoja on tehty kuumeisesti. Jigejä hommattu repullnen , daiwan saltist kela, kineticin vapa , siimoja joka sorttia ja muuta tilpehööriä. Vielä pitäis hommata toinen vapa, vähän jäykempi. Mitä kepakkoa suosittelette pilkkimiseen ja jigaukseen 400-600g vehkeille? Isompia Big bobejakin meinasin uitella mörssäri- skreiden toivossa..
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 21.01.13 - klo:16:53
Joulupukki toi uudet Fiskarsin kalasakset, jotka suorastaan janoavat päästä Steigeniin tositoimiin... Vaan hitaasti menee odottavan aika.
Madekausi on aika sopivasti ennen skrei-viikkoa, voi mateiden kanssa testata uusia välineitä, turskakala se on madekin. Eikös mateita pilkitä pimeässä, ei naapuri näe millä vehkeillä siellä vetelee...  ;)

Meikäläinen on tykästynyt Ron Thompsonin kärkirissalliseen Waypoint vapaan. Muotoiltu etukahva, josta saa pitävän otteen ja muutoinkin sopivan jämäkkä.   
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 21.01.13 - klo:18:56
Onkos siitä tarkempaa tietoa montako porukkaa Suomesta on tarkalleen ottaen lähdössä samaan aikaan?
Olisko joku pieni venekuntien välinen kisa suurimmasta turskasta mistään kotoisin? Kisa jota ei pallaksilla voiteta!?
Jos muuten olis jotain vinkkiä antaa Steigen ottiväreistä niin otetaan kiitoksien kera vastaan.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 21.01.13 - klo:21:06
Aijai... tuli juuri syötyä Bøbakkenin kupeelta jigiin haksahtanutta turskaa... hyvää oli ja taas on kupu ravittu...
Ja matkakuume nousee.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 21.01.13 - klo:21:34
Tällä hetkellä samalle viikolle on tulossa neljä mökillistä ja kuusi venekuntaa suomiporukoita. Suurimman skrein kisa vois olla aika kiinnostava tapaus... Järjestätkö?  :D

Viime maaliskuussa hyvin toimi pilkeissä ainakin kirkkaan keltainen ja punamusta väri - näkyvät kuvassa. Jigejä ei pahemmin turskilla puretettu, tuli pilkeilläkin hyvin.

Kyllähän turska on tosi hyvä ruokakala. Sanoisin, että aikainen kevätturska on jopa parempi ruokakalana kun kesäturska.

Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 21.01.13 - klo:21:39
No eihän se ole kuin järjestää mokoma pikku kilpailu :D
Kunhan vaan palkintopuoli jätetään minimalistiseksi... onhan Steigenin Skreimestarin arvo jo niin juhlava ettei kaveriksi tarvita kuin omavalmisteinen muistoesine tms asianmukaisella kaiverruksella?

Kiitosta muuten pilkkikuvasta, täytyy värejä kopioida!
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 21.01.13 - klo:22:08
Siis Steigenin Skreimestarin arvo...
Nythän tässä täytyy itsekin alkaa teroittelemaan koukkuja maaliskuuta varten!  ;D
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 22.01.13 - klo:21:42
Moi!
Vai Steigenin Skreimestarin arvo, voi voi kun en pääse tänä vuonna mukaan, en ole vielä niin rohkea että vaihtaisin Steigenin reissun pääsiäisreissuun vaimon kotipaikalle! No mutta korvaan sen sitten toukokuussa ruotsin Vänernille. Mutta skreimestarin arvonhan voisi aloittaa viimevuodesta?? Saisi itsekin nimen kaiverrukseen ;D , vai mitä Arkka.....ei vaan, vitsi vitsi... Tuo keltai pilkki on muutes honkkarista, toimi aikas hyvin. Alla linkki!

http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/turskapilkit/kinetic-gadusen-500g-turskapilkki/p/88019/

-Make
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 24.01.13 - klo:11:16
Muutetaanko sen verran kuviota että arvo onkin Steigenin Skreimestarit, eli monikossa? tuossa kaverin kanssa mietiskeltiin niin kyllähän siihen tarvitaan jo koko venekunnan panosta että mörssäriskrei paattiin ylös asti saadaan. Vapamieshän on vain se työn orja joka hoitaa veivaamisen...
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 27.01.13 - klo:21:56
Lainaus
Kirjoittanut: tyhjän pyytäjä
Mutta skreimestarin arvonhan voisi aloittaa viimevuodesta?? Saisi itsekin nimen kaiverrukseen, vai mitä Arkka...
Juu, juu, muistan kyllä, että sait isomman viime maaliskuussa  :o. Mutta ei kai Skreimestarin arvonimeä kuitenkaan ihan mille tahansa sintille anneta? Kyllähän sen paino täytyy alkaa ainakin kahella ja nollalla...  8)
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 30.01.13 - klo:13:51
Kyllä skreimestaruus kalan täytyy olla 20kg+ tai menee titteli arvontaan?

Me vähän mietittiin että ajellaan pohjoista reittiä pitkin, epäselvää vaan on mistä kohtaa raja ylitettään. Tornio, Ylitornio vai Pello? Ilmeisesti kuitenkin klo 4 aikaan aamusella tavoite olla Tornion kohdalla menossa.
Mites on muilla suunnitelmia?
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 30.01.13 - klo:16:27
Lainaus
Kirjoittanut: Jeh
Me vähän mietittiin että ajellaan pohjoista reittiä pitkin
Kannattaa huomioida, että pohjoista reittiä mennessä lauttaväli Skaberget-Bognes hidastaa matkantekoa aika lailla - odotuksineen ja lauttoineen. Samoin Narvikin ympäristö on hitaampaa ajaa 60km/h rajoituksineen. Varsinkin mennessä kun lautta hidastukset on matkan loppupuolella, ei väsyneenä hidasteita matkan varrelle juurikaan kaipaa. Paluu meilläkin suuntautuu pohjoista reittiä myöden.
Eteläinen reitti on aika paljon nopeampaa mennä.

Nuita aikoja aamuyöllä sitä suunnilleen mekin Torniossa ollaan.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 30.01.13 - klo:20:39
No juu... tuota kyllä mietittiinkin.
Ehkä itsellä tuntui se matkanteko eteläistä reittiä tökkivän viime vuonna kun oli helevetin pitkän matkaa vuoristossa tietyömaata. Taisi olla jossain Arvidsjaurin tai Arjeplogin paikkeilla tai välillä. Lie tuossa mennyt 3 tuntia sadalle kilometrille. Lieköhän ne sen saaneet kokonaan valmiiksi, onko tietoa?
Mehän siis käytiin siellä kesä-heinäkuun vaihteessa.
Onneksi mulla alkoi ajovuoro juuri ennen sitä kohtuullisen "hauskaa" alamäkeä kun Norjan puolelle päästiin.

Tuntuis olevan pitkälle kevääseen pohjoisella reitillä, Överkalixin ja Kiirunan välillä vain yksi kaista käytössä. Onpahan se hidaste sekin persana.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 04.02.13 - klo:18:17
Steigenin skreiviikolla on vielä yksi pikku mökki vapaana ajalle 1.4-6.4.2013.
Myös skreiviikkoa edeltävälle ja seuraavalle viikolle löytyy vielä vapaana mökkejä. Hyvää skrein pyyntiaikaa nekin.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 12.02.13 - klo:11:32
Surullista ettei Steigeniin vieläkään ole saatu saunaa pystyyn, nyyh... Viime kesänä niin innokkaasti sitä suunnittelivat ja kyselivät millainen sen pitäisi olla..

Mutta asiaan:

Steigenin Skreimestaruuskisa. Tehtäänkö sinne A3 kokoinen taulukko seinälle johon voi merkata saaliinsa vai kuinka? Tarviisi olla tarkka virallinen puntari myöskin sitten. Löytyykö joltakulta? Hätätapauksessa kai perusdigipuntari 40kg saakka riittää? Kunhan vaan sellaiseen askartelee riittävän jytkyn koukun mihin kalan saa ripustaa.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 28.02.13 - klo:19:28
Aamulla sain kuulla ilouutisen että...

Meillä olisi mahdollisuus saada mukaan telttasauna mallia savotta kiukaineen päivineen.
Onko itealle kannatusta tahi vastustusta?
Puita täytynee hieman kuljetella kotimaasta...
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 01.03.13 - klo:10:40
Sehän olisi hieno homma! Puita voidaan ottaa mukaan, sen minkä mahtuu.  Auto tulee kyllä olemaan neljän ukon tavaroista ja varsinkin kaljoista piukeena. Mutta eiköhän sinne jokunen klapi saada mahtumaan.

-Ville
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 01.03.13 - klo:15:23
Eiku sauna mukaan vaan ja saunasta huhtikuussa Atlanttiin uimaan revontulien loisteessa. Mieli virkistyy ja saunan kuumuudessa lihakset vetryy skrein pumppaamisesta.  ;D Mieli nyt kyllä virkistyy jo siitä, että pääsee sinne jälleen muutaman kuukauden tauon jälkeen.

Puhuin juuri Steigeniin ja heillekin saunateltan pystytys alueelle on OK. Myös kiuaspuita on mahdollisuus ostaa paikan päältä, kunhan tietävät etukäteen.
Olisko aallonmurtajan päässä hyvä paikka, ellei ole liian pieni tai kivikkoinen alue. Olis lyhyt matka uimaan.  8)

Skreikisaan olisi tosiaan varmaan hyvä tehdä jonkinlainen taulukko seinälle, johon voisi noteeraukset merkitä.
On muuten ensimmäiset skreiturskat jo pyydetty Böbakkanin tienoilta. Että sieltä ne jo saapuvat meitä odottelemaan...  ;D
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 01.03.13 - klo:15:27
Pidetään kaikille suomivenekunnille sitten paikan päällä saapumispäivän iltana pienimuotoinen briefing tilaisuus Rössöya pubissa. Tiedotan siitä vielä myöhemmin sähköpostitse.  :)
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 06.03.13 - klo:16:33
Pitäiskö briiffinkitilaisuudessa (paikallisen Nordlands Pilsin voimalla) päättää porukalla skreikisan säännöt? Voin hoitaa taulukontekemisen ennen reissua jos vaan muistan.
Kisan voittajallehan on luvassa runsaasti mainetta ja kunniaa, unohtamatta korkealaatuista kuplajuomaa ja jotain kotiinvietävääkin (muutakin kuin filettä).

Nyt olis jo muuten gummimakkeja vaille kaikki välttämätön reissua varten hankittu. Mitähän sitä nyt sitten vaan on unohtanut...
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 17.03.13 - klo:21:50
Lainaus
Kirjoittanut: Jeh
Kisan voittajallehan on luvassa runsaasti mainetta ja kunniaa, unohtamatta korkealaatuista kuplajuomaa ja jotain kotiinvietävääkin (muutakin kuin filettä).

Non niin, nyt kannattaa alkaa jo teroitella koukkuja kisaa varten. Sen verran salaisuuden verhoa on raotettu allekirjoittaneelle, että tiedän kertoa tulevalle Skreimestarille olevan luvassa aivan upea palkinto kotiinvietäväksi  8). Paljastetaan palkinto kuitenkin vasta Skreimestarin juhlavassa nimeämistilaisuudessa skreiviikon viimeisenä iltana, kun kaikki tulokset ovat selvillä   ;D. Alkaako voittokalan paino ykkösellä, kakkosella vaiko peräti kolmosella.. ::)? Kahden viikon kuluttua ensimmäinen kiinnitys palkintoon on jo selvillä (jos sää sallii  ::)).
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 21.03.13 - klo:20:02
Jokos sitä on reissusuunnitelmia tehty? Jos sitä kasaantuisi jotain reissuporukkaa Tornio-Haparanda kohdilla?
Meillä ilmeisesti tarkoitus pitää ruokailu-/kusi-/tupakki-/kuskinvaihtotauko Tornion ABCilla joskus yön pikkutunteina... aikataulu edelleen vähän hakusessa mutta kyllä se siitä.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 21.03.13 - klo:21:30
Torniossahan se on meillä viimeinen tankkauspaikka ennen Ruotsin läpiajoa. Tornion ABC on muuten kiinni klo 24-6 välisen ajan  :(.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 22.03.13 - klo:10:33
No jopas on perkule... kiinni on joo. Onhan siellä varmaan joku snäkäri auki mutta mutta... Täytyy kartoittaa onko esim Iissä jokin paikka auki josta jotain purtavaa saisi. Mutta lienee se Tornion ABC klo 2 maissa joka tapauksessa tavoitteena.

Tuli tarkasteltua Haparandan puolta. Siellä on 7-Eleven / Shellin huoltamo merkitty olevan 24h avoinna. Sijainti heti rajan ylityksen jälkeen. Systeemikaupan ja Coopin lähellä Taksiaseman ja "Matkahuollon" pihassa.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: jyrki - 22.03.13 - klo:11:09
Vähän paikallistietoa: Haaparannan huoltamo on pikkukioski, kahvit siitä voi  saada, ei juuri muuta. Iissä on autokeidas (Kärkkäisen liikkeen yhteydessä) auki klo 23.00 ja Iin Shell Helmisimpukka on sitten 24 h, noista saa molemmista ruokaakin.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 22.03.13 - klo:13:30
Vähän paikallistietoa: Haaparannan huoltamo on pikkukioski, kahvit siitä voi  saada, ei juuri muuta. Iissä on autokeidas (Kärkkäisen liikkeen yhteydessä) auki klo 23.00 ja Iin Shell Helmisimpukka on sitten 24 h, noista saa molemmista ruokaakin.


Kiitos tästä. Eli Helemisimpukka on ruokailutaukopaikka.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 25.03.13 - klo:17:58
Mitenkäs ton Norjan tullin kanssa, tarkastavatko kuinka usein suomalaisten autoja ja onko se rajanylityspaikka kuinka miehitetty? Mietimpä vaan kannattaako suosiolla mennä tullamaan juomat , vai onko tulli edes auki yöllä kun sinne joskus saavutaan.
 Lonkero (5,5%) menee ilmeisesti oluen (4,7%) tullimääräyksistä yli (mitä saa viedä 5l/ukko).  Eli 5.5% saa viedä 3l /ukko, sehän menee jo kuiville ikenille.  Juopottelemaan sinne ei olla tulossa, mutta aina parit lonkerot/oluset päivän päätteeksi maistuu..
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 25.03.13 - klo:19:55
Onhan nuo pari kertaa pysäyttäneet, mutta pelkästään kyselleet. Viime kesänä pysäyttivät kun yöllä tultiin Norjan puolelta Ruotsiin. Suurin hätä tuntui olevan siitä onko ylikuormaa kalaa mukana.
Muutama vuosi sitten Lyngeniin mennessä kaveri pysäytti, kysyi onko alkoholia... vastattiin että on ja paljon. Tuloksena oli että meille toivoteltiin oikein mukavaa lomaa Lyngenissä.
Lavetillinen Iisalmen parasta ja hanapakkaus viintä (ruoanlaittoon tietenkin) lähtee minullakin mukaan, jos tullaavat niin maksetaan sitten ylimääräisistä.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Veku1 - 25.03.13 - klo:20:27
En mene päätäni pantiksi laittamaan mutta mulla on sellainen käsitys että tullin toimipisteet pohjoisessa menee 23:00 kiinni ja esim. isommanluokan  tavaran kuljetus rekalla olis kiellettyä yö aikana?!?
Tokihan siitä autolla läpi pääsee mutta yölläkin mutta koppi olisi tyhjä. Muistikuva tulee Utsjoen tullista kun on siitä tullu ravattua yli monta kertaa. Ei siellä ole yöllä liikettä näkynyt.
Aukioloaikoja en äkkiseltään löytänyt mutta oikaiskaa jos olen väärässä...
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Eevil - 25.03.13 - klo:20:38
Utsjoelta, Nuorgamista ja Karigasniemeltä oon mennyt yli kymmeniä kertoja ja kerran on pysäytetty. Kyseli vaan silloinkin onko tullattavaa. Eipä ollut, kun en määräyksistä silloin ollut perillä :) . No toivotaan ettei nyt pysäyttele..

Matkakuume alkaa olla lähempänä neljääkymppiä.. Kamatkin alkaa olla pakattu. Nyt toivotaan, että kaikki mahtuu kyytiin ja kantavuus pösössä riittää.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 25.03.13 - klo:22:06
Jos menette eteläistä reittiä, niin eipä ruottin ja norjan rajalla ole yhtään mitään. Siitä ajaa ohi aivan huomaamatta ja varsinainen tullikoppi on vasta parinkymmenen km päässä rajalta. Siitäkin ajaa ohi aika huomaamatta. Näin ainakin muistelen, ei ole kovin selkeää muistikuvaa jäänyt tosta vaiheesta kun olen silloin yleensä jossain horroksessa.
En sitten tiedä kuinka hoitavat rajatarkastukset, ehkäpä ukot seisoo siellä rajan pinnassa.

Kerran on mennessä juotavat tarkastettu ja kerran tullessa kalat. Ylimääräisistä juomista voi sakot olla aika tuntuvat, näin olen antanut itselleni kertoa.

Skreitä tulee Steigenissä, paras noteeraus tähän mennessä reilu 19 kiloinen.  :D
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 27.03.13 - klo:09:03
No niin, nyt alkaa jo matkakuume laskea... rapiat 38 toissailtana ja tänään jo alle 37...

3 yötä enää jäljellä, niistäkin vain 2 kotona.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Jeh - 27.03.13 - klo:22:04
Katsokaapas... muutama skreikuvakin löytyy...
http://www.facebook.com/pages/Steigen-Sj%C3%B8hus/179320275525
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 30.03.13 - klo:23:10
Uutisia Steigenistä:  >:(
Karmee keli, yöksi luvattu 20m/s tuulta, vettä ja räntää tulee taivaan täydeltä. Mökki heiluu ja huojuu. Saapa nähdä päästäänkö huomenna merelle, huonolta näyttää... Harmittaa! No revontulet oli ainakin komeat viime yönä tänne ajaessa ja aurinko paistoi koko matkan, vaan eipä paista enää eikä huomennakaan.
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 03.04.13 - klo:17:11
Näyttäis tällä hetkellä olevan kelit pojilla kohillaan, onko nyppinyt?
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 03.04.13 - klo:21:53
Joo ei, mökkipäivä tänään. Eilen illalla ennuste näytti, että tänään päästään vesille, mutta aamulla herättessä taas puhisi ja puhkui mökin nurkissa. Välillä paistaa aurinko tosi hienosti, sitte tulee vettä, sen jälkeen rakeita ja viimeiseksi lunta, ainoa mikä on pysyvää on kova tuuli. Ei ainakaan sään puolesta käy reissu yksitoikkoiseksi.

Eilen päästiin viimein merelle koko päiväksi ja iltapäivällä Bövikaan skreipaikoille kunnon maininkien sekaan. Muutama turska tuli, suurimmat vain 8,5kg. Parvia ei näkynyt luotaimessa ollenkaan, vaan kala makasi passiivisena aivan pohjassa kiinni. Sään vuoksi skreit ovat vielä Bövikan ulkopuolella 100 metrin vedessä ja tulevat ehkä vasta myöhemmin lahdelmaan sisään. No kävivät sentään pyöriäiset morjestamassa, myös ensikertalaisia. Sen verran tuli skreitä, että päästään edes kalakisan palkinnot jakamaan.

Tällainen säätila tähän aikaan vuodesta on kuulema ollut viimeksi kahdeksan vuotta sitten, ja taas jälleen  >:(.
Huomiseksi näyttää, että päästäisiin merelle ja perjantaiksi lupailee tosi hyvää keliä, saapa nähdä?

Taidan lähteä tästä telttasaunaan saunomaan. Kävi muuten Joensuun hurjat saunomisen lisäksi uimassa.  ;D
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 04.04.13 - klo:11:12
Voi harmi, olishan se hienoo ku kelit olis paremmat noin ensikertalaiselle skrei reissulla. Onhan teillä viel pari päivää aikaa joskos ne parvet löytyis ja isoa kalaa alkaa tulla! Viime vuonna ku oltiin kelit oli tosi hyvät. Tais se vaimo aavistella noi kelit ku pakotti meikäläisen pääsiäisreissulle Keski-Suomeen ja jouduin jättämään tän teidän reissun väliin. Mut ensi vuonna sitten kiertopalkintoa jahtaamaan. Kirjahyllyssä on vielä tilaa ;) Jos Arkka alat jo ensivuodeksi kyselee Lailalta josko tultais taas!

Täytyy korvata tää reissu nyt sitte Vänernin reissulla toukokuun alussa...

-Make
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 05.04.13 - klo:11:14
Tervehdys!

Tuli puhelu juuri Steigeniltä! 21-22 kg turska nostettu tunti sitten veneeseen! Hyvä pojat!

-Make
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: arkka - 09.04.13 - klo:16:45
Tulipa skreireissu tehtyä.
Ilmat olisi saaneet olla parempia, mutta onneksi loppuviikkoa kohden parantui ja päästiin merelle. Säätilasta johtuen skreiparvet olivat vielä hakusessa, eikä syöntihaluista skreitä löytynyt samassa mittakaavassa kuin edelliskeväänä. Steigenin Skreimestarin arvonimi saatiin kuitenkin jaettua ja tänä keväänä sen ansaitsi 23 kiloisella skreiturskalla, lisäksi tuli useita +10kg kaloja.

Kiitokset kaikille mukana olleille, paikalla oli tosi hyvää porukkaa ja juttu luisti. Erityiskiitos telttasaunan pystyttäjille ja Jannelle hienosta skrei-kiertopalkinnosta!  ;D
Uusitaan reissu ensi keväänä, mutta paremmilla ilmoilla ja saaliilla...  8)

Täällä lisäjuttua ja kuvia skreiviikosta: http://fi-fi.facebook.com/events/171895362950901/?ref=22
Otsikko: Vs: Steigen Sjøhus
Kirjoitti: Rantapyy - 21.02.18 - klo:14:08
EI skrei-asiaa, mutta alkuperäisen otsikon mukaisesti kokemuksia Steigenistä  :) Matkahan tuonne tuntui jotenkin hitaalta, pitkältä ja takkuiselta verrattuna ihan pohjoisen kohteisiin mihin voi paahtaa Gällivaaran läpi Narvikiin tai Kilpiseltä Skibotniin. Mutta perille päästiin ja maisemat kohdillaan niin kuin muuallakin -saari itsessään loivempi ja vehreämpi, rannat turkoosivetisiä (eli matalia) eli vähän vaihtelua/erilaista. Kalapaikoille veneilijät pääsivät ihan hyvin -reissun ainoa pallas tuli kuitenkin vain jokunen sata m ennen mökkejä uistelemalla (kuulemma ei ikinä ennen niin läheltä! tosin viime vuonnahan joku sellaisen narrasi ylös mökin terassilta nakkelemalla...). Mukana kun aina olen minä -eli rantakalastaja- niin saarelle menevän korkean sillan alla oli hyvä spotti ja ruokakalaa saatiin sieltä. Eikä olleet edes niitä kahta puolta kilon seitejä vaan muutaman kilon turskia ja jokunen sei. Yhtenä päivänä 15 heittoa ja 15 kalaa ylös suht kovasta vuorovesivirrasta niin siinä oli jo naisimmeiselle merikalastusta (ja habatreeni) päivälle mallillaan  ;D Matalammalle sillalle ei koskaan ehditty, saksalaismies oli levikkeellä leiriytyneenä asuntoautonsa kanssa ja nosteli kaikkea ylös ajankulukseen -lohesta alkaen. Hyvä paikka kaikinpuolin, taas jokaiselle jotakin ja kyllä mereltä täysiä laatikollisia kalaa tuli kun venekunnat illalla rantautuivat. Lienevätkö hankkiutuneet jo eroon siitä itäeurooppalaisesta porukasta, mitkä 12 tuntia päivässä nostivat kaiken kalan minkä ylös saivat (puolet pieniä seitinlirppuja) ja perkasivat&pakastivat kaiket illat -viidessä päivässä pakastin täynnä filettä ja siirtyivät survomaan niitä meidän pakastimeemme.