Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Mökkejä & veneitä tarjoavia paikkoja => Aiheen aloitti: Jartsa72 - 12.06.12 - klo:22:36

Otsikko: Skutvik
Kirjoitti: Jartsa72 - 12.06.12 - klo:22:36
Juhannuksen jälkeen pitäisi taas lähteä jallittaan "sitä isoa" otsikossa mainittuun kohteeseen viikoksi. Viime kesä jäi väliin, ja nyt on taas polte kova!  ;D Onko kellään kokemusta alueesta, merikartasta katsottuna näyttää mielenkiintoiselta seudulta... Varattuna on majoitus ja paatti paikallisesta Fiskecampista. Kiitollisna ottais vinkkejä vastaan hän!
Otsikko: Vs: Skutvik
Kirjoitti: Jartsa72 - 26.06.12 - klo:01:27
Jaa a... Eka ilta kalassa, tunnin päästä oli veljellä 10 kg pallas veneessä. Itellä vain pikkuseitiä! ehkä sitten huomenna mullekin, tavaraa meressä näyttää olevan tarjolla...  ;D
Otsikko: Vs: Skutvik
Kirjoitti: Jartsa72 - 28.06.12 - klo:00:32
Nyt on keskitytty Pallaksen kalastukseen, veljen kalan lisäksi tullut yksi pallas allekirjoittaneelle 4,5 kg, lisäksi moniaita turskia kokoluokassa 2 - 5 kg.... Tänään kova tuuli ja aallokko haittasi kalastusta joten iltapuoli meni nyt viinan juonniksi. Mut ei sekään väärin ole!   ;D
Otsikko: Vs: Skutvik
Kirjoitti: Jartsa72 - 28.06.12 - klo:00:50
Tässä vielä velipojan eka illan kymppi...  ;D
Otsikko: Vs: Skutvik
Kirjoitti: AkiK - 10.07.12 - klo:01:33
Moro!

Vahvasti plussan puolelle meni tämäkin reissu, vaikka mitään todella isoja mötköjä emme saaneetkaan. Elämäni ensimmäisen paltaan saaminen vihdoinkin oli tietysti huippu juttu. Molemmat paltaat, jotka saimme, tulivat Stormin 18cm jigeillä hiekkapohjaiselta "hyllyltä", jossa oli noin 20m vettä syvän (yli 500m) veden vierellä. Skutvikin alueelta löytyy runsaasti "paltaalta tuoksuvaa" hiekkapohjaa, joka sopii uisteluun ja jigaukseen. Yllärinä tullut elämänpinna lyyraturskasta oli myös hieno elämys. Sain lyyria kaksi samana päivänä 3,0 ja 2,7kg toisen pilkillä ja toisen jigillä. Kolmas pinnakala itselleni oli molva.  

Maisemien puolesta alue on erittäin vaikuttava, jopa Norjan mittapuulla. Lähistöltä löytyy niin valkohiekkaisia laguunirantoja, jylhiä pahtaseinämiä sekä hieman Ahvenanmaata muistuttavaa matalaa kallioista saaristoa. Vestfjordenin ylitse avautuu kirkkaalla säällä huikea panoraamanäkymä Lofooteille. Kasasin reissua varten käsigepsiini alueen merikortin kart.kvasir.no –sivuston kartoista, mikä osoittautui erittäin hyödylliseksi. Veneessä oli kyllä kaiku/gps –yhdistelmälaite, mutta sen karttapohja oli varsin karkea. Jos joku haluaa tuon tekemäni kartan saada, niin laittakaa viestiä. Kartta on yhteensopiva sellaisten Garminin gps-laitteiden kanssa, jotka tukevat Custom Maps –toimintoa.  

-Aki

PS. Tuosta pääset katselemaan alueen merikorttia suoraan --> http://kart.kvasir.no/m/9txo3