Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Veneet => Muut venetarvikkeet => Aiheen aloitti: Kristian - 08.02.12 - klo:22:02

Otsikko: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 08.02.12 - klo:22:02
Terve,

Olis ehkä rahallisesti mahdollisuus ostaa plotteri tai kaiku/plotteri tälle vuodelle.
Mulla on kyl jo kaiku veneessä mut en tiedä kuinka tämä toimii Norjan suolavedessä?

Onko kellään vinkkejä/kokemuksia näistä plottereista tai yhdistelmä laitteista?
Pitäis myös saada sit (pohjois)Norjan kartta ja länsiSuomen rannikko kartat siihen!?

Paikallinen kauppa suositteli LOWRANCIN vehkeitä olisko ollu tuommonen HDS-5 yhdistelmälaite....?

Tosi kiitollinen avusta  :P
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 09.02.12 - klo:07:03
Mulla pari lowrancea ollut. Ei niillä norjan vesillä mitään tee Järvikäyttöön taitaa olla tehty enemmänkin. Ja antureita saa vaihdella vuoden välein.... Tälle kaudelle tilasin Furunon FCV-585 pohjanläpi tulevalla anturilla. Piirtää ahvenparvetkin liukuvauhdeissa hyvin. toukokuussa testataan sit andorjan vesillä. :)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 09.02.12 - klo:08:33
Just joo, kaiku (ei kaiku/plotteri) ja yli tonnin hinta  :o Se meni kyl yli mun budjetin ;D
Pohjanläpi anturi EI muuten vissiin toimi alupohjan läpi ?

Mä ny sit etsin ensinäkin plotterin + kartat(PohjoisNorja+LänsiSuomi) ja jos hyvään hintaan niin yhdistelmälaitteen!
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: arkka - 09.02.12 - klo:09:59
Tässä ihan mielenkiintoinen juttu aiheeseen liittyen, eikä ainakaan kartta-aineiston osalta pahan hintainen. Tosin juttu on reilun vuoden takaa, että tiedä sitten miten tänä päivänä? Toiminee ainakin koppiveneissä, joissa on sateensuojaa, muutoin pitäisi olla vedenkestävä iPad.

http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/testit-ja-pikakokeet/tm-testi-apple-ipad-wi-fi-3g-ja-navionics-mobile-marine-hd-merikartta (http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/testit-ja-pikakokeet/tm-testi-apple-ipad-wi-fi-3g-ja-navionics-mobile-marine-hd-merikartta)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 09.02.12 - klo:10:36
Tuo oli kyl mielenkiintoinen juttu  :)
Kuinka vaan ku on merellä ja kuuluvuutta ei ole ( esim. Söröyan pohjoispuoli) ja sit nettimaksu voi nousta pilviin ku on Norjas  :o
Muuten tuo vois olla ihan HUIPPU ostos olis vähä muutakin käyttöä .....

Hienoa, kiitos tosta :)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: TPJ - 09.02.12 - klo:10:49
Toi arkkan linkittämä varmaan hyvä juuri hytillisessä veneessä ja vielä kun perus kartta ei maksa oikeastaan mitään kun muuten ne maksaa ihan helvetinmoisesti.

Ite hommasin joskus tuollaisen garmin gpsmap 620 veden ja iskunkestävän pikku plotterin joka toimii siis autonavigaattorina myös. Akku kestää noin 5,5 tuntia ilman latausta, eli ehtii hyvin käydä kokeilemassa lähialueelta ilman piuhoja ja virittelyjä onko vuorovesi tuonut kaloja. Veneessä ja autossa lataus tietenkin on mahdollista jos virtaa on saatavilla. Kaikua tässä ei kylläkään ole. Mielestäni kohtuu hyvä laite ja itselleni ainakin täysin riittävä.

Mitenkä nykyajan kosketusnäyttöpuhelimet toimisi, itse en sellaista omista joten ei kokemusta, datamaksu vissiin niissäkin tulee?
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:11:20
Ohessa linkki aiempiin kirjoituksiini androidpuhelimen merikartoista. http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/topic,2374.0.html (http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/topic,2374.0.html) . Käsittääkseni iPadissa käytetään samaa softaa.

Eli karttaineisto on sama Navionicsin kartta-aineisto, mitä iso osa plottereista käyttää. Kartta-aineisto voidaan ladata etukäteen halutulta alueelta, joten yhteyden internettiin voi laittaa pois päältä, kun menee Norjan rajan yli, yhteyttä ei tarvita. Softa maksaa 19,90 € + alv ja sisältää mm. koko Itämeren, Norjan rannikon ja suurimman osan Suomen merkittävistä sisävesistä. Minä käytin tuota viime kesänä Norjan reissulla HTC legends puhelimessa ja ohjelma toimi täysin moitteetta. Nyt ostin Samsung galaxy xcover puhelimen, joka on vesitiivis ja näytön lasi on ns. gorillalasia, jonka pitäisi olla huomattavan iskun kestävä tavalliseen luuriin verrattuna. Puhelin maksaa noin 250 €, mutta muita androidpuhelimia saa erityisesti kytkykauppana hyvin edullisesti, niin eiköhän tuokin pian ilmesty tarjouksiin.   

Kännykkänavigaattori ei tietenkään korvaa oikeaa plotteria käytössä, mutta sen kanssa pärjää tavallisessa kalastuksessa joka tilanteessa ihan tyydyttävästi. En käytä juurikaan kalastustukikohtien palveluja, vaan vuokraan mökkejä ja veneitä paikallisilta ihmisiltä, joten elektroniikka on oltava useimmiten matkassa omasta takaa. Siksi minun käyttööni tuo kännykkä on ollut ihanteellinen ratkaisu.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: lowrance - 09.02.12 - klo:11:35
miksi ei kaiku toimisi norjan merivedessä.  ainakin omat vermeet on aina toimineet.
ja tuo lowrancen mollaaminen johtunee pääosin siitä että
laitteita on paljon ja vikoja sit myös eniten..?
itellä ollut monta louransen laitetta ja kaikki on pysyneet kunnossa.
tosin nykyään on kanssa furunon kaiku.

tuosta kattava kartta jota kanssa käytän norjassa: http://fbmarine.mycashflow.fi/product/16/nauticpath-kartta---karta (http://fbmarine.mycashflow.fi/product/16/nauticpath-kartta---karta)  eikä ole hinnakas. ainakin toimii lowrancen 7200 mallissa moitteetta.
mitä plotteria ikinä ostatkaan niin näyttöhän saa olla kookas
jos vaan lompakko ja tila sen kestää.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: TPJ - 09.02.12 - klo:11:42
Kyllä noilla nyky puhelimilla vaan sitten pärjää muuallakin kuin kotomaassa.
Itse sain garminin päätelaitteen tarvikkeineen kohtuu hintaan ja tarvittavia karttoja ei tarvinnut ostaa joten hankinta oli siinä mielessä silloin järkevä.
Nykyään ehkä hommaisin satunnaisena reissaajana puhelimen ja jyrkin mainitsemat kartat ja ohjelmat. Lisäksi Navionics kuuleman mukaan valmistaa erittäin laadukkaita merikarttoja.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:11:45
Kaikuluotaimista vielä sen verran, että niin hullulta kun se tuntuukin, niin tähän mennessä ainoita kaikuluotaimia, joka meillä on Norjassa toiminut kunnolla on Humminbird Piranha, eli se halppis kaiku, jota myydään halpamarketeissa alle 100 euron. Likimain kaikkien muiden käytössä olleiden kaikujen syvyysnäyttö on alkanut v.........maan kun on menty yli 100 metriin. Tuo Piranha näyttää syvyyden metrilleen siihen syyvyyteen, muistaakseni 170 metriin asti, mihin on luvattu ja pimenee sitten laakista. Meillä on ollut mukana muita kaikuja pilvin pimein ja lähes kaikkien muiden kaikujen kanssa on ollut ongelmia heti kun ollaan syvän päällä. Kaiken huippu oli Eaglen kaikuplotteri yhdistelmä, joka sekosi ihan totaalisesti, kun syvyys meni yli 100 metrin, eikä sitä meinannut saada edes uudestaan toimimaan sen jälkeen. Tuon piranhan kalanäyttö on varsin vaatimaton, mutta kyllä sillä ainakin isommat parvet on löytänyt aika syvältäkin. Se ei myöskään kestä kovin kovaa ajonopeutta, mutta sen tärkeimmän, eli syvyyden se on näyttänyt tosi luotettavasti, kun pitää vauhdin maltillisena. Tosin nuo näyttöongelmat voivat johtua siitä, että kun tuo siirrettävä anturi kiinnitetään veneen reunaan ruuvipuristimella, ei anturan asento välttämättä ole oikein optimaalinen kaikissa ajonopeuksissa :)

Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: TPJ - 09.02.12 - klo:11:54
Kaikuluotaimista vielä sen verran, että niin hullulta kun se tuntuukin, niin tähän mennessä ainoita kaikuluotaimia, joka meillä on Norjassa toiminut kunnolla on Humminbird Piranha, eli se halppis kaiku, jota myydään halpamarketeissa alle 100 euron. Likimain kaikkien muiden käytössä olleiden kaikujen syvyysnäyttö on alkanut v.........maan kun on menty yli 100 metriin. Tuo Piranha näyttää syvyyden metrilleen siihen syyvyyteen, muistaakseni 170 metriin asti, mihin on luvattu ja pimenee sitten laakista.

Tuota pitänee harkita tulevaan Talvikin reissuun. Ei ole paha kun kolmeen tai neljään mieheen ostaa tuollaisen vaikka joutuisi joka reissu uusimaan.. :D akuksi riittää varmaan joku ruohonleikkurin 12v akku? niissähän tulee mukana se ylläpitolaturikin että saa illalla ladata taas täyteen..
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:11:55
Tuohon edelliseen kommenttiin vielä sellainen lisäys, että nuo ammattilaitteet, kuten furunon kaikuluotaimet toimivat niin Suomessa kuin Norjassakin varmasti. Olen ollut niiden kanssa työkuvioiden kautta aika paljonkin tekemisissä ja huomannut ettei noista urheilukalastajille valmistettavista luotaimista voi puhua edes samana päivänä noiden laatukaikujen kanssa. Hintaakin on tosin sitten ihan riittävästi. Mutta ehkä sitten jonakin päivänä....
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 09.02.12 - klo:12:07
Niinpä tietysti EI tarvitse olla netissä ku on ladannu kartat  ;D
Löyty myös tollanen iPadiin =  http://store.aquapac.net/explore-product-range/waterproof-ipad-laptop-cases/large-whanganui-fits-ipads-668.html
Sit puuttuis enää kiinnitysmekanismi veneeseen  ;) eiköhän sekin jostain löydy
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:12:13
TPJ, Minulla on käytössä joku 10 amp.  hyytelöakku. Sain sen kaverilta ilmaiseksi, se oli poistettu määräaikaishuollon yhteydessä jostakin hälytysjärjestelmästä. Kaiku toimii täyteen ladatulla akulla ainakin kaksi vuorokautta, mutta en tiedä tarkkaa aikaa, kun en ole ikinä saanut akkua tyhjäksi. Laturina minulla on biltemasta ostettu pikku räpsy, sellainen kännykkälaturin kokoinen murikka. Niin ja kaverit on tosiaan ostelleet myös akkuja biltemasta omiin virityksiinsä. Hyytelöakku on kyllä kiva, kun se on asentovapaa, ei tarvitse varoa samalla tavalla kuin lyijyakkua, jonka pitäisi pysyä jota kuinkin pystyssä. Minun Piranha on ollut käytössä vuodesta 2004 alkaen ja jo viime kesänä näytön suojaus petti ja kaiku otti kosteutta lasin sisäpuolelle, joten se taitaa jäädä varaluotaimen rooliin, jos nyt enää ylipäätään talven jälkeen käynnistyy. Norjassakin luotain on käynyt kymmenkunta kertaa ja ottanut vuosien aikana monenlaista osumaa, että tuskin tuota teilläkään tarvitsee joka vuosi uusia :)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Veku1 - 09.02.12 - klo:13:17
Mites tämmöinen?
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=150&pID=28731
Oli meillä viime reissulla käytössä... Toimi ihan ok! Ei tosin mikään ammattilaisvehje mut......
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 09.02.12 - klo:13:31
Jepp meillä oli tuo sama Garmin 521s käytössä viimme kesänä, oli ihan hyvä peli mun mielestä!
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: TPJ - 09.02.12 - klo:16:09
TPJ, Minulla on käytössä joku 10 amp.  hyytelöakku. Sain sen kaverilta ilmaiseksi, se oli poistettu määräaikaishuollon yhteydessä jostakin hälytysjärjestelmästä. Kaiku toimii täyteen ladatulla akulla ainakin kaksi vuorokautta, mutta en tiedä tarkkaa aikaa, kun en ole ikinä saanut akkua tyhjäksi. Laturina minulla on biltemasta ostettu pikku räpsy, sellainen kännykkälaturin kokoinen murikka. Niin ja kaverit on tosiaan ostelleet myös akkuja biltemasta omiin virityksiinsä. Hyytelöakku on kyllä kiva, kun se on asentovapaa, ei tarvitse varoa samalla tavalla kuin lyijyakkua, jonka pitäisi pysyä jota kuinkin pystyssä. Minun Piranha on ollut käytössä vuodesta 2004 alkaen ja jo viime kesänä näytön suojaus petti ja kaiku otti kosteutta lasin sisäpuolelle, joten se taitaa jäädä varaluotaimen rooliin, jos nyt enää ylipäätään talven jälkeen käynnistyy. Norjassakin luotain on käynyt kymmenkunta kertaa ja ottanut vuosien aikana monenlaista osumaa, että tuskin tuota teilläkään tarvitsee joka vuosi uusia :)

Ok, pitää kattella joku virranlähde tuolle. Käyttämäsi luotain on kai Humminbird Piranha Max 150x malli? Millaiset anturin kiinnitys mahdollisuudet tuossa ovat noin vuokravenettä ajatellen, vai täytyykö tehä joku oma patentti? Katteltiin joskus saman valmistajan kannettavaa mallia kun oli reilussa alennuksessa paikallisessa Prismassa mutta jätettiin hyllyyn kun kukaan ei ollut aiemmin laitteesta kuullut mitään.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: arkka - 09.02.12 - klo:16:57
Vanhemman malliset, sekä halvemmat kaiut, joissa on analoginen kaikusignaali ei yleensä Norjan vesillä kovinkaan syvälle näytä. Saati, että piirtäisi luotettavasti vielä pienemmät kaiut, kuten kalat syvemmässä vedessä. Yli 100 metrin vedet alkaa olemaan jo tomintakyvyn rajoilla.

Kaiut, joissa on digitaalinen kaikusignaali toimii useaan sataan metriin (ainakin pitäsisi toimia), esim. Lowrancen HDS mallit. Riippuen tietty anturin asennuksesta, kuten kaikissa kaiuissa. Hinta onkin sitten tietysti paljon korkeampi.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:19:58
Lainaus
Vanhemman malliset, sekä halvemmat kaiut, joissa on analoginen kaikusignaali ei yleensä Norjan vesillä kovinkaan syvälle näytä. Saati, että piirtäisi luotettavasti vielä pienemmät kaiut, kuten kalat syvemmässä vedessä. Yli 100 metrin vedet alkaa olemaan jo tomintakyvyn rajoilla.

No tuo edellä mainittu piranha kyllä pelittää siihen 170 metriin saakka. Soittelin vielä tuossa äsken kaverille, jolla on pari pykälää uudempi malli. Kaveri kertoi, että kaiku on näyttänyt pohjan 200 metriin saakka ja toiminut myös täysin moitteetta. Kalojen erottelussa halpa kaiku ei tietenkään ole mikään paras mahdollinen, mutta kyllä tuolla on matalasta (15-50 m) syöttikalapaikka löytynyt ja massaparvet löytyvät aika syvältäkin. Esimerkiksi viime kesänä pongattiin seiparvi 70 metrin syvyydestä. Pakkojen kalastamisessa ja rantavyöhykkeen haravoimisessa en itse oikeastaan edes kaipaa kalanäyttöä, syvyystieto riittää hyvin.

Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 09.02.12 - klo:20:20
Lainaus
Käyttämäsi luotain on kai Humminbird Piranha Max 150x malli? Millaiset anturin kiinnitys mahdollisuudet tuossa ovat noin vuokravenettä ajatellen, vai täytyykö tehä joku oma patentti? Katteltiin joskus saman valmistajan kannettavaa mallia kun oli reilussa alennuksessa paikallisessa Prismassa mutta jätettiin hyllyyn kun kukaan ei ollut aiemmin laitteesta kuullut mitään

Ei ole 150x, on hippasen vanhempi malli, Piranha max10 :D. Niin kuin edellä sanoin, on kavereilla pari pykälää uudempi versio, se voisi mahdollisesti olla tuo 150x. Piranhastahan näkyy olevan nykyään myös versio 180X, jossa on maksimiteho 200 W, kun se noissa vanhemmissa on 100 W, tämän pitäisi periaatteessa tietää lisämetrejä syvyysnäyttöön, jos laatu muuten on samaa. Toisaalta tuo vajaat 200 metriä kyllä riittää joka tarpeeseen, ja tehon lisäys lisää myös akun kulutusta.

Minä olen kiinnittänyt anturin lätkämailan varresta sahattuun pätkään, jonka olen laittanut ruuvipuristimella veneen perälauttaan kiinni. Välillä on pitänyt vielä kehittää väliin jotakin laudan pätkää sovituspalaksi, mutta toistaiseksi kiinnitys on onnistunut kaikkiin veneisiin, joita on kohdalle sattunut. Talvikin veneisiin kiinnitys onnistuu kyllä, on asiasta henkilökohtaista kokemusta :). Ai niin, muistakaa laittaa varmistusnaru, jottei anturi karkaa, jos puristin löysää. Tätä ei ole tapahtunut meillä kuin kerran ja silloin oli silkkaa tuuria, että anturin piuha sattui tarttumaan moottoriin kiinni, ennen kuin karkasi reunan yli.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 09.02.12 - klo:20:54
Lowrancen kanssa ollut aika paljon syvässä juurikin pohjan hukkaamisia eikä sit millään tahdo löytää uudelleen mitään. 320m oli toki syvin paikka minkä se näytti mutta silti mikään ei vituta niin paljoa kuin se että reissussa rupee kaikku temppuilemaan ja hukkaamaan itteensä. Elite-5 kyseessä. HDS5 kaverilla reissussa ja sillä samaa ongelmaa. Toivotaan että furunolla ei ole lastentauteja.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 09.02.12 - klo:20:56
Niin ja se anturi tulee todellakin pohjan LÄPI... :) Eli reikä pohjaan ja menoks. Ei ittelläkään perse kestäis oikeen ostaa antureineen 1500€ pakettia mutta ei nyt viitti joka vuos ostaa uutta halpaa vehjettä.. .:)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 10.02.12 - klo:08:29
Okay just niin, aika hurjaa vetää reikä pohjan läpi  ;D
Toivottavasti ny sitten toimii jos pitää noin extremeihin konsteihin lähteä  :o
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tonimv - 10.02.12 - klo:08:41
Kyllähän pohjanläpi luotaavia antureita on sellaisiakin , joissa ei tarvitse reikää tehdä veneeseen , anturi asennetaan vain veneen sisäpohjaan. Ainakin Furunolla löytyy.
Kyllä heikkotehoinen kauku voi syvyyden näyttää kun paikallaan pysytään , mutta sitten kun lisätään muuttujia , esim. vuoroveden aiheuttama roskaisuus , niin voi jo häiriöitä tulla.
Ja jos vielä haluaa , että viivaa piirtää ajaessakin parinsadan metrin vedessä , niin kyllä siinä watteja tarvitaan.   Monessa luotaimessa valitaan asetuksista , että käytetäänkö suolaisessa vai makeassa vedessä , kun veden tiheys on eri.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 10.02.12 - klo:09:51
Lainaus
Ja jos vielä haluaa , että viivaa piirtää ajaessakin parinsadan metrin vedessä , niin kyllä siinä watteja tarvitaan. 

Tuo on aivan totta. Tuo minun käyttämä viritelmä tippuu matkasta siinä 10 km/h nopeudessa. Mutta olen aika skeptinen sen suhteen, että saako tuollaisen siirrettävän luotaimen anturia kohdalleen muutenkaan niin hyvin, että pohja tai varsinkaan kala löytyisi vauhdilla ajettaessa, vaikka kaiussa olisi millaiset ominaisuudet.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 10.02.12 - klo:10:37
tonimv....

Just tosta veneen sisäpohjaan ILMAN reikää pohjaan ajattelin MUT ainaki mä ymmärsin sen että ei sovi alu veneille ...?
Olenko ihan väärässä tässä ?
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tonimv - 10.02.12 - klo:11:02
Tuo Furunon anturi on vissiinkiin ei metalli veneille , mutta vaihtoehtoja on monia. Taitavat kuitenkin olla melko hinnakaita varusteita. 
http://www.fishfinder-store.com/raymarine-a66089-m260-in-hull-transducer-1kw-w-housing.html (http://www.fishfinder-store.com/raymarine-a66089-m260-in-hull-transducer-1kw-w-housing.html)
Joskus olen kuullut että jotkut teeseitse miehet laita normaalin anturin johonkin vesiviritelmään veneen sisäpuolelle ja toimisi kuulemma normaalikäytössä.  Tästä ei kyllä ole omakohtaisia kokemuksia.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: lowrance - 10.02.12 - klo:15:01
kyllä tavallisen anturin voi liimata veneen pohjaan.
välissä ei saa olla ilma kerrosta tai jotain esim. kelluke kerrosta.
ei tarvitse mitään nestekuppi viritelmiä.
mulla on lowrancen x125 kaiku retkiveneessä ja anturin
liimasin sisäpuolelle. siinä se jököttää moottorin vieressä.
välissä taitaa olla 3 cm lasikuitua mutta hyvin pelittää.
vedenämpöjä ei tietty näe, mutta vastaavasti konehuoneen
lämmöt näkee näytöltä.  aluveneessä tämä liimaus ei onnistu.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kiesus - 10.02.12 - klo:22:59
Itse kun tuli teräsvene tehtyä niin kairasin surutta 5cm reiän pohjaan ja siihen anturi kiinni.

Anturissa on semmonen laippa ja sisäpuolelle mutteri ja nuo kaikki hilut ovat muovia ja ei ole ongelmia tullut vastaan,ja
tuo on testattu lukemattomissa hylkeenpyyntireissuissa reiluissa jäissä ja on tullut joku kivikkokin kynnettyä.

Jos nyt ei aivan päntiönään karikolla pyöri niin toimiva ratkaisu on tuokin, ja ainakin minulla on se käsitys että metalliveneeseen
ei anturia sisäpuolelle pysty liimaamaan.
Tai saahan sen liimattua muttaen usko että toimii.

Tuohon omaan pulpettiveneeseen laitoin Raymarinen monitoimianturin sillain pika-asennuksella että putsasin pohjan tinnerirätillä ja vuolasin
sikafleksituubin puukolla poikki ja kourallinen tavaraa siihen,ja anturi päälle ja hyvin on toiminut kaikissa olosuhteissa.

Kaveri liimasi jonkun muovikipon ensin pohjaan ja siihen vettä jossa anturi on ja toimii tuokin.

Niin ja itse laitteista senverran että itsellä on tuo Raymarinen a57d  http://www.marinekauppa.com/product/20/raymarine-a57d-karttaplotterikaikuluotain  ja
ei ole laitteesta pahaa sanottavaa, ja olen käyttänyt sitä ilman sitä karttakorttia jolloin tarkkuus ei ole paras mahdollinen, mutta kyllä
sillä viime kesän ainakin tuli toimeen.Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 11.02.12 - klo:13:31
Tokihan se pohjan sisäpuolinen anturikin toimii mutta haluan ottaa kaiken hyödyn irti kaiusta... :) Toki olisin tilannut 1kw anturin jos perse kestäisi... :D On vaan heti miehekkään hintainen.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Sepi-? - 19.02.12 - klo:13:03
Tässä saattaisi olla joillekin hyvinkin sopiva vekotin, ainakaan hinta ei päätä huimaa ja pysyy paikat kuivina.

http://www.piplers.co.uk/5088/Scanstrut-Waterproof-iPad-Case.html

Suomessa myytävä versio vaikuttaa hieman kalliimmalta
http://www.merikartat.fi/vesitiivis-kotelo-ipadille-p-10632.html

TM:n testi jo olikin Arkan laittamana, tässä vielä venenetin vastaava.
http://venenetti.fi/jutut/apple-ipad-wi-fi-3g-ja-navionics-mobile-marine-hd-merikartta

Ipad yksistään karttakäyttöön on aika kallis, mutta löytyyhän niitä kiinantuotteita muitakin, kuten vaikka tämä huutonetin esimerkki.
Ainakin esittely on mainio.  http://www.huuto.net/kohteet/paras-syntymapaivalahja-superpad-10-tablet-1ghz_wlan_gps/209817621
Vesitiiviys on sitten asia erikseen, mutta vesitiiviit tabletit ovat kovaa vahtia tulossa, juuri näihin aikoihin ja useammaltakin valmistajalta.

Linkki karttaohjelmaan ja ilmaiseen vuorovesitaulukkoon.  https://market.android.com/details?id=it.navionics.singleAppEurope&feature=top-grossing#?t=W251bGwsMSwxLDIwNywiaXQubmF2aW9uaWNzLnNpbmdsZUFwcEV1cm9wZSJd (https://market.android.com/details?id=it.navionics.singleAppEurope&feature=top-grossing#?t=W251bGwsMSwxLDIwNywiaXQubmF2aW9uaWNzLnNpbmdsZUFwcEV1cm9wZSJd)

https://market.android.com/details?id=com.tideandcurrent.app&feature=also_installed

Nokian lumiaan ei taida olla vastaavia, vai tietääkö joku ehkä jotain sellaisesta?
Toisaalta tuo 10 tuuman näyttö vaikuttaa ainakin meitsille sopivammalta.

Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 19.02.12 - klo:20:31
tere,

Katoin vähä noita kännyköitä ja löysin tollasen Samsung Xcover ja siihen saa NAVIONICS kartat tilattua ..... onko joku kokeillu tollasia?
Katoin että EUROOPAN kartta maksaa 19,99€(Android marketissa), onko se niinku oikeus ladata sitten Europan kaikki kartat?
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 19.02.12 - klo:22:29
Minulla on Samsung xcover ja olen ladannut siihen tuon Navionicsin softan. Tuntuu toimivan ihan hyvin, tosin olen kokeillut luuria vasta olohuoneessa. Käytännön kokemuksia ei voi vielä oikein ollakkaan, kun tuo xcover tuli markkinoille vasta viime vuoden lopussa. Mutta kuten jo tämän keskusteluketjun alussa mainitsin, niin tuo sama softa oli minulla käytössä HTC Legends puhelimessa viime kesänä. Käytin sitä viikon Norjassa ja muutamalla uistelureissulla Suomessa ja ohjelma toimi moitteettomasti koko ajan.

Softa toimii siten, että voit vaihtoehtoisesti käyttää ohjelmaa online-tilassa, jolloin softa lataa karttaa verkosta tai vahtoehtoisesti valita etukäteen alueen, jonka lataat kännykän muistikortille. Käytännössä softaa ei voi käyttää online tilassa kun satunnaisesti Suomessa, lataaminen syö akkua ja tulee Norjassa helposti todella kalliiksi.  Karttojen lataaminen on ilmaista, kun olet maksanut lisenssin.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 20.02.12 - klo:08:10
Terve Jyrki,

Just joo sitä mä just funtsin, että lataa esim. Vaeröyn kartan ja sit ku ollaan pelipaikakka niin GPS hoitaa sen niinsanotusti ilmaseks  ;D
Tollasen setin pitää kyllä hommata, luin tos et aika hyvää palautetta saannu just Xcover ja myös tuo Navionics ohjelma!
Muuten kuinka isoja nuo kartat on meinaan muistitikulle ku laittaa?
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 20.02.12 - klo:09:36
Eivät tiedostot mitään aivan valtavan kokoisia ole. Latasin luuriin noin 20 km x 20 km alueen ensi kesän reissukohteesta ja kartan koko oli  noin 16 megaa. Mutta kyllä noihin älypuhelimiin silti kannattaa ostaa heti alussa niin iso muistikortti, että se riittää joka tarpeeseen. Karttojen lisäksihän kortille voi kertyä reissuun lähdettäessä ja reissun aikana valokuvia, videoklippiä, musiikkia jne...
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 20.02.12 - klo:12:02
Just, joo eiköhän siihen hommata 16GB:n kortti niin sinne saa sit jo aika hyvin noita karttoja ladattua samalla + kuvat  ;D
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tonimv - 27.02.12 - klo:18:26
Eihän kellään ole joutavia norjan karttoja Lowrancen 522 malliin. Kotimaan ja baltian kartat on koneessa mukana.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: lowrance - 27.02.12 - klo:22:21
ehkä tästä:
http://vetouistelu.com/bbs/keskustelut1/display_message.asp?mid=334747&iRC=0&pts=1 (http://vetouistelu.com/bbs/keskustelut1/display_message.asp?mid=334747&iRC=0&pts=1)


Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Sepi-? - 01.03.12 - klo:11:03
Samsung xcover vaikuttaa aika hyvältä, kun kännyn vaihto uuteen kuitenkin on edessä, mutta, mutta, mielestäni liian pieni näyttö ja jotain muitakin puutteita. Tablettia himoitsen, mutta eivät ne oikein korvaa puhelinta kätevyydessä ja vedenkestävät ovat järjestään vanhanaikaisia, tai sitten sikakalliita.

Luulen löytäneeni kompromissin, jolla pärjään yhdellä laitteella, maissa, merella, sekä autoillessa.
 http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/News/Latest+News/ELUGA+Power+-+New+Android+Smartphone+from+Panasonic/9010245/index.html#anker_9010388
Kaipa tuo piakkoin tulee myyntiin jossainpäin, niin näkee hinnan, mutta jos se ei paljon xcoveria kalliimpi ole, niin se on siinä.
Viiden tuuman näyttö saa sitten piisata merelläkin, jollei ole mahdollista liittää ulkoista näyttöä.
Miltäs tämä vaikuttaa?
(http://www.panasonic.co.uk/get/params_W0_MThtml/9010403)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Kristian - 01.03.12 - klo:12:43
Jaha tuohan näytti mielenkiintoselta  ;D pitää vielä näköjään odotella vähän tota ostosta ..........
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 01.03.12 - klo:13:18
Noissa spekseissä ei taida olla mitään mainintaa vahvistetustä näytöstä ja iskunkestävyydestä? Muuten ihan hyvän näköinen kampe, iso akku ja nopea latausaika on ainakin selkeää plussaa, mutta näyttö kyllä saisi olla gorillalasia, kuten samsungissa. Muuta iskunkestävyyttähän saa sopivan kumisuojan ostamalla, mutta näyttöä ei pysty suojaamaan mitenkään.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 01.03.12 - klo:17:16
Motorolan Defy+ tuntuu hyvältä nyt kun vanha N8 sai viimeisen tuomion laskettelurinteessä... :D
Ite tykästyin motorolaan enemmän kuin Xcoveriin...
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tonimv - 05.03.12 - klo:20:41
Nyt tuli hommattua norjanalueen karttakortti plotteriin ,  NauticPath tuli valittua , kun halavalla saa. Tuossa kortilla on lisäksi Vänern ja Vättern ja taitaa olla vielä Ääninen ja Laatokkakin. Saa nähä mikä on tarkkuus , kun on niin isot alueet saatu mahtumaan.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Sepi-? - 05.03.12 - klo:22:11
"NauticPath tuli valittua , kun halavalla saa"

Olikohan kuitenkaan hyvä ostos?  Netistä vaan vilkaisin ja...

Oikeastaan nuo plotterit saa piakkoin unohtaa tyystin, sillä uskon tablettien ja puhelimien korvaavan ne aika pikaisesti.
Esimerkkinä vaikka tämä NavNet TZtouch http://www.furuno.fi/fin/tuotteet/navnet_tztouch/  näyttää suuntaa.

Puhelimeen saa nykyisin vaikka kuinka paljon karttoja ladattua ja bluetoothilla välitettyä ulkoiselle näytölle haluttaessa.
Tabletit yleistyvät vauhdilla ja ovat aika edullisia, varsinkin jos uskaltaa valita hieman tuntemattomamman merkin.
Kummatkin pelittävät lisäksi autossa, kaupungeissa ja vaikkapa sienimetsässä.
Kaiken lisäksi kartat maksavat äärimmäisen vähän, tai ovat peräti ilmaisia, kuten Suomen maastokartat jo nyt.

Hienoa kun tekniikka kehittyy lujaa vauhtia, vaikka joskus tuntuu, että pari välivuotta sekin voisi pitää, jotta pysyisi perässä tavan tallaaja. Meitsi kun ei välttämättä tarvitse heti huomenissa 3D merikarttaa pärskeominaisuudella, oli se kuinka todentuntuinen tahansa.

Meri ei kuuntele selityksiä
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tonimv - 06.03.12 - klo:07:13
No 70 ekee vaan köyhdyin , joten se oli halvin vaihtoehto.
Kännykkä varusteluun en ole lähtenyt mukaan , ei jotenkin nappaa ollenkaan. Alle satasen nokialla pärjään hyvin  :)
Mitenkäs nuo tabletit ja vastaavat toimii , kun mennään pakkasen puolelle ?   
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 06.03.12 - klo:12:16
Lainaus
Mitenkäs nuo tabletit ja vastaavat toimii , kun mennään pakkasen puolelle ?

Ei mitenkään. Ainakin suurimmassa osassa älypuhelimia ja tabletteja on erikseen maininta, etteivät pelaa pakkasessa.
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Sepi-? - 06.03.12 - klo:15:26
Tottahan tuo on, mutta harvassa ne ovat kalastajatkin, jotka pakkasella vesille änkeävät.
Samsung tekee sitten poikkeuksen, sillä osa kestää -30 astetta, luultavasti tuo Jyrkin Xcoverkin.
Nokia aika hyvä myös, mutta suurin heikkous yleisesti lienee näytöt ja akut.
Lcd hyytyy, mutta uudemmat amoled näytöt kestävät vaivatta pakkasta.

Hauskuus loppuu kun näpit jäätyy ja meillä käryttäjillä liiankin hätäisesti.
Täytyykin tilata tuota L-arginiinia, jos sillä saisi lisää potkua hmm.. sormiin ;)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: Alppa - 06.03.12 - klo:16:35
Mulla on navionicsin gold  norjan rannikko kortti. Toki sitä saa lainata pientä korvausta vastaan reissuun jos takeita on että se myöskin palautuu reissulta. :)
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: jyrki - 06.03.12 - klo:18:06
Lainaus
Samsung tekee sitten poikkeuksen, sillä osa kestää -30 astetta, luultavasti tuo Jyrkin Xcoverkin.

No niin näkyy olevan. Galaxy xcover on ollut mukana MikroPC:ssä 1/2012 testissä kylmänkestosta, ja hyytynyt vasta -35 asteessa. Turha ominaisuus minulle, pysyn sisällä patterin vieressä noissa lämpötiloissa :)

Motorollan luuri näyttää saavan muuten kehuja, mutta näyttö toimii huonosti märkänä. http://www.youtube.com/watch?v=9A6uyykfJU4 (http://www.youtube.com/watch?v=9A6uyykfJU4), Samsungissa näyttö toimii hyvin myös märkänä, http://www.youtube.com/watch?v=FGAcdOAKoto&feature=mfu_in_order&list=UL (http://www.youtube.com/watch?v=FGAcdOAKoto&feature=mfu_in_order&list=UL).

Hurjan näköistä hommaa tuo nykypuhelimien testaaminen :D
Otsikko: Vs: Plotteri/kaiku Suomen ja Norjan vesille
Kirjoitti: tyhjän pyytäjä - 14.03.13 - klo:19:47
Moi!
Nyt tarvii apua!
Etsin n.150-250€ maksavaa kannettavaa karttaplotteria. Tarkoituksena käydä eri veneillä eri vesillä, tärkeimmät ominaisuudet olisi akun kesto, ladattavat kartat suomen järville joissa olisi syvyyskäyrät ymym..muut sellaiset uistelussa tarvittavat asiat. Bonuksena tietty että pääsis nettiin ja voisi käyttää myös Norjassa. Katselin tuossa Gigantin ja verkkokauppa.comin sivuilta, mutta tarjontaa oli niin paljon että siinä menee sekaisin jo vähemmälläkin. Sen voin sanoa että en ymmärrä näistä juuri yhtään joten jos sais pikku vinkkejä niin olisin tosi tyytyväinen. Toimiiko esim. Samsung 7" Galaxy Tab 2 8GB WiFi? Ipadin hinta jo menee reiluun 300€..

-Make