Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Merikarttoja ja navigointiohjelmia => Aiheen aloitti: jyrki - 21.03.11 - klo:18:13

Otsikko: Norjan merikartat androidpuhelimiin
Kirjoitti: jyrki - 21.03.11 - klo:18:13
Olen käyttänyt Norjassa ihan kohtuullisen hyvin kokemuksin kännykkää karttaplotterina ja tarkoitus on jatkaa samoilla linjoilla. Huomasin netistä, että Navionics on alkanut myymään Norjan merikarttaa androidluureihin (ks. linkki alla) ja hintakaan ei näyttäisi olevan paha, 19,99 €. Kun luurin osto on joka tapauksessa edessä, niin voisi vaikka harkita androidiakin. Onkos kukaan ehtinyt hankkimaan käyttökokemuksia ko. softasta?

https://market.android.com/details?id=it.navionics.norway&feature=search_result (https://market.android.com/details?id=it.navionics.norway&feature=search_result)
Otsikko: Vs: Norjan merikartat androidpuhelimiin
Kirjoitti: turskatti - 22.03.11 - klo:09:07
Mulla ipad:in 3g versio, jossa sisäinen gps. Latasin siihen Navionics länsi-euroopan kartat ja hinta oli muistaakseni n.30€. Siinä on Suomen ja Ruotsin lisäksi, myös Norja. (ym.muita Euroopan maita)
Pikaisesti tutkiskellen en ole huomannut mitään eroa normikarttoihin verrattuna. Zoomaus ym. toimii hienosti ja ipadin 10" näyttö on riittävän iso venekäyttöön. Lisäksi nettiyhteyden kautta saa näkyviin tuuliennusteet, josta voisi olla apua etenkin merellä liikuttaessa.
Samat kartat saa siis myös iphoneen. Hinta oli jotain 10€ paikkeilla.
Otsikko: Vs: Norjan merikartat androidpuhelimiin
Kirjoitti: Sepi-? - 22.03.11 - klo:11:09
Vaikuttaa kohtuuhintaiselta softalta ja samalla laitteellahan voi siis suunnistaa, sekä merellä, maastossa, että maanteillä ja kaupungeissa.
Itselläkin puhelimen vaihto edessä, niinpä katselin valinnanvaraa halvimmasta päästä ja ei tuo nyt mahdottomia tule kustantamaan, vaikka muistikortti lisäksi pakollisiin hankintoihin kuuluisikin. Aura GPS-navigointi lisäksi autokäyttöön, on ainakin kovasti kehuttu.
https://market.android.com/details?id=com.sygic.aura

Kiinnostaa varmaan muitakin, joten pari halpapuhelinta malliksi.

http://cdon.fi/kotielektroniikka/huawei_u8150_ideos_black-12578708
http://www.e-ville.hk/fi/product/4020/diel_a3000s
http://www.markantalo.fi/product///I5500BLACK/samsung-i5500-galaxy-5?scid=1993

Otsikko: Vs: Norjan merikartat androidpuhelimiin
Kirjoitti: jyrki - 11.05.11 - klo:17:46
No nyt on androidipuhelin hommattu ja merikartta sovellus koeajossa. Latasin näin alkuun Suomen rannikon kartan ja hyvin tuntuu toimivan! Hintaa oli 12 euroa. Sama softa on nyt saatavana myös Nokian storesta tiettyihin Nokian puhelinmalleihin.


Otsikko: Vs: Norjan merikartat androidpuhelimiin
Kirjoitti: jyrki - 06.12.11 - klo:21:24
Yhden kesän käyttökokemuksen jälkeen uskallan suositella androidpuhelin + navionics karttasofta yhdistelmää. Ohjelmisto on toiminut hienosti ja kartat kestävät täysin vertailun varsinaisten navigaattoreiden karttoihin. Toki pieni ruutu asettaa omat rajoituksensa, mutta hinta-laatu suhde on loistava. Nyt kun pari puhelin valmistajaa on tuonut markkinoille roiskeveden ja iskun kestävän androidiluurin, niin minulta jää kyllä käsigps kaappiin jatkossa.