Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Veneen vaativia paikkoja => Aiheen aloitti: Veku1 - 16.09.10 - klo:15:01

Otsikko: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 16.09.10 - klo:15:01
Päivää!
Onko kenelläkään kokemuksia otsikon alueesta? Sijaitsee vajaa parisataa km Bodosta alaspäin... Merikortit näyttää varsin lupaavilta mutta vinkkejä kaivattaisiin mielellään. Toukokuussa olis tarkoitus ko. alueelle suunnata viikoks "pilkkimään" ja heittämään?
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 18.09.10 - klo:21:01
 Jahas, oltiin tuolla lähellä muutama vuosi sitten. Tarkemmin Holandfjordilla ja Nordfjordilla.
kiulu oli niin pieni ettei niissä keleissä päässyt  Skardsfjordeniin asti
Hyvä kissapaikka oli Holandsfjordenin pohjukassa Svartisenin laiturin suunnassa 45- 70 m syvyydessä.
Nordfjordenissa saatiin muistaakseni puolenkymmentä kissaa ja isoa turskaa 3-13 kg jokien suilta 42-75 m vesistä.
Tuolla  Skardsfjordenin suulla voisi olla pallaspaikkoja kartan mukaan ja siihen mihin google map osoittaa  nuolensa Skardsfjordeniin oli paikan isännän mukaan hyvä ison sein paikka elokuussa.
Suulta pohjoiseen paikat Kvalen, Svinvaer väliköt vois toimia, on hiekkapohjat.
Kerro ihmeessä reissun  jälkeen kokemukset paikasta on tehnyt mieli käydä uudestaan .
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 18.09.10 - klo:23:38
Kiitokset kovasti vinkeistä! Mennää isolla porukalla Polarcirkle Fiskecamppiin josta meille on pari venettä varattu ja siitä sit olis tarkoitus pommittaa mahdollisimman paljon ympäristöä kelien salliessa. Onneksi täältä forumilta löyty ohjeet merikorttien suhteen niin voi tehdä pientä ennakkosuunnittelua, mutta  kun tuota venekalastus kokemusta norjasta on vähän, niin kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita. Paikat joista mainitsit pitää pistää mieleen korttiin ja kun reissusta kotiudun niin infoa pistän tulemaan välittömästi. Polte on tolkuton päästä jo reissuun mut nyt on vielä aikaa suunnitella ja täydentää välineistöä, niin ei mee täysin puihin ainakaan reissu. Tässä on jo väsäity jos jonkinlaisia pilkki ym. viritelmiä et saa raahata tätämenoa tonnin rautaa ym mukavaa mukanaa mut onpahan valikoimaa mitä liottaa sitten. Millaiset viritelmät teillä pelas parhaiten?
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 19.09.10 - klo:10:53
Tonni pilkkejä pitää olla, eihän sitä muuten tuonne kannata mennä. ;D
Meillä kyllä niitä upposi ihan kiitettävästi nuille vesille
Jigit olisi kyllä keveitä, mutta ei se homma ole mulle ainakaan auennut eli kalan saanti on niillä heikkoa.
Vuonot on suhteellisen syviä joten aika rannassa on paikat silti. On syytä olla kelat ja vavat maximi kokoa
ettei kädet lopu ylös veivatessa eikä reissu mene pilalle kun heikko härpäke hajoaa.
Kaverilla oli tuolla 7000 dööri, eka päivän jälkeen luovutti. Oli liika pieni noille vesille.
Kuitusiimat  ja paksut monofiili tapsit välttämättömät.
Tuosta vois lueskella naapureiden kokemuksia paikasta http://www.norwegen-angelfreunde.de/showthread.php?t=5746

Ja kordinaatteja liitteessä.

Tuolla jossakin varoiteltiin ulkomerelle menosta  koska pienet saaret on kaikki samannäköisiä.
On ne ja pahalla kelillä aallot matalissa vähän ikäviä.
Eiköhän tuosta GPS :ssällä selviä kun merkkailee reitin.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 19.09.10 - klo:13:01
Jälleen kerran kiitoksia tärkeästä infosta! :) Vehkeet on suht järeet meillä----> 50 lbs Ugly stickit ja keloilla on 300m 80lbs:n tuffia ja toisiin tulee whiplashiä saman verran. Näillä mennää aluks ja kun asiasta enemmän oppii niin sit ostettava tarvittaessa vähän parempaa välineistöä. Varmaa aika sekaisin uitellaan pilkkiä, jigiä ja isoa vaappua ja niiden eri variaatioita. Saas nähdä mikä saadaan toimimaan parhaiten. Tuolta linkin kautta löytyi paljon arvokasta tietoa jota yritetään hyödyntää parhaamme mukaan ja kelien mukaa, koska kyllä ne pikkusaarten ympäristöt voi aika petollisia olla jos keli pääsee yllättämään. Onneks veneissä on gebsit niin jeesaa kummasti eikä tarvii omia raahata mukana, jää enemmän tilaa pilkeille ;) Varsinaista erityistä saalis kohdetta ei meillä ole mut pallas tietenkin on erittäin tervetullut veneen laitojen sisäpuolelle joten oli kiva saada mahdollisista ottipaikoista tietoa!
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 21.09.10 - klo:11:32
Miksi niin järeät välineet? Mielestäni 7´tai pidempi mahdollisimman kevyt ja jämäkkä 20-30lb:n vapa sekä Okuma convector, Penn 320 jne luokan laadukas kela 0,20-0,25mm Firelinella tai vastaavalla on omialtainen varustus sein, turskan ja miksei pallaksen pyyntiin. Vedessähän on tilaa väsyttää. Kevyemmillä välineillä jaksaa kalastaa kauemmin keskittyneesti, ja pienemmänkin kalan ylösottaminen on hauskempaa. Ehdoton varuste kalastettaessa ajelehtivasta veneestä on ajoankkuri, itse en nykyään kuvittelisi meneväni kalaan  norjassa ilman sitä.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: vesa75 - 21.09.10 - klo:11:57
Jos uistella meinaatte, kannattaa ottaa mukaan pari Dipsyä, joilla pääsee reiluun 20 metriin. Isot seit viihtyvät usein syvän veden päällä välivedessä, siellä missä pikkukalaparvetkin liikkuvat. Siihen lisäksi laskurilla varustettu (hyrrä)kela, snubberit ja miksei flasheri (lisää tehoja huomattavasti) ennen uistinta auttavat asiassa. Uistimina sinihopeiset Karikot tai vastaavat toimivat hyvin. 18cm Karikolla oon saanut Andörjan vesiltä seitä painoluokassa 0.5-9.2kg, joten pikkuvaappuja ei tarvitse meressä kastella ;)
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 21.09.10 - klo:12:48
Toistaiseks kun ei ole suurempaa kokemusta niin välineetkin saattavat olla hieman ylimitoitettuja... ;D Mut ehkä kuitenkin parempi niin kuin alimitoitettuja... 20-30 lbs:n vapojakin kyllä löytyy ja tottakai ne lähtee reissuun mukaan, niin on sit vaihtoehtoja kun alkaa kädet kramppaa tai muuten vaan alkaa tuntuu et vois kokeilla jotai muuta. Kalavehkeitä ei ole ikinä reissussa kuitenkaa liikaa, koska kaikkea on aina kiva kokeilla ja tehdä jos jonkinlaisia virityksiä. Varmaan sitä vetoakin tulee kokeiltua ainakin siirtymillä , koska kiire ei ole kuitenkaan mihinkää ja vaaput on sitä varten jo kasassa. Mietin tuossa huvikseni raksivetoa pienellä seillä.... Vois ehkä toimiakkin?? Kuten seillä pilkkiminenkin? Ootteko millaista ajoankkuria käyttäny? Jarrupussia vaiko kenties isoa pyykkikoria vai mikä toimii siellä parhaiten?
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 21.09.10 - klo:13:10
Käytän kuusikulmaista n 160cm halkaisijaltaan olevaa "jarruvarjoa" jossa on keskellä 15cm reikä. Tällä saa hidastettua ajelehtimisnopeuden 0,1-0,6 kn tuulesta riippuen. Materiaaliksi valitsin vahvan pvc peitteen. Kulmien kärkiin reiät joista narut keskelle esim sakkeliin, siitä eteenpäin n 4-5m köyttä ja päähän karbiinihaka. Kannattaa käyttää rosteriosia. Köyteen kannattaa laittaa muutama nykäyksenvaimennin joka estää venettä tempomasta kovassa aallokossa.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 21.09.10 - klo:19:17
Vehkeet pitää olla miestä myöden ;D Eli jos pienen kalan pyynti vielä antaa kiksejä niin mikäs siinä.
Pienemmilläkin pärjää jos ei havittelekaan mitään isompaa eikä käytä isoja pilkkejä (yli 500 g) eikä useamman koukun litkoja
Itellä tuo suuntaus noin 30 pyyntivuoden jälkeen tuppaa olemaan nuissa suuremmissa eli yli 5kg
Periaatteella että koukut ja muut vehkeet pitää olla sen verran isot ettei pienemmät tartu vaivoiksi ja isompia pilkkejä on kevyempi veivailla ylös.

 Kun sitten veivailee 100 metristä 3-4 kpl 3-5 kg seitä koukuissa yhtä aikaa ei ne pienet vehkeet vaan ole osoittautuneet oikein lujiksi,  6 kelaa Norjassa hajotettuna tähän mennessä.

Määrällisesti /kilomääräisesti suurempi saalis tulee kyllä keveimmillä vehkeillä, isommilla  voi olla täysin tyhjiä päiviä.

Makuja on monia.Onneksi.

Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 21.09.10 - klo:21:04
Vuodesta 1998 on tullut Norjassa kalastettua eikä vielä ole keloja mennyt rikki, ja isomman kalan ylösotto ei ole tuottanut ongelmia, mm 15+ turskaan asti veivattu ylös +100m syvyydestä. Kun käyttää ohuempaa siimaa voi pilkin painoa hieman pienentää(kunhan muistaa vaihtaa kunnon koukut). Isojen kalojen litkaaminen ei mielestäni ole mikään kalastusnautinto, mutta kukin tyylillään. Itse käytämme n vavanmittaista tapsia jossa alinna on pilkki ja yläpäässä yksi 8/0-10/0 punainen gummimakk. Tai vaihtoehtoisesti samanpituinen tapsi jossa putkipilkki painona edessä ja toisessa päässä kalajigi. Kalan koko sinänsä ei välttämättä ole aina tärkeintä, itse pidän lajien bongaamista mielenkiintoisempana kuin joskus hyvinkin yksitoikkoista sein/ turskan pilkkimistä. Mutta kukin kalastaa mitä haluaa ja siten kuin haluaa.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 22.09.10 - klo:00:18
Pitänee ottaa kanssa jarrupussit mukaa kun ilmeisesti hyötyä niistä on ja ovat melkein välttämättömät jos ei koko ajan halua sirrellä venettä. Pitää kyllä tosiaan muistaa vaihtaa hakaset ku taitavat olla sinkityt... Se on kyllä tosi että jokaisella on oma tyylinsä taaplata ja kuka tykkää mistäkin mut mulla sinäänsä helppoa kun ei ole isoista merikaloista suurempaa kokemusta niin kyllä sitä isoa alkuu yritetää. Toivotaan et vehkeet ja miehet kestää, mut onpahan sitten taas kokemuksia lisää :)  Kestääkö esim 5/0 kolmihaara normaalisti kuin paljon vääntöä vai otetaanko isompaa? Mikä merkki olis hintalaatusuhteen hyvä? Mustadia tuossa on tullu hypisteltyä mut kun tarjottiin 100kpl olisko ollu Matsumon 5/0 koukkua 50e:llä niin rupesin miettimään... Ei kyllä mitää super teräviä kylläkään mut onkohan niille käyttöä? Vedet ko. alueella ainakin vaikuttaa varsin mielenkiintoisilta ja mahdollisuus siihen isoonkin on, niin kunhan ei kuitenkaa paskaan koukkuun kaadu.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: pate - 22.09.10 - klo:07:48
Panosta hieman koukkuihin ja uistinrenkaisiin renkaat pettää ja koukut saattaa oieta kovassa väännössä.Itsellä pelkästään
hyviä kokemuksia ownerin koukuista eri kokoluokissa,ovat tosi vankkaa tekoa.Samoiten Ron thompsonin vieherenkaat sieltä
järeämmästä päästä.Tullut käytettyä jopa 12/0 kokoisia 3-haarakoukkuja,jotka taisi olla tosin mustadin valmistamia.Eivät ole yhtään ylimitoitettuja pilkittäessä suurempaa turskaa kalasyötillä.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 22.09.10 - klo:10:55
Ownerit ovat kyllä yleensä pienemmissäkin kokoluokissa laaadukkaita. Tosin aika hintavia mut eipä sitä vit....ta rahalla korvata kun mörön karkuuttaa halvan koukun kanssa... Pitää vissii juk-sa:sta tilailla niitä kun siellä ainakin näytti olevan niiitä ja lujempia renkaita. Onko kukaan muuten käyttäny lisäkoukuissa esim. kevlar tai Fortress Predator pätkää tapsina vaiko pelkkää monoa? Ajattelin vaan kokeilla kalasyötin kanssa jigipään ja peräkoukun välille... Meneekö turhaks hifistelyks vai onko ehkä jotain järkeäkin? :-\  Noista koukuista vielä että joutunee ottaa useampaa kokoa kun tulee noita virityksiä kuitenkin väsättyä ja ei se vara venettä kaada. Isoa ykshaaraa kanssa. Mut koot vissii saa olla 5/0:sta ylöspäin....
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 22.09.10 - klo:14:46
En suosittelisi minkäänlaisia punottuja kevlar- tai muita perukkeita olemattoman hinkkauskestävyyden vuoksi. Itse pidän miniminä suurempaa kalaa tavoitettaessa 0,80mm nylon- tai fluorocarbon peruketta, ongittaessa isoja pohjakaloja kuten molvia tai isoa pallasta voi perukkeen paksuus olla jopa 2mm. Paksu peruke estää paremmin siimasotkujen syntymistä. Kannattaa ehdottomasti nähdä vaivaa koukkujen ym valinnassa jotta mahdollinen suurkala ei karkaa oman nuukuden takia.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 22.09.10 - klo:17:33
Mustadin koukut on tähän asti kestäneet ja monofiili peruke 0,8 mm ylöspäin eli n 1-1,5 m lopputapsia jossa koukut tai härpäkkeet kiinni. on must. Muut ei tahdo tosiaan kestää hinkkausta.
Hieno yllätys oli Mustadin "lievä" tuna cirkle eli ei niin käppyrä kalat pysyivät tosiaankin kiinni eikä tarvinnut odotella vastaiskun kanssa.Testattiin eka kertaa Storskalltarenilla kesällä.
10/0 ehdottomasti kokun pienin koko jos ei halua sataa pikkuseitä. 5/0 tarttuvat 500 g stä ylöspäin.
Puna-ahvenelle 5/0-7/0 on sitten sopiva mutta sitä kyllä tietää sitten pyytävänsä ,syvyys 130m ja yli.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 22.09.10 - klo:22:27
Koukkukauppaan se on joo marssittava et löytää kunnon koukut... Paikallisessa liikkeessä varmaan nauravat pihalle kun meen 10/0 koukkuja kyselee ;D  Luulevat et kuhaa vetelen joten taitaa mennä tosiaan tilaus hommiks. Siitä myö lähetää et voi sit kotona sitasta näille kaloille vaikka nostokoukun jos jää ylimääräisiä... Ja onhan se totta että kalan karkuuttaminen koukun takia ottaa varmasti yhtäpaljo luonnon päälle kun se että solmu pettäis. Kävin kurkkaa tuna cirkle koukun mallia... Vaikuttaa tosiaan ison kalan koukulta. Vois luulla että jos tarttuu niin kyllä myös pysyy... Pitää unohtaa nää punottu peruke viritelmät kyl tosiaan kun ei tullu sitä hankauskestävyyttä tarpeeks pitkälle ajateltua, vaikka tiedossa olikin, mut innoissaa sitä tulee aina kaikkea päähän...  Joskus jotai toimivaakin mut yleensä ei  ;)
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 22.09.10 - klo:23:38
Varsinkin jos aiot käyttää pilkin lisäksi enemmän kuin yhtä koukkua, kannattaa käyttää yli millin tapsisiimaa. Saattaa käydä niin että parhaassa tapauksessa on useampi isomus kiinni samaan aikaan, ja jos tapsisiima on liian heikkoa se repeää kuin hämähäkinseitti. Ekalla norjankeikalla käytin 0,50mm tapsisiimaa ja sain mahtitärpin jonka jälkeen siima löystyi samantien. Ylöskelattuani näin että molemmat sivutapsit oli vedetty poikki.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 23.09.10 - klo:21:39
Skardsfjordenin vuonon lähellä näyttäis olevan niin jyrkkiä penkkojakkin että pilkki/jigi lajitelma tulee aika suureks. Ei varmaa ainakaa paljoa mee painot yli 500g mut 200-500 väliltä otettava useampia mukaan et saa virtauksissa alaskin ne. Kiitoksia vaan kovasti Mikolle ottipaikkavinkeistä!!!!  :)  Olis vissii tarkoitus ottaa pari takilaa kans jos tulee vedeltyä... Kannattaako kokeilla painavia leijaavia pilkkejä ollenkaa vaan tekeekö virtauset homman liian vaikeaks. Tuli tuossa rosterista väsättyä ajankuluks 460g pilkki jonka saa leijaamaan nopella laskulla... Tosin sit pitää olla koukku tyhjänä. Perus putkipilkkejä kyllä on jos jonkinlaista ja väristä mut pitää uteliaisuuttaan kokeilla varmaankin. Ja paksulla tapsilla! ;D

Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: jester burk II - 23.09.10 - klo:22:18
Kannattaa ehdottomasti käyttää leijaavia pilkkejä jos vain virtaukset ja veneen ajelehtimisnopeus antaa myöten. Haittapuolena saattaa joskus tulla siimasoppaa muiden veneessäolijoiden kanssa, mutta omien kokemusten mukaan kala syö paremmin eloisaan pilkkiin.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 25.09.10 - klo:15:14
Vaikea vaan vissii kehitellä leijaavaa pilkkiä joka kutenkin ei olis liikaa virran vietävissä... Onko sellaisia myytäväna esim. juk-sa:ssa? Kai se uittotekniikkakin on aika olennainen et normi peliäkin voi uittaa jos osaa. Jigit varmaa tulee enemmän olee langan päässä ja syöttikalat lyijyllä maustettuna, mut sithän sen näkee mihin alkaa paukkumaan. Yritettävä kuitenkin alkuun saada mahdollisimman isoa kalaa ettei tarviis "kalajuttuja" kertoa koska kokemusta ei ole kuin merilohista kun isoista puhutaan. Siinä mielessä odotan innolla mitä reissu antaa. Ainakin kuitenkin nättejä maisemia ja kokemusta ja se on jo paljon se! :) Jos kelit sattuu olemaan huonot niin onneksi voi lähteä "sisämaahan päin sinne Holandsfjordenin ja Nordsfjordenin suuntaa jos ei tuuli niin pahasti haittais. Sielläkin kun kalapaikkoja on.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 25.09.10 - klo:16:44
Ja ne leijapilkit on yleensä kaverin siimassa selvitystilassa.

Tuota Juksaa kyllä voi suositella koukkujen ja monien muidenkin juttujen hankintapaikkana.
Kun vain tilaa kuukausia ennen tarvetta ;D
Gummimakit joissa 12/0 koukku kuuluvat peruslitkaan ainakin meillä eli eri värisiä Gummimakkeja 1.0mm monofiiliin 0,3- 0.5 metrin välein 3-4 kpl ja pilkki 500g pohjalle yksihaarakoukulla.
Tällä satsilla on kyllä satoja kiloja kalaa noussut, pienempiä gummimakkeja käyttäen saa pienempää kalaa enemmän.
Ebay sta myöskin voi saada talvella hyviä koukku satseja
Kolmihaarakoukut eivät ainakaan tuolla seudulla sovellu pohjalle ,jäävät sinne.
Siinä Nordsfjordenin suulla on myös kartoissa näkyvä kuplaputki jossain syvällä, ankkuroitu sinkeillä johon kaikki pilkit jää. Kuplaputki näkyy luotaimella  ihme sotkuna näytöllä.
Nordfjordenissa vasen ranta on paras, Holand jutusta eteenpäin tulee pitkä laituri jonka jälkeen lahdeke ja joki.
Joen suusta  n. 200-300 m muistaakseni viistosti holandiin päin 47 m rajasta alkaen oli pieni mutta erittäin antoisa turskapaikka. 66 43`32 P 13 42 `50 I noin suunnilleen.Muisti palailee pätkittäin(eikä ollut gps:sää silloin)
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 25.09.10 - klo:22:11
Hyvä tietää et siellä pohjassa on sellaisia pikku ylläreitä! Kiitti vinkistä! Katselin tuossa noita merikortteja niin onhan siellä Holands ja Nordfjordilla ihan kivan näkyisiä paikkoja joten kyllä se on käytävä katsomassa ja kun annoit jo hyvät vinkit! Pitää muistaa ottaa reissulla kans koordinaatit ylös jos löytyy jotain hyviä paikkoja.  Ilmeisesti hirveän paljon ei suomipojat ole paikoilla ollu, niin saadaan sinnekkin jalanjäljet... ;D Pitäis katsella ebaysta ja muualtakin niitä koukkuja kun tulee ostettua isolle porukalle niitä niin saattais vähän säästää ja kun aikaa on vielä kuitenkin... Olitteko Mikko mihin aikaa vuodesta sielläpäin? Sitä vaan et onkohan toukokuun lopulla jo vuonojen perukoilla kovinkin kalaa?
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Mikko - 26.09.10 - klo:10:11
Toukokuussa oltiin, räntää sateli aamuksi oli vuonon pinnassa jää riitettä.On siellä joku iso voimala jota kautta tulee makeata vettä paljon pintaan.Sen takia myös se kuplaputki ettei vuonon suu jäädy.
Kurkkaappa google satelliitilla Nordfjordenia, on ainut vihreä vuono väriltään.
Turskaa ja kissaa on luultavimmin ,sei voi olla vielä hukassa.
Mielestäni tuo toukokuun loppu ja kesäkuun alku on aina parhaita aikoja myös tuulien suhteen.
Nämä ilmasto hommelit on niin muuttunut ettei mistään enää tiedä.
Otsikko: Vs: Skardsfjorden?
Kirjoitti: Veku1 - 26.09.10 - klo:15:04
Prk....Pumppaako ne samalla jäähdytin nestettä meree Nordfjordilla kun se tosiaan on vihreätä se vesi!! Mikä lie pakkaskestävyys ;D Aika selvä ero vielä kun ympärille vertaa. No jos ilmastonmuutoksen takia tulee niin kylmä talvi et alkaa meri jäätyy niin tuolla on sit ainakin sulaa vettä! ;) Kunpa vaan ei olis kovia tuulia et pääsis kunnolla liikkumaan ja paikkoja kokeilee. Sade ja kylmä ei haittaa mitään siihen verrattuna. Polar sircklen veneet kuitenkin vaikuttaa ainakin kuvien mukaan ihan asiallisilta että yritettävä on kuitenkin. Olosuhteet on päästä kiinni :)