Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Siimat => Aiheen aloitti: petteroes - 20.07.10 - klo:07:52

Otsikko: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: petteroes - 20.07.10 - klo:07:52
Miten on, onko näistä kenelläkään kokemusta, vai ostanko Whiplashia.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 20.07.10 - klo:16:35
Tuo on yksi parhaimmista kuitusiimoista, kestää hankausta kohtuu hyvin ja vetolujuudet ja paksuudet pitää myös kutinsa, mielestäni vetolujuus jopa alakanttiin ilmoitettu.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: petteroes - 20.07.10 - klo:22:52
Oli vain tuolla Huuto.net.issä edullisesti ja olen kahden vaiheilla kumpaa tilaan. Whiplash kuitenkin aikapaljon kalliimpi, mutta varmasti luja siima.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 02.04.12 - klo:16:16
Tänään posti toi 300 metrin rullallisen Power Pron Depth-Hunter siimaa 0,28mm, vetolujuudeltaan 20 kg, 5 eri väriä vaihtuu 10 metrin välein sekä joka metrin kohdassa 10 cm pieni merkki.
Tähän siima kokeiluun päädyin siksi koska PowerPron siimat ovat aiemmin olleet erittäin hyviä ja ennenkaikkea sitä mitä ovat ilmoittaneet.
Tämäkin 0.28mm näyttäisi olevan oikeasti todella lähellä 0.28mm siimaa. Nähtäväksi jää miten siiman värit ja vetolujuus pitävät, odotukset on kuitenkin korkealla.

Tätä on myös sellaisena jossa väri vaihtuu 25 jalan välein eli kannataa ostettaessa tarkistaa kumpaa haluaa.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: jyrki - 03.04.12 - klo:08:56
Minulle tuli tuota jo aiemmin talvella, tosin jalkamitoituksella ja 0,36 mm paksuisena. Vertailin siiman paksuutta silmämääräisesti samanpaksuiseen "perus" power pro - siimaan, vaikuttaisi täsmälleen samalta siimalta. Myös digivaakavedot antoi ihan oikeita lukemia, joten todennäköisesti hyvää tavaraa.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 03.04.12 - klo:12:14
Tuossa siimaa kelalle puolatessa hämmästelin myös sitä että sormiin ei jäänyt oikeastaa lainkaan siimasta mitään väriä. Yleensä siiman kun siiman kelaa puolalle niin että sitä pitää sormienvälissä kireänä, värjääntyy näpit jossain määrin siiman väriseksi. Hyllyssä oli Sufixin matrix pro 0.23mm kuitua rullallinen, vertasin silmämääräisesti tähän PP:n 0.28mm siimaan, en osaa sanoa kumpi on vahvempaa, kun kysyin emännältä hän sanoi että toi Sufix.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kiesus - 03.04.12 - klo:12:51
Mistä TPJ tilasit siiman.?

Ja noin yleisesti mitä muita värikoodattuja siimoja metrimitoituksella löytyy.

YGK ultra jigman on kehuttu hyväksi mutta arvokasta ja ei tunnu tarjontaa oikein paljon olevan.
Itsellä on tuossa hyllyssä Deap Sea Dynaground strong rulla jota en ole vielä testaillut mutta verrattuna esim. Whiplashiin tuntuu
tuo huomattavasti karkeammalta.
Ja oikeastaan nämä värisiimat kaipaisivat omaa ketjua jonne voisi tietoa kerätä.

Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 03.04.12 - klo:14:17
Power Pro on Englannista tilattua Ebay kautta. Hakusanaksi Ebayhin vaan kyseinen siima ja sieltä selamaan vaihtoehtoja. Ilmeisesti tämä metri koodattu depth hunter on tullut hiljattain vasta markkinoille, eli on ollut aikaisemmin saatavilla vain jalkaisena.
Samahan se toisaalta on kumpaa käyttää kun periaate on sama, metrinen ehkä omaan tottumukseen helpompi laskea.

Tuossa hyllyssä on myös Daiwa saltiga boat braided siimaa 300 metriä, vahvuudeltaan 0,36mm vetolujuudeltaan 26kg värikoodatuna siten että 10 metrin välein vaihtuu väri ja viiden sekä yhden metrin välein pitäisi olla merkki. Tässä siis 2 eri tyyppistä siimaa ja Daiwa on näistä notkeampi ja paljon liukkaampi mitä PP, voisi verrata Suomesta saatavaan Spiderwire stealth siimaan kun taas PP on hieman karheampi kuitenkin notkea ja äkkiseltään verrattavissa vaikka tuohon Sufixiin. Voisi vaikka harkita jos tekisi Jyrkin kaltaisia lujuus testejä noiden kahden välillä. Veikkaan kuitenkin että PP on laadukkaampi siihen nähden mitä on ilmoitettu. Meinailin että puolaan Daiwan Avetin kelaan mutta en ole vielä oikein varma jos kaveri haluaa sen kuitenkin omaan rullaan.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: jester burk II - 03.04.12 - klo:17:34
Täältä saa myös monivärisiimaa, Power Pro:ta sekä FINS:iä: www.tackleking.de
Täytyy varmaan tilata FINS 20lb monivärisiimaa kokeeksi, yhdessä jerkkihyrristäni on 0,27millistä keltaisena eikä ole moitittavaa tähän asti.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 05.04.12 - klo:13:32
Tässä kun aikaa oli niin tein muutaman vetotestin siimoille. Vaakana oli 25kg näyttävä Depaul joka näyttää kuitenkin 26kg saakka.
5 vetotestiä siima merkkiä kohden näytti seuravaa tulosta.

PowerPro Depth Hunter 0.28mm pitäisi valmistajan mukaan kestää 20kg. Omat testit näyttivät 5:llä eri vetokerralla 17,5-19kg skaalan eli ihan ok.
Daiwa Saltiga 0,36mm ilmoittaa kestävän 26kg. Omat testit näyttivät 4 kertaa niin että vaakasta loppui mitta-asteikko, eli kesti sen 26kg minkä lupaa ja kerran luisti solmu auki 22kg kohdalla.

Eli kummatkin pikaisella kotitestillä kokeiltuna antavat mielestäni mukavat lukemat. Daiwa saattaa olla suhteessa ilmoitettuun vähäsen paksumpaa mutta ei silti niin mahdottomasti.
Puolasin Daiwan kuitenkin Avettiin, kuvasta näkyy miten iso ero on siimojen värillä, eli Daiwa on paljon räikeämpää josta tosin värjääntyi pirusti sormet puolauksen aikana kun taas PP ei juurikaan värjännyt sormia.

Jää nähtäväksi kumpi on parempaa ja kestävämpää. Raportteja odotellessa.  ;D

Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kristian - 05.04.12 - klo:15:27
TPJ.....

Mikä Avetti sulla on tos kuvas ...... onko se MXL:ä? ja kuinka paljon siimaa mahtui tohon kyseiseen kelaan?
Mistäpäin muuten olet ostanut tota Saltiga siimaa?

Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kiesus - 05.04.12 - klo:15:33
Tuli näiden tarkkojen kokeiden ja analyysien innoittamana tilattua kolme rullaa tuota Power Prota ja pääsee itsekkin hypistelemään jotta
minkämoista on.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 05.04.12 - klo:16:57
TPJ.....
Mikä Avetti sulla on tos kuvas ...... onko se MXL:ä? ja kuinka paljon siimaa mahtui tohon kyseiseen kelaan?
Mistäpäin muuten olet ostanut tota Saltiga siimaa?

Tuo Avet on JX 6.0 ja siinä on tällä hetkellä 300 metrin Daiwa rullallisen alla puolan täytteenä 0,36mm kuitua reilu 50 metriä voi olla 80 metriäkin kun heitin jonkun vajaan kuitusiiman jämärullan sinne ja
sen alla on vielä 0,40mm monofiiliä about 20 metriä ja pala teippiä luistonestona.  :D
Puolassa olisi vielä vapaata tilaa reilu puolisenttiä, 6mm tarkalleen. Oon kelannut sen siiman tohon silleen että sormella ohjailin tasaiseksi paketiksi,
en tiedä miten se olisi oikeasti kuulunut siimaohjaimettomaan kelaan puolata, mutta kyllä mielestäni tuossa on siimalla varaa pakkaantua reilusti epätasaiseksi paketiksi vaikka kalastustilanteessa sitä ei pahemmin ohjaisikaan??

Daiwan siima on jenkkilästä tilattu, Ebaystä sekin löytyi. Hassua kun lähettävät tuon 300 metriä jättipuolassa.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 05.04.12 - klo:17:47
Tuli näiden tarkkojen kokeiden ja analyysien innoittamana tilattua kolme rullaa tuota Power Prota ja pääsee itsekkin hypistelemään jotta
minkämoista on.

Siitä ei ole aavistusta miten tarkkoja tulokset ovat mutta analyysit syntyi näinkin yksinkertaisesti.
Siimat leuanvetotankoon kiinni tupla unisolmulla, vaaka roikkumaan alapuolelle ja sitten mahdollisimman tasaista vetoa lukemaa seuraten kunnes räpsähtää. Vaakaan pitäisi jäädä aina korkein punnitus muistiin.
Se mielenkiintoinen seikka löytyi myös että kertaakaan siimat ei katkennut ihan solmun juuresta vaan reilusti eri kohdasta.

Pitäisi vissiin tilata kavereille vielä PowerProta pari rullaa. Tämän vuoden siima tilauksilla en itse kotimaan hintoihin verrattuna säästänyt juuri mitään kun monesta eri paikasta tilaili,
mutta tulee sieltä ainakin värisiimaa postilaatikkoon siihen hintaan mitä täällä normaali maksaa kaupassa.. ;D

Voitaisiin halukkaiden keskuudessa suunnitella kaudeksi 2013 isompaa siiman tilausta kerralla jos silloin on uusille vielä tarvetta, vai mahtaako tulla edukkaammaksi että jokainen tilailee itsekseen muun tavaran mukana?
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kiesus - 05.04.12 - klo:19:44
 Testejä on tullut tehtyä täälläkin tosin muilla siimoilla ja uskon kyllä että tuo on kelpo siimaa ja en erityisemmin halvínta hintaa
edes kytännyt vaan taisin lätkäistä ensimmäisestä mikä tuli vastaan kaupat lukkoon, ja 300m rullalle tais tulla
nelisenkymppiä hintaa per kipale kotiin toimitettuna.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: jyrki - 06.04.12 - klo:00:33
Tuosta testiasetelmasta sen verran, että jos haluaa vielä tarkentaa testiä tuosta edellä mainitusta, niin kuidun voi sitoa isoon leikariin, minkä toisessa päässä on vaikka rosterilanka tms kiinnityslenkki, josta kiinnitys ovenripaan tms kiinnityskohteeseen. Veikkaan, että katkeamiskohta siirtyy lähemmäs solmua. Olen ainakin omissa testeissä ollut huomaavinani, että kun solmun kiristää kunnolla leikariin, niin siimaa katkeaa yleensä solmusta.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: sepaonu - 08.04.12 - klo:06:06
kaveri läheti pari kuva
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kiesus - 08.04.12 - klo:13:24
Noiden kuvien perusteella Fins XS Braid näyttäisi näin maallikkona sileämmältä vai mitä tuosta nyt muuta pitäisi irrota.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: sepaonu - 09.04.12 - klo:08:26
ei pitäisi irrota mitään, fins on minulle ja luultavasti myös muille tuntematon merkki, kuvalla näyttää olevan pyörea ja kaveri sanoi, että myös pehmea.
Itsella PP olnut käytössa pari vuotta, mielipide on, että eritäin helppo ostaa, eritäin kestävä, mut karhea.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: error - 16.04.12 - klo:15:56
Alkoi sen verran kiinnostaa tuo Power Pro:n Depth Hunter, että laitoin maahantuoja Normarkille siitä tiedustelun. Vastaus oli, että ei ole alkavalle kaudella heidän kauttaan kyseistä siimaa maahan tulossa. Eli vaihtoehdoksi jää vain ulkomailta tilaaminen. Pikaiselle haulla en löytänyt tuota metrisellä värikoodauksella olevaa muualta kuin tuolta aikaisemmasta linkistä http://www.tackleking.de ja sielläkin paksuin vaihtoehto on 0.32mm/24kg. Kyllähän sekin kaloille riittäisi, mutta kulutuksen kestoa ja vieheiden pohjasta repimistä ajatellen kaipaisin hieman paksumpaa siimaa. Onko joku löytänyt jostain paksumpia siimoja metrisellä jaolla?
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: jester burk II - 16.04.12 - klo:20:02
Miksi niin järeät vehkeet? Onnistuu se keveämmilläkin välineillä: www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=61961
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 24.08.12 - klo:19:35
Nonniin. Kauden reissut ovat luultavasti tehty ja aiemmin analyyseissä olleet Power Pron depth hunter ja Daiwan Saltiga boat siimat saivat kumpainenkin noin viikon kalastusta.
Ekalla reissulla tuli enemmän uitettua tuota Daiwan siimaa, toki PP oli speed jigging kelassa myös työssä jonkin verran. Toisella reissulla taas PP oli enemmän käytössä ja koki myös rantakalastuksen rasitusta. Molemmat siimat olivat mielestäni todella hyviä hintaansa nähden ja riittävän kestäviä ainakin normaaliin yleiskalastukseen. Värejä lähti vähäsen pois kummastakin, ei kuitenkaan häiritsevästi mutta Daiwasta huomattavasti enemmän kuten oli odotettavissakin. Vaikea sanoa kumpaa suosittelisi enemmän, uskon että näistä merkeistä kumpikin vakiinnuttaa paikkansa ainakin minun keloissa. Kuvassa vielä siimat keloilla "työn" jälkeen.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kiesus - 01.12.13 - klo:13:38
Tästä PowerPro Depth Hunter siimasta jäi kyllä negatiiviset kokemukset viime kesä reissussa ja menetettyäni pari Royberiä semmoisissa tilanteissa joissa siiman olisi ilman
muuta pitänyt kestää, niin tämä napsahti luvattoman helposti poikki.

Ensimmäinen meni pohjatärpissä ja en ehtinyt edes kunnon vetoa ottaa kun meni keskeltä siimaa poikki ja toinen meni
kevyhkössä vastaisku tilanteessa ja taas luvattoman helposti niinikään keskeltä siimaa, ja tämän jälkeen meni usko ja vaihdoin kelaan
Whiplash 0.24:sen ja ongelmat loppui siihen paikkaan.

Power Pro jota käytin oli sitä vahvimpaa eli olikohan 0.36mm  ja seurueen toisesta veneestä kuulin samansunntaisia kokemuksia että
epäilyksiä siiman suhteen oli ollut heilläkin.

Värisiima sinänsä hieno keksintö ja sitä hommataan lisää mutta mitä se onkin toinen asia, ja kiinnostaakin kuulla jotta miten tämä muilla pelasi.?
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Kristian - 01.12.13 - klo:14:51
Tänä talvena meinaan taas tehdä siimatestin  :)
Viimme vuonna tein 0,36 siimalla ( monella käytössa Norjassa ) testin ja se katkes keskeltä ja painoa ei ollut edes 10kg ku "NAPS" .......
Mutta nyt on lisäksi toisen merkin eri paksuuksia 20lb, 40lb ja 50lb ...... katsotaan miten ne pärjää
Mietin jos pitäis ostaa mikroskopin vielä et vois kattoo ne paksuudet TAI ainaki verrata

- Kristian
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: Veku1 - 02.12.13 - klo:14:47
Mulla ja muillakin meidän porukalla oli ongelmia 0.28 whiplashin kanssa ja monta selittämätöntä katkeamista. Siimat oli puolattu samasta 2700m puolasta ja siitä löytyi muutamia sellaisia möykkyjä siimasta joita epäilen jonkin sortin valuviaksi. Sai käsin vetämällä siimat poikki niiltä kohdin. Meni sitten aika monet siimat vaihtoon ja itse otin 0.36 power prota ison puolan. Yhden reissun kokemuksella ei löytynyt valitettavaa ja ei ollu yhtään helppoa katkeamista vaikka välillä sai ihan tosissaan pohjasta repiä. Pelas siis ihan hyvin. Niinpä mietin että voiko siimojen laatu vaihdella niin paljon että välillä puolalle tulee sutta ja sekundaa ja välillä ihan priimaa. Luulis valmistajillakin olevan jonkinlainen laadun valvonta ja joissain puolissa olen jopa nähnyt tarran joka kertooettä siima olis testattu.

Olisihan se kuitenkin kiva jos vois siimoihin luottaa kun ei ne ilmaisiakaan ole. Saati sitten ne hetket kun siimat paukkuu silmille selittämättömästi kesken reissun. Kiva se on sitten koittaa niihin luottaa kun iso kala on kiinni.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 02.12.13 - klo:16:30
Samat PP:t 0,28mm oli edellee itellä käytössä ja hyvin toimii. Samoin keväällä kavereille tilatut 0,32mm pelittivät hyvin. Näillä mennään myös ensikausi.
Harmilloista tosiaan jos on siiman laaduissa eroa koska tuo syö ihan pirusti hermoa jos kesken reissun joutuu siimoja vaihtelemaan.
Otsikko: Vs: Power pro kuitusiimat
Kirjoitti: TPJ - 07.02.15 - klo:12:36
Samat Depth hunterit ja Daiwan siimat edelleen käytössä ja vielä mennään ilman mitään ongelmia..näin myös kavereilla. :D Taitaa olla kuusi reissua takana ja uittoa on tullut molemmille ihan hyvin.
PowerPro 0,28mm tosin vaihtui viime vuonna rantakelaan eli tulevaisuudessa peliaika pienenee. Uuteen Saragosaan tuli saman merkin 0.32mm siimat.
Daiwaa on tarkoitus myös tilata lisää toiseen hyrrään.

Mitenkä muilla PP:n käyttäjillä siima on kestänyt?

Testaus jatkuu.