Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Yleisimmät kalalajit ja niiden pyytäminen => Kissakala eli merikissa => Aiheen aloitti: RisePP - 18.08.09 - klo:19:28

Otsikko: Mistä kissaa nyt???
Kirjoitti: RisePP - 18.08.09 - klo:19:28
 ??? Olis aika kiirus kun ollaan lähdössä Andörjaan pe 21.8 ja viikko ollaan reissussa. Onko mahiksia saada miltään syvyydeltä pallasta tai kissaa ja mites on jokisuun lohien laita, oisko kenekkäkään tietoa. Kiitos jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Mistä kissaa nyt???
Kirjoitti: Kalaparkki - 19.08.09 - klo:22:03
Merikissat ovat jo varmaankin syvemmällä näin loppukesästä. Meidänkään porukka ei saanut kuin yhden pienen n. 90 m. syvyydeltä "Kirkon takaa" vaikka yritettiin kyllä monesta paikkaa. Andörjalla oltiin heinäkuun loppupuolella. Keväällähän noita tavoittaa 10-30m syvyydestä.
Pallaksen pyyntiin on paikkoja esim. Senjan edustan hiekkapohjaisilla matalikoilla, tosin tuleehan niitä sattumakaloja milloin mistäkin.
Otsikko: Vs: Mistä kissaa nyt???
Kirjoitti: tonimv - 20.09.11 - klo:11:25
Viikonloppuna kävin Andörjalla saunan lämmityksessä ja vähän kalastelemassa. Nyt kissa kävi pyydykseen melko syvältä , tuloksena 6.8kg katti ja syvyyttä oli n.60m.
Otsikko: Vs: Mistä kissaa nyt???
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.10.11 - klo:17:33
Tänä vuonna kissakalaa on nousahdellut yllättävän myöhään. Normaalisti kissakalan pyynti hiljenee abouts elokuun puolivälissä, jolloin kalat alkavat siirtyä syvempiin vesiin. Tosin, tänä vuonna kaikki on ollut muutenkin myöhässä keväästä alkaen. Vaeltava skrei-turska unohtui vuonoihin toukokuun alkuun asti, kissakalan saapuminen mataliin oli myöhässä, kunnon pinta-ajot alkoivat vasta syyskuussa.... 

Kaiken kaikkiaan 2011 on ollut kuitenkin hieno kalastusvuosi, ja ensi kautta odotellaan vesi kielellä!!