Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Rannaltaheittopaikkoja => Aiheen aloitti: Aaxplosion - 30.07.09 - klo:02:06

Otsikko: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: Aaxplosion - 30.07.09 - klo:02:06
Eli, onnistuuko :D Mää taas lauoin sellasen idean, jos lähtis helmi-maaliskuussa norjaan, jäänpäälle pilkkimään! Turskaa/Seitä jne. jahtaamaan. Mahtaako onnistua vai onko 5m paksu jää? :D
Otsikko: Vs: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: Aaxplosion - 30.07.09 - klo:02:09
Nyt vasta tuli mieleen varusteet :D Ei taija 20cm pitkällä vavalla, 0.15mm siimalla ja 4" kairalla nousta kovin isoja turskakkeita :D Joo.. Haudotaan asiaa tai jätetään hautomatta mut taitaa jäädä talvireissu väliin :)
Otsikko: Vs: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: tonimv - 30.07.09 - klo:09:20
No elä nyt vielä luovuta. Mullakin on nauhalla kalastuspätkä , jossa pilkitään turskaa norjan vuonolla. Pienet vuonot , joihin laskee paljon makeaa vettä , voivat jäätyä talvella  ja pilkkiminen onnistuu ihan hyvin.
Toki riskinä on , että sattuu sellanen vonkale kohdalle , että 4" käy ahtaaksi...
Otsikko: Vs: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: Sami G - 30.07.09 - klo:09:23
Niin, yleisesti ottaen on Norjan rannikon meri auki koko vuoden, myös keskitalvella. Eli ei muuta kuin veneestä tai rannalta kuten kesälläkin  :)
Otsikko: Vs: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: Aaxplosion - 30.07.09 - klo:17:08
Ookkei, no sit vois mennä ehkä ihan normireissulle. Millasta keliä yleensä tuollapäin helmi-maaliskuussa? kauheet pakkaset? Siis nyt puhun pohjois-Norjasta. Myrskyjä?
Otsikko: Vs: Jäälle jäämerelle??
Kirjoitti: tonimv - 30.07.09 - klo:18:52
Itellä on sattunut talvireissuilla ihan kohtalaiset kelit ja avoin meri lämmittää ilmaakin ihan kohtalaisesti. Pakkasta ei montaa astetta yleensä ole ollut ainakaan Alta-Bodö korkeuudella. Yhdelläkin reissulla tammikuussa Skibotnissa nollakeli  , mutta 50 kilsan päässä Kilpisjärvellä -31 astetta.
Ite käytän hyrrää rantakalastuksessa  , ja siinä kyllä rukkaset pikkuhiljaa kastuu läpi. Paksuilla neopreeneillä pärjää jonkin aikaa , mutta itellä ainakin rupeaa sormet kohmettumaan. Kannattaa varata useita pareja kuivia rukkasia , jotta voi vaihtaa kesken päivän kuiviin.