Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kaupalliset ilmoitukset ja Majoitusvarauspalvelut => Nordic Fishing:in majoitusvarauspalvelu => Aiheen aloitti: arkka - 08.06.09 - klo:00:02

Otsikko: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: arkka - 08.06.09 - klo:00:02
Suomalaisviikko 24/09 Seterillä - seitsemän Suomalaisvenekunnan voimin.  8)

Tänään 7.6 oli ensimmäinen varsinainen kalastuspäivä täällä Seter Bryggellä. Meidän porukalle (2 venekuntaa) saalista nousi seuraavanlaisesti; Muutama turska jigeillä pilkkien, niistä pari suurinta reilun 7kg painoisia. Karkuun päässyt pallas, veneen vieressä vapautettu noin 5kg pallas, 16,2kg pallas ja porukan nuorimmalle (jälleen) - pallas 27,45kg. ;D Kaikki paltaat tulivat uistellen.

Lisäksi yksi Suomalaisvenekunta sai paltaan 8,5kg. Tällä venekunnalla oli ollut vedossa vaappu ja painouistin samassa siimassa ja molempiin oli yhtä aikaa tärpännyt pallas kiinni. Vaapussa olleen kalan pojat saivat ylös, mutta painouistimen siiman toinen kala oli katkaissut ja mennyt menojaan.  :o
Otsikko: Vs: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: arkka - 09.06.09 - klo:23:02
Maanantai 8.6 Seterin saalista; kolme uistelupallasta lisää, suurimman ollessa noin 10kg painoinen. Muutama pienehkö seiti ja turska. Ilmat oli kohdillaan, aurinko paistoi ja meri lähes tyyni. Naapurimökkiläisillä (Suomalaisia) ison kalan parinkymmenen minuutin väsyttely ja karkuutus.

Tiistai 9.6 saalista; Sisävuonosta lyyraturskaa uistellen, suurimmat reilun 6kg painoisia. Ei pallasta, paitsi joku iso oli kiinni, mutta ei suostunut saaliiksi. Pojat kävivät vähän ulompana merellä, jossa pongasivat kaksi erillistä miekkavalasparvea.
Naapurin naapuri mökkiläiset (Suomalaisia) isolla paatilla ulkopakoilla, josta pilkkivät yli kympin turskaa, Slovakit ihmettelivät rannassa kalojen kokoa. Jos huomenna keli on kohdillaan niin ulkopakoille, josko vaikka nähtäisiin miekkavalaita ja saataisiin iiisoja kaloja.
Otsikko: Vs: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: kettupettu - 21.06.09 - klo:20:23
Laitahan Arkka loppu raporttia reissusta. Millaiset lie siellä kissa ja kampela kannat  ??? Ainakin niitä isompia kampeloita näyttäis olevan  ::) Vaan eihän niitä enää heinäkuussa saa  :-\
Otsikko: Vs: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: arkka - 21.06.09 - klo:20:56
Kissoja tulee jonkin verran, mutta ei mikään hyvä kissa paikka. Kampeloita kyllä löytyy hyvin, myös noita isompia. Tosin me emme niitä enää tuon enempää saaneet. Kyllä heinäkuu pitäisi vielä olla paltaalle hyvää aikaa, jos ei rantavesistä niin sitten syvemmältä. Sieltä löytyy hyviä hiekkapohja alueita syvyydellä 20-30 metriä, joissa olisi hyvä uistella pallasta takilan avulla.

Loppureissu meillä menikin sitten enemmän lyyraturskan parissa. Erinomainen tappelija siiman päässä sekin, samantyyppinen kuin seiti. Ulkopakoillakin käytiin, mutta eipä niitä miekkavalaita siellä enää näkynyt. Vähän harmittaa kun jäivät allekirjoittaneelta pongaamatta. No ehkäpä sitten heinäkuun alussa Islannissa..?

Seteri on kuuluisa isoista seitistään (seiteistään, mitenhän tuo seiti pitäisi taivuttaa? :-[). Seitä kyllä oli aivan mielettömiä määriä.., kokoluokassa ½-1kg. Iso seiti oli aivan kateissa meidän viikolla. Herra Murphyn lakien mukaan sitä jo tällä viikolla siellä on, kun ei enää itse ole.
Hyvä reissu kaiken kaikkiaan, kelit suosi ja muutama henk.kohtainen ennätys tuli muutamassa eri lajissa - eri kalastajille.

Mukana reissussa oli Tuiskusen Jari, joten jossain tulevassa Erä-lehden numerossa voitte lukea Jarin tarinoita Seter Bryggen kalastuksesta.
Otsikko: Vs: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: arkka - 07.08.09 - klo:11:00
Nordic Fishingin sivuille lisätty uusi sivu "Seteri saaliskuvia 2008-09". Käykääpä tutustumassa. 
Otsikko: Vs: Saalistietoja Seter Bryggeltä
Kirjoitti: arkka - 30.10.09 - klo:15:53
Uusimmassa, parhaillaan myynnissä olevassa (loka-marraskuu) Erä-lehdessä 12/2009 (ruoka-erikoisnumero), löytyy Tuiskusen Jarin kirjoittama juttu Seterin reissusta.  :D