Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Yleinen keskustelu => Muu kalastus => Syvän meren kalastus => Aiheen aloitti: Kala-Harri - 28.01.09 - klo:21:09

Otsikko: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Kala-Harri - 28.01.09 - klo:21:09
Hurlumhei kaikille kalastajille. Olen etsimässä Karibialta sopivaa kalastuskohdetta (ei Venezuela ja Kuuba, jotka on käyty) jossa voi kalastaa vetäen ja heittäen isoa kalaa. Ei mitään pikkukaloja, vaan marlinia, purjekalaa, miekkakalaa, tarponia jne. Pari viikkoa on varattu aikaa marraskuulle. Viestejä ja kontakteja voisi pistää sähköpostiin, harri.kala@kolumbus.fi.
Kiitän jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: juha vehmas - 29.01.09 - klo:12:34
St. Thomas USA:N Neitsytsaarilla olisi kai legendaarisin paikka syvänmerenkalastukseen Karibialla. Ei taida vaan toi marraskuu olla oikein marliiniaikaa tuolla Karibian suunnalla.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Kala-Harri - 02.02.09 - klo:19:56
Mikä aika olisi tuonne neitsytsaarille sitten sopiva. Aikatauluista voimme joustaa kyllä. Heittokalastus ko. merellä kiinnostaa myöskin. Pitänee käydä tuota toista juttua katsomassa myös. Pistäkää vain vinkkiä tulemaan.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: juha vehmas - 03.02.09 - klo:09:16
 Kesäkuusta lokakuuhun on paras aika marliinin kalastukseen Neitsytsaarilla. Niinkuin kai useimmissa paikoissa Karibialla muutenkin. Noi talvikuukaudet on sitten parasta aikaa esim. wahoon pyynnissä. Bahama ja Puerto Rico on myös huippupaikkoja sillä suunnalla mutta paras sesonki on niilläkin noi kesäkuukaudet.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Kala-Harri - 03.02.09 - klo:10:08
Onpas Karibian kalat valinneet huonot ajat ottaakseen onkeen. Kesäkuusta elokuuhun kalastetaan lohta Tenolla ja sitten jahdataan hirviä heti lokakuun alussa. Syyskuussa met emmä niin kalastele tai metsästele, vaan...
Minne hittoon sitä oikein ittensä lykkäisi loppuvuodesta? Australia voisi olla yksi vaihtoehto. Mutta minne sinne? Paikassa pitää olla lämmintä ja kalaa runsaasti. Ilolla otetaan vinkkejä edelleenkin.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Sepi-? - 03.02.09 - klo:14:14
Kauas on pitkä matka.

Eipä tuossa paljoa vaihtoehtoja jää, muuta kun vastakkainen puoli palloa ja sinne on pitkälti matkaa, sekä maksaa hunajaa.
Etenkin marliinimestat Ausseissa ovat erittäin kalliita, mikäli kunnon paikoille haluaa, kuten valliriutalle.
Thaimaa olisi muuten hyvä, mutta marliinit ovat tiukassa, muuten kalastuksen kannalta suotuisa aika alkaa marraskuun alusta.
Koh Tao Thaikuissa on OK mesta tammikuusta alkaen, jonkin aikaa.
Tao on itseltäkin käymättä vielä, mutta netistä löytyy tietoa.

Atlantin alueelle rajoittuvat kalapaikat todellakin ovat parhaimmillaan kesäaikaan, jolloin marliinin saanti saattaa onnistuakin, helppoahan se ei ole koskaan.
Samoihin aikoihin muutkin suuret kalat ovat paremmin saatavissa, kuten tonnarit ja miekkakalat.
Itse lähden marliinijahtiin elokuussa Azoreille ja saalista melkoisella varmuudella myös nousee.
Sinne kannattaa nyt marliineista kiinnostuneiden lähteä mukaan, sillä kippari on alan huippuja ja jonkinlaisen kokemuksen omaan itsekin, tästä kalastuksen F1-lajista.
Elokuun 24 päivä lähtö ja paluu viikon, tai kahden päästä.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: juha vehmas - 03.02.09 - klo:16:05
 No onhan noita hyviä paikkoja maailma täynnä. Talvella tulisi mieleen esim. Australia, Mauritius, Kenia, Ghana, Brasilia, Ecuador, Costa Rica, Guatemala ym ym. Netistä vaan katselemaan ja vertailemaan.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Kala-Harri - 03.02.09 - klo:16:51
Pitää katsella. Mauritius on käyty niin monta kertaa että se ei kiinnosta. Puerto Rico ja Guatemala voisivat olla lähimpänä omaa ajatusta. Jo viime vuonna harkitsin pitkään Guatemalaa, mutta silloin Venezuela vei voiton. Sitten se Australia kyllä voisi olla myös kiva. Afrikkaa on tahkottu vaikka kuinka, joten sen voisi jättää rauhaan vähäksi aikaa. Mutta onhan tässä aikaa ja jos jotain juolahtaa mieleen, niin saapi pistää viestiä.
jk. Azorit on hyvä paikka, mutta aika erittäin huono. Ei viitti paremmasta kalapaikasta lähteä merta edemmäs kalaan.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Jani - 06.02.09 - klo:14:09
Terse Harri. Ollaan just taalla Australiassa ja kalassakin tuli kaytya, hieno 3pvn reissu vaikka marliinia ei tullutkaan. Kyselen sulle sopivaa paikkaa ja hintojakin valmiiksi. Miten isoa sen kalan pitaisi olla? Kayko esim 25kg-40kg tonnikala (kasvaahan se isommaksikin, mutta se on kuulemma vakiokoko) sitten on jewfishia ja muita ? Vai pitaako loytya isompaa? Valliriutalla kuulemma tosiaan esim dogtooth tunan kalastus maksaa hunajaa, mutta on niita muitakin paikkoja. Meidan 3pvn reissu maksoi majotuksineen n.600e/hlo, ja yleensa puolet porukasta on saanut marliinin. Nyt saa sotki kaiken, mutta sitahan ei voi tietaa etukateen. Olen taalla paikallisen merikalastusfoorumin omistajan vieraana, ja han varmaan tietaa kohtuuhintaisia paikkoja kalastaa, myos isompaa kalaa.
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Jani - 07.02.09 - klo:00:07
Terse taas. Kyselin vahan.

Marraskuu on Lizard Islandilla hyvaa aikaa kalastaa Giant black marliinia, kasvaa jopa 1000lbs. Tassa linkkia:

http://www.downundermarlincharters.com/article/1


Sitten on tietysti muita kaloja, esim trevallya, jew fishia jne, vaikkapa heittamalla. : http://www.fishingcairns.com.au/page1-3.html


Tassa lisaa. Halpa paikka heittokalastukseen, ja kalaakin naytti tulevan kun katottiin juuri kalastus dvd
;ta    alle 100 au$ paiva : http://www.capeyorkiceandtackle.com.au/fishingSafaris.php


Taalla naytti olevan isoa wahoota tarjolla, seka marliinia ja muitakin isoja kaloja. Kaikkia kalastusmuotojakin nayttaisi loytyvan. Videolla saivat 42kg wahoon heittamalla. Tukikohtana on isompi vene, josta tehdaan paivaretkia pienemmalla paatilla, naytti suoraansanoen sikamaisen hyvalta paikalta : http://www.nomadsportfishing.com.au/nsa_ratesdates_main.htm
Otsikko: Vs: Kalaan Karibialle
Kirjoitti: Kala-Harri - 18.02.09 - klo:15:11
Kiitos Janille. Tuo Australia voisi olla hyväkin vaihtoehto. Voitko pistää minulle vaikka maililla tietoa majoituksista jne. Kyllä nuo kokoluokat ovat jo ihan kivoja kalastaa. Onkohan tammikuussa vielä samanlaista mahdollisuutta, kun ajatuksissa olisi siirtää marraskuusta tammikuuhun se reissu.

Otsikko: Vs: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Jani - 23.02.09 - klo:11:37
Jos ei ole kauhe kiire, niin saan varmaan taalta dvd
;n missa on infoa nuista kalastuspaikoista. Tullaan toukokuussa pois ja voisen sen lahettaa sulle lainaksi sitten. Majoituksista en talla hetkella tieda sen enempaa, kuin etta siina yhdessa linkissa (Nomad sport Fishing) olevalla jarjestajalla majoitutaan ymmartaakseni katamaraanissa ja siina halvimmassa ( Cape  York) majoitutaan asuntovaunoissa, toki hinnassa on varmaan huima ero. Tammikuussa taitaa olla jo marliinin pyyntikin kaynnissa. Dog tooth tunasta en ole aivan varma.

Itse tekisin niin, jos olisi kohtuullisesti budjettia niin 2viikon reissulla ehtisi paljonkin. Esimerkiksi Dogtooth tunan ja/tai marliinin kalastusta Cairnsista  (silta suunnalta) kasin, wahoon heittokalastusta tai mahdollisesti Giant Trevallyn. Samalla reissulla sitten taysin erisuuntaan, eli Murray Codin kalastusta esim. Murray riverilla. Kala nimittain on tosi vahva, ahvenen nakoinen ja voi kasvaa yli 100kg painoseks, taitaa olla enimmakseen heittokalastusta. Taalla on nimittain tosi halvat sisaiset lennot, esim. Sydney- Brisbane 30e suunta, Cairns- Melbourne 50e suunta jne, hinnat on hitusen kalliimpia netin kautta etukateen, mutta silti halpoja. 2 viikon matkalla ehtii tosiaan paljonkin. Laitan lisaa infoa heti kun tiedan. Nyt painaa ukkosmyrsky paalle.
Otsikko: Vs: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Jani - 24.02.09 - klo:10:09
Tere taas, kiitokset sille joka paikkasi sossimiseni ;D

 1 paikka unohtu, tietysti Sydney ja Port Stephens Ross Hunterin tai Poikansa Glenin kipparoimana.
; www.gamefishingcharters.com.au .

Otsikko: Vs: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Kala-Harri - 12.03.09 - klo:18:06
Paikkoja on nyt katseltu ja olisihan se Janin dvd kiva katsoa myöskin. Cairnsin seudulta olen saanut hyvän tarjouksen 8 kalastuspäiväksi. Siihen jos läheltä etsisi jotain kivaa muutamaksi päiväksi niin se pari viikkoa olisikin kasassa. Mutta kaikkia vinkkejä otetaan vastaan, sillä tuo Australia taitaa vankistua nyt kohteeksi. Kun siellä ei ole tullut käytyä ja sitten olisikin kaikki viisi mannerta kalastettu. Ei läpikotaisin ehei, mutta pienesti raapaistu jokaista.
Kunhan Jani palailet niin pistä vaikka sähköpostilla viestiä, niin katsotaan siitä dvd:stä lainausta.
Otsikko: Vs: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Jani - 13.03.09 - klo:12:43
No nyt kavi niin, etta kaveri unohti tuoda mulle sen DVD:n. Oli kylla puhetta etta laittaa sen nettiin jonnekkin, josta sen voi kopioida, saas nyt naha. siina oli kylla just nuo paikat, mita laitoin linkkeina, lisaksi oli muitakin.


Jos Cairnssin olisitte menossa niin juuri tama paikka on lyhyen lennon paassa: http://www.capeyorkiceandtackle.com.au/fishingSafaris.php (http://www.capeyorkiceandtackle.com.au/fishingSafaris.php)

Nyt ollaan jo Thaimaassa itse ja taitaa kalastukset jaada vahille :-\


-muokkasin linkkiä toimivaksi - Kalaparkki
Otsikko: Vs: Kalastus Australiassa
Kirjoitti: Sepi-? - 13.03.09 - klo:16:09
Jos aikaa piisaa, niin kannattaisi ehkä käydä Jussin hotellissa, Koh Changilla.
Saari on aika vähän aikaa ollut turismialuetta ja kovasti kehuttu.
http://jussinhotelli.tarjoaa.fi/

Toki siellä kalaan pääsee myös, sukelluksen lisäksi.