Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Yleisimmät kalalajit ja niiden pyytäminen => Kissakala eli merikissa => Aiheen aloitti: poka - 06.01.06 - klo:15:59

Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 06.01.06 - klo:15:59
Minkälaisia virityksiä teillä on kissakalanvaralle? Jos tuo maglite-homma ei toimikkaan, niin mitä sitten siimanpäähän? Itsellä ei oikeen oo mitään faktaa tuohon kissanpyyntiin :oops:, niin jos täältä sais kunnon vinkit ensreissuille...

Eli tehokkaimpia virityksiä kehiin ja mielellään kuvan kans..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 06.01.06 - klo:16:47
Moro, me ollaan huomattu TOSI pyytäväksi "systeemiksi" kissakalalle sellaisen viritelmän, jossa on 300g:n kuparikuulat (2kpl, yht 600g) ja niihin kiinnitetty metallinen kromattu KENKÄLUSIKKA! Tähän kun vielä koukku syötteineen kiinni, niin johan on kissoja alkanut veneeseen nousta! Laittelen vielä tässä jukupäivä kuvan tuosta viritelmästä. Niin ja on tomiva, mutta edullinen "viehe" :D

Nämä pojat on samaa mieltä tuosta pyydyksen toimivuudesta :wink:
(http://www.rpteam.net/images/Talvik2005/Picture%20209.jpg)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 06.01.06 - klo:18:39
taisi edellinen vastaava viritys mennä vanhalle paikalliselle kalastajalle, kun se tunnin rannassa kuolasi sen perään
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 06.01.06 - klo:19:32
Eli meteliä ja näkyvyyttä ilmeisesti pitää saada aikaiseksi, niin siinä on onnistumisen avain.. Ja syöttinä ilmeisesti vaikka seitin palanen?
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 06.01.06 - klo:19:43
keilan file on hyvä, sitkeä nahka niin pysyy hyvin koukuissa, silli on paras syöttikala oikeastaan melkein mille hyvänsä, mutta se on hauras, joten lisänä on hyvä käyttää keilafilettä tai pallaksen valkoista vatsanahkaa.
ja koukut tosi terävänä, koska kisun nahka on todella sitkeä, samoin kuin keilankin
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 06.01.06 - klo:19:44
niin ja kolinat ja varsinkin pohjan "koputtelu" kuvalla on tehokas keino
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 06.01.06 - klo:21:34
Joo, se viritys joka piti antaa, ku se paikallinen ukkeli ihasteli sitä muutaman tunnin :D
Se oli myös todella kova kissapyydys!
500g:n sini/hopea pilkki kahdella kolmikoukulla viritettynä ja sivussa kolisi metallinen houkutuslevy (sellainen, jota käytetään vetouistelussa).
Siitä virityksestä ainakin räminää lähti :wink:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 06.01.06 - klo:23:36
Ne uistelussa käytettävät houkutuslevyt voiski olla kova sana.. taitais kuitenki tulla halvemmaksi ostaa vaikka jotakin holoteippiä ja vetästä sitä johonki rosteri palan päälle..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.01.06 - klo:09:56
Tuo on kyllä ihan totta. "Oikeat" houkutuslevyt on aika arvokkaita ja tavallinen rosteripelti ajaa kyllä saman asian!
Mulla oli ylimääräinen houkutuslevy uistelupakissa (oli turhan suuri ja muutenkin kolho järvitaimelle) ja ihan mielenkiinnolla tuli kokeiltua sitä lisähoukuttimena kissoille ja erinomaisestihan se toimi.
Tehtiin vertailu, jossa toinen kalasti muuten samanlaisella virityksellä hyvässä kissapaikassa, mutta ilman "räminälevyä". Toisella (tavallisella) ei tullut yhtään kissaa, kun tämä viritys antoi peräkkäin 4 hyvänkokoista kissaa :!:
Niitä kromattuja metallisia kenkälusikoita saa Biltemasta aika edullisesti ja ne TOIMII!
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 07.01.06 - klo:10:38
Eli Biltemasta pitää käydä ostaan muutakin kuin pilkkejä... :D
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 07.01.06 - klo:10:53
rosteri kenkälusikka on hyvä, samaten ruokalusikka ja ehkä parempi värinä voisi olla oranssi, keltainen
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 07.01.06 - klo:21:53
Pitääpä alkaa katseleen metallisia kenkälusikoita sillä silmälllä... :lol:  :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.01.06 - klo:22:02
Niinpä.. Tässä yksi vaihtoehto jota hankkiessa ei tarvitse mennä kenkäkauppaan, ja kissoja nousee!!

(http://www.tyrskyturska.net/petri/kissakala.jpg)

Mukavalla pikkutuulella kun tuota pyydystä kolkuttelee pohjaan (koukkuun kalaa) ja antaa sen olla kun alkaa tuntua "rouhimista" siimassa.. Hetken odottelu (+vähän lisää "rouhimista")  ja MELKO reilu  vastaveto - ja kas, kissakalahan sieltä tulee....
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.01.06 - klo:22:17
Jatkoa vähän edelliseen: ei kannata kuitenkaan koko aikaa jytkytellä, parasta antaa puntin raahautua pohjaa myöten, kolistellen kiviä ja välillä upoten kivien väliinkin..välillä kun koputtelee niin hyvä on. Jos haluaa, niin voi laittaa vaikka normaalin lusikkauistimen painon ja koukun väliin. Itse en ole huomannut suurtakaan eroa siinä onko "kiiltävää" mukana vai ei.
Parhaimmillaan pyynti on noin 3-5 m/s tuulessa jolloin syötti liikkuu koko ajan pohjaa rapistellen. Liian kovalla tuulella siimaa pitää laskea ulos jatkuvasti jotta puntti pysyisi pohjassa. Max ulkona olevan siiman määräksi voisi julistaa vaikka 100 metriä kissakalaa pyydettäessä, itse tosin olen pyytänyt yleensä 10-60 m.  100 m siimaa ulkona on aika harvinaista. Toki kissakalaa on saatu noin 80 metrin syvyydestä mutta jos puhutaan parhaasta sesongista, niin sanoisin että 10-60 m on optimisyvyys.

Kertokaas tähän mielipiteitänne
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.01.06 - klo:22:38
Samaa mieltä tuosta pyyntisyvyydestä. Omatkin kissakokemukset on aina tullut alle 60m vedestä. Tämän yli kun syvyys on mennyt alkaa keilat vetämään syötit naamaan. Mieluimmin kannattaa koukkuna käyttää 1-haaraa, koska silloin pohjaan jääminen ei ole niin "tehokasta" kuin 3-kaara koukkua käytettäessä.
Kuten Nypy jo totesikin, pitää koukut olla erinomaisessa terässä kissajahdissa!
Sitten kun on päästy siihen vaiheeseen, että kissakalaa on tullut ruokatarpeeksi, niin kannattaa valmistaa kala ruuaksi vasta seuraavana päivänä. Tämä siksi, että jos lyö heti kalan pannuun käpristyy se rullalle, eikä tahdo saada tasaisesti kypsennettyä. Lihassupistusta aikaansaavat proteiinit ehtivät jossainmäärin menettää toimintakykyään, kun malttaa odottaa seuraavaan päivään. Toki kala pitää verestää heti ja suolistaakkin mahdollisimman pian!
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.01.06 - klo:22:39
Niin ja se pitää mainita tässä että kissakala ei ole mikään superuimari. Mieluiten se rouhii eväänsä ns "parkissa" eli ei liiku juuri mihinkään tartuttuaan saaliiseen. Toki joissain tapauksissa KK saattaa seurata syöttiä, jopa melkein pintaan asti -ahneuksissaan. Mutta pääasiassa KK sovittelee saaliinsa suuhunsa (meidän tapauksessamme vähän poskia pistelevän saaliin) mieluiten pohjassa, lähellä omaa reviiriänsä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.01.06 - klo:22:49
Tuosta kissakalan valmistamisesta ruoaksi: ei se ihan noin mene. Jos kypsennät kissakalaa ensin selkäpuolelta, se varmasti menee rullalle ja kokilla on tukalat oltavat, etenkin jos nylkeminen on mennyt pieleen eikä olla saatu pois sitä valkoista lihaskalvoa/verkkoa joka on nahan ja lihan välissä.

Kaikenkaikkiaan, kun paistat kissakalaa pannulla fileinä, niin ensin sisäpuoli, sitten ulkopuoli. Ei käpristele.

Ja saa olla vaikka 3 tuntia sitten pyydetty.

Tuo lihaskalvo, tai mikä sitten onkaan, jos haluat pakastaa kissakalaa niin hankkiudu eroon siitä. Se härskiintyy (rasvapitoinen) noin 2 kuukaudessa, ja jos sinulla on kissakalafileitä jotka ovat tätä vanhempia niin leikkaa ne pois ennen paistamista / keittämistä / uunissa kypsentämistä. Jos jätät sen lihaskalvon kokatessasi kissakalaa niin maku on hieman härski
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.01.06 - klo:23:09
Tähän pitää kyllä vielä mainita, että tämä konsti kalan valmistuksesta on testattu moneen kertaan ja ero käpristymisellä on huomattava. Kanattaa kokeilla itse ihan käytännössä vaikka ihan kotimaisella ahvenella, jota saa vaikka samantien testiin, kun hakee kairan, pilkkijakkaran, ongen ja rommikaakaota.
Tokihan kaikki voivat valmistaa kalat ruuaksi, miten itse parhaaksi näkevät, mutta itse aion vastakin odottaa seuraavaan päivään, jos haluan tehdä todella maukasta ruokaa kalasta.
Tuli muuten hyvin tämä teoria testattua reilu parin kilon puna-ahvenilla, joista ensimmäinen (samantien pannuun) saatiin nauttia muhennoksen muodossa!
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.01.06 - klo:23:18
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"
Tuli muuten hyvin tämä teoria testattua reilu parin kilon puna-ahvenilla, joista ensimmäinen (samantien pannuun) saatiin nauttia muhennoksen muodossa!


No ei kai nyt sentään ihan parin kilon affenilla?
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.01.06 - klo:23:45
No älä nyt pikkuseikkoihin takerru :wink:
Melkein reilu parinkilon (1,3kg tasan reikä reikä). Pitäähän sitä pikkuisen laittaa lapinlisää, kun yrittää todistella omia kokkaus- ja kalastustaitojaan :lol:
Heti se huomasi tuon pienen kauneusvirheen :oops:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 08.01.06 - klo:01:23
joo, neuvo se meidän emäntä norjassa, kun on ollut yli 30 kotitalousopettajana ja myös omassa pitopalvelussa sen lisäksi, ja parempia kalapullia en ole koskaan syönyt
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 08.01.06 - klo:01:23
koskas se uusi kalakisa muuten alkaa petri?
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 08.01.06 - klo:12:28
Tännehän on tullut hyvää tietoa sekä kalastuksesta, että ruuaksilaittamisesta..

Tuosta yön yli säilyttämisestä oli jossakin, että kaikki kalat kannattaa säilyttää vähintään yhden yön yli kylmässä ja isoja kaloja jopa kaksi yötä.. En muista mikä siinä oli syy, muttta ainakin maku kuulemma parani..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Julli - 08.01.06 - klo:13:25
Lainaus käyttäjältä: "Petri / Tyrskyturska"
Niin ja se pitää mainita tässä että kissakala ei ole mikään superuimari. Mieluiten se rouhii eväänsä ns "parkissa" eli ei liiku juuri mihinkään tartuttuaan saaliiseen. Toki joissain tapauksissa KK saattaa seurata syöttiä, jopa melkein pintaan asti -ahneuksissaan. Mutta pääasiassa KK sovittelee saaliinsa suuhunsa (meidän tapauksessamme vähän poskia pistelevän saaliin) mieluiten pohjassa, lähellä omaa reviiriänsä.
   Jututin yhtä Jäämeren konkaria, jolla oli kissakala napannut vaappuun kun olivat vetouistelleet lähellä vuonon pohjaa.Kuinka kauan lie seurannut vaappua ennen iskua :?: Oli ollut vielä pitkälle yli kymppikilon kissa :shock: eli tosi harmittava ja nolo tilanne :wink:  unohtu kysyä että kärsiköhän vaapun herkkä hipiä em. tilanteessa
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 08.01.06 - klo:13:53
Lainaus käyttäjältä: "poka"
Tännehän on tullut hyvää tietoa sekä kalastuksesta, että ruuaksilaittamisesta..

Tuosta yön yli säilyttämisestä oli jossakin, että kaikki kalat kannattaa säilyttää vähintään yhden yön yli kylmässä ja isoja kaloja jopa kaksi yötä.. En muista mikä siinä oli syy, muttta ainakin maku kuulemma parani..


Sitten kun on päästy siihen vaiheeseen, että kissakalaa on tullut ruokatarpeeksi, niin kannattaa valmistaa kala ruuaksi vasta seuraavana päivänä. Tämä siksi, että jos lyö heti kalan pannuun käpristyy se rullalle, eikä tahdo saada tasaisesti kypsennettyä. Lihassupistusta aikaansaavat proteiinit ehtivät jossainmäärin menettää toimintakykyään, kun malttaa odottaa seuraavaan päivään. Toki kala pitää verestää heti ja suolistaakkin mahdollisimman pian!

tässä maunon kirjoitus asiasta ja tieto on saatu nimenomaan samalta opettajalta jossa olemme olleet norjassa
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Anonymous - 08.01.06 - klo:16:04
Nypy vei taas koukut (sanat) suusta. Niin ne Kyllikin kalaruuat oli kyllä huippuhyviä ja mitä ei ole ns. hienoissa ravintoloissa koskaan saanut!

Tuohan olisi mielenkiintoista tietää, miten on vaapulle käynyt kissakalan maistelun jälkeen................
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 08.01.06 - klo:16:13
Myönnän jälleen kirjoittaneeni tuon ylläolevan viestin. Perhana, ku kommunikkaattorilla surffailee täällä foorumissa, ni heittää kartanolle aina välillä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 08.01.06 - klo:16:17
Lainaus käyttäjältä: "poka"
Tuosta yön yli säilyttämisestä oli jossakin, että kaikki kalat kannattaa säilyttää vähintään yhden yön yli kylmässä ja isoja kaloja jopa kaksi yötä.. En muista mikä siinä oli syy, muttta ainakin maku kuulemma parani..


Joo, luulisi että se proteiinien hajoaminen (tai mitä lie siinä lihassa nyt sitten tapahtuukin) vaikuttaa myös makuun.
Itse en ole mikään huippukokki, mutta proteiinien kanssa tulee pelailtua ihan päivittäin :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 09.01.06 - klo:13:52
Saatto hyvinkin olla tuo protsku juttu, mutta tarkistan vielä.. Se tais olla tuossa Kireitä Siimoja Kalankäsittelyn ABC, jossa siitä mausta puhuttiin..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 09.01.06 - klo:14:00
Katteleppa, jos löytyis siitä vaktaa tuohon makuhommaan :!:
Ilmoittele sitte, mitä kertoivat. Vaikuttaako proteiinien hajoaminen makuun :shock:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 09.01.06 - klo:16:30
Ei siinä puhuttu proteiineista.. Vaan kalan maku syvenee.. :shock:  Tiiä mitä se taas tarkoittaa.. Mutta vasta pyydetty kala mahdollisimman viileässä säilytys ja yön yli kylmiössä.. Niin silloin kalan ph pysyy alhaalla ja bakteereja ym ei pääse syntyyn.. Eli ei liittynyt tähän proteiineihin mitenkään, mutta maku asiaan..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 09.01.06 - klo:17:18
kyllikki siellä norjassa puhui muistaakseni nimenomaan proteiiniketjuista kalan käyttäytymisessä esim paistettaessa ja kyllä kokemuksesta voin sanoa että käpristyy aivan tuore kala paistettaessa eri lailla kuin vrk;n vanha
luulisi hänen kotitalousopettajana tietävän teoriapuolenkin käytännön lisäksi
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Migulinos - 22.01.06 - klo:14:36
Tarviiko kissakalaa kalastaessa peruketta vai ajaako paksu siima saman asian? Kissakalallahan on kyllä hampaita melko harvassa,
että se ei välttämättä saisi siimaa katki hampaillaan, Vai? Kysäisenpä nyt kun kokemusta kissan kalastuksesta ei ole.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 22.01.06 - klo:15:52
peruke on hyvä olla, kissakalalla on noiden harvojen etuhampaiden lisäksi toiset hieman ihmisen poskihampaita muistuttavat hampaat syvemmällä suussa , varmasti saa siiman poikki
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Anonymous - 22.01.06 - klo:18:08
Kiitos tiedosta!
Saatoitpa pelastaa mut muutaman pilkin menetykseltä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Migulinos - 22.01.06 - klo:18:10
Edellinen oli mun viesti.
Unohtu vaan kirjautua. :oops:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 22.01.06 - klo:18:26
kannattaa myös tarkistaa perukkeen ja lukon kestävyys, siimat kuitenkin on hyvä olla minimissään 30kg:n luokkaa
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 22.01.06 - klo:19:03
Meneen vähän offtopiciksi, mutta menköön..

Eli minkälaiset lukot teillä on kestänyt käytössä? En ole itse vielä löytänyt aivan 100% kestäävää mallia.. Pitänee tuolta JUK-SAsta tilata kokeelle niitä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 22.01.06 - klo:20:11
Tässäpä näytille kissakalan purukalustoa:

(http://www.rpteam.net/images/Talvik2005/Picture%20204.jpg)

(http://www.rpteam.net/images/Talvik2005/Picture%20189.jpg)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Kalaparkki - 24.01.06 - klo:23:59
Meillä oli kissanpyynnissä lähinnä 100 - 300g bilteman ja lidlin pilkkejä ja syöttinä kalaa.  Pakastettua makrillia sopivina viipaleina käytettiin eniten ja siihen myös suurin nappasi.  Paikallinen suositus oli tuo makrilli ja sinisimpukat joilla myös sitkeästi yritettiin.  Niitä ei vain ole kovin helppo saada pysymään koukussa. Vinkiksi annettiin myös että syötti kannattaa vaihtaa usein, turha liottaa varttia kauempaa.
Pyyntitekniikkana tuo pilkin raahaaminen pohjaa pitkin sopivassa tuulessa tuntui tehokkaimmalta.

Suurempiin pilkkeihin esim. 500g kirkas svenskpilk jota paljon käytettiin, ei kissa ottanut.  Isäntämmekin tuumasi että kissakala ei ota niin hyvin suuriin pilkkeihin vaan tuumaa "Maybe that's not good for me".  Kuitenkin pohjan koputtelutekniikka tuntuu tepsivän, esim. siiman päähän 1 kg:n harjateräsköntti ja siitä peruke (0,5 - 1m) jossa kunnon koukut ja syötti.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 25.01.06 - klo:00:21
mulla onkin 12mm rosteri harjaterästä täytyypä kokeilla
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Jani - 07.02.06 - klo:17:28
Osa käyttää peruketta, mut minkälaista :?:  Osa ei käytä, miks :?:

Ite ajattelin tuota levitin puomia ja siihen siima johon sitte koukku ja syötti...mut olisko parempi sittenkii tehä vaikka leikareista ja lenkkilöistä peruke niin tulis taipusa. Mites pitkä perukkeen pitäs olla :?:  Meinnoon vuan että ei katti huommois huijjausta het alakkuun.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 07.02.06 - klo:17:53
mielestäni tuo kisu ei ole viisaimmasta päästä kaloja, lähinnä kun on jotain ruokaa tarjolla niin kelpaa jos osuu kohdalle, perukejutun voi itse tehdä myös 0,8 tai 1mm rosterilangasta, on meinaan tottunut syömään kovaa tavaraa niinkuin rapuja ja simpukoita, joten ei luulisi pienen metällin siellä paljon tuntuvan :D
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.02.06 - klo:18:07
Loistopyydys katille saattaisi olla hengari/levitinpuomi, siihen päähän semmonen notkea haukitapsi josta kannattaa ottaa leikarit ja hempulirenkaat pois, tilalle tanakammat renkaat ja päähän vaikka tanakka Beak-koukku, johon sitten evästä. Tai vastaavasti puomi, 10-15 cm paksua monofiliä, iso Beak ja evästä. Hmm, pitääpä ruveta virittelemään vappua varten  :wink:

Kissakala ei ole kovin kranttu mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että pätkä siimaa tms joustavaa saa syötin lillumaan vapaammin ja otti paranee kun katti rouhii ja retuuttaa saalista niellessään sitä.

Koskaan ei ole tarvinnut pelätä että katti purisi siimat poikki, sen verran harva on purukalusto.. Pari kertaa on ollut syötti niin syvällä ettei näy kuin siima poskesta mutta eipä ole käynyt mielessäkään että siimat katkeaisi..
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.02.06 - klo:18:17
Lainaus käyttäjältä: "Petri / Tyrskyturska"
10-15 cm paksua monofiliä..


10-15cm paksua monofilia :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Mistähän saa tilattua tuollaista KUNNON MONOFILIA :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 07.02.06 - klo:18:19
:lol:  :lol:  mää en oo löytänyt kuin 1,5mm paksua.. :lol:  :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.02.06 - klo:18:31
10-15 cm pätkä PAKSUA monofilia (1,0 mm esmes)

Duh !  8)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.02.06 - klo:18:34
Päästiimpä kuiteski viisastelemaan :lol:  :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 07.02.06 - klo:18:35
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"
Lainaus käyttäjältä: "Petri / Tyrskyturska"
10-15 cm paksua monofiliä..


10-15cm paksua monofilia :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Mistähän saa tilattua tuollaista KUNNON MONOFILIA :lol:


Excelin sauvatehtaalta  :wink:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Jani - 07.02.06 - klo:18:42
joku 1-2mm sit varmaan tosijjaan riittää ku ruppee miettimmään. 8)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Jani - 07.02.06 - klo:19:52
Mul on tämmöstä 1.5mm paksuna

Pitkänsiiman selkäsiimaksi tarkoitettu palmikoitu polyester siima.
Vetolujuus n. 45 Kg
Väri musta.
Uppoava.

Tää on aika pehmeetä ja semmosta lankamaista mut kestää eikä leikkaannu heleposti. Katilla taittaa kuitenkii olla vähä semmoset tylypän malliset nuo hamppaat. :?:  :?:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 08.02.06 - klo:19:09
Joo, voimaa on hampaissa mutta terävyyttä ei sitten vähääkään..
Otsikko: kis kis..kohta lyhenee sormet
Kirjoitti: Julli - 15.02.06 - klo:13:17
(http://www.rpteam.net/kuvia/1004strangefish10.jpg)Tuolla sukeltajalla ei ole itsesuojeluvaistoa tai sitten sen maski on niin huurussa,ettei näe eteensä :(   Tämä kalastusmuoto ei siimoja kaipaa,niskasta vaan kiinni ja taluttaa rantaan :lol: No,meitä on moneen junaan.Aika pirun iso kissa.. +15kg?
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 15.02.06 - klo:13:19
Jäis kyllä itellä menemättä noin lähelle, vaikka olis puolet pienempikin kissa.
Hyvä kuva muuten :!:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Julli - 15.02.06 - klo:13:24
Joo,otin ton kuvan ku oltii v1989 salstraumenilla sukelluskursseilla.......Ei taia mennä läpi :lol:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 15.02.06 - klo:13:28
Ois menny täyvestä, ku olisit jättänyt viimeisen lauseen pois :wink:
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 15.02.06 - klo:20:10
Sanoivat sukeltajat kerran saltsissa ollessa, että tuon kissan kalastus on sukeltamalla tosi helppoa.. Painaa vain atraimella kalan pohjaa vasten ja vetäsee kurkun auki.. Mutta  jos ei saa pidettyä pohjassa niin sitte mennään rodeoa vähän aikaa.. :?
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: antti/kislex - 16.02.06 - klo:13:02
1989 ei menny läpi. sillon ei oo saanu veen alla tuon tasosia kuvia. otin ite kuvan ois menny läpi koska meitä on täällä monenlaisia hulluja... ite en menis nuin lähelle kislaveedia.
Otsikko: Kisua.
Kirjoitti: leppis - 17.03.06 - klo:21:20
Merikissan pyynnissä kokemukseni rajoittuvat Simonsenin maatilan rannoille (http://www.simongard.no/images/kart_burfj_200_small.jpg). Rannan tuntumassa oli matalikko, jossa oli vettä ehkä 20-30 metriä ja syvälle mentäessä syvyyttä kertyi melko nopeasti ehkä 80 metriin saakka. Tuossa reunalla sitten pilkimme ja aika monta kissaa sattui kiinni ehkä 30 - 50 metrissä. Toinen venekuntamme oli koukuttanut suurehkon kissan aivan rantavesissä kymmenen metrin paikkeilla, mutta tuo peto pääsi kuitenkin karkuun siiman katkettua. Siellä kai se kissa lymyää missä simpukoita ja rapujakin on. Vielä pitäisi jonkun kertoa kuinka syvässä simpukat elävät Smile

Ihmetyttävät hieman tälläkin foorumilla esiintyneet kuvat merikielistä ja ahdin palleista sun muista oudoista mölöistä: Viimekesäisen viikon aikana ei koukkuumme sattunut yhtään rapua, mötköä, pallukkaa tai lötjöä. Selvästi kaloiksi tunnistettavien otuksien lisäksi meduusa ja pyöriäinen olivat ainoita elikoita joita meressä näimme. Kuinkas tavanomainen näky pyöriäinen tuolla pohjoisessa muuten on; näimme niitä kahtenakin iltana ja täytyy sanoa, että oli elähdyttävää nähdä luomakunnan toiseksi älykkäimpien otuksien matkantekoa öisessä yöttömässä yössä. (hiirihän oli tietysti se älykkäin)

- Mikko Leponiemi
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Pete Peltonen - 17.03.06 - klo:22:38
No noita merenpohjan eläviä tarttuu aina välillä pohjaa naaratessa syöttikala + paino virityksellä, mutta eipä itsellekään ole noita meri"munuaisia" eli ahdin palleja sattunut !
Meduusan rääppeitä jää aina välillä siimaan ja hiusmeduusan rojut polttavat lievästi, vähän niinkuin nokkonen. (Hiusmeduusa = se tosi iso ja tosi ruma ruskeahko kapistus, englanniksi Arctic Lions Mane - ja kylläpä se vähän leijonanharjaa muistuttaa se keskusyksikkö)
 
Pyöriäinen on tosi yleinen ja aika symppis vierailija, ja tulee usein lähelle venettä. Vedenalaisessa maailmassa sitten tapahtuu, kun pyöriäiset uivat tontille. Ruokaahan nekin hakevat, ja pinnalla näkyy vain mukavaa tuhahtelua. Pinnan alla tapahtuu kuitenkin jotain ihan muuta eli pientä paniikkia etenkin pienemmillä kaloilla! Pyöriäinen on peto, eli kalat osaavat kyllä varoa näitä minisukellusveneitä. Eipä silti, on niitä aina hauska seurata vaikka kalantulo loppuisikin pyöriäisten uidessa tontille  :wink:
Toissa kesänä saatiin seurata pikkuisen valaan seikkailuja rannan tuntumassa, en tiedä tarkkaan mikä otus oli kyseessä mutta luultavasti maitovalas. Kävi lähimmillään noin viiden metrin päässä rannasta!

Postaan kuvan kunhan löydän sen.. Tai sitten Ka1tsu postaa  :wink: ei ole tämän koneen kovalevyllä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: poka - 17.03.06 - klo:22:44
Ei vissiin oo kenelläkään tarttunut uistimeen pyöriäistä? :D  Nuita erinäisiä merikiveksiä on kyllä saltstraumenista tullu monen laisia.. Aina ollaan vain puukkolla ratkottu koukku irti ja pallit takaisin meren pohjaan.. Pitäs vissiin joskus aukaista yks ja kahtoa mitä sieltä löytyy.. :)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Perttu/Kislex - 20.03.06 - klo:12:49
oon miettinyt vapuksi kislexille tällaisia virityksiä:15cm pätkä rosteriputkea,harjaterästä tms johon tehdään kiinnitys yläpäähän siimalle.lisäksi yläpäähän laitetaan jostain esim litteästä rosterista 10cm pitkä pätkä heilumaan vapaasti niin että se toimis niinku kirkonkello.sitte pieni tapsi johon tulee tukeva koukku varustettuna pikkukalalla.koko homma suunniteltu vuorovesivirtaan siten että veneen ajelehtiessa härveli soittelee pikku sinfoniat pohjassa ja PAM ennätykset meni uusiksi
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: ookkei - 05.07.06 - klo:19:17
kun tuota kissakalaa pyytää niin käykö siinä painona joku pelti lätkä ja tavallinen koukku. mikä sulla Petri / Tyrskyturska on tuo keltainen tuolla kuvassa ja pitääkö koukussa olla punasta. mimmoisen mie nyt teen. pistäkää lisää kuvia.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: jpsuominen - 06.07.06 - klo:11:13
Painoksi ei peltilätkä oikein käy, ellei sillä ole painoa siinä 300-500 grammaa. Laita lyijypuntti, ja samaan leikariin houkuttimeksi joku peltilätkä, tai käytä painona sopivan mittaista pätkää rosteriketjua. Painosta sitten sellainen 0,5-1,5 metrinen peruke vaikkapa 0,80mm siimasta jonka päässä 6/0+ yksihaarakoukku johon syötiksi kalaa tai äyriäisiä. Väreillä tai muilla kilkkeillä ei niin suuren suurta väliä ole, mutta ainahan sitä voi kokeilla kaikkea.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: tonimv - 06.07.06 - klo:14:42
Lainaus
Ei vissiin oo kenelläkään tarttunut uistimeen pyöriäistä?


Saltstraumenin sivuvuonolla kävi pyöriäinen purasemassa koukun lyttyyn.Rannalta viskasin pilkkiä ja samalla nousi pyöriäiset pintaan ja pilkki tippui suoraan kahden pyöriäisen viereen.Ei onneks tarttuneet kiinni...
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Anonymous - 06.07.06 - klo:18:33
mikä siinä pyöriäisessä on vikana. vai miksi oli hyvä ettet saanut sitä.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: ookkei - 06.07.06 - klo:18:35
no käypiikö kissakalalle normaali 300g kirkas pilkki johon laittaa kolmihaarakoukun tilalle yhen koukun. ja siihen sitten joku lölli syötiksi.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: tonimv - 06.07.06 - klo:18:44
Lainaus
mikä siinä pyöriäisessä on vikana. vai miksi oli hyvä ettet saanut sitä

Pyöriäinen on norjassa rauhoitettu ja hyvällä tuurilla siihen olis sattunu joku paikallispoliisi.Sakot on norjassa norjan hinnoissa.[/quote]
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: jpsuominen - 06.07.06 - klo:20:57
Tuossa muutama vuosi takaperin, kun käytiin lainaamassa mökki-isännän hitsausvehkeitä, toi hän pakkasesta näytille pyöriäisen pyrstön ja pään. Oli kuulemma verkkoihin sotkenut itsensä ja hukkunut. Kun loppuosasta kyselin, niin totesi isäntä vaan, että "hyvähän se oli..."
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: ookkei - 06.07.06 - klo:22:10
nyt tässä rupeaa oleen asioista jotain tietoa mutta onko kukaan kokeillu pilkkiä oikealla pilkillä kalaa. siis semmoisellä tikulla jolla jäällä pilkitään. ajattelin että jos siimanpäähän laittas jonku jigin niin saisko mitään.
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 06.07.06 - klo:22:35
nämä suomalaiset vehkeet ovat vähän heiveröisiä ja kairat liian pieniä, kyllä norjassa  jäältäkin pilkitään, mutta kunnon keloilla ja vavoilla ja saalis vastaava kuin kesälläkin, tosin lofooteilla se ei oikein onnistu, kun ei ole jäätä
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 07.07.06 - klo:06:07
Lainaus käyttäjältä: "Nypy/RP-Team"
nämä suomalaiset vehkeet ovat vähän heiveröisiä ja kairat liian pieniä, kyllä norjassa  jäältäkin pilkitään, mutta kunnon keloilla ja vavoilla


(http://www.greenland-guide.gl/sharkchallenge/download/petersteensen3.jpg)
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: iso Dee/sillinkumahdus - 07.07.06 - klo:06:43
Pikku vihje tuosta kuvasta... ei ole norjasta vaan grönlannista
Otsikko: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: ookkei - 07.07.06 - klo:16:35
joo taitais se pieni tikku kädessä tuntua aika lelulta jos tuomonen lehmä ottaa kiinni. mulla on nuo hyrräkelat semmoisia jossa on 0.40 siimaa 300m ja niillä nyt sitten kuitenki ajattelin pärjätä. ja sittenhän sitä viisastuu kun käy kalastamassa siellä. :roll:
Otsikko: Vs: Kissakalan kalastus
Kirjoitti: Kisufisu - 16.04.07 - klo:07:47
Eipä oo mun onkeen vielä kissakalaa tarttunut (ainakaaan rannalle asti tullut) onko kellään kokemusta tromso lofootit hammerfest laxelv sektorilta kissakalan pyynnistä? ja onko pakko olla venettä ,ainakin hammerfestin tienoilla on tosi syvii rantoi..viime heinäkuun reissu meni pipariks ku iski kauhee kuume ja oli tosi kylmät ilmat 3-5 astetta :o työkaveri kerto mielenkiintoisen tavan pyytää kuningasrapua ja muuta vastaavaa siimanpäähän paino,koukku,koukkuun kalanpala lisäksi näiden ympärille iso siimasotku ja ei muuta ku pohjaan oottamaan..rapu kuulema tarttuu siimasotkuun..pitää kesällä ehdottomasti kokeilla!