Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Mökkejä & veneitä tarjoavia paikkoja => Aiheen aloitti: Hjalmard - 15.03.07 - klo:10:27

Otsikko: Talvik
Kirjoitti: Hjalmard - 15.03.07 - klo:10:27
Terve taas forumille!

Nyt pukkaa taas uutta yritystä tutustua Jäämeren saloihin. Viimekesänä oli jo tarkoitus käydä neitsyys menettämässä, mutta suuremmat voimat(Peugeot Boxer) ei vielä perille asti päästänyt. :'(

Utsjoella Tenon rannassa oltiin, ja tarkoitus oli siirtyä Arnen mökeille Talvikkiin jotka oli hyvissä ajoin varattuna.
No lähtö aamuna ei Peugeot inahtanutkaa, HIANOOO :o
Todella mukava lähteä hankkimaan hinausautoa Baadukseen. Noh päivän odottelun jälkeen hinuri lopulta saatiin ja mahtava matka jatkui, tosin vakutuusyhtiö oli sitä mieltä että auto on vietävä merkkikorjaamolle ja koska lähin sijaitsi Rovaniemellä ei matkaa hinurin kyydissä tullut kuin vaivaiset 500km!!!!! Sopisvasti sattui olemaan vielä viikonloppu edessä ja näin saimme odotella auton korjaamista maanataille tutustuen Rovaniemen yöelämään. No niinhän siinä kävi että rahat meni virvokkeisiin, ja mökillikkään ei ehditty olisi ollut Pe -Ti ja auto saatiin kondikseen Maanantaina. Voin kertoa että ei pahemmin naurattanu porukkaa kun ajeltiin takas eteläsuomeen. No nyt on sentään pahimmat vitutukset reissusta varissut ja uutta reissu uskaltaa taas alkaa suunnitella... ;D

Eli kysymykseen, kun mökkiä tässä taas varaillaan Arnelta vapaana on enää se 14m2 pikkumökki missä ei ole vessaa eikä suihkua. Onko porukalla kokemuksia tästä mökistä onko toimiva paketti kahdelle miehelle? Ja missä onnistuu suihkuttelu ja paskominen?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 15.03.07 - klo:13:43
No ompas ollut koittelemuksia reissulla :P
Mulla ei oo kokemuksia siitä pikkumökistä, ku ollaan aina oltu siellä laiturimökeissä.
Muistelisin, että Petellä on kokemusta myös tuosta mainitsemastasi pikkumökistä ja eiköhän Pete siitä tänne jotain kommentoi, kunhan pääsee koneen ääreen (meinaa ukolla pukata kiirettä ;)).

Periaatteessahan paskoa voi mettään ja suihkuttelut onnistuu jäämeressä, mutta tuollainen reissu vaatii jo asennetta.
No uskoisin, että Arne on järjestänyt nuo asiat järkevämmin, mitä tuossa ehdottelin (odotellaan, että Kittilän poika pääsee koneelle) :)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Jani - 15.03.07 - klo:13:56
Voin kertoa että ei pahemmin naurattanu porukkaa kun ajeltiin takas eteläsuomeen. No nyt on sentään pahimmat vitutukset reissusta varissut ja uutta reissu uskaltaa taas alkaa suunnitella... ;DLueppa tuolta meiän ensimmäinen reissu, niin heti helepottaa  ;) http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/topic,625.0.html
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Hjalmard - 15.03.07 - klo:14:49
Lueppa tuolta meiän ensimmäinen reissu, niin heti helepottaa  ;) http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/topic,625.0.html

Kah, kohtalon tovereita, te sentään pääsitte Norjaan asti, tai grillattiinhan mekin makkarat Tenolla Norjanrannassa, mutta autoa ei saatu vieraaseenmaahan asti ;)

Eipä oo helppoo toi Norjassa kalassa käyminen.... ;D
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Pete Peltonen - 15.03.07 - klo:19:21
Tuossa 14 m2 mökissä ollaan oltu kahtena kesänä, eikä moittia voi. Vessa ja suihku sekä tiskauspaikka + juokseva vesi löytyvät laiturimakasiinista, tilat ovat erittäin siistit. Tilat käytössä luonnollisesti 24h/vrk.
Möksä on vallan mainio, keittovehkeet löytyvät ja makuustilaa on neljälle. Jääkaappi löytyy myös. Sähköpistokkeita on jos viette omaa elektroniikkaa. Sähkölämmitys jota ei tosin useinkaan kesällä tarvitse.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Pete Peltonen - 15.03.07 - klo:19:30
Pari kuvaa mökistä:


(http://www.tyrskyturska.net/petri/talvik/talvik1.jpg)

(http://www.tyrskyturska.net/petri/talvik/talvik2.jpg)

(http://www.tyrskyturska.net/petri/talvik/talvik3.jpg)

Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Hjalmard - 04.06.07 - klo:15:38
Ollaan Talvikissa yllä esitetyssä mökissä 2.-5.6, kuuluvat olevan muutkin mökit varattuna, näin ollen aattelin udella onko joku foorumilaisista mahdollisesti paikalla meidän kanssa samaan aikaan?? :o
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 14.08.07 - klo:14:27
Viikonlopuksi ollaan menossa tuohon Arnen pikkumökkiin Talvikiin. Onko siellä astioita ruoanlaittoa varten vai pitääkö viedä omat kattilat, lautaset ym. Onko muuten muita foorumilaisia tulossa viikonlopuksi Talvikiin?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Hjalmard - 14.08.07 - klo:15:58
Kyllä siellä jotakin kattiloita  ja paistinpannukin oli. Tosin en tiedä oliko joku Norjalainen villitys vai mikä mutta kahvaa ei kattilassa eikä pannussa ollut ???

Ja jonkun mielestä mökin kattilat voivat olla epäilyttävän näköisiä, mutta kyllä niillä perunat keitti jne.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Hjalmard - 14.08.07 - klo:16:00
Oli muuten jääkaappi vaihtunut Petrin kuvan jälkeen. Nykyinen kaappi piti aika-ajoin melkoista pärinää käydessään... ;D
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 20.08.07 - klo:09:46
Reissu tehty eikä moittia juuri voi tuota Arnen paikkaa. Hinta/laatu on kyllä erittäin kohdallaan ja palvelu miellyttävää. Vaikka kalantulo ei tällä kertaa ollut ihmeellistä, niin takaisin mennään varmasti, ehkäpä ensi kesänä heinäkuussa.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: salama - 28.08.07 - klo:15:10
Niin tuohon pikku mökkiin mahtuis 4 henkee saako sieltä venettä ja? ja onko sellasia mihin 4 henkeä mahtuu sopivasti.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Pete Peltonen - 31.08.07 - klo:15:05
Pikkupuumökissä on sängyt neljälle, mutta ahdasta saattaa olla. Pienemistä huoneistoita kaksi ovat passeleita neljälle.
Venhoja saa vuokralle, ovat Rana-veneitä. Koneet muistaakseni jotain 30hv luokkaa. Melko vanhoja veneitä eikä niillä kannata lähteä esim. vuonon vastarannalle jos on vähänkään navakampaa tuulta. Lähialueella (n. 5km säteellä) pärjää kuitenkin ihan hyvin.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 10.06.08 - klo:14:28
Reissu tehty eikä moittia juuri voi tuota Arnen paikkaa. Hinta/laatu on kyllä erittäin kohdallaan ja palvelu miellyttävää. Vaikka kalantulo ei tällä kertaa ollut ihmeellistä, niin takaisin mennään varmasti, ehkäpä ensi kesänä heinäkuussa.

Elämä on ihanaa! Varasin juuri Arnelta huoneiston ja veneen 11.-13.7 väliselle ajalle, eli lupaus taidetaan pitää. Onko tuolle viikonlopulle muita foorumilaisia paikalla?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: eskimo - 10.06.08 - klo:19:06
Lainaus

Elämä on ihanaa! Varasin juuri Arnelta huoneiston ja veneen 11.-13.7 väliselle ajalle, eli lupaus taidetaan pitää. Onko tuolle viikonlopulle muita foorumilaisia paikalla?

Saattaapa sattua aika hyvin meilläkin sinne suuntaan tulo. 7-8 päivä lähdetään liikkeelle täältä Kainuusta ja kalastellaan Kautokeinoelvalla joku päivä.

Jos bongaat mustan ykköskoppasen V70 vollen ja solikan 450:n perässä niin huido. Tullaan utelemaan ottipaikat ;)

PS: onnistuisko maksua vastaan pikku reissu merellä? Venettä ei taideta me saada kun ei oteta mökkiä..
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 11.06.08 - klo:12:57
Onnistuuhan se pikkureissu varmasti jossain välissä, ollaan kuitenkin itse tiiviisti merellä ja saattaa olla ettei törmätä.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Jussi K. - 09.07.08 - klo:16:35
Tarkoitus olisi kalastaa Arne Holmenin luona 6 vrk, alkaen 23.7. kolmen porukassa.

Tietääkö joku , mistä saisi lainaksi SP-korttia Lowrance 5150C plotteriin? 

Pientä korvausta vastaan tietysti... :)

Kaikki hyvät kalastusvinkit ovat myös tervetulleita meille ensikertalaisille!

Postia voi pistää myös osoitteella:

juhani.kononen@elisanet.fi

Lähden tosin reissuun jo nyt perjantaina 11.7. Savon kautta, jotta SP-kortin haltija voisi vaikka soittaa siitä numeroon 0400 485459
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 09.07.08 - klo:17:20
Huomenna olisi startti kohti Talvikia. Eka yö meinattiin telttailla ja kalastella rannalta siinä vuorovesialtaan paikkeilla, tai jossain... Perjantaina sitten Arnen luo ja merelle kissoja ym. jahtaamaan. Näyttäis tulevan ihan kohtuulliset kelit. Joko joku on ehtinyt kotiutua Talvikin suunnalta? Vois laittaa viime hetken kuulumiset kalastuksen osalta meille, jotka vielä unelmoidaan reissusta ja vuonojen jättiläisistä :)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 15.07.08 - klo:09:37
Reissusta on päästy kotiin ja jo melkein toivuttukin "jäämeren taudista" eli jostain kummallisesta väsymyksestä ym. minkä sieltä aina saa mukaansa ;) Kelit oli loistavat oikeastaan koko ajan, vettä tuli muutama pisara. Kaloista onnistuimme narraamaan kunnolla vain kissakaloja mitä saimme pe ja la yhteensä 7 kpl, suurimmat 5 - 6 kg. Sei oli lähes täysin kateissa, turskia tuli jokunen 2-4 kg ja yksi molva 1,8 kg. Ja tietenkin keilaa reilusti. Kokeiltiin muutamilta gps hot spoteilta pohjasta ja välivedestä mutta laihoin tuloksin. Yhtä lukuunottamatta kaikki kissat nousivat max 2 km Arnen laiturista läheltä rantaa. Hieno reissu kaikesta huolimatta!
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Tuoma SS - 15.07.08 - klo:13:54
Itselläni iskee se väsymys aina siellä paikanpäällä, helposti voi nukkua 12h putkeen, mikäli kaveri ei potki ylös... Laitoitko "ei tunnettujen" kalapaikkojen koordinaatteja GPS:lle? Itselläni hukkui viimevuotiset ja nyt on sitten kova homma taas etsiskellä paikat uudelleen, eli jos jollakulla sattuu olemaan noiden peruspakkojen lisäksi "hot spot" -paikkatietoja, niin otetaan kiitollisena vastaan. Noissa Arnen veneissä ei taida kaikuluotaimia olla? helpottaisi hommaa edes hiukan...

Kissoista sen verran, että tuliko niitä erityisesti jostain tietystä paikasta, vaiko sieltä täältä? Viime vuonna koluttiin Talvikista katsottuna vasemman puolen rantoja, ilman kummempaa tulosta. Suoraan edessä n.5km päässä olevan niemenkärjen tuntumasta saatiin muutama kissa ja siinä kaikki. -Saattoi tosin olla miehissäkin vikaa....
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 15.07.08 - klo:20:18
Eipä tullut laiteltua uusia paikkoja gepsille, ei ollut aihetta tällä kertaa. Mulla on ylhäällä ne täälläkin esitellyt 5 hot spottia, joista tuli tällä kertaa käytyä 1. ja 4. paikoilla, ilman tulosta. Arnen veneissä ei tosiaan kaikua ole eikä meilläkään omaa ollut käytössä.

Kissakaloista 5 nousi Arnelta katsottuna oikealta rannalta noin 1,5 -2 km laiturista, yksi tuli vuonon vastarannalta ja yksi vain noin 300 m laiturista suoraan ulos päin. Myös sitä vasenta rantaa koluttiin mutta ei sieltä saatu kuin joku keila, mutta toinen porukka veti sieltä muutaman komean kissan, suurin taisi olla 6,5 kilon pötky. Terveisiä vaan Pekalle Rovaniemelle  ;)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 04.08.09 - klo:17:22
Terve!

Herätellään hieman uudella kysymyksellä.

Mitenkä tämän osoitteen http://www.tyrskyturska.net/talvik.htm mökeissä tuo vuokra hinta oikein menee?
Meinailin että onko se jotenkin näin että onko tuo summa per/henkilö/yö vai esim. 4 henkilöä saa yöpyä tuohon hintaan samassa mökissä jolloin yöpyminen siis tulisi todella edukkaaksi
jakamalla summa neljään?
Koittelin tuonne lähetellä sähköpostia niin Englanniksi kuin Norjaksikin mutta ei tullut mitään vastausta.
Vai onko nuo tiedot enää olemassa?  :)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: tonimv - 04.08.09 - klo:22:00
Kyllä ne on koko huoneiston hintoja , eli ei ole kallista jos useampi on mukana.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: jyrki - 04.08.09 - klo:22:17
Arne vastailee sähköpostiin hieman epäsäännöllisesti, mutta kyllä minä sieltä aina lopulta vastauksen sain, kun järjestelin alkukesän reissua. Arne puhuu ja kirjoittaa ihan ok englantia, joten asiointi on helppoa.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 05.08.09 - klo:17:07
Kiitokset teille ja kyllä se Arne sieltä viimein vastaili selvällä englannilla.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 05.08.09 - klo:17:47
Olisko jollain kuulumisia Talvikista tältä kesältä? Onko tullut isompaa seitä tai turskaa? Elokuun lopulla ollaan jälleen menossa pariksi päiväksi Arnen vieraaksi.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: jyrki - 06.08.09 - klo:09:04
Talvikissa oli kesäkuussa hyvin 10 + turskaa. Meidänkin venekunta sai pari 14 kg kalaa, vaikkei turskaa paljon kalastettukaan. Sen sijaan iso sei oli vielä aika hukassa, vaikka toinen suomalaisporukka sai noin 12 kg kalan. Itse harrastin tuota speedpilking hommaa ja sain yhden nelikiloisen ja yhden parikiloisen. Kotiin viemisiksi heiteltiin kyllä parikymmentä kiloa pikkuseitä. Arne sanoi, että isoa turskaa oli vuonossa enemmän kuin normaalisti. Kissakalaa tuli tosi hyvin, mutta koko oli pienehköä 2-3 kg. Tuostahan on aikaa jo melkein kaksi kuukautta ja sei tulee vuonoon paremmin vasta myöhemmin kesällä, että sikäli on tilanne ehtinyt muuttua jo moneen kertaan.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: joro - 06.08.09 - klo:11:54
voiko kalapaikoissa tosiaan olla noin suuria eroja?
katselin hämmästellen jyrkin tekstiä jossa hän kertoi saaneensa yhden nelikiloisen ja yhden parikiloisen sein.
eikö sei ole parvissa vai eikö pilkin vauhti ole riittävä?
minun mielestä pilkin nopeus saa olla 2-3metriä sekunnissa, hiljaisemmalla
vauhdilla tulos heikkenee. mikä lie nopeuden yläraja, seit ovat napanneet nopeampaankin kelaukseen.
myös pilkin kokoa kasvattamalla kalan koko kasvaa,300-350g tuntuu sopivalta 7-15kg seille.
GPS-ja kaiku ovat välttämättömiä välineitä kalastuksessa.
niin me olimme Röstin vesillä heinäkuun alussa, keli oli surkea.
suurin sei 14,6 turska 19,4 ruijanpallas 49,14 ja molva n.6-7kg keiloja vain n.10kpl
seistä ja turskasta odotimme suurempiakin yksilöitä, mulla ilmoille ei voi mitään.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 06.08.09 - klo:19:21
Oliko jyrkin porukalla jotain hot spotteja antaa, vai kalastelitteko ihan mutulla vaan?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 07.08.09 - klo:08:59
Myö oltiin samaan aikaan jyrkin ja nälkämaan miesten kanssa tuolla.
Kissat sieltä jokisuusta ja turskat lokkien osoittamista pinta-ajoista.
Tämä siis ennen juhannusta.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 11.08.09 - klo:16:16
Mökeistä vielä, kertokaapa ne jotaka ovat Arnelta vuokranneet tuota 62neliöistä 4-5henkilön mökkiä kun en oikein häneltä itseltään selvää vastausta saanut vaikka pariin otteeseen kysyin niin onko siellä siis:
toimiva wc, suihku(lämmin vesi?), ja ns. keittiö ja millainen liesi keittiössä on ja onko siellä jääkaappia, entäpä jotakin kattilaa tai paistinpannua vai pitääkö/kannattaako ottaa suomesta mukaan?
Kauppa siinä taitaa olla ainakin lähellä?

Huh että tuntuu vaikealta varailla ja kommunikoida tuntemattomien kansaa ja ulkomaaksi kun itselläkään ei kielitaito parasta mahdollista..  ;)
Ekaa kertaa menossa vielä tuntemattomaan paikkaan niin epävärmuus valtaa mielen.. :D
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Mikko - 11.08.09 - klo:21:56
Talvikin huoneistot ovat kauniilla paikalla kylässä jossa on kauppa ,huoltis ym..
Huoneistot jossa käynyt olen on varustettu perusvarusteilla wc ,kylppäri , suihku , jääkaappi ja muuta tarpeellista, keittiökalustus on ja pannuja ja kattiloitakin löytyy, tosin vähän niinkun entisajan kesämökki tyyliin
esim, haarukoita kaksi tai veitsiä yksi( piti viimeiksi käydä lainaamassa naapureilta kolmas lusikka, kun olivat kalassa)Kahvinkeitintä tai edes suodatin juttua ei ollut, ei ollut kaupoissakaan.Vähän huoleton tyyli .
Veneet ihan ok mutta moottorit aika vanhoja, eli kannattaa ottaa puhelin mukaan merelle.

Ei kannata paljon jännitellä kieliongelmia tai Arnen paikkaan menemistä , helppoa ja huoletonta ja kohtalaisen lähellä vielä.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 12.08.09 - klo:07:55
Kaksi kertaa kolmesta käynnistäni on Arne jättänyt huoneiston oveen lapun jossa hän ilmoittaa olevanssa reissussa ja palaa vasta illalla tai parin päivän päästä. Laput ovat olleet tätä tyyliä: "Tervetuloa! Vene alhaalla valmiiksi tankattuna (25 Suzuki). Olkaa kuin kotonanne. Kireitä siimoja!" Eli leppoisa meininki ja sillä mielellä sinne kannattaa itsekin mennä.

Siihen makeanveden letkuun kalanperkuupaikalle pitäisi muistaa viedä semmoinen pää, että ei tarvitsisi aina juosta keittiöön sulkemaan ja avaamaan hanaa joka välissä.

Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 12.08.09 - klo:16:19
Kiitos ja Asia selvä, eli kaikki tarvittava löytyy. Sinne kuitenkin mennään nyt eikä meinata niin oli pakko varmistella vielä täältä ennen kuin varailee mitään.
Saako Talvikista noita pilkkejä, litkoja ym. tarvittavia jos sattuu kato käymään vai kannattaako haalia suomesta mukaan ylimääräistä?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 12.08.09 - klo:18:52
Saa ihan kylältäkin, joskin valikoima on suht pieni (suurempi kuin keskiverto kalastuskaupassa suomessa kuitenkin :D).
Altasta taas löytyy niin prkleesti valikoimaa, ja hinnat eivät ainakaan suomea kalliimpia ole.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 16.08.09 - klo:17:47
Kysästäänpä vielä että millainen lämmitys huoneistossa on? Sähköpatterit vai onko mitään?
Taka-ajatuksena tässä se että jos sattuu vaatetus hieman kastumaan niin saako sitä reissun aikana kuivaksi siellä ja toisaalta onhan se mukava lämpimässä nukkua.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 16.08.09 - klo:20:37
Sähköpatterit, ei pitäisi kylmä tulla jos ei ulkona sitten kovin kylmä ole.
Kyllä kamat kuivaksi saa. Kuivauspaikaksi on kai tarkoitettu vessan/suihkun viereinen koppi jossa lämminvesivaraaja on, mutta se on kuuman suihkun jälkeen melko kostea paikka.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 26.03.10 - klo:20:05
12.-18.6. olisi taas mökki ja vene varattuna.
Liekkö muita palstalaisia ko. ajankohtana aikeissa suunnata Arnelle?

Jännityksellä odotan, onko luvattu sauna pystyssä tänä kesänä :D.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 01.04.10 - klo:18:37
Paikka oli senverran mukava ja edullinen että pitää katsoa jos syksyllä taas tuonne lähtisi vaikka viime vuoden
reissulla ei tullut isoja kaloja eikä oikeastaan saatu pieniäkään. Eipä meillä ollut mitään apujakaan mukana, kaikua tai gepsiä.
Arne kyllä neuvoi paikat ja perstuntumalla taisimme osan löytääkkin, mutta emme vain onnistuneet kalansaannissa.
Kelit oli lomailun kannalta mitä mahtavimmat, aurinko paistoi ja meri oli lähes tyyni koko reissun, tämä varmasti osa syynsä kalansaantiin.
Ei ollut paikallinen kalastajakaan saanut hetkeen mitään. Ehkä tulevana kertana natsaa paremmin ja vähintään kaiku tai gps mukaan.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 01.04.10 - klo:21:10
Kävitkö kissapankissa?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 01.04.10 - klo:21:15
Tarkoitatko sitä siinä joen lähettyvillä? Jos niin kyllä mutta ei mitään, sieltäkään..
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 01.04.10 - klo:21:18
Saatiin me muuten siitä paistinpannun kokoinen kampela.. :) Ja toisen joen edustalta Fornesvikan luota myös kampela.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: joro - 01.04.10 - klo:21:38
tuntuu ihmeelliseltä lukea tuonlaisia saalismääriä?
varmaan valehtelijaksi leimataan, mutta.
esimerkiksi viimeisenä kalastuspäivänä jolloin ei kaloja voitu ottaa,
koska fileet eivät olisi ehtineet jäätyä.
turskia tuli n. 500- 1000kg -kaikki takaisin kasvamaan,
vaikka suurin oli yli 15kg tuonakin päivänä.
kalastuspaikkana röstin eteläpuoliset pakat.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 01.04.10 - klo:21:54
Täytyy sanoa että on jäätävät saalismäärät kyllä! Toiset osaa, toiset ei.. ;) Olihan tuolla kuitenkin mukavaa käydä
vaikka mitään mainittavaa emme saaneet mutta saimme kuitenkin leiri ajaksi sentään ruokakalat.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Sami G - 01.04.10 - klo:22:47
Röst ja  Altavuono eivät olekaan vertailukelpoisia kalapaikkoina, se on ihan selvä lähtökohtaero. Arnekin on moittinut Talvikin viime vuosien kalakatoa viime kesinä siellä käydessämme. Juhannuksen seutuvilla tuntuu olleen parhaimmillaan Talvikin vedet, ei syyskesästä alkuunkaan.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 02.04.10 - klo:09:23
Viime kesänä ennen jussia oli vuonossa isohkoa turskaa harvinaisen paljon, myös Arnen mukaan.
Ohessa 10 minuutin saalis pinta-ajosta.

(http://koti.suursaimaa.com/riude/talvik1.JPG)

Ja toisesta pari malliksi:

(http://koti.suursaimaa.com/riude/talvik2.JPG)

Ja laituriltahan tulee näitä, konjakin juonnin ja pokeripelin lomassa :D

(http://koti.suursaimaa.com/riude/talvik3.JPG)


Ja pankista saatiin viikon aikana reilut parikymmentä kissaa, suurin 7kg.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 02.04.10 - klo:12:53
Komeita saaliita Riuden porukalla.

Tuo ajankohta on varmasti kaiken a ja o kalan tulon suhteen kalastipa sitten missäpäin mailmaa tahansa.
Kyllä meillä tiedossa oli että tuolloin ei parasta sesonkia ole ja mahdollisesti tuleva reissu tehdään samoihin aikoihin kun ollaan kevät ja kesä muualla kalastelemassa.
Ei meidän porukalla se saalis määrällisesti pääpointti ole mutta täytyy sanoa että hieman enemmän olisi toivottu
ja niinkuin aiemmin mainitsin kaiulla tai edes gps:llä oltaisiin varmasti päästy parempiin tuloksiin mutta ei saatu noita siihenhätään mistään lainaksi.
Tämän kesän reissut juhannuksena, heinäkuunlopussa ja mahdolisesti syksyllä ja silloin nuo värkit ovat mukana.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: sepaonu - 03.04.10 - klo:07:45
Kalat ei ole verestettu?
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 03.04.10 - klo:09:31
Ei ole verestetty, kuvat on otettu n. 15 min ylösotosta.
Eli olimme lähdössä vuonon toiselle puolelle kun satuimme tuolle pinta-ajolle, piti palata rantaan perkaamaan kalat samantien kun laatikko oli täynnä :D.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: hane - 06.04.14 - klo:18:18
Tervehdys kaikille.

Herätellään vanhaa aihetta.
Tarkoitus olisi siis lähteä toukokuun lopussa kalaan, näillä näkymin Talvikiin.
Millainen ajankohta tämä on kalastuksen kannalta? Käsittääkseni skrei on jo palannut merelle tässä vaiheessa,
mutta onko ajankohta muuten otollinen? Olen jokseenkin kokematon norjankävijä joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: jyrki - 07.04.14 - klo:18:04
Minä olen käynyt Talvikissa kerran, ajankohta oli kesäkuun alkua. Muutenkin olen tehnyt kesän ensimmäisen reissun joka vuosi toukokuun loppupuolella-kesäkuun alussa. Minun kokemusten mukaan aikainen ajankohta rajoittaa hieman saalislajeja, esimerkiksi isomman sein löytäminen voi tehdä tiukkaa. Sen sijaan merikissan kalastukseen aika on hyvä ja sitä lajia Altavuonosta löytyy paljon. Me saatiin niitä silloin omalla keikalla oikeastaan niin paljon kun haluttiin, joskin isomukset jäivät puuttumaan, isoimmat kissat taisi olla siellä 3,5 kilon huiteilla. Myös pallasta tuntuu olevan hyvin rantojen lähellä keväällä. Sillä muutaman vuoden takaisella reissulla koukkasin Riudelle Talvikin laiturilta kuuden kilon kalan ja meillä kävi toinen pienehkö pallas pyörimässä veneen vieressä ja sama kala oli ilmeisesti kiinni hetken aikaa, mutta karkasi. Turskaa löytynee noista vuonoista ainakin jonkin verran ympäri vuoden. Esimerkiksi vuoden takaisella reissulla toukokuun puolessa välissä Lyngenin seudulla saatiin saaliiksi yksi kahdeksan kiloinen ja toinen reilu kutonen, vaikka ei oikeastaan yritetty kalastaa turskaa ollenkaan. Vaikka skrei olisi mennytkin, niin varmasti 10+ turskan löytäminen on hyvin mahdollista.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 06.12.14 - klo:21:45
Heinäkuussa tuli Talvikissa pistäydyttyä ja reissu oli siinä mielessä erikoinen että kelit olivat koko viikon kuin etelän lämmössä, Arne kehui ettei muista tällaisia helteitä aiemmilta vuosilta.
Eikä ole kyllä osunut vastaavaa omallekaan kohdalle. Jännä tunne kun kylmä meri alla, silmissä lumihuippuisia tuntureita ja ilman lämpötila siinä 30 astetta. Shortsit olivat kotona kun ennuste lupasi päivää ennen 12-15 astetta koko viikoksi, noh alushousuilla mentiin ja viimeinen kaupan aftersun jonka hinta ei enää siinä pisteessä kiinnostanut oli kultaakin arvokkaampaa.. :D

Kalat pitivät suunsa melkohyvin kiinni ja olivat muutenkin totaallisen kadoksissa vaikka niitä haettiin lähes enemmän kuin muilla reissuilla. Reissun pelasti muutamat meritaimenet, Arnen sauna, vakuumiin pakatut koivuvihdat, aurinkoiset hellepäivät, ja naapurimökkien loistotyypit!! ISO kiitos!!

On tuo Talvik idyllinen paikka!
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: lowrance - 06.12.14 - klo:23:24
kerro lisää noista meritaimenista.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 07.12.14 - klo:11:16
Taimenet tulivat vetämällä läheltä rantaa ilman syvääjiä tai mitään muuta, vaappuihin ottivat ja rapalan taildancer oli vastustamaton.
Taidettiin kolme tai neljä saada ylös ja toiset mokomat pääsi karkuun. Veneessä oli vain sormen vahvuinen nostokoukku ja nuija eikä haavia joten
ylös saaminen oli varsin ongelmallista vaikka kalojen koko oli vain 1,8-+2kg olivat ne vikkeliä. Luvista ja alamitoista kyseltiin myös Arnelta mutta ei kuulemma tarvinnut ja kokokin oli riittävä.

Merikalaan kun oltiin menty niin sitä myös harrastettiin vaikka tyhjää olikin, vetämistä tuli kokeiltua satunnaisesti parina ehtoona samalla kun palailtiin mökille.
Seuraavaksi kun heinäkuussa aikoo reissuun ja meri ammottaa tyhjyyttä niin voisi varata matkaan enemmän jalokalalle sopivaa, sillä nyt oli vain kaksi kevyttä settiä järvikalastukseen, muutama vaappu, lusikka ja lippa mukana. Tarkoitus oli nimittäin käydä tunturilla kalassa ja käytiinkin katsomassa yhtä järveä, komeita harjuksia uiskeneli ihan heittomatkan päässä. Rannalle tullut paikallinen oli ollut aamulla vuorilla pilkillä, näytti kuvia mukavista taimenista, siinä kilon luokkaa. Naureskeltiin että täällä voi merikalastaa, järvikalastaa ja käydä vuorilla jääpilkillä heinäkuun helteillä.. :D Samainen herra sanoi että vuonossa on paljon lohta odottamassa nousua joten myös siihen olisi ollut mahdollisuus.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 08.03.16 - klo:22:33
Tervehdys taaseen, eipä ole tainnutkaan ihan muutamaan vuoteen tähän aiheeseen ehtiä.
Näkyi tulleen joku viestikin, anteeksi etten niihin vastannut aikanaan, en ole tosiaan kirjautunut sisään useampaan vuoteen.

Nyt pitäisi kuitenkin lähteä taas kesällä käymään talvikissa, itseasiassa "isäntänä" 12 hengen porukalle.
Arnelta syksyllä jo varasin koko paikan ja veneet.

Tuli vaan mieleen äsken, että missä kunnossa paikka lienee nykyään? Isäntä itse, asumukset ja veneet?
Eihän ne priimaa olleet vuosia sittenkään, mutta aivan riittävät.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: riude - 26.06.16 - klo:21:52
Itse itselleni vastaten, vaikka forumi ilmeisen kuollut onkin niin jospa tästä jollekin iloa on...

Käväistiin pikkubussilla 12 ukon voimin Arnen luona.
Paikat ja veneet oli samassa kuosissa kuin 6 vuotta sitten kun edellisen kerran kävin. Eli hintaansa nähden aivan käypäiset.
Saunankin oli saanut kasaan, 200nok/2h ei ole paha.
Pari venettä taitaa olla lisää, ja niissä 20set nelari hondat.
Eihän niissä 30sissä 2-t suzukeissakaan liikaa tehoja ollut, noissa vielä vähemmän. Yhtään isompi aallokko niin ei pääse aallonharhoja karkuun myötäiseen ajaessa.
Yksi suzukeista jätti pojat vuonon toiselle puolelle, meillä ei hondissa ollut tarpeeksi bensaa että olisimme päässeet hinaamaan.
Soitin aarnelle, joka oli altassa, tulo kesti aikansa ja pojat oli ajelehtineet melkein sieltä vastapuolen saarilta niemenkärkeen avomerelle päin...pääsivät kuitenkin onneksi pois.

Kalaa ei mainittavasti tullut. Turskaa 6-8kg kokoluokassa jonkun verran, mutta isommista ei merkkiäkään.
Kissoja pankista jotenkuten, pari 5 kiloista, mutta ei niin hyvin kuin aikoinaan. Syy voi olla tietyömaa kissapankinkin kohdalla.
Siinä on ammuttu ja ajettu maata paljon, pohjassa huomasi selvästi että siellä on mutaa, pilkit ei kilisseet kiviin kuten ennen.
Eniten ihmetetty keilat, tai niiden katoaminen. Kolmella veneellä niitä ei neljään päivään tullut kuin ehkä 6-7 kpl vaikka pohjalta enimmäkseen pilkimme. Ei sillä että niitä ikävä olisi ollut.

Kaikenkaikkiaan, melko lailla kuten ennenkin eli hintalaatu suhteeltaan pistämätön sisävuonon paikka.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Teletappi - 28.06.16 - klo:15:53
Kiitokset raportista.
Onko mitään tarkempia ottipaikkoja tarjota kun perheen kanssa tulemme kalastamaan pari päivää heinäkuun puolessa välissä.
ns varmoja paikkoja missä ei olisi tärppien välit kovin pitkiä. Kalan koko ja laji ei nyt ole niin tärkeä.

Uskon että löydän ne helpoimmat paikat mistä tulisi kalaa lapsille mutta kaikki vinkit tervetulleita.
Onko lähellä joku matalikko tai jyrkänne mistä olette kokeilleet ja mistä tullut hyvinkin kalaa.
Tuo Kroknäsetin kärki näyttää lupaavalta? 2nm matkaa.
Sitten nuo saaret keskellä vuonoa, Rundholmen ja Skarvskjaeret voisi olla Pallaspaikkoja? 5nm.
Onko muita ehdotuksia sieltä läheltä?

Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 02.07.16 - klo:22:34
Näköjään foorumi hiljentynyt totaallisesti, liekö kaikki keskustelu facebookissa nykyään?! Itsekkin tulee melko vähän käytyä nykyään täällä, kun ei juuri kukaan kirjoittele rapsoja tai muutakaan niin kuin ennen.

Itse 2014 viimeksi tuli vierailtua Talviikissa aikamoisessa helteessä.
Kaverin kanssa tuossa viikko aikaan juuri juteltiin josko pidennetyksi viikonlopuksi syyskuun lopussa lähdettäisiin käymään, jää nähtäväksi.
Aarne saisi kyllä nuo veneet pistää pikku hiljaa vaihtoon ja isommilla koneilla oleviin. Kyllähän noillakin nyt tietysti tuolla sisävuonolla pienellä tuulella menee mutta on se nyt noilla asteilla vähän niin ja näin tuo kalusto.

Noista kala paikoista vielä, itse lähtisin suorinta tietä Storeboenin matalikolle, noin 11km pohjoiseen Talviikista ja kuitenkin kohtuu lähellä rantaa. Jos noille vuonon vastapuolen saarille aikoo niin matkalla on pari-kolme hyvää matalikkoa mitkä kannatta kopasta, ensiksi tietysti tuo Klakken, sitten Skarvegrunnen ja Tommerholmgrunnen ennen saaria. Itseasiassa noiden kahden jälkimmäisen puolessa välissä vielä yksi matalikko joka löytyi sattumalta. Voin laittaa koordinatit s-postin jos tarvetta.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: TPJ - 03.07.16 - klo:08:51
Niin ja kannattaa toki kokeila tuota vetämistä jos taimenet kiinnostaa. Talviikista vähän pohjoiseen on Fornesvika jonka pohjukkaan tippuu tunturilta pieni puro, tuosta lahden suulta nousi ainakin taimenta, samoin 20-30 metriä ulospäin sieltä täältä pitkin rantoja vetämällä. Myös toisen joen lähettyviltä kannattaa kokeilla.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Teletappi - 24.07.16 - klo:13:11
3 yötä nukuttu Talvikissa 14-17.7. Isäntä Arne on ystävällinen ja auttaa siinä missä on tarvetta. Majoitus oli neljän hengen huoneisto (rakenettu vanhaan kalavastaanottolatoon?). Pariksi päiväksi kelpaa mutta  huoneisto kulunut ja vanhan kalan haju ja varustuksen melko huono taso jäi mieleen, Norjasta löytyy niin paljon parempaa vaikka ei välttämättä yhtä halpaa.
Perheen kanssa ekaa kerta kalassa vuonossa, reilu 5m vene ja 20hp mottori ilman plotteria ja kaikuluotainta oli tarjolla.
Arne oli näyttänyt hot spotit ja koordinaatit kartalta ja niitä myös kokeiltiin.
7h aikana tuli niin paljon pientä seitiä melkein joka paikasta että lapset vaan nauroi koko loppupäivän, takiloissa 4-5 yhtäaikaa.
1 alamittainen pallas pojalle lähti takaisin kasvamaan mutta poika osoitti oikea laji on hallussa. Pientä turskaa tuli sitten kohtuullisesti myös vähän joka puolelta missä vettä oli 50-80m. Kaikille pari 2-3kg kalaa ja pari 4-5kg kalaa, yllätyksenä tuli sitten SG Glow jigillä 11,5kg turska ihan 2km Talvikista pohjoiseen rantaa pitkin. Oli kuulema loistava kala Altavuonosta. Vauhti Arnöyalla ilmeisesti ollut kovaa koska en kokenut sitä erikoiseksi mutta Talvikissä oli.
Yhteenveto paikasta siis se että aloittelijoille korkeintaan ehkä, löytyy parempia kalavesiä ja paremmin varustettuja kalastukseen suuntautuvia majoituksia/veneitä.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: MaunoMunakas - 05.09.16 - klo:10:15
Kappas vihdoin bongasin 2016 vuodelta tarinoita kalareissuilta Arnen luota, hetken jo pelkäsin että onko ukko jo heittänyt lusikan nurkkaan.
Itsekkin Arnen luona käyneenä(reilu 6v sitten) voin todeta paikan hyväksi aloitteville kalamiehille, vuono vaikuttaa hyvin suojaisalta ja mökkien hinnat eivät päätä huimaa. Laituriltakin kuulemma kalaa saa.
Ja itse asiaan.. Mitenhän Arneen saisi sähköpostitse yhteyttä, lieneekö kellään tietoa? Turhia yrityksiä viikon verran takana. Suunnitteilla ensi kesänä kalareissu työporukan kanssa Arnen luokse, jos vain ukkoon saisi jotenkin yhteyden.
Kiitos vastauksista, jos niitä tulee  ;D
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: Teletappi - 05.09.16 - klo:14:31
Arne vastasi ainakin minulle melkein päivän sisällä... arne.holmen@talvikrorbuer.no . Kalastuspaikkana en suosittele vaikka olisi ensikertalaisia mukana.
Mielestäni kannattaa uhrata muutama euro parempiin veneisiin ja kalavesiin. Kaikuluotaimet + plotterit ovat kyllä ehdottomia jos meinaa noilla vesillä kalastaa muuta kuin pikkuseitiä. Paikalliset puhuu että Altan vuonosta ei isompaa turskaa ym enää tule.
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: MaunoMunakas - 05.09.16 - klo:15:15
Morjens, kiitos nopeasta vastauksesta! Kuulostaa aika hämmentävältä jos isommat kalat olisivat poistuneet vuonolta, ikävää  :(
Ongelmanahan on mökkien löytäminen Altan lähistöltä/pohjois-suomen hujakoilta muutama sata km, joten se onkin painava syy mennä Talvikkiin, mutta isojen fisujen katoaminen pistää harkitsemaan asiaa uudestaan.

Sama s-posti osoite minullakin oli, mutta vastausta ei vain kuulu, laitoinkohan turhan ympäripyöreän kysymyksen kevään-kesän 2017 varaustilanteesta sitten..
Isommista veneistä; eikös se lainsäädäntö Norjassa ole seuraavanlainen; yli 25hp moottori vaatinee jonkun kurssin Norjan puolella kalastaessa? Rajoittava tekijä näin junnuille (29vee)  ;D
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: sinttiman - 05.09.16 - klo:19:40
Tässä olisi muutama linkki mikäli Talvikista ei tärppää. http://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ näyttää olevan tarjontaa laidasta laitaan sekä lisäksi kannattaa silmäillä myös airbnb puolta. Sielläkin oli majoitusta pohjois Norjassa hyvin tyrkyllä - toki venemahdollisuutta ei läheskään kaikilta taida saada .
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: MaunoMunakas - 06.09.16 - klo:12:09
Kiitos! Pitäneepä ruveta selailemaan sivustoja  :)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: KimmoJ - 07.09.16 - klo:11:24
Mielenkiintoista luettavaa tämä ketju. Itseäkin on jo pitkään Talvikin reissu houkuttanut. Toivottavasti saan sen pian myös kavereiden kanssa toteutettua.  :)
Otsikko: Vs: Talvik
Kirjoitti: arkka - 08.09.16 - klo:21:19
Kurkatkaa paikkoja myös täältä: www.nordicfishing.fi (http://www.nordicfishing.fi). Esim. Lyngen on Kilpisjärveltä 170km.
Lyngenin lisäksi viisi muuta kohdetta ja varaukset ilman mitään lisäkuluja.  :)