Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Vieheet => Muut uistimet ja vieheet => Aiheen aloitti: tonimv - 07.01.07 - klo:15:18

Otsikko: Konahead
Kirjoitti: tonimv - 07.01.07 - klo:15:18
Onkos kukaan kokeillu vedellä Konahedejä veneen perässä tuolla Norjan vesillä? Kiinnostaako noita pohjosen kaloja nuo etelän viritykset.
Vetovauhtihan on noille ainakin lämpimissä merissä aivan hirveä joten enpä tiedä...
Otsikko: Vs: Konahead
Kirjoitti: arkka - 07.01.07 - klo:18:49
Ainakin yksi missä Konaheadeja (samoin jerkkejä) ehkä voisi käyttää niin pinnassa syönnöstävä seiparvi. Jokainen Norjassa veneillyt on varmaankin nähnyt pikkuseitä pärskivän pinnassa saaliin perässä.
Andörjalla (taas kerran siellä 8)) ollaan muutaman kerran osuttu isompien seitien parveen, joka syö pinnasta jotain ravintoa, päät vaan näkyy välillä pinnan yläpuolella ja välillä selät. Pyyntiveret aina kuohahtaa kun yhyttää tällaisen seiparven, tietää, että kohta kelan jarru laulaa. ;D
Vois olla aika hienoja tärppejä tollaseen pinnassa pärskivään Konaheadiin, varmaan toimisi Norjassa hitaammallakin vetovauhdilla. Seitä voi kuitenkin vetää paljon kovempaa kuin mitä Suomessa on tottunut, ei kuitenkaan mitään normi Konahead vauhtia.

Tollasen pintaparven kun löytää ja sen ympärillä uistellen pyörii, niin kannattaa silmä kovana seurata minne parvi milloinkin siirtyy, sitä voi seurailla silloin pitkäänkin. Ainoa vika siinä on, että kalalaatikot ja vene täyttyy aika nopeasti tollasista 5-7kg seistä. Vene ja ukkojen haalarit on äkkiä kuin teurastamon jäljiltä kun verestää seit saman tien veneeseen noston yhteydessä, tietysti papituksen jälkeen. 8)
Otsikko: Vs: Konahead
Kirjoitti: jpsuominen - 08.01.07 - klo:11:32
Seille voisi tosiaan toimia ainakin pienemmät Konaheadit. Niitä oli muistaakseni kaupan tuolla Tukholman (Jönköpingissä tänä vuonna) urheilukalastusmessuilla, joten jos eivät kauhean montaa sataa kruunua kappaleelta maksa, niin voisi piruttaan muutaman ostaa. Eivät vaan oikein alle 5 solmun vauhdissa toimi, mutta ei pitäisi seitä haitata sellainen vauhti vielä...