Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Veneet => Kalastusveneet & moottorit => Aiheen aloitti: Jani - 02.12.06 - klo:23:29

Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 02.12.06 - klo:23:29
Noniin! Aukastaampa taas uus aihe.

Eli kertokkaahan minkälaisia omia venneitä teillä on , ketkä niitä Norjan reissuille perässä hinnaatte :?:

Ja myös ne jotka ei omilla venneillä siellä kalasta niin mielipitteitä hyvistä "kriteerit täyttävistä" venneistä. :?:

Erityis mielipitteet Röstin/Vaeröyn kalastajilta ja muilta ketkä ejellee etemmäs merelle kallaan kiinnostas kanssa kovasti.

(Täyttyypi myöntää että vene kuume on ollu jo muutaman vuotta ja jos tullee ostettuu ni olis sama ostaa semmonen millä pärjäis sitte Norjassa, vaikka Röstillä asti)


Mulle on jotenkii juurtunu semmonen mielipie, että venneen pittuus saapi olla VÄHINTÄÄN 5m ja levveys VÄHINTÄÄN 2m...lisäks saapi olla suht korkeet laijat, sekä sisältä suht tilava että on tillaa kaikelle tavaramäärälle ja kaloille tietysti. Esim Lyngenin alumiiniveneet vaikutti aika mainioilta :D  Tietysti hytillinen vene olis pieni + samoin parilla nukkumapaikalla oleva olis ++ :wink:  Ja moottori tietysti venneen mukkaan, mut vähintään 30heppanen jos haluaa vähäkkii suojattomammalle alueelle lähtee, mielluummin 50 heppanen. :?  :?:  :idea:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 03.12.06 - klo:10:57
Jani oli nopeempi. Juste eilen mietin et pitäs alottaa joku vene juttu tänne.
Itelläkin olis veneen vaihto varmaankin ens kesänä ja kyllä olis tarkotus ottaa tuo meri homma huomioon. Kun jatkossa tulee varmasti hinattua oma vene mukaan.
Ekaks kattelin tollasia korkea keulaisia "offshore" veneitä esim. Quicksilver tai Beneteau , mutta toisaalta meriaallothan on vahan pitempiä joten jos on malttia ajaessa niin varmaankin normaalilla paatillakin pärjää. Monet reissut on ajeltu Terhilläkin , märkää kyytiä on , mutta pinnalla on pysytty.Ja ei nuo vuokraveneetkään oo ollu mitään offshore tyyppiä.
Nyt on ollu mielessä ihan tollanen Silverin Haukka , siinä olis ne alumiini paatin hyvät puolet.Mut ku en oo haukalla ajanu metriäkään , niin en tiedä tekeekö sillä mitään tuolla merellä...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 03.12.06 - klo:11:26
Lainaus käyttäjältä: "tonimv"
Nyt on ollu mielessä ihan tollanen Silverin Haukka , siinä olis ne alumiini paatin hyvät puolet.Mut ku en oo haukalla ajanu metriäkään , niin en tiedä tekeekö sillä mitään tuolla merellä...


Jos haukka on loistava ominaisuuksiltaan järven terävissä ristiaalloissa, niin eiköhän se merelläkin toimi (siellähän huomattavasti loivempaa aallokkoa). Tuo mun kommentti on kirjotettu sillä, ku itellä on haukka järvellä, mutta merellä en oo koskaan sillä ajellu.
Aikanaan, ku olin vaihtamassa venettä ja kävin koeajolla Haukalla Oulujärvellä, niin sattui onneksi olemaan sellainen keli päällä, ettei olisi tullut mieleenkään lähtä silloisella omalla veneellä järvelle (vene oli silloin Yamarin 470 Big Fish).
Oli ihan yllätys, että kovassakin kelissä voi ajaa haukalla vaikka sinkki suorana, eikä kyydissä tunnu, että hampaat ja alaleuka lentää järveen ja muutenkin oli mukava huomata, että kovassa aallokossa ajettaessa kuljettaja määrää, mihin vene menee, eikä vene määrää, mihin kuljettaja menee.
Se koeajo ratkaisi heti ostopäätöksen Silver Haukasta, enkä päivääkään oo katunu ostopäätöstä.
Isolla Deellä on paljonkin kokemusta ajelusta Haukalla jäämerellä, niin toivotaan, että Dee antaa tänne tonimvlle kommenntia asiasta.
Ite uskallan kyllä suositella Haukan ostamista.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: poka - 03.12.06 - klo:11:29
Meillä oli ensin Sun Buster r ja se on 3,90 pitkä ja siinä oli 40 hv kone.. Sillä ei tohtinut kovin avonaisille paikoille lähtä keikuttamaan.. Ja kun porukkaa piti saada lisää kyytiin niin ruvettiin hommaamaan isompaa.. Ja ostettiin porukalla 5,20 pitkä Särki ja siihen 50 hv evinrude.. Siinä on kyllä meidän tarpeisiin täysin riittävä paatti.. Vaikka on kyllä aika matala laitainen, niin ei meillä ole vielä ainakaan ollut ongelmaa veneen kans..

Ja tässä vielä kuvaa siitä..

(http://img205.imageshack.us/img205/4062/rytsl057zs6.jpg)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: lowrance - 03.12.06 - klo:11:43
tallista löytyy yamarin 540ht 50hv hondalla.
tukeva ja kevyt vene kulkee mukavasti tuolla hondalla.
huono puoli on että hakkaa aika paljon aallokossa kovaa mentäessä,
koska pohja on suht pyöreä. nukuttukkin on muutama kerta,ja on pensa pihi.  :D
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 03.12.06 - klo:11:46
Jaahas, veneitä... Tämä aihe on aina ollut lähellä sydäntäni. No, omista kokemuksista sen verran, että Norjassa on tullut käytyä Buster L:llä, Big Busterilla, tätä nykyää Ryds 600AC:llä (http://www.rydsbatar.se/magazine_2002/sid05.asp) ja ensi vuonna (jos kaikki menee putkeen) Caravelle 230 SeaHawkilla (http://www.rb-marinconsult.com/boats/caravelle/index.php?page=31&model=65, vähän hoonoo-soomi sivut... :) ).

Mitäs noista nyt sitten sanoisi? Kaikilla ollaan selvästikin pärjätty, koska vielä istutaan koneen ääressä kirjoittelemassa. Isompi parempi, tietysti, paitsi laskettaessa ja nostettaessa. Nykyiselläkin veneellä on välillä ollut ongelmia tuolla saralla, joten jos tuo vene nyt vaihtuu, niin taitaa vaihtua reissukohteetkin sellaisiksi jossa ramppi on kunnossa.

Mitä hyvältä Norjanveneeltä sitten vaaditaan? Nuo pituus/leveysvaatimukset voin kyllä allekirjoittaa. Tosin kannattaa muistaa, että kapeampi vene kulkee nätimmin aallokossa, mutta on vastaavasti sitten kiikkerämpi paikallaan ollessa.

Toinen vaatimus on mielestäni syvä V-pohja ja hyvin suunnitellut palteet/nousulistat jotka pitävät veden veneen ulkopuolella roiskeissa ja vasta-aaltoon ajettaessa. Tämä on tietysti vielä tärkeämpää hytittömissä veneissä ettei jatkuvasti tarvi läpimärkänä kökkiä.

Korkeat varalaidat on tietysti turvallisuuden kannalta oleellinen asia, kuten myös itsetyhjentyvyys. Jos ei keulan yli lyövä aalto poistu veneestä vauhdikkaasti, on seuraavan aalloon lyödessä yli keulan tilanne ns. kusinen.

Tietysti plussaa ropisee (ainakin meikäläisen mielestä) siitä, kuinka hyvin veneen suunnittelussa on otettu kalastajat huomioon. Ei turhia ulkonevia osia ja koukkuja johon saa siimansa sotkettua. Paljon säilytystilaa ja mielellään oma säilytystila vavoille. Sumput, kylmäboksit yms. helpottaa elämää, mutta ne nyt eivät missään nimessä ole pakollisia.

Paljon jäi varmaan vieläkin sanomatta, mutta eiköhän tuossa nyt mielestäni tärkeimmät perusasiat tullut selitettyä... Niin, noista hyttiveneistä piti vielä sanomani, että mukavuus on aivan omaa luokkaansa. En suosittele kokeilemaan, koska sen jälkeen ei avoveneeseen enää ole paluuta.. :)

On se vaan niin mukavaa pahimman rankkasateen yllättäessä siirtyä kabiinin puolella kahville tai rommitotille, tutkiskella vähän merikortista seuraavia paikkoja ja mutustaa vaikka voileipä. Tai makkarakastiketta perunamuusilla, kuten viime reissulla, kun ymmärsimme viimeinkin käydä hakemassa Motonetistä reilun kympin kannettavan kaasulieden, jonka kanssa sai sapuskat hyvin lämmitettyä merellä.

Hyttiveneen huonoja puolia on vastaavasti tuuliherkkyys (ajelehtimisnopeus) ja hytin viemä tila, joka on tietysti pois kalastustilasta. Jos hytti on täysin "umpinainen" muodostuu ongelmaksi myös ne tilanteet, jolloin pitäisi pystyä käyttämään konetta siinä kalastuksen oheella, esim pakilla jarrutella ajelehtimista tms. HC-kalamiehelle on avovene "tehokkaampi" vaihtoehto.

Noniin, eiköhän NYT tullut jo ne tärkeimmät sanottua. Ei muuta kuin venekaupoille, mars-mars. Se on kivaa... :)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:16:01
Ite näkisin vielä sen sisätila ratkasun aika tärkeeks :!:  Jotenkii tuntuu että kaikissa nykyvenneissä on penkkejä ja istuimia ihan liikkaa :evil:  Ite tykkäisin semmosesta jossa on 1 kokolevvyinen takapenkki, 1 kokolevvyinen "lankku mallinen" keskipenkki (jonka alle voi laittaa tavaroita), ja etu tuhto, jossa vois olla joku säilytys tila Tähän malliin http://www.annonsborsen.se/veneet-3/crescent-550-173847.html . Ei muita istuimia eikä reunoilla kiertäviä istuimia :!:  Tuossa Pokan porukan Säressä taittaa olla sen tapanen ratkasu :?:  Ja painnoo max 500kg, että saapi tavan autolla laskettuu ja nostettuu rampista, nostossahan voipi käyttää sitä köysisysteemiä apuna, auton ja trailerin välissä. Sillon kai voipi nostella vähän painavampaaki venettä jyrkemmältä rampilta, jos vaan auto on tasasella :idea:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Ykkönen - 03.12.06 - klo:16:15
joo kyllä SÄRKI on ollu mitä melekonen paatti kalastukseen...ja hiihtohommiin....

minkälaisia nopeuksia vaaditta veneeltä eri kuormilla jotta matkailu merellä pakalta toiselle on siejettävvää :?:

meän särki on kyllä aikas mukava kulukunen...viis miestä "vehkeineen" menee jotai 50 kmhoo kepsillä katottuna...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:16:18
Mitäs tuo teijän särki on levvee? Entäs miten kiikerryys?
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Ykkönen - 03.12.06 - klo:16:21
taitaa olla vähän alle kaks metriä..(530pitkä) eikä oo kiikkerä ainakaa mun mielestä...ja uinti on bustaan verrattuna mainio..liukuu ku sulhas...no nii
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 03.12.06 - klo:16:39
Onneksi monilla veneenvalmistajilla on mahdollisuus venettä uutena tilatessa saada vaikka nuo penkkiratkaisut itselleen mieluisaksi.
Muutenkin kannattaa esittää omia toiveitaan siinä vaiheessa, kun venettä aletaan tehtaalla työstämään, niin ei tartte jälkeenpäin harmitella, että pitikin antaa jonkun asian olla siten, että siitä on omiin tarkoituksiin haittaa!
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:17:06
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"
Onneksi monilla veneenvalmistajilla on mahdollisuus venettä uutena tilatessa saada vaikka nuo penkkiratkaisut itselleen mieluisaksi.
Muutenkin kannattaa esittää omia toiveitaan siinä vaiheessa, kun venettä aletaan tehtaalla työstämään, niin ei tartte jälkeenpäin harmitella, että pitikin antaa jonkun asian olla siten, että siitä on omiin tarkoituksiin haittaa!


Tuo on totta Busterilla ainakkii oli hyviä vaihtoehtoja :D  Mut siinä on vaan semonen juttu, että ite oon aatellu että vene sais olla vaikka kuin vanaha, mut moottori sais olla suht uus :!:  Vene kun ei nii hirveesti kulu normaalikäytössä, mut moottorriin tulle vanahetessaan varmasti vikoja.

Lisähintaahan tullee sitten vielä kaikuluotaimista ja gps systeemeistä. Alle 10000€ voisin venneesseen ja moottorriin yhteensä siottaa.. :?
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 03.12.06 - klo:19:45
Kuluuhan ne veneetkin, ikävä kyllä. Lasikuituveneiden laminaatit delaminoituu, alumiiniveneet "väsyy" saumoistaan jne. Käytettyä venettä ostaessa kannattaisi sijoittaa se muutama saturainen veneen + koneen kuntotarkastukseen, ellei sitä pysty itse tekemään. Toinen "kuluva" osa veneissä on sähköt. Merivesi ja sähkölaitteet kun ei ole mikään kovin hyvä yhdistelmä. Niiden uusiminen toisaalta ei ole mikään elämää suurempi temppu, ja kannattaa melkeinpä tehdä vaikka ne eivät mitenkään korroosion raiskaamalta näyttäisikään. Tietääpähän sitten mikä piuha mihinkin menee jos ongelmia tulee.

Tuon kokoluokan avoveneistä kun puhutaan, niin minä hommaisin jonkun keskipulpetillisen, jossa olisi mielellään säilytystila siinä ohjauspulpetissa ja taitettava takapenkki. Keulapenkki on aika turha minun mielestäni, joskin säilytystilaahan sinnekin saa. Vauhdissa siellä ei kuitenkaan kukaan viitsi istua jos aaltoa on vähänkään. Silveri CC-haukka voisi olla yksi vähän sinnepäin oleva, joskin se kuvissa ainakin näyttää ehkä hieman ahtaalta. Shark olisi jo paljon tilavampi. Ne muutamat lisäsentit tekee ihmeitä tämän kokoluokan veneissä.

Lasikuituveneistä kävisi meikäläiselle kaikki tuon kokoluokan kalastukseen tehdyt jenkit, joita saattaa käytettynä löytää ihan passeliin hintaan. Esim Trophyn 19 jalkaiset keskipulpparit voi hyvinkin mennä tuohon ~10ke hintaluokkaan. Ruotsin puoleltakin löytyy pari hyvää vaihtoehtoa, nimittäin Rocad 560 SP ja Beason 520 CC. http://www.rocadboats.se/product_560sp.asp ja http://www.beason.se/beason_ny/520.html. Nuo saa molemmat tehtaalta tilatessaan räätälöityä täysin omien mieltymysten mukaan. Hinnat taitaa kyllä koneineen karata jo tuonne 20ke luokkaan. Suomalaisista ehkä Yamarinin 59 CC.

Tällainenkin löytyi: http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=133670. Kone saattaa olla täysi pommi, mutta jos haluat, niin voin tuota käydä ensi viikolla vilkaisemassa, kun kuitenkin tuolla päin pyörin. Tuo on äkkiä sen näköinen runko, että pienellä laittamisella ja tee-se-itse hengellä (jota Janilta ainakin pitäisi löytyä... :) ) siitä saa aikamoisen kalastuslavetin.

EDIT: Ja tällainenkin olisi täällä päin kaupan: http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=240602. Siinähän se meikäläisen mainostama Trophy onkin. Voin senkin käydä tarkistamassa...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:20:07
Lainaus käyttäjältä: "jpsuominen"
Tuon kokoluokan avoveneistä kun puhutaan, niin minä hommaisin jonkun keskipulpetillisen, jossa olisi mielellään säilytystila siinä ohjauspulpetissa ja taitettava takapenkki. Keulapenkki on aika turha minun mielestäni, joskin säilytystilaahan sinnekin saa. Vauhdissa siellä ei kuitenkaan kukaan viitsi istua jos aaltoa on vähänkään.

JANIN VASTAUS:
Ei oo oikkein miun juttu tuo keskipulupetti, jotenkkii tunttuu että viepi turhaa tillaa, tai sitte pitäs olla jo isomman kokoluokan vene :?  Ja se etupenkki on miusta kyllä ihan hyvä niin ei tarvii seissaaltaan kokoaikkaa kalasttoo :wink:Tällainenkin löytyi: http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=133670. Kone saattaa olla täysi pommi, mutta jos haluat, niin voin tuota käydä ensi viikolla vilkaisemassa
EDIT: Ja tällainenkin olisi täällä päin kaupan: http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=240602. Siinähän se meikäläisen mainostama Trophy onkin. Voin senkin käydä tarkistamassa...


Eipä toinna vielä katella, ei oo kuitenkaan ihan vielä ajankohtanen tuo venneen osto, ensin pitäs valita työpaikka :oops:  ku kerrankkii on ihan vaihtoehtoja :D  Tuo toinen vaihtoehto näyttää hyvältä vaikka onkii keskipulupetilla, se tuopi lisätillaa ku takapenkki puuttuu :idea:  Mut moottori on turhan iso, 50 hp olis halavempi ostaa...vaikka uus. :!:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:20:18
Onkos jollain tiettoo nuista Diesel perämoottoreista? Voiko niillä ajella hittasti niinku nelitahti pensa konneilla :?: http://www.tekno-marine.fi/tohatsu-outbords.htm tai yllesä mitä tahasa tiettoo :?:  :?:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 03.12.06 - klo:20:33
Lainaus
Onkos jollain tiettoo nuista Diesel perämoottoreista? Voiko niillä ajella hittasti niinku nelitahti pensa konneilla Question http://www.tekno-marine.fi/tohatsu-outbords.htm tai yllesä mitä tahasa tiettoo Question Question


Ainakin nuo Tohatsut on bensakoneita. Eikös nuo TLDI:t ole 2-tahtisia suoraruisku koneita...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 03.12.06 - klo:20:33
Lainaus käyttäjältä: "Jani"

JANIN VASTAUS:
Ei oo oikkein miun juttu tuo keskipulupetti, jotenkkii tunttuu että viepi turhaa tillaa, tai sitte pitäs olla jo isomman kokoluokan vene :?  Ja se etupenkki on miusta kyllä ihan hyvä niin ei tarvii seissaaltaan kokoaikkaa kalasttoo :wink:


Niin ne mielipiteet vaihtelee... :) Mielestäni taas nuo sivupulpetit vie sitä tilaa, etenkin jos niitä on kaksin kappalein. Ja se mikä minua niissä eniten ärsyttää on se, että ne vievät sitä tilaa veneen laidoilta, jossa sitä nimenomaan tarvitaan. Tietysti jos keskipulpetti on liian leveä veneeseen, niin se ei ole kuin tiellä, koska ympäri ei mahdu kunnolla kävelemään. Sama vika on kyllä tuplapulpetti Buster L:ssä, jossa taasen pulpettien välistä ei mahdu kävelemään.

Yksi vaihtoehto on koittaa etsiä joku täysi pommi, jossa on kuitenkin hyvä runko. Siitä kun repii kaiken mahdollisen irti, ja aloittaa rakentamisen puhtaalta pöydältä, niin saa ainakin juuri sellaisen paatin kun haluaa. Halvaksi ei tosin sekään vaihtoehto tule, mutta halpaa ja hyvää ei kyllä mistään saa.

Tuo 50 hv konerajoitus rajaa vaihtoehdot kyllä väkisinkin johonkin max. 5 metrin luokkaan. Toinen vaihtoehto on isompi, mutta lähes tasapohjainen vene jonka kanssa en suosittele edes isommalle järvenselälle lähtemään. Tarkoitan näitä "puoliplaanaavia" pulpettiveneitä, mitä aika monessa paikassa tuolla Norjan puolella ikävä kyllä näkee vuokraveneinä. Itse en moisella merelle lähtisi, eikä mielestäni voi olla pelkkää sattumaa, että lähes jokaisessa paikassa missä on tullut käytyä, on aina kuullut juttuja joistain paikallisista kalamiehistä jotka moisella kiululla ovat hukkuneet...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 03.12.06 - klo:20:43
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Onkos jollain tiettoo nuista Diesel perämoottoreista? Voiko niillä ajella hittasti niinku nelitahti pensa konneilla :?:


Eipä niillä oikein muuta voi tehdä kuin ajaa hitaasti. Suurin malli on muistaakseni 27 hv ja painaa pienen henkilöauton verran. Nuo on lähes vain ja ainoastaan ammattikäyttöön tehtyjä. Yleensä niitä näkee pultattuna jonkun proomun kylkeen.

Nuo Tohatsut sen linkkisi takaa ovat tosiaan bensavehkeitä kaikki. Vieläpä kuulemma ihan hyviä sellaisia. Sama suihkutustekniikka (Orbital) muistaakseni kuin Mercuryn Optimaxeissa.

Jaahas, perutaan sitten vähän puheita noiden diesel perstuupparien suhteen. Yanmar on näemmä vähän jatkojalostanut koneitaan, ja mallistosta löytyy 27 ja 36 hv:n koneet. Painokaan ei enää ole *niin* järkyttävä kuin joskus, mutta kyllä tuolla 36:lla vieläkin on massaa 116 kg kuivana. Saman verran kuin 70 hv kaksitahti bensakoneella...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 03.12.06 - klo:20:53
Nuo JP:n mainitsemat Rocad:in veneet näytti ihan hyvältä , joten lähetin hintakyselyn menemään tuosta 560 ja 606 malleista. Ei taida noilla olla suomessa dealeriä...
Specsien mukaan ovat suht kapeita , mutta onhan sillä ajon kannalta etua.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 03.12.06 - klo:21:20
Lainaus käyttäjältä: "tonimv"
Nuo JP:n mainitsemat Rocad:in veneet näytti ihan hyvältä , joten lähetin hintakyselyn menemään tuosta 560 ja 606 malleista. Ei taida noilla olla suomessa dealeriä...
Specsien mukaan ovat suht kapeita , mutta onhan sillä ajon kannalta etua.


Erittäin hyviä ja kunnolla merikelpoisia veneitä nuo Rocad:it!
Röstillä on vuokraveneinä juuri noita Rocad 606 SP (http://www.rocadboats.com/product_606sp.asp) veneitä ja niillä kyllä ajeli kelissä kuin kelissä, eikä missään vaiheessa tullut mieleen, että veneestä loppuu ominaisuudet, vaikka välillä mentiin sellaisessa kelissä, että lennonvalvonta antoi VHF:ään ajo-ohjeita :D . Leveä keskipulpetti suojaa hyvin 2 ukkoa takana ja meno on aallokossa pehmeää. Vesikään ei mahottomasti pyri tulemaan sisälle korkeiden laitojen ansiosta. Suursessa pulpetissa hyvin asennustilaa elektroniikalle ja mahtuupa merikorttikin pleksikannen alle suojaan. Muutenkin säilytystilaa runsaasti ja hyvä ajaa myös seisaaltaan!
Jos jotakin negatiivista noista veneistä pitäisi viikon käyttökokemuksen jälkeen keksiä, niin todella korkea laita keulassa esti kalojen nostamisen vedestä käsin.

OT: Selvästikkin aihe, joka on JP:tä lähellä sydäntä. On sen verran reilusti tuota tietomäärää asiasta (JP:lle 10+ tiedoista) :D
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 03.12.06 - klo:21:32
Lainaus käyttäjältä: "tonimv"
[
Ainakin nuo Tohatsut on bensakoneita. Eikös nuo TLDI:t ole 2-tahtisia suoraruisku koneita...no niimpä tietysti :oops:  Eli kaikki kirjain yhistelmät missä on iso D ei siis tarkota diiseliä :D

Toki tuo meikäläisen vene tulis sitten suurimmaks osaks Itä-Suomalaisseen järvikäyttöön, ja ne ominaisuuvet merelle olis semmonen ++ juttu. :wink:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 04.12.06 - klo:11:53
706 WAC    706 SP        606 Halv WAC     606 SP   560 SP
7,06 m      7,06 m   6,06 m                     6,06 m   5.60 m
2,38 m     2,38 m   2,14 m                     2,14 m   2,12 m
950 kg     900 kg   650 kg                     600 kg   450 kg
max 300 hk   max 300 hk   max 150 hk   max 150 hk   max 100hk
            
339 000:-   281 300:-   189 000:-   159 000:-   127 000:-

Tuossa on nuo Rocadin veneiden perushinnat ja hinta on ruotsissa. Varustehinnasto oli aikapitkä ja niillä saa kyllä hintaan aikapaljon lisää...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 05.12.06 - klo:10:54
Lainaus käyttäjältä: "Mauno / RP-Team"

OT: Selvästikkin aihe, joka on JP:tä lähellä sydäntä. On sen verran reilusti tuota tietomäärää asiasta (JP:lle 10+ tiedoista) :D


Juuh...  :oops:
Neljän kuukauden ikäisenä ensimmäistä kertaa veneilemässä, ja sen jälkeen ei kauheasti taukoja ole pidetty... :)

Ja tosiaan viimeiset kaksi vuotta olen etsinyt "täydellistä kalavenettä", joten on nuo markkinoiden tarjonnat tullut kohtalaisen tutuiksi... :)

Nuo Rocadit ovat tosiaan aika monessa paikassa Ruotsissa opaskäytössä, joten ihan huonoja eivät voi olla. Puuton rakenne on myös plussaa, koska ennen pitkää ne lasikuidun sisään laminoidut puurakenteet kuitenkin lahoavat, ja korjaaminen ei ole helppoa eikä halpaa. Tietysti jos ei venettä suunnittele kymmeniä vuosia pitävänsä, ei asiasta tarvitse liikoja murehtia...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 05.12.06 - klo:11:59
Onkos JP:llä kokemusta noista http://www.karnicboats.com/ veneistä. Niillehän suomessakin maahantuoja ja se ainakin kovasti kehui veneitä. Hinnatkaan ei ole kovin hurjia , esim. tuo 2050 malli taisi olla n.17000 euron tietämissä...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 05.12.06 - klo:12:00
Vai oliko se tuo 2051 malli tuohon hintaa... :?
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 05.12.06 - klo:12:53
Karnicin hinnat löytyy täältä: http://tinyurl.com/y69d9z

Samasta paikasta löytyy muuten myös lähes kaikkien muidenkin Suomessa myytävien veneiden hinnat...

Ihan pätevän oloisia veneitä nuo ovat, ei siinä mitään. Tilavat kansiratkaisut ja hyvät ajo/keliominaisuudet. Viimeistelyltään ei ihan jenkkien luokkaa, mutta eivät ne mitään "juosten kusemalla" tehdyn oloisa tosiaan ole. Jossain Kipparin/Vene-lehden Walkaroundtestissä rankattiin keliominaisuuksiltaan ehdottomasti parhaaksi. Muita veneitä tuossa vertailussa oli muistaakseni Yamarin 6230, Finnmasterin 5700 ja olisiko ollut joku Puolalainen valmistaja (Quicksilver, Galia tms) vielä neljäntenä. Tosin testissä oli Karnicilta 2250 malli, joka on metrin verran noita muita pidempi.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: kalamika - 05.12.06 - klo:19:39
ajelin itse aika modf. Hurrican Cabinilla aikani Norskeissa, Peimarilla ja ens kesänä taas vesillä jossain. (vm. -72) Muutoin pätevä mut matala kajuutta, kelit ei ikinä ongelma. Pistänkö kuvan? :)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Mauno / Merikalastus.info - 05.12.06 - klo:19:44
Kuvaa ilman muuta tulemaan!
Jos et muuten saa kuvaa laitettua tänne, laittele mulle kuvaa sähköpostilla (rpteam.net@gmail.com), niin heitän kuvan meidän serverille!
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 05.12.06 - klo:20:17
Jos Suomisen Jp tai joku muu enemmän ja syvemmin venneistä ymmärtävä kehtais vastata tähän miun kysymykseen:

Elikkä, oon lopulta tullu siihen tulokseen, mihin tulokseen olin tullu jo alunperinkiin :oops: . Nyt ku oon kahlannu läpi suurinpiirtein kaikki vähänkii vartenotettavat venneet, kalliimmat ja halavemmat, niin pittäytysin edelleen siinä Utternissa. Miun silimmää miellyttävä "sisustus" ratkasu ja paljon liikumis tillaa+ keskelle voipi tehä irrotettavan lankkupenkin. Eikä se oo liian painava liikuteltavaks tavan autolla. Jos nyt voisitte kertoo siitä niitä huonoja puolia, esim pohjan muoto yms asioita mihin meikäläinen ei ossaa kiinnittää huomijjoo.

http://www.uttern.se/default_swe.htm

Ja toinen juttu että jos tuommosen erehyn hankkimmaan niin kumpi, Malli A51 vai A56? Niissäkun ei taia olla muuta erroo ku A56 on n.50cm pitempi ja siihen saapi 60hp moottorin, onko sillä suurta vaikutusta merikelepossuutteen? Oon tuommosella Utternilla Lyngenissä ajellukkii ja tykkäsin kyllä kovasti, ei vaan ollu kovempaa keliä missä kokkeilla :?

Ps. jos joku tunnisttaa sen venneen millä se kertoja kalastaa vilmissä Merikalastusta pienveneellä niin kertokkaa mikä se on? Se on tosihyvän mallinen 8)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 06.12.06 - klo:00:16
Lainaus käyttäjältä: "Jani"
Jos Suomisen Jp tai joku muu enemmän ja syvemmin venneistä ymmärtävä kehtais vastata tähän miun kysymykseen:

<snip>

Ja toinen juttu että jos tuommosen erehyn hankkimmaan niin kumpi, Malli A51 vai A56? Niissäkun ei taia olla muuta erroo ku A56 on n.50cm pitempi ja siihen saapi 60hp moottorin, onko sillä suurta vaikutusta merikelepossuutteen?


Toki voin vastata, mutta jos ensikäden tietoa kaipaat, niin kysäiseppä Abolta vetouistelu.comista tai kalamies.comista. Sillä on tuollainen A56 Utterni, ja ainakin kuuleman mukaan on ollut siihen hyvinkin tyytyväinen. Ellen ihan väärin muista, niin taitaapi olla jopa myynnissä käytön puutteen vuoksi...

Ja tuo 50 cm ja vähän isompi kone tekee suorastaan ihmeitä tuon kokoluokan veneissä. Paperilla ero näyttää hämäävän pieneltä, mutta todellisuudessa ero on paljon suurempi.

Lainaus käyttäjältä: "Jani"

Ps. jos joku tunnisttaa sen venneen millä se kertoja kalastaa vilmissä Merikalastusta pienveneellä niin kertokkaa mikä se on? Se on tosihyvän mallinen 8)


Tuohonkin kysymykseen löytyy vastaus. Kyseessä on Warrior 165 tai 175. Englantilainen pienvenevalmistaja. Nuo on kohtalaisen suosittuja Tanskassa, josta lähin maahantuojakin taitaa löytyä. Lisää infoa osoitteesta http://www.warriorboats.co.uk/.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Pete Peltonen - 06.12.06 - klo:00:43
Jos sie Jani tuonne Norjaan venettä mietit, niin mieti kuiteski neljä tai viis kertaa. Itellä iskee tuo venekuume joka helekatin syksy. Viimeksi oli läheltä-piti tilanne Rocadin hankkimisessa. Kelpo kiulu, tosin teki meillä viime kesänä aika käsittämättömän keulasukelluksen tullessa avomereltä tuulensuojaan. Hyppäsi jotenkin kummasti ja otti varmaan 300 litraa vettä sukeltaessaan aaltoa päin. Kallistui vauhdin loppuessa kun löysättiin kaasu. Toki pumppu imaisi venhon tyhjäksi nopeasti. Utternit ovat tietenkin ihan kivoja mutta kovaan keliin ei ole mitään asiaa edes A56 mallilla. Sensijaan Kvaernöy - alumiiniveneillä kestää mennä pahassakin kelissä. Kvaernöy-veneitä oli tuolla Lyngen Havfiskecenterissä.
Röstille kun lähdet niin kysy Kristianilta Rocadin hintaa, on kilpailukelpoinen täyspakettina (eli 75 hp kone, raymarinen kaiku/plotteri)
Nuo Kvaernöyt ovat muistaakseni aika hintavia mutta toisaalta, ovat "patarautaa" eli ei ihan heti tartte miettiä että leviääköhän tämä..

Itse olen kuitenkin tutkinut että ei kannata, vaikka ramppaan Norskeissa 5-6 kertaa vuodessa. On se niin pirun kallista, ja päälle tulevat trailerikustannukset, paremman vetoauton osto, polttoainekustannukset ym ym..

Eli vuokrailen venhoja jatkossakin  8) Etenkin kun nykyään saa vuokralle todella hyviä kamppeita. Viitisen vuotta sitten tarjolla oli lähinnä läpimätiä Ranoja museovakuutetuilla moottoreilla  :P
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 06.12.06 - klo:10:49
Enimmäkseenhän tuo vene tullee sitten kotivesillä käytettäväks :!:  Sit kun sen joskus ostan. Meillä on ollu setän kans vene kimpassa mut se levis sillon 2v sitten sillä ekalla Norjan Reissulla http://www.tyrskyturska.net/forum/viewtopic.php?t=625 .

Eli nyt on ollu 2 v että ei oo kunnolla vesille päässy. Ja se hankinnassa onkii kriteerinä että ei venneen takia tarvii autoja alakkaa vaihella. Eikä tietenkkään kannata Norjaan ommaa venettä viiä lyhyemmille reissuille sittenkään vaikka se olis. Mut jos meinaa olla usseemman viikon putkeen jossain kalassa niin sitten kannattaa ehottomasti. Tää nyt on ääri esimerkki, mut aatteleppa jos halluut olla 1kk vaikka Röstillä, niin paljonko halvemmaks tullee oma vene vaikka jouttuuki lautta maksut maksammaan :wink:
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 06.12.06 - klo:11:07
Lainaus käyttäjältä: "jpsuominen"


Tuohonkin kysymykseen löytyy vastaus. Kyseessä on Warrior 165 tai 175. Englantilainen pienvenevalmistaja. Nuo on kohtalaisen suosittuja Tanskassa, josta lähin maahantuojakin taitaa löytyä. Lisää infoa osoitteesta http://www.warriorboats.co.uk/.Tuommonenkii olis vielä budjetin rajoissa (nostin vähä siitä 10000€ ylöspäin :oops: ), Malli on miusta tosi hyvä, on pieni hytti ja paljo tillaa kalastaa. ja hytistä huolimatta pystyy käyttämmään hallintalaitteita luopumatta virvelistä. Paino ei oo mikkään kohtuuton. Ainot mikä vähä eppäilyttää on ajettavvuus :?:  Jotenki tuntus että rytkyttää, keulasta ku ajettaan :?
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 06.12.06 - klo:11:29
Se voi olla, tosin kyllähän kaikki tuon kokoluokan veneet hakkaa ja paukkuu kun kelissä mennään. Fyysikan lakeja ei parhainkaan suunnittelija pysty kumoamaan. Tuo keulassa sijaitseva ohjauspiste saattaa tosiaan lisätä tuota ryskeen tunnetta, mutta toisaalta keulassa sijaitseva paino myös hillitsee sitä ryskytystä tiettyyn pisteeseen asti. Tuo keulan muoto näyttää kyllä kohtalaisen terävältä, joten jonkin verran sen luulisi aaltoja leikkaavan. Toisaalta nuo heti keulasta alkavat nousulistat saattavat ikävästi kumota tämän vaikutuksen, koska aallothan helposti paukahtavat juuri tuollaisiin "ulokkeisiin". En ainakaan koe-ajamatta ostaisi, tosin ilman koe-ajoa en mitään muutakaan venettä ostaisi, enkä suosittele sitä kenenkään muunkaan tekevän. Jos lähin maahantuoja on Tanskassa, niin saattaa olla vaan hieman hankalaa tuon koe-ajon järjestäminen... :(
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: abo - 06.12.06 - klo:12:22
Hello.

Ensinnäkin diesel-perämoteista, niitä valmistaa/valmisti Yanmar ja koot olivat 27 ja 36hv. Koneet eivät itseasiassa ole edes tolkuttoman raskaita nykymittakaavalla eli paino on samassa luokassa nyky neli-viiskymppien kanssa(hieman reilu satakiloa). Koneet ovat vain jumalattoman äänekkäitä ja rumakäyntisiä.

Norjas mul on ollut kahdesti vene mukana, toisel kerralla Finnark 490 + 70hv ja toisel kerralla Suvi 480 + 30hv. Kumpikaan ei ole oikeasti hyvä valinta tuonne, Narkilla nyt pärjää merenkin puolel jotenkin, Suvil ei vuonoist ulos mitään asiaa. Nykyisellä eli Uttern A56:lla pärjäisi kyllä, ihmettelen tuota kommenttia ettei edes A56:lla pärjäisi kelissä. Jos Saukolla onnistuu kelissä olemaan ongelmissa on vika kuskissa, vee on ehdottoman kantava ja täysin vailla minkäänlaista liukukynnystä, eli nopeuden voi aina sovittaa tilanteen mukaiseksi. Sellaista venettä ei olekkaan jolla tyhmänrohkea tai tyhmä kippari ei onnistuisi olemaan kusessa. Ehdottomasti yksi parhaista vaihtoehdoista kohtuudella trailattavista paateista. A56:ssa vain se vika, että pudottivat sen ilmeisesti mallistosta, eli 562-pitkää runkoa saa ilmeisesti jatkossa vain keskikaton omaavana C56:na, A51:nkin muuttivat takapenkiltä ajettavaksi. Kuitenkin kelissä Saukolla pärjää huomattavasti paremmin kuin monella isollakaan veneellä, tokihan jos pahaan keliin lähtee 5,6m avokkaalla, niin vaikka kyseessä on erittäin kantavakeulainen puoliplaanari, olisi paattia syytä osata ajaa.

A56 on selkeästi parempi runko kuin A51, 60hv kone puoltaa paikkaansa vain jos usein raskasta kuormaa, 50:llä menee ihan okvielä 400kg lastissakin. A51 asettuu turhan pystyyn "liukunopeuksilla" muttei sekään huono ole. Kummallakin olen ajanut, A56 Merc 50EFIllä on itselläni. Saukkoa trailaa vielä normiautolla, omaani vedellyt Peugeot Partner 1,9d, VW Vento 1,8, Opel Omega ja Volvo 740 vermeillä lähinnä, ilman ongelmia. Partneri meni neljän hengen ja kahdenviikon reissun vermeillä Saukko perässä aika rauhallisesti, mutta tuollakaan kuormalla ei kulutus noussut yli 8½l/100km.

Norskiveneiden ostossa on sellainen pieni ongelma, ettei kaikissa lainkaan ole CE-hyväksyntää ja jos se paatti on tarkoitus tuoda Suomeenkin, niin '98:ia uudemman ilman CE-hyväksyntää olevan maahantuonti ei ole sallittua.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: jpsuominen - 06.12.06 - klo:12:28
Lainaus käyttäjältä: "abo"

Norskiveneiden ostossa on sellainen pieni ongelma, ettei kaikissa lainkaan ole CE-hyväksyntää ja jos se paatti on tarkoitus tuoda Suomeenkin, niin '98:ia uudemman ilman CE-hyväksyntää olevan maahantuonti ei ole sallittua.


Itse asiassa 1950 uudemman ilman CE-hyväksyntää olevan maahantuonti ei ole mahdollista, mikäli vene on valmistettu EU-alueen ulkopuolella.

"EU-maassa ennen 16.6.1998 valmistetussa veneessä ei tarvitse olla CE-merkintää, mutta muualta, vaikkapa USA:sta tuotavissa, vuoden 1950 jälkeen rakennetuissa veneissä merkintä pitää olla. Luotettavuusketjun säilyttämiseksi on hyvä selvittää, onko vene laillisesti saatettu markkinoille eli myyty EU-markkinoilla ennen 1998 kesäkuuta. Merenkulkulaitoksen veneilytarkastajat auttavat mielellään." (http://www.veneily.fi)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 06.12.06 - klo:12:33
Kiitos vaan paljon  :D  , se on kyllä harmi jos nuita A56 mallisia ei saa ennää :?:  Nuita Utterneja on ollu tosi vähän käytettynä myytävänä :evil: joten voi sit olla hankala löyttää tuota a56, mut uuvessa kuvastossa niitä kyllä tais vielä olla :?
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: ^abo^ - 06.12.06 - klo:12:37
Mun A56 2005 + Merccu F50EFI 2006 on mahdollisesti kaupan, mun tekis mieli nopeampaa venettä. Huippua saisi olla tuon 28-30kn sijaan 40-45kn...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 06.12.06 - klo:12:45
Lainaus käyttäjältä: "^abo^"
Mun A56 2005 + Merccu F50EFI 2006 on mahdollisesti kaupan, mun tekis mieli nopeampaa venettä. Huippua saisi olla tuon 28-30kn sijaan 40-45kn...


Harmi kun asia ei oo vielä ajankohtanen :?  Tässä kartotellaan vasta, mut kyllä mie varmaan tuohon Utterniin pääävyn 8)
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: abo - 06.12.06 - klo:12:48
Lainaus käyttäjältä: "Jani"

Harmi kun asia ei oo vielä ajankohtanen :?  Tässä kartotellaan vasta, mut kyllä mie varmaan tuohon Utterniin pääävyn 8)


Mut jos olet Saukkoon päätymässä, ota yhteyttä. Ei mullakaan veneen vaihto ole ajankohtainen ja Saukko on talvilevollakin.
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: tonimv - 06.12.06 - klo:13:21
Mullakin on sama homma ku Janilla , eli vene olis normaalisti tossa kotirannassa , mutta kyllä ehottomasti otan huomioon tuon Norjan hommankin. Ja taitaa pikkuhiljaa "taas" tuohon alumiiniin kallistua joidenkin ominaisuuksien kustannuksella. Kuitenki tuolla norjassa tulee usein rantauduttua minne sattuu , esim. saariin keittämään kalakeittoa. Alumiini paatilla olis vähän huolettomampaa. Saa nyt nähä miten nuo tenavat jaksavat istua veneessä ja reissata mukana, että voi myöhemmin kyllä olla WA veneen hankinta ajankohtainen. Mutta nyt on taas vaaka kallellaan tuonne Haukka-Shark linjalle...
Otsikko: Venneet
Kirjoitti: Jani - 06.12.06 - klo:13:49
Lainaus käyttäjältä: "abo"
, A51:nkin muuttivat takapenkiltä ajettavaksi. .
En tiiä miten tuo vaikuttaa ajettavvuutteen, mut ainakkii siinä on sitten enemmän YHTENÄISTÄ "lattia" tillaa, pulupetin etupuolella. :idea: