Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Välineet => Tee-se-itse => Aiheen aloitti: Veku1 - 28.09.10 - klo:10:49

Otsikko: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 28.09.10 - klo:10:49
Onko kellään kokemuksia jigipää muotin tekemisestä esim.kipsistä? Kestääköhän sulaa lyijyä kuin hyvin jne. Olis vaan suht helppo tapa tehdä muotti jos vaan kestää...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: vesa75 - 28.09.10 - klo:17:14
Opiskelin muutama vuosi sitten cnc-koneistajaksi ja tein omana harjoitustyönä teräksestä jigipäälle muotin. Muotista tuli muuten kelvollinen, mutta jigipään stopparipiikin kohta olisi pitänyt laittaa valuaukon kohtaan. Sivukolossa ollessaan lyijy ehti jähmettyä liikaa matkalla, vaikka teräksinen muotti kuumennettiin liekillä tulikuumaksi juuri ennen valamista. Painoa jigipäälle tuli muistaakseni 350g. Tein yhteen valutulokseen huvikseni ns. leechin, koristeeksi koukun varteen laitoin vanhoja joulukoristeita. Ei sillä perholla silloin ekalla Andörjan reissullani kalaa saatu, tai juuri muillakaan pyydöillä toisaalta  ;) (Kuvat alla jos linkitykset onnistui)

(http://img215.imageshack.us/img215/4290/cnc3.jpg)

(http://img213.imageshack.us/img213/8916/perhojigi.jpg)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 28.09.10 - klo:17:38
Asiallisen näköinen muottihan tuo on! Kävi itsellä mielessä et jos yrittäis teettää muotin esim. messingistä tai kuparista jolloin se pitäis paremmin lämpöä. Tuossa kun vähän internetin ihmeellisessä maailmassa seikkailin niin tuli selväks se etten ainakaan mitää kipsi tai vastaavia muotteja tee. ei taida kestää... Ostin tänää just 6/0 koukkuja joista ajattelin väsätä pari tandemtinseliä kaloille ihmeteltäväks... Pitää valaa siihen kanssa pari päätä. Puolet joulukuusen koristeista kun lyö kiinni niin on varmasti sellainen sätös et huh huh... ::)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: AkiK - 28.09.10 - klo:17:41
Moro!

Jos tarkoituksena on valaa useampia (yli 10) jigipäitä ja teräs- tai alumiinimuotin tekoon ei ole mahdollisuuksia, niin suosittelen tekemään muotin kuumuutta kestävästä muottisilikonista. Kipsillä on ikävä taipumus lohkeilla, vaikka yrittäisi varoa vastapäästöjä muottia tehdessä. Sopivaa kamaa on esim. Hobby-Pointin kauppaama Silcotin HB (http://www.hobbypoint.fi/sivu.php?id=239). Kalamies.comista löytyy muotin valmistusohjeet (http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?t=25580).

Muotti tulee silikonista tehtynä kalliimmaksi kuin kipsistä tehtynä, mutta valujälki on hyvä ja muotti kestävä. Itse olen valanut tällaisella muotilla melkein 100kpl erän tasapainopilkin runkoja ja muotti on yhä uutta vastaavassa kunnossa. Muotin pinnalle kannattaa sipaista ennen joka valua pensselillä pikkuisen talkkijauhetta, niin muotti täyttyy hyvin ja valuun ei jää kaasukuplia, myös ohuet ilmanpoistokanavat (tai kanava) muotissa ovat tärkeitä.

-Aki
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 28.09.10 - klo:17:59
Mikä ettei! Se olis kyllä helppo tehdä eikä tarviis erikseen teettää jolloin ainakin saa mitä haluaa! Onko tuolla kuin iso menekki per muotti et tekeekö 500g:llä kuin monta jigipää muottia, 300g-500g painoisia?
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Mikko - 28.09.10 - klo:18:30
Tai sitten lopettaa värkkäyksen ja tilaa  vaikka täältä muotit ja tarvikkeet. http://www.bleigussformen-shop.de/Giessformen-fuer-JIG
Meillä nämä on ainaski toiminu.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: vesa75 - 28.09.10 - klo:19:15
Cnc-koneilla kyl voi tehdä vaikka mitä muotoa aineeseen kuin aineeseen, mut aika kalliiks varmasti tulis tehdä yksittäismuotteja edes itselle. Ainakaan kun en osaa ohjelmoida muuten kuin g-koodeilla ja laskimella. :-X Helpompaa ostaa kaupasta, ellei ole aikaa ja viitseliäisyyttä takoa taltalla ja vasaralla.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 28.09.10 - klo:19:58
Noi ostetut muotit ei ole kyllä pahan hintaisia mut niitäkin joutuis hivenen muokkaamaan... se et jos ite alkaa metallista tekee niin esimerkiksi kohdistaminen ei ole mitenkää helppoa joten koneella ne olis tehtävä... Silikonimuotti olis siinä mielessä ehkä paras vaihtoehto jos haluu tehdä erillaisia kuin kaupassa on törmänny.... Ei ne valmiit niin kalliita ole kuitenkaan et niitä kannattais alkaa kopiomaan... Suunnitteilla olis tehdä täkykalalle ja järkyttävän isolle tinseliperholle päitä talven pimeinä päivinä.. Saas nähdä mitä tässä loppupelissä saa aikaiseks mut jotain on aina väsättävä kun vasta sain läjän pilkkejä valmiiks....
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: AkiK - 29.09.10 - klo:16:14
Mikä ettei! Se olis kyllä helppo tehdä eikä tarviis erikseen teettää jolloin ainakin saa mitä haluaa! Onko tuolla kuin iso menekki per muotti et tekeekö 500g:llä kuin monta jigipää muottia, 300g-500g painoisia?

500g silikonia riittää EHKÄ niukistellen kahteen muottiin. Todennäköisemmin kuitenkin vain yhteen. Silikonin tiheys on 1,41g/cm3 eli puoli kiloa vastaa tilavuutena noin 3,5dl. Siitä voi sitten arvioida muotin koon perusteella kulutusta.

Mikolle kiitokset hyvästä linkistä!

-Aki
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jyrki - 30.09.10 - klo:15:47
Kemiallinen metalli on myös aika hyvä raaka-aine muotin tekoon. Itse olen värkkäillyt Bilteman metallitäytteestä (tuotenro 36060) kaikennäköisiä muotteja, aina pikkutasukeista 300 gramman pilkkeihin saakka. Hintakaan ei ole kovin paha, 8,99 € / kg.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 30.09.10 - klo:16:50
Tilasin tuossa kilon verran silikonia... Jos muutaman muotin  ja valun kokeilis niin siittenhän sen huomaa miten toimii :) Saapahan ainakin talven mittaan ajan kulumaan... Ajattelin maalata päitä epoximaalilla johon laitan esim. fosforia, hileitä ym. kivaa sekaa.. Saas nähdä miten kestää ja kuin äijän käy. Pitää vielä tilata isoja koukkuja kun tällä hetkellä ei ole kuin reilu satsi 6/0 mustadia joita ajattelin lähinnä niihin tinseleihin. Ei ollu muuten pahan hintaisia koukut. 100kpl 34e ja suomesta ostettuna.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: joro - 30.09.10 - klo:19:51
jigipäiden silmiin kannattaa kiinnittää huomiota.

jokainenhan muistaa järjestää tuuletuksen tiptop kuntoon,
ettei vahingossakaan hengitä sulasta lyijystä lähteviä höyryjä.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 30.09.10 - klo:21:38
Meinasin tehdä silmät epoxin ja fosforijauheen sekoituksesta... Saadaan punainen silmä loistamaan ;) Onko silmillä sit muutenkin merkitystä? Joo jää lyijyt sisätiloissa sulattamatta.. Ei varsinkaan kun on mahdollisuus ulkonakin ko. operaatio suorittaa eikä sillo tule koko perhettä myrkytettyä...Itekki kyllä käytän hengityssuojainta ettei ne perkuleen myrkyt rupee tekee tuhojaan...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: joro - 01.10.10 - klo:07:30
Merikalastus.infon sivuilla on käyty keskustelua jigien silmistä.
www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/topic,2111.0.html
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 01.10.10 - klo:12:12
Kyllä varmaan sillä että onko vieheessä sitä iskupistettä ja kontrastieroa on merkitystä. Ja sen takia itsekkin yritän kehitellä niihin kaikenmaailman lisähärpäkkeitä et jos löytyis jotain toimivaa.... Miettiny tässä et millä jigin uintia sais vielä lisättyä ja ajattelin pään muodolla ja tavallaan "uintilevyllä" saada lisäliikettä niihin varsinkin ylöspäin kelatessa. Tulee vaan se että kaveriden siimat menee kyllä sekaisin jos useampi samaan aikaan kalastelee mut yritetää kehitellä.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: poka - 05.10.10 - klo:21:54
Tätä muottihommaa on joskus puitukkin täällä tai sitten aikanaan tyrskyturskan foorumilla..

Meillä on ihan porakoneella tehty muotti normi rautaan ja kelvollisia päitä on tuolla tullut

Tässäpä vielä kuvaa, millainen muotti meillä on ollut käytössä.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 05.10.10 - klo:23:28
Mikä jottei! Yksinkertaisen oloinen ja näköjään toimii. Ainakin jälki on asiallisen näköistä. Sain tänää just aineet sikikonimuotin tekoon... Saas nähdä mitä tulee ku alkaa väsäämään. Yksinkertaista siitäkin on muotti valmistaa ainakin ohjeitten mukaan mut sit kun pääsee valaa niin sithän sen näkee. Paska puoli on se et vaikeampi valaa useampaa kerrallaa... Taidanpa lainata sun ideaa ja tehdä muotin tavallisille päille kans messingistä :). Kokeilin tuossa eri maalaus systeemeitä niin sekoitin kirkkaaseen silikoniin hileitä ja värijauhetta. Vaikuttais aika kestävältä jos ajatellaan sitä kuin paljon se voipi ottaa osumaa kiviin ym. Ei ainakaan lohkea ja kuluukin hitaasti.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 26.10.10 - klo:13:18
Onko mitään järkeä väsäillä päitä ilman koukkua, ja kuten kuvassa, tehdä 2.4mm rosterista piikki persiiseen jolla sit kiinnittää syöttikalan kiinni ja alalenkistä parilla 3-haaralla sit koukuttaa? En oo saanu aikaiseks vielä hommata isompia koukkuja niin tuli tuollaista kokeiltua.. Päät on vielä raakaversioita, ilman väriä ja silmiä ym. koska maalaan sit varmaan kaikki kerralla kun on valmista... Painoa on suurinpiirtein 400-550g joten varmaan riittääpi...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: vesa75 - 26.10.10 - klo:15:29
Eiköhän noi jigipäät toimi, toiseen lenkkiin vaan laittaa koukut kiinni jigin/syöttikalan varteen metallitapsilla. Jos haluaa jigiä pompotella vähänkin pohjassa, silloin kiinteästi valettu koukku lienee turvallisempi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Kristian - 26.10.10 - klo:20:01
Tuo kuvan alin jigi ilman koukkua näyttää tosi hyvältä, pajoko tollaselle kertyy hintaa?
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 26.10.10 - klo:21:11
Eipä noiden tekeminen kallista todellakaan ole jos paljon tekee... Kalanpäänmuotoiset on tehty silikoni muottiin ja alin on alumiinimuottiin valettu. Silikonilla saa tarkkoja muotteja aihioista ja aika helppoa tehdä tässä ketjussa olevilla ohjeilla ja alumuotti on tehty kuten Poka on tehnyt. Varsinaisiin päihin ei pala kuin pirusti rengaspainoja ja jonkin verran rosteri tig-puikkoja sekä tietenkin maalaus. Halpaa ja hauskaa ajankulua kuitenkin. :)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 18.11.10 - klo:11:45
Onko porukalla minkälaisia kokemuksia syöttikalan kaytöstä jigipyrstön tilalla? Ite oon suunnitellu n.puolkiloista syöttikalaa jolta on pää pois, noiden jigipäiden jatkoksi. Tuplakoukutus kahdella 5/0 kolmihaaralla ja kalastus kuin jigillä. Ei ole kokemusta itellä mut voisin kuvitella että toimii ja jopa hyvinkin mutta jos joku tietää miten pelaa niin olisin kiinnostunu kuulemaan. On noita päitä tullu jo melkein sata valettua niin kohta pääsee jo maalailee... :)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jiicee - 18.11.10 - klo:13:25
Kokeiltu on välillä hyvälläkin menestyksellä, tosin kalan pään poistamisesta olen hiukan toista mieltä. Yleensä kovimmat kohdat kalasta sattuu niskan paikkeille ja siitä meikäläistenkin jigikoukku on läpi tullut. Jos käyttää vain kahta kolmihaaraa, niin se lähempi melkein kannattaa laittaa yhdestä haarasta niskaan kiinni. Se perskoukku yleensä kuitenkin sen kalan on ylös tuonut.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Kristian - 18.11.10 - klo:13:55
Veku1, laitoin sulle yksityisviestin niin me kattoo  :)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 18.11.10 - klo:16:09
Kokeiltu on välillä hyvälläkin menestyksellä, tosin kalan pään poistamisesta olen hiukan toista mieltä. Yleensä kovimmat kohdat kalasta sattuu niskan paikkeille ja siitä meikäläistenkin jigikoukku on läpi tullut. Jos käyttää vain kahta kolmihaaraa, niin se lähempi melkein kannattaa laittaa yhdestä haarasta niskaan kiinni. Se perskoukku yleensä kuitenkin sen kalan on ylös tuonut.

Tuota just olen miettiny et miten kala kestää kiinni. Sen takia olen jättäny noihin päihin pitkän rosterin perään jonka voi tarvittaessa lyhentää ja taivuttanu pienen koukun siihen. Eli tarkoitus olis työntää selkärankaa pitkin kalan sisää toi rosteri ja vetää selkälihoihin rangan viereen kiinni. Saas nähdä miten kestää.. Sit ala lenkistä 2 kolmihaaraa vatsapuolelle kiinni. Jigipyrstöt on ainakin pysyny hyvin kiinni eikä tarvii olla tuota koukkuakaan. Tuikkaa sisään vaan ja tippa pikaliimaa niin siihen jää :)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: joro - 18.11.10 - klo:16:36
kyllä syöttikalaa kannattaa käyttää, saaliskalat on usein isompia kuin keinosyötillä.
toiset kalastajat :-[ pelkäävät käsien limaantumista ja käyttävät sen tähden "kumia".
veku1:llä näyttää tuolla aikaisemmassa jutussa olevan jigipäitä ilman koukkua,
ne ovat varmasti hyviä syöttikalan kanssa.
jiiceen kanssa samoilla linjoilla syöttikalan pään säilyttämisen puolesta.
jos pää poistetaan, samalla lähtevät myös silmät, jotka ovat mun mielestä hyvin tärkeät.
syöttikalan suu ei saa jäädä auki koukutuksen jälkeen.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 18.11.10 - klo:17:15
Noihin mun päihin olis tarkoitus lisätä vielä värin lisäksi 3d silmät ja osaan 2 komponenttiliiman ja fosforivärijauheen avulla silmät iskupisteiksi. Onhan se vähän tussaamista niiden silmien teko liimalla mut kuten joro kirjoitti, niin niillä on muutakin merkitystä kuin esteettisyys :) Jotenkin vaan tuntuis äkkiseltään että sopivan kokoisella syöttikalalla sais aikahyvin toimivan paketin.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 11.12.10 - klo:17:02
Nyt alkais olemaan päitä valmiina... Muutamia kymmeniä tuli tehtyä lievällä taistelulla :). en olis meinaan uskonut että miten vaikea on löytää sopiva pohjamaali, sille sopiva fluorisoiva maali saati sitten päälle lakka mikä ei sulattais maaleja pois. Loppupelissä ei voinu käyttää kuin kirkasta venelakkaa koska tinneriohenteiset sai heti maalit kiehumaan ja valumaan. 2K-lakkaakin tuli testattua ja silti lähti jotkut maalit heti valumaan. Onko jollain velholla kertoa että millä sais hyvin lakattua? Tosin kulutustavaraahan noi päät on ettei tarvii isältä pojalle kestää.  ;D
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Pete Peltonen - 11.12.10 - klo:21:17
Hyvän näköisiä päitä, etten sanoisi. Tuo pelkkä puikko jigipäästä pyrstöä kohti on aika hyvä idea jos ei halua käyttää klassista selkäkoukkua. Jos olet joskus nähnyt STORMIN jigin pään, ja koukun vieressä olevan pitoa auttavan rautalangan, suosittelen samanlaista tuon puikon kanssa. Pysynee jigi paremmin kiinni. Alalenkki päässä on myös todella hyvä, siihen saa perukkeet kolmihaarakoukulle / koukuille. Jos pelkkään ylälenkkiin sitoo perukkeen, ja kahden koukun ekstraperukkeet niin alkaa olla tungosta yhdelle lenkille...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jester burk II - 11.12.10 - klo:22:37
Kannattaako päitä maalata sen kummemmin? Epäilen ettei kala välitä onko pää maalattu vai ei. Puikkomallisissa päissä voisi kokeilla korkkiruuvin mallista puikkoa joka pitää jigin paremmin otteessaan. Tuli mieleen kun muistin Ruotsista ostamani vertikaalijigaukseen tarkoitetut päät joissa oli korkkiruuvin mallinen puikko. Taisivat olla CWC:n valikoimasta. Näyttävät muuten erittäin asiallisilta nuo tekemäsi jigipäät.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 12.12.10 - klo:15:39
Tuota mitä Petri ehdotti, että tavallaan kahdella piikillä tekis noi olen miettinyt kanssa. Se kyllä pitäis pyrstön paremmin kiinni ja ei alkais niin helposti pyörimään. Toinen lanka esim. millin rosterista niin ei tulis liian paksukaan. Noi puikkoperät tuntuis pysyvän ainakin Miekon pyrstöissä hyvin ja helppo asentaa kun vertaa esim.12/0 koukkua. Ei repeä niin helposti ja menee aika vaivattomasti paikalleen. Maalaillu olen noita ihan sen takia että olen eläny niin pitkään siinä uskossa että värilläkin on väliä kuten uinnilla. Tosin miten mahtaa toimia esim 50 metrin syvyydessä. Miten valo pisaa jne. Mut miellyttää ainakin silmää enemmän. Voishan sitä yrittää päälystää esim. fosforijauheella koko pään mut menee jo kotikonsteilla liian aikaavieväks. Pitää kokeilla kanssa että saako syöttikalan kuin hyvin pysymään noissa paksumpi lankaisissa kiinni vai onko iso koukku ainoa vaihtoehto...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jyrki - 08.02.11 - klo:23:44
Kiitos Mikolle linkkivinkistä tuolla aiempana. Kuriiri toi tänään Saksan maalta vinon pinon puntti- ja jigipäämuotteja sekä jigikoukkuja. Tosi hyvän näköistä tavaraa ja toimituksessa ei valittamista. Tulisi vain kevät, että pääsisi pihalle valuhommiin.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Mikko - 09.02.11 - klo:09:19
Hienoa että hankinta onnistui.
Tämä toimittaja ei oikein mainosta näkyvästi ja sattui minunkin silmiin sattumalta.
Muotit on toimineet loistavasti. Jäähdytyksen kanssa on ainut ongelma millä ne sais jähtymään nopeammin.
Tuntuu että ei uskalla antaa kuumentua kovin hirveästi.
Mitään nestemäistä ei voi käyttää (räjähtää), kylmä betonilattia on ollut jonkinlainen jäähdytin.
Muista erotella liimapainot pois autonrengaspainoista, savunkehitys on älytöntä.

Minkälaisia muotteja ostit?
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jyrki - 09.02.11 - klo:11:20
Tilasimme painomuotteja 3 kpl. Näillä pitäisi pystyä valamaan painoja 70 grammasta 360 grammaan saakka ja eri painoluokkia tuolta väliltä on suht. tiheään :) . Jigipäämuotteja tuli 4 kpl, joissa ihan perinteisiä kalajigin päitä painoissa 35-150 grammaa ja sitten tuollainen Big-Jig muotti 250/300 grammaa. Harrastelemme molemmat Norjassa myös kampelan ongintaa, siksi nuo "kevyemmän" pään painot. Pienimmät jigipäät puolestaan menevät kaverin kuhajigeihin. Kaikkiin jigipäihin tuli samassa tilauksessa reilu läjä VMC Barbarian jigikoukkua, joka on noin ensi käpistelyn perusteella aika vakuuttavan tuntoinen koukku. Koukun koot ovat 4/0 - 12/0. Aivan erinomaiselta tuotteelta vaikuttivat myös valmiit mesinkisilmukat noihin painoihin.

Homma sujui niin hyvin, että ensi talvena lähtee uusi tilaus. Aion silloin tilata ahvenjigipäät ja sopivan valikoiman Norjan pilkkimuotteja. Pilkkejä minulla on vielä aika hyvin varastossa, niin noilla muoteilla ei ole akuuttia kiirettä.

Tuohon jäähdyttämiseen kuulin hyvän vinkin, jota en ole tosin itse kokeillut. Reilun kokoinen alumiinilevy muotin alla kuulemma "imee" lämmön tehokkaasti. Äkkiä ajatellen tuntuu ihan loogiselta, mutta niin kuin sanoin, niin on vielä kokeilematta. Tuollaisen alumiinilevyn allehan voisi laittaa vielä litteän kylmäkallen?
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 09.02.11 - klo:11:48
Mä oon jäähdyttäny noita muotteja siten että valuhommat olen tehnyt alumiinilevynpäällä. Se on kahden tiilen päällä ja alla lunta kun sitä taas tänä talvena on riittänyt ;D Silloin se ei jäähdy kuitenkaan liian nopeasti ja ei aiheuta valuun ongelmia ja epätasaisuutta. Valun jälkeen parin tupakan verran pitäny muottia kiinni ja sit avannu. Voi avata heti kun lyijy on varmasti kauttaaltaan jähmettynyt. Sen jälkeen menee kuitenkin pitkään ennen kuin pää on sen verran jäähtynyt et sitä voi käsitellä ja jos sitä tahtoo nopeuttaa niin siinä vaiheessa voi jo heittää vaikka veteen ne. Ei kuitenkaa missään nimessä vielä jos on seassa sulaa lyijyä!!! Roiskii tosi pahasti!!! Mulla on osa muoteista alumiinia ja ero esim. silikonimuottien jäähtymiseen on valtava. Pistähän Jyrki kuvia näkyville kun oot saanu päitä valettua!! Millä meinasit muuten maalata?
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jyrki - 09.02.11 - klo:12:52
Olen maalannut kaikki valutuotokseni samalla tavalla: Alle valkea spraymaali, päälle värit spraymaalilla ja lopuksi 3-4 upotuslakkausta solmasterin LV-1 lattiapinnoitteessa. Olen aika varma siitä, että lopputuloksesta saisi paremman, jos pohjavärinä käyttäisi esimerkiksi valkeaa propionaattia, se tekisi pinnasta hieman pehmeämmän ja siten pinta joustaisi hieman kivikolhuissa. Mutta kun toisaalta on niin, ettei Norjassa mikään pinta kestä loputtomiin, niin olen laiskuuttani tyytynyt edellä kuvattuun tapaan. Sitten kun värit lähtee, niin vieheen/painon muusta kunnosta riippuen joko metallinkeräykseen tai uuteen maalaukseen.

Yritän muistaa laittaa kuvia. On vain luvattu niin ramakkaa pakkasta, että voi valuhommat siirtyä kuukaudella :)
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Pete Peltonen - 11.02.11 - klo:21:50
Näistä jigipäähommista sen verran, että Juk-Sa.net on luonnollisesti kiinnostunut asiasta ja haluaa kehittää jigipään, jolla on kaupallista menekkiä. Tällä hetkellä irtopäiden valikoima Juk-Sa.net:ssä on suhteellisen suppea (1), mutta Juk-Sa:net:llä on melko hyvä käsitys siitä, miltä todella toimiva ja hyvä jigipää näyttää. Wigglerin Bullet-pää on lähellä hyvää ratkaisua.

Eli: jos mielenkiintoa riittää suurempiinkin sarjoihin niin ottakaa toki yhteyttä allekirjoittaneeseen. Tilaisin mieluummin räätälöidyt jigipäät kotosuomesta kuin rakkaalta länsinaapuriltamme.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Veku1 - 20.04.11 - klo:15:39
Päitä valaessa syntyi tämmöinen idea.... Mitenköhän lie ui?! ;) No kuukauden päästä pääsee testaamaan ;D
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Jeh - 09.01.13 - klo:20:50
Mielenkiintoinen saitti on saksalaisilla:

www.bleigussformen-shop.de

Onkos tuolta kuinka moni tilaillut tai onko kellään kiinnostusta tilata?
Täältä kyllä kiinnostusta löytyy, mutta ei saksankieli tahdo taipua riittävästi.
Mukavasti löytyis muotteja myös pilkeille yms tavaraa.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: jyrki - 09.01.13 - klo:21:36
Minä olen tilannut tuolta tavaraa useita kertoja. Laatutavaraa, nopeat toimitukset ja kohtuulliset rahtikulut. Uskallan suositella. Saksaa en puhu sanaakaan, mutta järkeilemällä ja googlen kääntäjällä pärjää hyvin. Ja nopeasti sen perussanaston oppiikin tuolta Saksasta tilaillessa.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Jeh - 10.01.13 - klo:10:52
Meninpä niin tekemään että tilasin sieltä nyt itsekin. Eipä kyllä ole kallistakaan viime lopulta. Posti- ja pakkauskulut Suomeen 17€. Ei sinällään paha että tilaus painanee tuolla määrällä varsin runsaasti...

Laitoin perään sähköpostia lontoonmurteella, että olen maksanut käyttäen viestinä tilausnumeroa, koska viitettä ei ollut laskun mukana...
Noh, juuri tuli vastaus jossa pyydetään käyttämään Saksaa ja maksutiedot uudestaan...
vaan kaipa nuo näkee kun maksu saapuu.

Tuntuu ajoittain siltä että Saksa on yhtä antilontooystävällinen kuin Ranskakin...
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Jeh - 19.01.13 - klo:20:46
Eilen tuli muotit saksanmaalta... eli ei kauaa mennyt tilaushetkestä kun puketti oli jo kotiovella Matkahuollon toimittamana. Kaikki oli pakattu asiallisesti ja tuli perillekin ehjänä.
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Jeh - 18.03.13 - klo:21:12
Tämmösiä syntyy kaverin tekemällä protomuotilla. Vajaa 400g painoa koko paketilla.
Steigenissä sitten tulikoe edessä parin viikon päästä!
Otsikko: Vs: Jigipää muotti?!
Kirjoitti: Diyer - 12.06.14 - klo:09:36
Lasikuitu kitistä nikkaroin muotin viime viikonloppuna kopioiden muodot tuosta kineticin päästä:
(http://i409.photobucket.com/albums/pp171/Pekankuvia/IMG_6841.jpg?t=1402554180)

Siinä eka pää maalattuna ja lakattuna. "maali" oli pulverimaalia jota joskus sain paikallisesta kalastustarvikeliikkeestä,kovassa tarjouksessa sillon oli.
Jigipään kuumensin primus-keittimen liekillä ja ripottelin pulverit niskaan,pinta oli siinä vaiheessa hyvä mutta LV1 lakka oli sille hieman turhan kovaa myrkkyä, haalistui hiukan. Ei sillä nyt niin väliä ole,hajallehan nuo maalit joka tapauksessa menee. Silmät on tehty folioteipistä ja mustalla maalilla tuikkasin mustuaisen,poranterän tylsällä päällä.
(http://i409.photobucket.com/albums/pp171/Pekankuvia/IMG_6851.jpg?t=1402554304)

Ja koko satsi:
(http://i409.photobucket.com/albums/pp171/Pekankuvia/IMG_6843.jpg?t=1402554301)

Tuo vähän yllätti,kun kineticin päässä lukee 380g,oletin että pää painoi 380g mutta se paino oli punnittu pyrstö paikallaan.
Oikea paino oli jossain 220-240g hujakoilla,minun lyijyisille päilleni tuli painoa noin 320g/kpl.