Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Reissujutut / Vs: Sandland 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Antsu eilen kello 10:13 »
Ei saa mennä enää Motonettiin. Sinne menee liikaa rahaa, jota ei ole. Käväisin vielä siellä ja neljä 24cm Karikkoa tarttui mukaan. Sitten vähän uistinrenkaita ja muuta pientä. Työhanskoja pitää vielä jostain hakea. Nippusiteitä löysin kotoa. Jälkimmäisillä on hyvä vähän tukevoittaa kalajigin kiinnityksiä ja saa niillä tarvittaessa ihan hyvin vaikka sein silmäaukoista rigiin kiinni, jos sellaista alkaa viritellä. Fathom 25 tuli postissa ja näytti aivan pikkunäppärältä. Taidan viritellä se uuteen vapaan kiinni, niin pitäisi olla ainakin yksi toimiva uusi herkku kalastella. Spiderwirerulla on vielä tulon päällä. Toivottavasti se ehtii ensi viikolla. Minusta se ei ole kovin hääviä siimaa, mutta mitään muuta hinnaltaan järkevän oloista en löytänyt tuohon hätään ebaystä. 600m olisikohan 0,39 paksuutta oli noin 60e. Se alkaa hinnaltaan olla ihan ok. Muuten olen itse tykännyt Berkleyn Whiplashista (on kyllä selvästi paksumpaa kuin ilmoitetaan) ja sitten Powerprosta.

Tänään illalla pitää ehkä kaivaa matkalaukku esille ja alkaa laittaa vähän vaatteita kokoon. Huomaa sitten, jos jotain tarvii vielä hankia. Ei kyllä pitäisi. Merinovilloja on ostettu kaiken maailman alennusmyynneistä kun on tullut vastaan. Sandlandin merikartta pitää vielä kaivaa jostain esille.
2
Reissujutut / Saltstraumen brygge
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 17.08.17 - klo:16:19 »
Kolmas yritys kirjoittaa jotain viimekesän reissusta, edellisten kirjoitusyritysten taso laukaisi ilmeisesti tabletissa itsetuho toiminnon .
Eli, tämän kesän reissu tehtiin koko perheen voimin Salstraumeniin, ajatuksena oli kalapaikka jonne/josta ei olisi lauttaa ja mahdollisimman "lyhyt"
ajomatka.
Mökit olivat ihan ok, mutta nämä vanhemmat eivät vastaa tuota nettisivun mielikuvaa, osa uusista oli vielä rakenteilla
Veneet kyllä vastasivat odotuksia laitureissa kellui 30 kpl Gemi 600 veneitä 80 Hondilla ja lowransen 7 tuuman kosketusnäyttö kaiku/plotterella.
Veneeseen ostettiin vuokrattaessa 70 litraa polttoainetta ja luovuttaessa tankkiin jäänyttä ei hyvitetä, respasta ostetut täydet jerryt hyvitettiin.
Kalapaikat olivat jälleen ihan hukassa, ainut mielikuva oli sillan alta saatavista pikku seistä. Respan Kurt neuvoi  että vuonossa ei ole kalaa vaan se on ulompana merellä, pallas paikoista hän mainitsi Sandhornoyan suuren pohjoiseen aukenevan lahden itä ja länsi suun.
Eka päivänä suunitelma oli lähteä sinne ulommaksi, mutta rupesi usko Bodon kohdalla loppumaan ja käännyttiin tuohon "lähelle"Sandhornoyalle,
uistelun tuloksena oli yksi 4 kg turska seuraavan päivän lounaaksi ja jokunen vielä pienempi takaisin heitettäväksi.
Seuraavana päiväna pyysimme lasten kanssa saltstraumenista pikku seitä, ongelmana oli ettei oltu oikein varauduttu niin pienillä vieheillä jotka olisi seille kelvanneet. Onneksi kumimakkien seasta löytyi pari solakkaa 4 tuuman kalajigiä joilla kaloja rupesi tulemaan.
Tänne riittää varusteiksi kuhan jigaus kalusto
Itse kokeilin alussa jotain raskaampaakin, ilman tulosta. Virtauksen voimistuessa päätin että on viisampaa etten kalastele vaan seuraan pyörteitä ja rantoja. Virtaus on todella voimakas ja saimme aikataulut jolloin ei ole mahdollista kulkea sillan ali (eikä lännempänä olevasta kapeasta salmesta)
Joku välipäivä meni Bodossa, yhtenä päivänä lähdimme opas veneen perään vähän kauemmaksi(=40km) Bliksvaerin taakse, täällä oli hyvän näköisiä paikkoja ja takaisin tullessa löysimme parista luodosta 6 -10 kg turskia.
Seuravana päivänä kokeiltiin uistelua, saaliina pikku turskaa, pohjatärppejä ja siimasoppaa (kiduskannesta tarttunut pikku turska plaanaa 70 metrin siimalla yllättävän paljon)
Toiseksi viimeisenä päivänä päätettiin lähteä  kiertämään Landegode, joka on saari 15 km bodosta länteen, kuten tuo Bliksvaerkin, tältä reissulta ei juuri kaloja tullut, vaikka kopaistiin kymmenkunta paikkaa, ehkä syynä oli liian hyvä keli, vene ei juuri ajelehtinut eli pilkittiin samaa reikää.
Viimeisenä päivänä kävin vielä kokeilemassa sandhornoyan lahdella , mutta jopa pikkuturskakin tuntui hävinneen vesien lämmettyä.
Kaikenkaikkiaan normi reissu, enimmäkseen pyytämistä ja vähemmän saamista.
Mökin olisi voinut varata ilmeiseti vain muutamaksi päiväksikin, jolloin tämä soveltuisi hyvin sellaiseen perheen kanssa tehtävään "kevyt"kalareissuun, miinusena oli tuo matka kalapaikoille 35-40 km ja kunnolisten karttojen puute, mökin seinällä oli kartta mutta veneessä ei.
Tuolta matkka pelkällä plotterilla on aika mahdoton kalapaikalle sattua, pitää kyllä vieritää ja zoomata melkoisesti. Parempi on katsoa mökissä mahdolliset paikat etukäteen, ja kun kuvitteli olevansa lähellä niin sitten yrittää löytää ne plotterilla.
3
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut Veku1 16.08.17 - klo:23:02 »
Tuo vaapun väri juttu varmasti on ihan paikkaansa pitävä, koska kontrasti ero kun on suurempi niin erottuu pohjasta pintaan päin paremmin. Tumma maha vaapussa erottuu aika kivasti verrattuna vaaleaan.
4
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 16.08.17 - klo:19:28 »
vaan mitäpä muut tuumaa....
5
Reissujutut / Vs: Sandland 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Antsu 13.08.17 - klo:21:36 »
Tänään piti sitten aktivoitua välineiden inventoinnissa ja huoltamisessa. Kaikenlaista roinaa tuli levitettyä työhuoneen lattialle. Aika paljon huonokuntoista sälää meni poistoon. Pari viehelaatikkoa, koukkuja, rigauksia, muoviroskaa. Toinenkin vapa (Nevercrack Fjordspin...) näkyi ottaneen itseensä sen verran, että se meni roskiin. Nyt olisi periaatteessa neljä jotakuinkin toimivaa vapaa ottaa matkaan. Olisi Savage Gearin hyvä merivapa, tuo uusi punainen, Sportexin Jolokia, Abun Hellbender inliner ja sitten pari varavapaa, eli vanha Elite 30 ja sitten japanilainen Awashima; outo peli, jonka ostin viime retkelle. Ongelmana on nyt tuo Accuraten kelan jalka. Se ei vain istu metallisiin kelakiinnikkeisiin, joten se pitää varmaan istuttaa Hellbenderiin. Ja ne lisäkiinnikkeen ruuvit ovat niin lyhyitä, että sitä ei pysty käyttämään. Laitoin kyllä jenkkeihin meiliä, että tarvisin pidemmät ruuvit. Ne eivät kyllä varmaan ehdi ennen reissua, jos niitä edes saa. Huomasin myös, että Penn Squall 40:n jarru takkuili aika pahasti ja purin koko vehkeen osiin. Jarrulevy on ilmeisesti jotenkin liimattu (onko mahdollista?) puolaan, koska ei sitä siitä puolan kyljestä irti saanut. Oli vähän itseensä ottaneen näköinen kyllä. No, putsasin ja tein parhaani. Pakko sen kanssa on pärjätä. Tai no. Ehkä sen jälkeen hieman tilasin Ebaystä Penn Fathom 25:n vipujarrulla varmuuden vuoksi :) Menin keväällä myymään Shimano Torium 30:n mukaan lähtevälle Tapsalle pesutornin kyljessä ja nyt se kostautuu...

Virittelin myös Bigbobeihin uusia koukkurigauksia vaijerikiinnitteisesti. Kokeilin kahta koukkua perään. Saas nähdä, miten se toimii. Jostain olin näköjään ostanut Solvkrökenin levitinhenkareita. Tosi asiallisen oloisia. Niitä voisi hyödyntää Bottom Bouncing -rigissä. Muutenkin olen huomannut, että kaikki Solvkrökenin valmistama näyttäisi olevan tosi laadukasta. Tietävät ilmeisesti, mikä siellä pelittää. Hong kongista piti hakea kesken päivän pari uutta veistä. Valtava halpa Mustadin fileointiveitsi (toiveajattelua?) ja tavallinen puukko. Nyt muuten muistan, että pitää vielä kurkata, saisiko jostain pihdit, missä olisi se kunnon sivuklontti kärjessä. Ei mitään pientä kynttä. Mahtaako ne ehtiä tulla, jos tilaa, saa nähdä. Paljon jäi vielä tekemättä ja monta tuntia meni. Aika touhua.
6
Ruijanpallas / Vs: Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut lowrance 13.08.17 - klo:20:20 »
eipä tuossa juuri mikään ole väärin.
taikasanahan tuossa on se hiekka.
meillä vene menee aina niin hiljaa kun vaan pystyy.
koita myös räikeitä karikoita.
vaaput lähelle pohjaa.
meillä parempi iltapäivä.
syvyys 5-15 mteriä

ja vielä vaapun väristä. ajattele näin: mitä se pallas näkee kun
se makaa pohjalla ja silmät sojottaa ylöspäin.
7
Ruijanpallas / Paltaan uistelun perusteet hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 13.08.17 - klo:18:41 »
Parin edellisen reissun uistelun tulokset ovat jääneet lähinnä kokemuksen tasolle, joten toivoisin viisammilta kommentteja mikä meni pieleen.
Vuoden aika: reissut on sattuneet elokuulle
Kalapaikka: Tromssa-Bodo akselilla, onko pohjoisempana paremmin kalaa ?
Paikka: hiekkapohja syvänveden äärellä tai saarten salmia, yleensä jonkun suosittelemia paikkoja
Vauhti: 3,8-5km/h
Syvyys: 10 metriä tai 300 gr lisäpainolla 20 m, siis veden syvyys uistimet 2-3 m ylempänä
Kellonaika: yleensä aamusta tai päivästä
Kuun asento: onko täydenkuun aika parasta aikaa
Uistin: karikko 24 cm, yleensä hopeana
Vedenlämpö: viime reissulla pintavesi oli paikoin15 c°, silloin tuntui jo pikku turskakin häviävän
Keli:on sattunut aurinnkoiseksi
Tällä tyylillä on vedetty n. 25 h ilman mitallista kalaa, lisätäänkö tunteja vai muutetaanko tyyliä ?
8
Kalaruokia ja kokkausvinkkejä / Molvasta kalakeitto
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 12.08.17 - klo:21:25 »
Kun tuossa viimesi fileroin molvan, niin katsoin että sen maksa näytti aivan samalta matikan. Niinpä otin sen mukaan ja paistoin sen, maku oli aikalailla matikkaa vastaava. Ensi kerralla kun saan molvan pitänee siitä (+maksasta) tehdä perinteinen "madekeitto"
Perunat, kalat, sipuli, suolaa, maustepippuria, voita ja pikku liraus vettä kattilaan  kiehumaan. Kun perunat/kalat kypsiä niin lisätään tilliä ja maitoa tai kermaa niin että kalat peittyy ja annetaan kiehahtaa.
Tämän voi joku testata onko matikan veroista, vai olisko tuo keila parempi kun on saman näköinen...
9
Tee-se-itse / Vs: Vapa lapselle
« Uusin viesti kirjoittanut Le penn 12.08.17 - klo:21:09 »
Ei varsinaiseen kestotestiin välineet joutuneet, mutta sen verran kuitenkin, että ajattelin omiakin vapoja ensi kesäksi 10 cm lyhentää.
Eli setti pelasi ihan hyvin, hiukan eka turskille meinasi kela kääntyä vavan alle, mutta kun muisti pumppaamalla kelata niin toimi (alapuolinen kela olisi
tieysti helpompi, mutta valikoimaa ei juuri ole) Kela itsessään oli ihan passeli sei/turska hommiin, näkyi vastaavia olevan muidenkin veneissä.
Eli setin voi ottaa vaikka itselle vara setiksi.
Muita huomioita lasten välineistä. Kumimakkeja max 1 kpl, mieluummin ei ollenkaan ja 200-300 gr pilkki on paljon kevyempi  pilkkiä kuin jigi ja pilkin koukkuun kalanpala, niin pyytää vaikka olisi paikoillaankin + kalanpala houkuttaa ainakin molvia, keiloja( ja merikissaa?)
(Ps. se takahva oli 15 cm solukumi + tyviristikko 5 cm)
10
Reissujutut / Sandland 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Antsu 03.08.17 - klo:23:24 »
Reissu Sandlandiin lähestyy. Pitää alkaa orientoitua ja ehkä se onnistuu tänne kirjoittamalla. Vuosi on ollut rikkonainen ja outo. On tullut remontoitua rivitaloasunto lattiasta kattoon, luettua kolmas korkeakoulututkinto, muutettua toiselle paikkakunnalle ja aloitettua erilainen työ. Ajatukset ja fiilikset ovat menneet välillä aika matallalla ja väsymys on mennyt syvälle luuytimiin asti. Elämässä on silti  pysyviä asioita ja ne tuovat rauhaa ja turvallisuuden tunnetta turbulenttisina aikoina. Yksi niistä asioista on pyhä pohjoinen. Sitä kohti olemme aikeissa suunnata kuuden hengen joukkueella elokuun lopussa. Matkaan on lähdössä itseni lisäksi Mika, Heikki, Mikko, viime reissulla ekaa kertaa ollut Tapio ja Norjassa vuoden verran asunut Tomi.

Tällä kertaa varasimme Sandlandista ison veneen, Sildan, ja sen talon, olikohan sinisen. Jos Loppa oli ihana ajaa merellä, niin arvelisin Sildan olevan vielä upeampi. Toivottavasti se pitää virtansa :)

Valmistautuminen on koko joukkueella ollut vielä aika toisaikaista, jos oikein olen mielikuvani tulkinnut. On arvottu osallistujia ja haalittu roinaeriä. Kalastuksia ei ole suunniteltu paljonkaan. Minä tilasin aika kivan oloisen 50lbs:n merivavan Saksasta Am-Angelsportista. Se oli kotiin toimitettuna 98e ja on kyllä tukevan ja fiksun oloinen peli. En nyt muista merkkiä, mutta väri oli punainen :D Täältähän se löytyy: http://www.am-angelsport-onlineshop.de/angelruten/pilk-bootsruten/angelspezi-boot-spezial-2-40m-50lb-bootsrute-norwegen/

Tänään piti ostaa Motonetistä kilon ja puolen kilon lyijykuulia ja pari Savage Gearin isoa swimbaittia. Kaveri vihjasi jenkkilässä suositusta bottom bouncing -pallaksenpyynnistä ja voisihan sitäkin kokeilla. Onhan sitä pohjaa tullut koputettua kissakalojenkin kanssa hyvin tuloksin. Jotenkin kiinnostaa tällä hetkellä taas kaikki muu kuin tavallisen kalajigin pomputtaminen. Syötin käyttö ja erilaisten rigien virittely enemmänkin. Tosin on se ennenkin koettu, että olohuonesuunnitelmat suoraviivaistuvat merellä... Sähkökeloistakin oli porukalla puhetta aikaisemmin, mutta loppujen lopuksi kollektiivinen motivaatio- ja rahataso ei riittänyt niiden hankintaan. Saa sitten taas ihmetellä syvänteen reunalla, että "sieltä niitä saisi, jos olisi sähkökela". Ja joo. Saa kai niitä ilmankin, mutta kun parin-kolmen kilon keiloja kelailee vaikka tunnin verran kilon puntin kanssa ylös, niin silloin se sähkökela alkaa kummasti kiinnostaa.

Kalan tulon suhteen olen ajatellut niin, että olisi ihan siistiä jos muutkin saisivat pallaksia. Minä en välttämättä edes tarvi tällä retkellä. Kivaa se toki olisi, sitä en sano. Mikolle soisin pitkän yrittämisen palkintona kunnon kalan ja Tomille aika pienen. Ehkä enempi sellaisen kampelan :) Eturauhasosasto, eli Tapio ja Heikki, hmm, ehkä makrillit mieheen. Mikalle soisin myös pallaksen.

Mutta entä matkaan liittyvät taiat? Heikki on vaihtanut Louhen paljon pienempään PikkuLouheen ja siihen ei koko joukkue enää mahdu. Millaista karmaa se tuottaa? Mutta on jalopuusisustaa ja kolmen litran kone... Joudumme ottamaan Mikolta sisäänajetun Superbin ja minulta peräkärryn, jotta saa lyijyn ja roinat kulkuun. Kai se niinkin menee. Olisi kyllä ollut kiva mennä yhdellä autolla. Viime reissullakin oli niin mukavaa kun otti selkäkipuihin vähän Sirdoja, niin satoja kilometreja ja useita tunteja katosi aina saman tien ;) Nyt minua on kyllä uhkailtu ajamisella... Onneksi selkä on parempi ainakin nyt. Entä Jopparin Pizza tuplaporonlihalla ja valkosipulilla? Se on ainakin pakko syödä, muuten ei kaloja voi saada...

Pitäisi vähitellen alkaa kokoamaan kamoja jonnekin ja ymmärtää, tarviiko vielä jotain täydentää. Lähiviikkona on vielä töiden kanssa sellaista lentoa, että 25.8 lähtöpäivä saattaa vielä yllättää. Pitää muuten hakea mökiltäkin Ursuit ja paukkuliiivit föliin. Ja mitähän muuta? Vielä lyö vähän tyhjää. Ehkä se tästä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10