Merikalastus.info Keskustelu Kalastus Keskustelu

Kalastuspaikat => Rannaltaheittopaikkoja => Aiheen aloitti: Pete Peltonen - 08.08.05 - klo:09:17

Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Pete Peltonen - 08.08.05 - klo:09:17
No niin, avataan peli rannaltaheittopaikoista.

Kohtuuhuvä paikka paiskoa rautaa mereen on Talvikista noin 3 km Skibotnin suuntaan, pieni notko ja mutka, rantaan menee tie. Tästä kun hurauttaa ohi ja nousee mäen päälle niin löytyy levike ellei parikin. Rantaan pääsee suht. helpolla, vettä on heti rannan tuntumassa n. 40 - 50 metriä. Kissakalaa, turskaa, seitä ym.

kuva löytyy täältä: http://www.tyrskyturska.net/maisemat/slides/IMG_0304.JPG

toinen kuva joka osoittaa suht koht hyvään paikkaan nuolella on otettu mäen päältä, josta rantaan menemällä pääsee parhaille spoteille:

http://www.tyrskyturska.net/kuvat/talvik.gif
Otsikko: Saltstraumen
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 08.08.05 - klo:17:57
täältä on poistettu jokin viesti, vastasin saltstraumenia koskevaan viestiin tällä:

käytiin kokeilemassa sielläkin ja katselemassa maisemia, heittokalastus tuntuu olevan suosittua siellä vaikka emme nähneetkään kenenkään saavan mitään isompaa, vain seitä ja turskaa ja alle 2kg kaikki.
kalastajia oli varmaan n 150 kpl salmessa jonka pituus on n 1km
nypy
Otsikko: Lisää soppaa
Kirjoitti: Julli - 09.08.05 - klo:16:35
Kyllä vaan,monesti on että paikalliset heittelee sen aikaa että saa soppakalat (sei) ja sen jälkeen häipyy paikalta.Näin tapahtu useaan otteeseen salstraumenin kallioilla..
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Pete Peltonen - 17.08.05 - klo:20:52
Onko kellään kokemuksia Sörstraumenista (n. 130 km Altasta Skibotniin) ?
Käväisimme itse katsomassa paikkaa 2004 mutta eme heitelleet. Näytti olevan aika mellevä vuorovesivirta, pilkki tuskin tapaa pohjaa kun virtaus on huipussaan...
Otsikko: Mortensnes
Kirjoitti: arkka - 19.08.05 - klo:15:51
Moni varmaan kyseisen paikan tietääkin, mainittu joskus Erä-lehdessä hyvänä rannaltakalastuspaikkana.

Mortensnesin kylä löytyy Varanginvuonon pohjoisrannalta, Varangerbotnista parisenkymmentä kilometriä itään rantaa seuraillen.
Tien varressa oli ainakin vuonna 2001 kyltti paikan kohdalla. Oliskohan kyltti ollut ruskea ja siinä jonkinlainen pyörteen kuva tai joku muu vastaava, muistankohan nyt oikein, hatara muistikuva kyltistä, ehkä joku voi oikaista.

Noo siinä kuitenkin on hyvät parkkitilat autoille, josta on joku reilu kilometri rannalle heittopaikoille matkaa, ihan mielenkiintoista polkua pitkin. Mielenkiinto tulee polun loppuosalta, jolta on mukavat näkymät merelle ja kalliolipalle, jolta kalastus tapahtuu. Polku on lisäksi aika jyrkkä kalliolipalle mennessä.

Itse kalastuspaikka veden äärellä on tosiaankin muutaman metrin levyinen ja olisko parisataa metriä pitkä jyrkästä kallioseinämästä ulkoneva lippa, jolta on hyvä heitellä. Lipan kohdalla syvyyttä löytyy useampi kymmenen metriä, riippuen kuinka kauas pystyy vieheensä heittämään. Kalastuksen lomassa voi seurata jyrkänteellä pesiviä pikkukajavia? (no jotain valkoisia meteliä pitäviä lintuja kuitenkin).

Itse en saanut pikaisella käynnillä kuin muutaman pikkusein, mutta perkeitä kyllä näkyi isommista turskista ja seistä merikissoihin.
Silloin paikalla oli väkeä kalastelemassa aika paljon, myös paikallisia. Että luulisi paikan olevan suht hyvä kalantulolle.
Tutustumisen arvoinen paikka jos siellä päin ajelee.

Pakko mainita vielä tien pätkä Vardösta Hamningbergiin, jossa käytiin samalla reissulla. Kapea tie, jonka molemmin puolin on varsin näyttäviä kalliomuodostelmia. Oli vähän niinkuin kuussa olisi ajellut, karua ja teräviä-rösöisiä kalliopaasia. Sekä tietysti Vadsön lähistöllä olevat Ekkeröyan lintuvuoret.
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Migulinos - 22.01.06 - klo:11:58
Ainakin tiellä, joka  johtaa Havoysundiin, on hyviä heittelypaikkoja.
Tie erkanee Nordkappiin menevästä tiestä vasemmalle. Tiellä on silloin tällöin pysähdyspaikkoja/leveennyksiä, joihin auton voi jättää. Kun hyppää autotieltä pois, joutuu menemään melko jyrkkää mäkeä alas vähän matkaa. Paikassa, jossa me pysähdyimme, mäki oli hiekkaa ja kun menimme mäen varovasti alas ei ollut ongelmia. Turskia emme saaneet, mutta pieniä seitejä sitäkin enemmän. Tie ei ole kovin ruuhkainen, joten kalapaikoilla saa olla rauhassa. Olimme vain yhdellä kalliolla heittelemässä, joten hirveästi ei ole tietoa muista paikoista kyseisellä tiellä.
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Migulinos - 23.01.06 - klo:16:17
Hammerfestin sillan alla on myös hyvä heitellä. En tiedä onko tuo em. sillan nimi, mutta paikasta ei voi erehtyä. Paikka on kyllä melko suosittu, mutta ei siellä kyynerpäillä tilaa tarvi tehdä. Saimme noin kymmenen seitiä vähän yli tunnissa kun kävimme zekkaamassa paikan. (Ei mikään kovin hyvä syönti kun ollaan Norjassa) Olimme keskipäivällä kalassa, joka ei yleensä ole ollut paras ajankohta. (Selittänee huonon syönnin) Kaloja oli paljon pinnassa polskuttelemassa, mutta ne olivat liian kaukana, että niitä olisi saanut rannalta heittelemällä. Kalastus tapahtuu kivien päältä, jotka voivat olla liukkaita :!: Kivien välejä kannattaa varoa, ettei nyrjäytä nilkkaansa tai pudota kalaa tms. sinne (kokemusta on).
Myös sillan läheltä olevalta venesataman laiturilta voi heitellä.
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Ykkönen - 29.01.06 - klo:13:58
Saltstraumenista vielä.. :shock:  siellä on kyllä paljon pullaseitin kalastajia nousuvedellä sillan eteläpuolella..mutta laskuveden aikaan varsinkin iltayöstä sillan pohjoispuolella itäsellä rannalla saa turskaa joskus todella paljon ja koko on isompaa kui se pullaseiti. Meillä paras 5,5 kg, mut on siellä näkyny isompiaki perkkeitä. Tämä paikka on melkeen helpompi kalastaa rannalta koska virta vie venettä ja niitä ruukaa olla useita siinä pelipaikoilla. Toisaalta turska hyökkii rannalle pikkukalan perässä (jopa maalle asti :shock: ) ja on näin kalastettavissa rannalta.
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Nypy/RP-Team - 29.01.06 - klo:17:23
saltstraumenista on saatu isoja kaloja jonkin verrankin, mutta jos sen suhteuttaa kalastajien määrään, niin varmasti löytyy monta parempaa paikkaa.
viime kesänäkin siellä oli noin 150 kalastajaa pienellä alueella, enkä nähnyt kenenkään saavan mitään isompaa.
veikkaan siellä olevan noin 200-300 kalastajaa vuorokaudessa kesäaikana ja ihme jos joku niistä ei saa jotain isompaakin joskus.
samalla reissulla sain enemmän ja isompia kaloja grytöyalta kuin kukaan näkemäni saltista, jossa tosin olin vain n 10 tuntia
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Ykkönen - 29.01.06 - klo:18:11
kyllä se on totuus...suhtessa tod vähän isoja... vaikka esim worldrecordi sei on sieltä saatu niin kyllä ne isonkalan pelipaikat on muualla kuin siinä salmessa...missä lie :?
Otsikko: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Perttu/Kislex - 28.03.06 - klo:10:49
Hyvä paikka löytyy porsangerin länsipuolella sijaitsevan tunnelin kupeesta.myös siitä pohjoiseen on hyviä paikkoja.

saatiin nopealla visiitillä tunnelin kupeesta paljon seitä,isoimmat taisi olla parin kilon luokkaa.
lisäksi tuli merilohi,ilmeisesti kassista karannut ku pyrstö oli pyöreä.
turska oli kyllä täysin kadoksissa,seitä tuli ihan vetämällä.kislexistä ei kyllä tuossa vaiheessa tiietty mitään,mitähän lie ajateltu jos sellainen ois tarrannu kiinni :P  :P
sieltä rannalta löytyy mukavat "kiellekkeet" josta on kyllä erinomaista heitellä
KOKEILKAA
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Jani - 28.03.07 - klo:15:09
Löyttyykö Skibotnin läheltä (mutama kilometri pohjonen-etelä tien risteyksestä) mielluummin Pohjos puolelta rannalta heitto paikkoja...tai löyttyy varmasti, mut oisko vinkkejä? Vappukarkeloihin mennessä ois tarkotus pysähttyy n. 6tunniks heittelemmään, ku Ossi on parkihtemassa sen aikkaa nahkoja Tromssassa  ;D
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: tonimv - 28.03.07 - klo:15:16
Ski Botnista jokunen kilsa pohjoiseen on tunneli , sen kupeesta tulee kalaa. Toinen paikka on parikymmentä kilometriä pohjoiseen , josta tie kääntyy itäänpäin 90 astetta sivuvuonon suuntaan.Siinä mutkassa on levike ja syvä rantaa.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rigger - 28.03.07 - klo:17:55
Toinen paikka on parikymmentä kilometriä pohjoiseen , josta tie kääntyy itäänpäin 90 astetta sivuvuonon suuntaan.Siinä mutkassa on levike ja syvä rantaa.

Team aamukalallekko? ottaa tuossa kohtaa pienen paussin. Saa ainakin heittovehkeistä siimat suoristettua.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: pollikai - 18.06.07 - klo:15:25
 8) Moi!
Perinteinen kalastusmatka lakselvin sattuu heinäkuun alkupuolelle ja pojat
lähtevät mukaan kalaan. Olisiko jollain tiedossa hyviä merikalastuspaikkoja
välillä lakselv-veidnes.Tärkeää olisi poikien innostuminen kalastukseen.
Tarkoitus olisi kalastaa turskaa ja  seitä yms.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Janichka - 09.08.09 - klo:14:29
No niin, olen uusi tällä foorumilla...

En ole ikinä Norjassa kalassa käynyt mutta kovasti olisi ens kesänä tarkoitus mennä. Niinpä ajattelinkin kysäistä, onko Saltraumenista eteläänpäin minkälaisia "hyviä" kalastuspaikkoja? Ainakin kun katselin tuota Google Maps karttaa mihin olitte ottipaikkoja merkanneet, kaikki olivat pohjoisessa. Eli jos kalaa haluaa saada niin onko mentävä pohjoiseen vai eikä kukaan ole kalastanut etelämmässä.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Janichka - 03.03.10 - klo:13:22
Kiitos tyhjentävistä vastauksista....
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Mikko - 03.03.10 - klo:16:51
Jotenkin tuo etelänpuoli näyttää jääneen vähemmälle huomiolle.
Tässä kuitenkin muutamia

- Salstraumenilta rv 17 etelään n 10- 20 km meren rannassa  nätti levike / p paikka . Yövyttiin kerran as . autolla. Puoli kilometriä rantaa pitkin niemi josta tuli laskuvedellä turskaa joka heitolla.

- RV 17 edelleen nordfjord Holand lauttaranta josta lähtee lautta Svartisen jäätikölle.  Laiturilta seitä,  rannalta mökkien takaa ( kannattaa kysyä omistajalta saako heitellä) 3 kg turska muutamassa minuutissa.Mökkipaikan omistaja vuokraa myös pientä venettä.

-  Tie 78 Mosjoen -Sandnesjoen Sudöyan silta saaren puoli, isohkoa ja pienempää seitä jos saa nakattua ensimmäisen pilarin toiselle puolen
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: kalamika - 03.03.10 - klo:20:30
Taitaa Etelä-Norja olla paikasta ja ajankohdasta herkempi (riippuu siitä mitä kalaa hakee), mutta rannalta heittoon käy "kaikki" jyrkät paikat. Jotain tulee kyllä.. Paikkoja Pohjois-Norjasta paljon on varmasti siksi, että saavutettavuus on "helpompi". Keski-Norjassa lyhytkin matka kestää vielä pidempään kuin Pohjoisessa.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Janichka - 22.03.10 - klo:12:04
Kiitoksia vastauksista.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rautuseppo - 26.09.10 - klo:10:08
Gamvikin niemimaalla jos on käymässä, niin sopivasti niemimaan keskellä sijaitsevan Hopseidetin kohdalla löytyy rannaltaheittopaikka, kunhan ajaa itään päin  vuonon pohjoispuolta. Tieltä huomaa kyllä useita paikkoja, missä on kesäisin nähty myös kalastajia.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rautuseppo - 12.08.11 - klo:13:23
Peykeijan itäpuolelta lähtevän pikkuvuonon eteläpäässä sijaitseva Vagge on ollut jo pitkään suomalaisille tunnettu rannaltaheittopaikka. Aiemmin paikalla oli sekä pikä laituri, wc, kalanperkuualtaat ja ilmoitustaulu, missä toivotettiin suomalaiset tervetulleeksi. Näistä on enää jäljellä wc, koska kuulemani mukaan vajaa kymmenen vuotta sitten kaksi suomalaisseuruetta eivät olleet mahtuneet kalastamaan n. 6m leveältä laiturilta kahdestaan ja laiturista oli syntynyt tappelu. Sen jälkeen paikalta poistui ensin tervetuloa kyltit, minkä jälkeen lähti laituri ja kalanperkuualtaan siivoaminen loppui. Olemme nyt käyneet Vaggessa muutamana vuotena, eikä kertaakaan ole "tarvinut" yksin olla, eli paikka on vieläkin melkoisen suosittu, vaikka rannalta onkin huomattavasti hankalampi kalastaa. Kala on kuitenkin pienentynyt erittäin paljon, eikä yli kiloisia kaloja tahdo saada siiman päähän sitten millään. Tänä vuonna tosin oli yllättävän monipuolinen saalis, kun siimaan tarttui sein ja turskan lisäksi myös puna-ahven, kolja, simppu, meritaimen sekä erikoisuutena makrilli. Vaggessa on myös veneenlaskupaikka, mistä nousuveden aikaan onnistuu kyllä hieman kookkaammankin paatin laskemaan. Yksi suomalainen veneporukka kehuikin lahden olevan jopa 300m syvä. Lahti on suojainen, joten pienemmälläkin veneellä liikkuminen onnistuu. Meritaimenet lähtevät vuonon päässä olevasta joesta laskuveden aikaan kiertämään lahden perukkaa, mutta ne ovat toki pieniä yksilöitä, joten ne pitää muistaa nakata takaisin. Muita paikkoja (pl. Pykeijan tien varrella olevat paikat) Varangin vuonon eteläosassa ei oikeastaan olekaan ja tämä paikka on helposti taivoitettavissa itäpuolella matkaaville kalamiehille.

Tapasinpa Pykeijassa pari vuotta sitten suomalaisseurueen ja tiedustelinkin, että mistä he olivat kuulleet paikasta. Olen neuvonut usean porukan bittiavaruuden kautta juuri Vaggeen ja ajattelin josko hauskan sattumuksen kautta jokin heistä olisi saapunut paikalle. Vastaukseksi sain muutaman kirosanan ja vakuuttelun, että he kyllä tietävät että täällä on kalaa ja että on aivan turha yrittää valehdella heille muuta ja yrittää ajaa heitä pois. Liekkö sama kaveri, joka oli aikoinaan laituristakin tapellut, en tiedä, mutta yritetään me fiksut ja filmaattiset pitää hyvää suomalaismainetta yllä ^^
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 07.06.12 - klo:15:24
http://maps.google.fi/maps?q=70.067735,22.38569&hl=fi&ll=70.067907,22.385598&spn=0.000975,0.004812&num=1&t=m&z=18

Toi nimennyppylä oli ihan mukava telttailupaikka. Ranta ei heittelyä ajatellen ihan syvimmästä päästä (ehkä 10m ??) mutta viime reissulla ainakin pikkuturskaa ja seitä tuntui tulevan. Ja yks alimittanen pallas :)
Nuotionjälkiä oli parikin kappaletta, enkä sinänsä ihmettele. Hyvät maisemat, avomeren tuulilta suojassa eikä ainakaan viime kesänä tultu ajamaan pois.
Suosittelen jos tuollapäin liikkuu vailla suurempaa päämäärää.
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 09.07.12 - klo:23:31
http://maps.google.fi/maps?q=68.513629,17.55038&ll=68.512972,17.550685&spn=0.000985,0.004128&sll=68.512972,17.550685&t=m&z=19

Tuossa kans melko mainio telttailupaikka.
Siis tuo pikkutien pätkä mikä tosta mutkasta haarautuu tonne niemen puolelle, tie on umpikuja ~50m joka ei johda muutakuin piiloon. Ranta oli kalastukseen suht mainio. Kallioinen ranta josta oli helppo heitellä, syvyyttä ehkä voisi olla enemmänkin. Kalaa tuntui kuitenkin tulevan, parikiloista turskaa lähinnä. Nuotionjälkiäkin oli valmiina...
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Pete Peltonen - 13.07.12 - klo:20:48
Meiltä hieman eteenpäin eli Skibotnista noin 160km pohjoiseen, ohi Nordreisan Kylän/Kaupungin.. Kapea salmi jossa erittäin kovat vuorovesivirtaukset ja paljon pallashavaintoja rannalta pyydettäessä. E6 varrella, taitaapa olla jopa melko hyvin varusteltu levike tuossa... Tyrskyturskan aikoihin ajeltiin ohi sokeana, jos nyt pitäisi rannalta pyytää niin menisin tuonne. Heittojigejä, pohjaonkia jne..
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 21.07.12 - klo:12:48
http://maps.google.fi/maps?q=70.159192,23.275137&hl=fi&num=1&t=m&z=14&iwloc=near

Tuo niemi tuntui olevan kanssa hyvä paikka heitellä... Ainoa miinus ettei ollut ihan 100% varmuutta onko yksityisalue vaiko ei.. Olimme juuri virittäytyneet telttaan untenmaille kunnes lähistöltä kuului askelia ja rapinaa.. Joku Skiikke Böy:n (http://yle.fi/vintti/yle.fi/mankeli/skiigge.jpg) näköinen hemmo hiippaili pusikossa ja kuikuili teltalle päin, koitin huhuilla "Hellou" ja "Hallo" mutta hiippari vain poistui paikalta... teimme siis saman perässä kun tuli vähän vaivautunut olo :)

Mutta rannalta oli hyvä heitellä, turskaa tuli ja oli syvää.

PS. KUKA TUNNUSTAA???
(saarioisten kinkkupitsaroska)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/179592_10151048350308430_1340390307_n.jpg)
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 27.12.12 - klo:16:08
Onkos tämä salmi kenellekään tuttu paikka?
Näyttäisi olevan syvyydet kohdillaan jo melko rannasta ja vuorovesivirtakin vissiin mallia voimakas... Eikä pöllömmät ole maisematkaan :)

http://maps.google.fi/maps?q=68.298628,16.497744&ll=68.298838,16.49974&spn=0.031705,0.132093&num=1&t=v&z=14

http://www.norgeskart.no/adaptive2/default.aspx?gui=1&lang=2&minX=560867.63085939&minY=7576138.1074219&maxX=562702.93554689&maxY=7577392.9375001&layers=290%20349&baselayer=100&visibleOLOverlays=avinetBasemap100002,avinetBasemap2

(http://nummertre.files.wordpress.com/2010/04/efjordbro.jpg)
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: tonimv - 28.12.12 - klo:19:54
Siinä vieressä oleva keskimäinen salmi vois olla hyvä kalapaikka. Monesti olen kulkiessa hiljentänyt vauhtia , mutta aina on kiire eteenpäin. Vuorovesi menee aika vauhdilla ja veikkaan että "vuonon" suulla tärppää !
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 03.01.13 - klo:20:37
Visainen kysymys;
Kenraali Pancho ja Pojat tuotantokausi 1 muistaakseni.. Se virtaisa paikka (sillanedusta) jossa hissun vapa katkesi.. Osaako joku nimetä/osoittaa paikan vaikka google mapsista?
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Kiesus - 03.01.13 - klo:21:25
Eikös pojat olleet silloin Petrin mukana Lyngenissä eli täällä. http://www.lyngenhavfiske.no/index.php?c=13&kat=Map
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 04.01.13 - klo:13:57
Eikös pojat olleet silloin Petrin mukana Lyngenissä eli täällä.  http://www.lyngenhavfiske.no/index.php?c=13&kat=Map
No niinpäs näkyykin..  :)

Tuossa muuten oli kans yks hyvä paikka heitellä vaikka puolen tunnin stopilla ei saalista tullutkaan:
http://maps.google.fi/maps?q=68.084248,13.187879&num=1&t=m&z=15
Tuon sillan molemmin puolin ja lähiympäristö. Vesi virtaa nätisti ja syvyyttäkin enemmän kuin metri.
(http://wapedia.mobi/thumb/94cd509/no/fixed/470/313/Fredvang_Bridges_2006.jpg?format=jpg)
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: arkka - 04.01.13 - klo:16:41
Aivan, Lyngenissä Pancho & Pojat silloin olivat kuten Kiesus yllä mainitseekin.

Myös täällä Lyngen Havfiske juttua: http://www.nordicfishing.fi/Lyngen/Lyngen_Havfiske.htm (http://www.nordicfishing.fi/Lyngen/Lyngen_Havfiske.htm)
Ja täällä: http://fi-fi.facebook.com/pages/Nordic-Fishing/467780106598417
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rantapyy - 21.02.18 - klo:12:14
Samainen jakso ja Hissun katkennut vapa (+P.Peltonen kun alettiin asioita selvittämään) oli kyllä syy, että koko Norja ja siellä kalastus löydettiin ! Jakson jälkeen tuli fiilis, että tuonne on pakko päästä -en edes tiedä miksi- ja siellä oltiin heti seuraavana kesänä ;D On muuten loistava paikka ensikertalaisille aloittaa -ei ole heti niin "suurta", mutta todellisillekin apajille esim venemiehet ajelee nopeasti. Ensikertalaisina meidän porukan veneilijät osti alkuun opastetun reissun, myös tarpeeksi jytkyt vehkeet löytyi vuokralle ja siltä reissulta saaduilla vinkeillä on muissa paikoissa selvinneet hyvin ja saadut opit edelleen käytössä (Geir oli ihan loistava siis). Nyt kun on vähän päässyt makuun ja osaa katsoa vähän karttoja, syvyyksiä yms. niin vuono tuntuu pieneltä eikä edes niin superilta hotspotilta, mutta kalaa siellä oli mukavasti ja tosiaan aloittelijoille sopivat ympyrät ihan vuonossakin jos ei halua heti lähteä kauas. Ja vuono oli kokoaan kalaisampi (verrattuna pariin samankokoiseen missä on käyty), molemmilla kerroilla kun ollaan oltu ! Ruokapallakset saatu ihan vuonosta ja muutama isompi joko taistellut hetken tai napsannut siiman suoraan poikki. Joo, niin siinä käy kun on ihan vetovehkeillä liikkeellä ihan toisten kalojen perässä, mutta yksi iso ainakin taisteli ihan jytkyssä pilkkivehkeessäkin  8) :D
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rantapyy - 23.02.18 - klo:11:02
Varanginvuonon "lintukallioista" oli keskustelua FB ryhmässä männä vuonna, myös huhuja kalastuksen kieltämisestä ko paikassa. Pakkohan sinne oli pieni reissu kesän lopuksi tehdä ja käydä katsomassa (2017): kalastuskieltoja emme nähneet missään, mutta majapaikan pitäjä tiesi kertoa kallioille kulkevan polun sortuneen pahasti eli vain uhkarohkeimmat ja varmajalkaisimmat enää pääsevät paikalle eikä sinne menemistä suositella. Ryhmän kautta (ja sama majapaikan isännältä) saatiin vinkki edes vähän syvemmästä paikasta pikkusen vuonon pohjukkaa kohden: paikka olikin hyvä, vanhasta laiturista jäljellä kivikasa mistä pystyi heittelemään ja parkkiksella vessat ja kaikki  8) Valitettavasti kalansaalis mallia kökkö, mutta ymmärrettävää koska sattui pohjoisesta puhaltamaan ajoin rankkojen sadekuurojen säestämänä. Paikallisia näkyi jokisuilla (ja varmasti parilla joellakin parkissa olevista autoista päätellen) ja parinkin ruohikossa näkyvän polun alkupäässä oli kuningasrapujen jäänteitä -oli kipaistu rapu merestä ja keitetty&nautittu evääksi vissiin.

Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Vesa H - 19.03.18 - klo:19:54
Mårtensnesin lintukallioilla tuli piipahdettua ohimennen jokunen vuosi takaperin, paikkaa oli minulle hehkutettu mutta oli ehkä negatiivisin kokemus rannalta kalastamiseen mitä norjassa on kokenut. Ruuhkaa, linnunpaskaa, kammottava haju, ja lisää ruuhkaa. Jäi jotenkin semmoinen maku että ei tee mieli mennä koko varanginvuonolle vähään aikaan. Pitää toki antaa uusi mahdollisuus jossain kohtaa mutta pysyttelen mieluiten tuolla pohjoisimmilla vuonoilla :)
Otsikko: Vs: Hyviä paikkoja kalastaa rannalta - vinkit tänne !
Kirjoitti: Rantapyy - 19.03.18 - klo:21:16
Kieltämättä kaikin tavoin (maisemat, kalastus -varsinkin rannalta-, erinäköiset fasiliteetit) ennemmin suosin muita paikkoja kuin Varangia itsekin, mutta aina se keskusteluissa nousee esille ja moni sillä nurkalla Suomea ollessa haluaa samalla Varangille. Mutta tsekattu on, että voi muodostaa oman mielipiteen 8)