Kirjoittaja Aihe: 2007 reissut  (Luettu 27326 kertaa)

Poissa Sami G

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 80
Vs: 2007 reissut
« Vastaus #60 : 30.07.07 - klo:10:42 »
Tulipa taas käväistyä Pykeijassa. Ja jälleen kerran tuuli sotki hieman pakkaa. Kalalle päästiin, muttei oikein parhaille paikoille. Saalista saatiin kuitenkin jonkun verran, lähinnä pikkuseitä ja muutamia otettavan kokoisia turskia. Se on tuo Pykeija kyllä tosi herkkä tuolle tuulelle. Sijainti ihan avomeren laidassa ja idän puoleinen pienikin henkäys tuo melkein aina mahtavavia maininkeja mukanaan. Ensi kerralla elokuun lopussa kokeillaan Vestertanaa, siellä on erittäin suojaisaa kalastella myös tuollaisella pikkuveneellä kuten profiilissa.

Poissa Zentik

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 9
Vs: 2007 reissut
« Vastaus #61 : 12.08.07 - klo:21:23 »
Olin perheen nuorison kanssa Senjassa Flakstadvågissa. Perillä oltiin viisi vuorokautta ja liki 20 vuoden tauon jälkeen Norja ylitti taas odotukset! Olimme varautuneet pääasiassa rannaltakalasteluun, mutta lähes joka päivä meri tyyntyi niin että uskaltauduimme olemattomalla merikokemuksella myös veneleimään. Bilteman pilkit oli arvossaan samoin kuin pojan laiturilta huijaamat täkyseit. Merestä nousi toinen toistaan kummallisempia kaloja, onneksi leirintäalueen konkarikalastajat auttoivat lajien selvittämisessä. Keilaa tuli eniten, 4 ja 6- kiloiset oli reissun isoimmat (oli niissäkin riittävästi kiskomista porukallemme kun veneessä oli vain naisia ja lapsia!) Saimme maistiaisen verran myös turskaa ja yksi makrillikin eksyi pannulle. Reissun kohokohta oli kuitenkin aallonmurtajalta narrattu merikrotti jonka nuoriso (siis 12v tyttö ja 14v poika) saivat kylkiäisenä kun litkalla huijasivat taskurapuja (niitä tarrasi pilkkiin niin paljon kuin jaksoi kiskoa - ei kylllä syöty vaan päästettiin takaisin). Oli melko pieni 1,5 kiloa mutta ruma kuin mikä - ei muuten mennyt tyttö enää sillä reissulla Atlantin aaltoihin kun kerrottiin että niitä voi olla 50 kertaa isompiakin.....
Ohessa todistusaineistoa.
« Viimeksi muokattu: 12.08.07 - klo:21:25 kirjoittanut Senja07 »

Poissa Jani

 • Yleisvalvoja
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1173
Vs: 2007 reissut
« Vastaus #62 : 15.08.07 - klo:14:05 »
Reissuhan on menny hyvin ;D  Keilat on ollu ihan mukavan kokosia(miun enkka alle 2kg) ja varsinkii merikrotti on harvinainen saalis...varsinkii rannalta. Kyllä kai söitte sen krotin? On nimittäin kala ravintoloitten arvokkainta ruokkaaheti hummerin jäläkkeen...ja maisttuuki tosi hyvältä.

Jos vaan inttoo riittää, niin tee ihan oma otsikko ja kirjota pieni tarina kuvinneen.
« Viimeksi muokattu: 15.08.07 - klo:14:08 kirjoittanut Jani »

Poissa Zentik

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 9
Vs: 2007 reissut
« Vastaus #63 : 18.08.07 - klo:18:25 »
Krotti syötiin tietty, oli kyllä kuin pihviä käsittelisi, file oli sen verran tiivistä. Merikrotin kilohinta onkin 53 euroa stockmanilla, joten on sen liha arvossaan! Herkullistahan se olikin mutta kyllä reissun ainoa makrilli pärjäsi makuvertailussa.