Kirjoittaja Aihe: Talvik 31.7. - 6.8. 2006  (Luettu 1769 kertaa)

Poissa Pete Peltonen

  • Admin
  • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
  • *
  • Viestejä: 1135
    • http://www.crazy-cod.com
Talvik 31.7. - 6.8. 2006
« : 20.09.06 - klo:22:50 »
Terve.
Tässäpä olisi liitteenä pieni tarina ja muutama kuva Talvikin kalareissusta
elokuun alusta.
Saa laittaa sivustollenne, jos kelpaa.
Kiitän myös perin informatiivisesta sivustostanne koko porukan puolesta.

-Ari Lämsä-

(Edit: Kuvia on tämän rapsan lopussa---->)

Oltiin Arnen Rorbussa kolmatta kertaa. Startattiin Oulusta maanantaiaamuna ennen kukon laulua. Kokoonpano tällä reissulla: Weke, Pete, Pia & Ari. Kalastus oli luonnollisesti pääasia.
Alkuviikosta oli hiljaista. Liian hiljaista. Pientä turskaa ja seitä nostettiin hieman harmistuneina.
Parin päivän jälkeen alkoi tapahtua. Ari veti parhaimmillaan kolmea seitä yhdellä nostolla. Pete puolusti asemaansa tempomalla ylös 3kg kissakalan. Ensimmäinen lajiaan. Pia nosti pari turskaa ensimmäistä kertaa elämässään.
Myös pientä pallasta lähti yllättävän hyvin, kaiken kaikkiaan kolme kappaletta, suurin 1,8kg, joka tuli laiturilta pohjaongella.
 
Oli muuten huvittava juttu, kun tultiin eräänä päivänä veneellä tyhjältä reissulta. Seisyötillä höystetty pohjaonkemme (turska ei kelvannut) oli kaksinkerroin laiturilla. Arne + pari turistia huusivat, että nyt on piru merrassa. Pete kömpi veneestä ylös pienessä laitamyötäisessä tarkastamaan tilannetta. Yleisö hurrasi. Arne ihmetteli, että mitä ihmettä täällä tapahtuu. 5,1kg kissakala sieltä siiman päästä löytyi.

Veneestä saatiin myöhemmin 5,6kg samanlainen turjake, joka särki haavinkin tullessaan. Pisteet Wekelle, joka näin sai lopultakin valloitettua oman Mount Everestinsä. Kahtena edellisenä vuotena kun kissakalat ovat jääneet lähinnä kosteiksi päiväuniksi.
Eräänä yönä tapahtui jännittäviä juttuja. Pintasei alkoi elämöidä. Pete siihen sitten virvelöimään. Ja katso, jätkä vetäisi veneeseen makrillin 550g. Arne tarinoi, ettei makrillia ole saatu näistä vesistä ainakaan viiteen vuoteen. Harvinainen saalis.
”Maybe he had some friends with him”, Arne meinasi.

Kaikkiaan oli helvetin hyvä reissu. Sääolosuhteet olivat aika optimaaliset. Ei myrskynnyt eikä satanut. Pyöriäiset melskasivat ympärillä. Relevantti kalasaalis saatiin tuotua pakastettuna kotiin asti. Muitakin suomalaisia oli paikalla. Naapuriseurue sai 13kg turskan.
Vastapäätä olevassa kämpässä majoittui tamperelainen ukkoporukka. Hauskaa väkeä. Eräskin sankari sukelsi laiturilta pariin otteeseen päistikkaa Jäämereen.

Reissun miinuspuolelta mainittakoon, että särjettiin kallioon yksi Arnen vene, tapaturman seurauksena. Pete ja Weke selvisivät kuitenkin vain kastuneilla housuilla ja kolhitulla itsetunnolla. Ari & Pia olivat onnekseen Alta-museossa haverin sattuessa. Paattikin saatiin kuntoon pienellä paikkauksella. Kyllä se Arne on reilu jätkä.

Ehkä pienenä vinkkinä matkaajille noin yleisesti: -Älkää tulko juovuksissa sorkkimaan toisten kaloja laiturilla.

Saadut lajit:

- Turska
- Sei
- Keila
- Kissakala
- Ruijanpallas
- Puna-ahven
- Makrilli

Ei kuitenkaan yhtään koljaa...?
Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!