Kirjoittaja Aihe: Pikkukalaa muotkalta  (Luettu 7016 kertaa)

Poissa leppis

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 14
Pikkukalaa muotkalta
« : 10.09.06 - klo:12:54 »
Oltiin tuossa heinäkuun ensimämisellä viikolla vaeltelemassa ja kalastelemassa muotkan erämaassa. Hieman motivaation haeskeluahan se pikkukalan pyynti taas oli, kun kotosuomen hauetkin vaativat enemmän kuin 15 cm tammukat (ei tammukkakeskustelua tähän, kiitos). Jos vaellus ja luonnonkaloillaeläminen nkiinnostaa, niin muotkan seutu on kyllä mainiota aluetta. Ainakin peltojoessa tuntuu harjusta olevan erittäin hyvin. Semmoista n. 35 cm harria tuli kahdella heitolla viidestä ja suurin mitä saimme oli pulskistunut 47 cm mittaan. Tammukkaa tuli sitten niillä lopuilla kolmella heitolla, mutta yhtään isompaa taimenta ei sitten noussutkaan. Perhomiesten hopotukset perhojensa ominaisuuksista osoittautuivat taas hupaisiksi, sillä tuntui olevan täysin yhdentekevää heittikö otuksille syötäväksi keltaista kummajaismöhkylää vai pikkumustaa harrisurmaa. Myös kavereiden lipat toimivat aivan yhtä hyvin, vaikkakin mahdollistivat kalastuksen vain rajatuissa paikoissa.

Kokeilkaahan joskus pikkukalastustakin, kun turskan naaraamiselta kyllästytte! Hienoa ja luonnonläheistä puuhaa, kunhan sitä tekee jossakin muualla kuin vantaanjoessa tai vastaavassa etelän kiiremiesten iltapäiväkohteessa.

Seuraava reissu suuntautuukin posiolle viikolla 38 ja mukaan tulee perhovehkeiden lisäksi paljon kermaa teeripaistin kastiketta varten.

- leppis