Kirjoittaja Aihe: kalastuksenvalvojan oikeuksista  (Luettu 2243 kertaa)

Poissa Nypy/RP-Team

  • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
  • *
  • Viestejä: 835
    • http://www.rpteam.net
kalastuksenvalvojan oikeuksista
« : 16.09.05 - klo:10:25 »
tämä ei varsinaisesti liity norjan kalastukseen, mutta kiinnostanee suomessa kalastavia

VALVONTAVELVOLLISUUS JA -OIKEUS;
Kalastusalueen asettamien valantehneiden kalastuksenvalvojien tulee valvoa, että kalastusta koskevia säännöksiä ja määräyksiä noudatetaan, ja sen mukaan kuin kalastuslaissa säädetään, ottaa myös talteen luvattomalla kalastuksella saatu saalis ja siinä käytetyt välineet samoin kuin kalastuslain nojalla luvattomana pidettävä kuljetus- tai kauppatavara. Heidän tulee myös erityisesti valvoa rauhoituspiirejä ja kalastusalueen antamia määräyksiä sekä antaa virka-apua kun vesialueen omistajan tai kalastusoikeuden haltijan oikeutta loukataan. Heillä ei kuitenkaan ole oikeutta puuttua asianomistajarikoksiin kun siinä tapauksessa, että kalastusoikeuden haltija esittää asiasta virka-apupyynnön, joka voi myös olla toistaiseksi voimassaoleva.(esim.KalL 64 ja 98§§).
Kalastusta valvovilla viranomaisilla ja kalastusalueen asettamalla valantehneellä kalastuksenvalvojalla on oikeus tarkastaa, että vedessä tai veneessä samoin kuin rannalla tai suojassa oleva pyydys on säännösten ja määräysten mukainen. Mainituilla viranomaisilla ja kalastuksenvalvojalla on myös oikeus tarkastaa kalaa tai rapuja kaupaksi pitävän henkilön varasto. Jos kalaväylään tai muulle vesialueelle, jossa kalastusoikeuden käyttäminen on kielletty tai sitä on rajoitettu, on laittomasti pantu kalanpyydys, poliisiviranomainen tai kalastuksenvalvoja on velvollinen poistamaan sen syyllisen kustannukselle. Kielletty pyydys tai pyydyksen osa viranomaisen tai kalastuksenvalvojan hävitettävä tai tehtävä kalastukseen kelvottomaksi. (KalL.100§)

ainakin katettu (vaikka pressulla)vene jossa on yksikin makuupaikka kuuluu yksiselitteisesti kotirauhan piiriin, eikä sinne ole asiaa kuin poliisilla, sama koskee telttaa, asuntovaunua, ja jopa venevajaa, silloin kun se sijaitsee pihapiirissä, mökin tai talon yhteydessä, eli pakkokeinolaki oikeuttaa poliisin tekemään tarkastuksen rikosta epäillessä, mutta kalastuksenvalvojilla ei vastaavia oikeuksia ole missään tilanteessa, kuten jokin heistä tuntuvat luulevan
ypy/rp-team
www.rpteam.net