Kirjoittaja Aihe: Teltta reissulle Norjaan!  (Luettu 17536 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Teltta reissulle Norjaan!
« : 30.05.06 - klo:08:15 »
Loppu kesästä tulee mittariin  18v ja meinattiin kaverin kans lähteä vähän mirrejä narraamaan (kissakaloja :D ),ja tietysti turskaa ja seitä.
Mut mut...Kysymys kuuluukin MINNE MENNÄ?
Olen ollut Norjassa muutaman kerran kahden viime vuoden sisällä mutta ihan lämpimässä mökissä aina yövytty eikä suinkhaan teltassa.
Eli missä olette itse telttailleet ja olosuhteet inhimillisiksi todenneet?
Lofootteja alemmas ei ollut aikomusta mennä,vaan lofootit - varanginvuono tähtäimessä.
Viime reissulla heinäkuussa varangin rannoilla oli +9 iltapäivällä ja kun mentiin sisämaahan päin 2 tuntia niin lämpötila oli +34`C :D !!!
Että missä kohti on lämpimimpiä paikkoja ettei tarvis koko ajan palella jos teltassa nukkuu,no tietenki hyvä makuupussi estää sen mutta jos ei tarvis koko ajan edes villapaidassa ulkona kulkea niin olis ihan KIVA juttu.

Poissa Antti / Team Pintasei

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 32
  • http://www.pintasei.com
Teltta reissulle Norjaan!
« Vastaus #1 : 30.05.06 - klo:09:57 »
Ilmat Norjassa tahtoo toisinaan olla melko vaihtelevat, mutta kun ottaa paljon vaatetta mukaan siellä kyllä pärjää. Itse en lähde koskaan Norjaan ilman esim. lämpöhaalareita ja huopakumisaappaita.
Tuossa on muutama kalapaikka, joissa ollaan telttailtu.

http://www.pintasei.com/kalastus/kalapaikat/kalapaikat.html

Poissa Migulinos

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 104
Teltta reissulle Norjaan!
« Vastaus #2 : 31.05.06 - klo:11:49 »
Olen yöpynyt taivasalla meren rantakalliolla pakkasella ja hengissä selvisin.
Norjassa ei ole ikinä ollut kylmyysongelmaa(teltassa).
Meren rannalla tuulee aina ja se on suurin asia, mikä kannattaa huomioida.
Tuuli tekee ilmasta tosi kylmän. Eli teltta suojaisaan paikkaan.
Parempi kala veneessä kuin mies vedessä

Poissa kalamika

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Teltta reissulle Norjaan!
« Vastaus #3 : 13.11.07 - klo:20:03 »
No joo pitkä on aikaväli, mutta lämpimät varusteet ja kevyet varusteet kesällä tarpeen. Teltan paikka kannattaa katsoa erittäin huolella; vieressä vuori ja kiviä / jäätä tulee Suomalaiselle oudosti alas. Eli jos on kiviä ilman sammalta ei varmastikkaan telttapaikka...
Voi kun pääsis kalalle..

Poissa Pete Peltonen

 • Admin
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1113
  • http://www.crazy-cod.com
Vs: Teltta reissulle Norjaan!
« Vastaus #4 : 13.11.07 - klo:21:03 »
Itse harrastin Norjassa yöpymistä teltassa 2001, ja se jäi toistaiseksi viimeiseksi kerraksi. Keli oli ensimmäiset kolme päivää pilvinen, osittain sateinen, kostea ja viileä (tämän jälkeen päätettiin vuokrata mökki, jossa viihdyttiin todella hyvin yksi yö ja kuivatettiin kamppeet jotka olivat keränneet kosteutta kolme päivää..). Toiset kolme päivää olivat helteisen kauniit, ja silloin telttailu oli tietenkin mitä mainioin vaihtoehto. Kalastuskin tahtoi jäädä taka-alalle, kun nautittiin auringosta, rennosta olosta, katseltiin retkilöhötuoleissa vuonolla ajelevia paatteja, yllä lentäviä merikotkia ja rannassa pulaavia merisaukkoja sekä vuonolla tuhauttelevia pyöriäisiä. Ruokaa käytiin tekemässä rannalla, jossa oli sopivia kiviä grillin rakennukseen = Trangialla kastike ja grillissä muut herkut. (Grillihiilet ei maksa juuri mitään Norjassa.) Teltanpaikka oli noin 100m rannasta, rahkasammalta oli paikalla niin paljon ettei retkipatjoja tarvinnut käyttää lainkaan. Lisää tieoa tästä "salaisesta leiripaikasta" täällä: http://www.tyrskyturska.net/reissu01.html

Telttapaikkojen löytäminen Norjassa ei ole ihan yksinkertainen juttu, koska jokamiehenoikeuksiin ei kuulu leiriytyminen pihapiirissä tai karjan laidunmailla. Itse pidän sopivana rajana sitä, ettei lähistöllä näy yhtään taloa enkä ole ylittänyt yhtään aitaa leiripaikkaani valitessa.

Vinkki: jos lähdet telttailemaan Norjaan, ota mukaasi sipulisäkillinen kuivia koivuhalkoja. Ei vie paljoa tilaa mutta ilahduttaa matkan varrella. Luonnonvaraiset polttopuut eli rannassa olevat ajopuut eivät ole kovinkaan kaksinen nuotionruoka....

Vinkki 2: Grillaa. Grillihiilet maksavat "ei mitään" ja lopputulos ruoanlaitossa on sama kuin nuotiolla, ellei jopa paljon parempi.

Vinkki 3: Varaudu pahimpaan. Kuivat varavaihtovaatteet muovipussissa saattavat olla lottovoittoa parempi asia jos sattuu käymään niin että kelit ovat surkeat.

Vinkki 4: tuulensuoja on aina mukava asia

Vinkki 5: tarkista säätiedot!

Vinkki 6: varaa mieluummin mökki  ;D

Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!