Kirjoittaja Aihe: Veneluiskat  (Luettu 3747 kertaa)

Poissa jpsuominen

 • Yleisvalvoja
 • Merikalastuksen osaaja
 • *
 • Viestejä: 423
Veneluiskat
« : 09.03.06 - klo:07:51 »
Tällainen aihe on kiinnostanut itseäni jo pidemmän aikaa, eli oikeastaan aina kun on uuteen paikkaan lähtenyt. Joka kerta saa hieman jännittää, että onko siellä nyt mitään ramppia, ja millaisessa kunnossa se mahtaa olla, joten mitenkäs olisi jos kerättäisiin tähän topicciin tietoja rampeista ympäri Norjaa?

Omia kokemuksia (suluissa viimeisen havainnon päiväys):

Lofootit:
- Evenes (2002): Betoniramppi löytyy. Jyrkkä, hieman hankalassa paikassa. Parhaimmillaan nousuveden aikana.

- Andörja, Engenes (2004): Luonnonramppi (hiekkaa) aivan keskustassa. Vaatii isolla yhdistelmällä hieman sovittelua. Oma vene (6m, ~1300kg) ei noussut Pajeron kanssa, vaan jäi hiekkaan jumiin. Käyttökelpoinen myös laskuveden aikana.

- Andörja, Laupstad (2004): Betoniramppi, joka loppu oudosti kesken ja tippuu pystysuorana pohjaan. Tästä syystä käytettävissä vain nousuveden aikana.

Senja:
- Botnhamn (06/2005): Luonnonramppi, tiivistä hiekkaa, loiva. Oman veneen lasku ja nosto onnistui hyvin. Matala ranta, nousuvedellä parempi. Botnhamnin satamaan oli rakenteilla kunnollinen betoniramppi, suht' jyrkähkö sellainen. Lienee tätä kirjoitettaessa valmis.

-Laukvik: (2005): Luonnonramppi, hiekkaa, ei kokemuksia.

Poissa Nypy/RP-Team

 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 835
  • http://www.rpteam.net
Veneluiskat
« Vastaus #1 : 09.03.06 - klo:09:12 »
Grytöyalla, Sandö:n menevän lautan laiturin vieressä luonnonramppi kova hiekkapohja, onnistuu sekä nousu, että laskuveden aikana
ypy/rp-team
www.rpteam.net

Poissa Joppe

 • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
 • Viestejä: 6
Veneluiskat
« Vastaus #2 : 25.03.06 - klo:18:04 »
5 vuotta takaperin vuokrattiin Dancenterin kautta kalastajan talo Hovdenista (Bö / Vesterålen). Vene saatiin vesille n. 8 kilometrin päästä Eidetin kylästä.
Hovdenin kalastajat antoivat pitää venettä satamassa jossa oli järeä aallonmurtaja sekä uudenkarhea ponttoonilaituri jossa isommatkin veneet oli kiinni. Kylä on ilmeisesti vähän autioitumassa joten laiturissa oli tilaa.
Eidetin ramppi on pienen kalasataman kyljessä ja melko jyrkkä. Käytimme ramppia vain nousuveden aikaan.
Vene oli Bella 560 ja vetoauto MB180. Eli takavetoisellakin saimme veneen ylös vaikka usko oli loppua kun jyrkkää ramppia katsoimme. Ramppi on karkeaa mursketta joka pysyy yllättävän hyvin renkaan alla eikä pito lopu kesken.
Matkalla Eidetistä Hovdeniin on matkan varrella ihan käsittämättömän upea hiekkaranta joka on kuin malediiveilta tms. Ei uskoisi että ollaan Lofooteilla. Valitettavasti lampaat on paskoneet joka paikkaan joten tarkkana saa olla.
Aktiviteetit kohdistuivat laitesukellukseen ja väsyttämällä saimmekin joitain rödspottia (aikansa kun jahtaa niin ne uupuu ja sitten vaan painetaan puukolla keskeltä läpi pohjaa vasteen ja odotellaan hetki että sätkintä lakkaa) ja yhden merianturan.

Poissa Tuoma SS

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 35
Veneluiskat
« Vastaus #3 : 12.07.06 - klo:23:20 »
onkos kenelläkään havaintoja rollan luiskista? olis tarkoitus perjantaina lähteä ajelemaan sinne päin ja pikkupaatti lähtee mukaan, joten kovin kummoista luiskaa ei tarvita. eipä tosin sitten tarvi kovin kummoista keliäkään että jäädään rannalle, vuosi sitten päästiin joka päivä vesille, joten tilastojen valossa voi olla että tällä kertaa ruikutetaan rannalla... mutta joo, rollnesiin olisi tarkoitus suunnistaa ensimmäisenä. n.4km ennen rollnesiä on luiska, olisko paikan nimi bolla tms. vahingossa viimeeksi löydettiin, mutta lähempääkin kelpaisi. eli jos joku on pyörinyt rollnesin suunnalla niin infoa kiitos,  tuntuu olevan luiskat välillä niin pirun pahasti piilotettuja ettei löydä kuin mereltä päin tiiraamalla. muistakin rollan luiskien sijainnista otan kiitollisena tietoa vastaan, tarkoitus on taas olla tuolla viikko joten ei välttämättä jaksa jatkuvasti samalla paikalla pyöriä.