Kirjoittaja Aihe: Skibotten?  (Luettu 4692 kertaa)

vierailija

 • Vieras
Skibotten?
« : 14.08.05 - klo:11:00 »
Kertokaas kokemuksianne Skibottenista.  Ajattelin hinata L Busterin muutaman vuoden tauon jälkeen asuntoauton perässä Jäämeren rannalle.  Pitäis löytyä hyvä kalapaikka ja sopivan loiva luiska + paikka asunto-autolle.  Hyvähän olisi jos alueella olisi laituri asiakkaiden veneitä varten.

Riittääkö Skibottenin vedet, vain pitäisikö ajaa pitemmälle?  Suunnitelmassa olisi kuitenkin reissu, jolla ei ajeltaisi Norjassa yhtään ylimääräistä.  Menomatkalla käytäs kupilla Karessuvannon baarissa ja sitten oltas paikoillamme/kalassa.

Pistäkääpä vinkkejä!
 :roll:
Timppa

Poissa Nypy/RP-Team

 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 835
  • http://www.rpteam.net
Skibotten?
« Vastaus #1 : 14.08.05 - klo:21:20 »
moi
katseleppa olisiko tällä sivulla sopivia vinkkejä sille alueelle, itse en ole käynyt niillä vesillä
http://www.internettkatalogen.no/kategori/jakt%20og%20fiske
ypy/rp-team
www.rpteam.net

Poissa Pete Peltonen

 • Admin
 • Lähes Kaiken Merikalastuksesta Tietävä
 • *
 • Viestejä: 1109
  • http://www.crazy-cod.com
Skibotten?
« Vastaus #2 : 14.08.05 - klo:21:28 »
Skibotnista Altan suuntaan löytyy kyllä hyvää vettä kalastaa. Veneramppeja on joka kylässä, ja niiden käyttöä voi udella vaikka kylän kaupoista tai huoltiksilta. Skibotnistakin löytynee ramppi. Lyngenvuono on ihan hyvä kalastettava, merikortti ei olisi pahitteeksi ja normaalista 1:50 000 topografikartastakin selviävät matalikot kyllä. Karttoja saa kaupoista ja huoltiksilta, SKibotnissa on aika monta huoltoasemaa, Tromssan suuntaan ajettaessa ja Altan suuntaan ajettaessa. Miksei kannattaisi kysäistä Kilpishallistakin, sieltä saa muuten varsin kohtuullisella hinnalla pilkkejä ja erilaisia litkoja.
Petri

http://www.crazy-cod.com - kalastusleiri Arnöyalla, ulkomeren äärellä!

Poissa Julli

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 131
Los Lyngen
« Vastaus #3 : 15.08.05 - klo:08:26 »
Reilu kuukausi sitten tuli käytyä yks viikonloppu koluamassa Skibottenin edustaa,pieni vene ja vielä pienempi perärutku...3.5hp!!! Alkuperäinen kone oli yamahan 6hp,mutta eiköhän ollu vissiin kaasarista kalvo paskana,oli edellisen kerran ollu käytössä 2004 keväällä(juuri meidän edellisellä reissulla)Vene saatiin lainaksi kylkiäisenä vuokratulle mökille ja venepaikka kylän laituriin,jonka vieressä hyvä liuska veneenlaskuun.Kalasaalis jäi minimiin,pientä turskaa max4kg,seitä ja yks vaivanen kolja.Aurinko paistoi koko viikonlopun pilvettömältä taivaalta,paitsi meidän risukasaan kalojen suhteen..Tätä edellinen reissu oli keväällä 2004,jolloin saalis oli paljon isompaa,turska 12kg,kissakala 6,2kg mutta määrällisesti myös aika vähäinen.Eli kaks reissua ja isoimmat kalat on napattu niemenkärjestä,joka on kylän eka laiturista katsottuna viistoon vasemmalla n.1-2km päässä.Hieman rantaviivaa eteenpäin niemenkärjestä n.500m,nousee jyrkkä kallioseinämä,jonka edustan pohja hyvin rosoista ja suht.syvää..Jossa luulis aina niin kilttejä kissakaloja olevan.Keväällä voi unohtaa sei saaliit,koska parvet ei kuulemma ole vielä kerenneet noin ylös pohjoiseen.Gummilitka siimaan kiinni+pilkki ja tai sit pohjasta kissakalaa.Merikartta myös hyvä hommata ompi,ja siihen paikallisilta kysyä vinkkejä paikoista..Muista sitte vielä nousuvesi,tuo paras vesi on.
Satakiloinen, kiitos.