Kirjoittaja Aihe: Maaliskuussa merelle  (Luettu 8274 kertaa)

Poissa Le penn

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
Maaliskuussa merelle
« : 30.03.22 - klo:11:37 »
Hiljaista on tällä palstalla..
Laitetaan nyt edes jotain juttua , vaikka ei kummoinen kalajuttu olekaan.
Eli hetken mielijohteesta varasin viikon Efjord sjøhusista, läheltä Narvikia.
Säätä etukäteen katsellessa näytti että ei taida tarvita kalavehkeitä mukaan ottaa, mutta reissun lähetessä kelit parani.
Ensimmäisenä päivänä päästiin hyvännäköisille paikoille, syvänveden äärelle. Kalan tulo oli yllättävän nlhkeää vaikka paikat tuntuivat hyviltä ja paikan pitäjä neuvoi sinne menemään.
Saaliiksi kertyi muutama C&R turska ja onneksi yksi pystypilkkiin 80 metristä iskenyt pallas (15 kg), tämä pelasti päivän/ reissun.
Seuraavana päivänä pallaspaikalle uudestaan, vaan se meni  merikotkan ruokinnaksi ( keiloja).
Kolmantena päivänä etelä tuuli yltyi ja jäätiin kotivuonoon. Sillan alla ja salmissa oli lupaavan näköistä vuorovesi kuohua, vaan kaloja ei niistä tullut. Päivän / reissun kovimman väännön tarjosi 90 metristä napannut 11 kg molva.
Neljäntenä päivänä ajettiin tuonne Lilandin ( Ofotfjordenissa)edustalla olevaan isoon luotoon, saalis jäi muutamaan seihin .
Viidentenä päivänä tuuli oli jo navakka ( puuskissa 15 m/ s) ja vettä tuli hetkittäin vaakasuorassa. Lyhyt reissu kotivuonoon riitti, vene ajelehti 6 km/ h.
Kuudenneksi päiväksi lupasi jo myrskyä 20 m/ s puuskissa 25 ja vettä ,100 mm. Lähdettiin suosiolla kotia kohti.

Kalan tuloa kummastelin, skrei oli jo mennyt, eikä niitä kuulemma tänä vuonna täällä asti ollut. Vaan missähän oli muut kalat ? Ne mitä saatiin löytyi syvältä 80-90 m ja olivat turskia tai molvia. Missä oli kissakalat, seit ?
Onko jollakin kokemuksia maaliskuulta, mistä ne kalat löytyy ( ja mitä kaloja löytyy?).

Efjord sjøhus oli hyvä paikka siistit 4 hengen mökit 4 kpl ja pari pienempää asuntoa, veneinä perus Kvarnot 50 koneilla. Pitäisi kyllä käydä vielä kesäisemmällä keleillä paikka kokeilemassa.

Rajoilla ei pysäytetty /kyselty mitään
« Viimeksi muokattu: 30.03.22 - klo:11:40 kirjoittanut Le penn »