Kirjoittaja Aihe: Ofotfjord  (Luettu 2327 kertaa)

Poissa Le penn

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 33
Ofotfjord
« : 19.08.19 - klo:12:11 »
Työvuoro listaan jäi 7 päivää vapaata, katselin mitä parin viikon varoitus ajalta löytyisi.
Ainut vapaa pieni " mökki"+ vene löytyivät Liland sjohusista, Ofotfjordenista ( Narvikiin menevä vuono).
Paikka sijaitsi aika syvällä vuonossa, joten ennakko- odotukset eivät kovin suuria olleet.
Mukaan lähti myös 14 v poikani. Vuokrattavana oli kaksi isohkoa mökkiä ja meidän vuokraama kalankäsittely mökin yläkerta. Asunto oli uusi ja hyvin varusteltu ( mm astian ja pyykin pesu koneet) veneinä perus kvarnot 50/60 yamahalla.
Ennakoon kalapaikoilta vaikuttivat itsestään selvä suuri matalikko mökkien edustalla ja Ramsundin lahti uisteluun, perillä kuultiin että lahti oli armeijan käytössä, siellä ei saanut kalastaa mutta läpi kulku oli sallittu.
Eka päivänä lähdimme kalastelemaan vuonon pohjois reunaa länteen päin, kalapaikat aika pienimuotoisia luotoja tai syvyys käyrän niemen nokkia, saaliiksi joku turska, keila ja pojan pilkkimä 14  kg merikrotti, siinäpä riitti ihmeteltävää niin veneessä kuin perattaessa. Kala oli ilmeisesti suurin krotti Liland sjohusin laiturilla.
Toisena päivänä ajettiin Tjeldsundiin, sieltä uistellen pikku pallas ja kova pallastärppi (karikko 24)
Kolmantena päivänä käytiin sitä "tärppiä" etsimässä, mutta löytymättä jäi. Poika sai onneksi elämänsä ensimmäisen uistelu pallaksen (80 cm).
Neljäntenä päivänä suuntana vuonon eteläpuoli Narvikiin päin, saaliiksi välivedestä reissun suurin turska 9 kg ja sei 3,5 kg + pikku seitä.
Illalla vielä uistelua lähi luodolla josta saaliiksi pallas tärppi  (rapala 26 magnum).
Viidentenä uistelua / pilkintää lähialueella, ei mainittavaa saalista tämä oli ainut päivä kun ( länsi) tuuli hiukan haittasi kalastusta. Muinakin päivinä tuuli 3-6 m/ s mutta vuono oli lähes tyyni.
Viimeisenä päivänä vielä Tjelsundiin uistelemaan, mutta saaliiksi 20 kpl C&R pikku turskaa 2-3 kg .
Paikasta jäi hyvä maku, pieni paikka/persoonallinen palvelu, kalalle pääsi joka päivä/tuulet ei haittaa.
Täältä tuskin ennätys turskaa nappaa, isoakin kalaa on tarjolla jos vaan on ottajaksi, mutta hyvä paikka lasten/perheen kanssa tehtävälle reissulle, ei ole lauttaa, iso matalikko heti mökin edessä ja varmaan lyhin automatka jäämerelle. Miinuksena on tuo matka avomerelle
« Viimeksi muokattu: 19.08.19 - klo:12:50 kirjoittanut Le penn »