Kirjoittaja Aihe: Nuvsvåg, Loppa Havefiske  (Luettu 2138 kertaa)

Poissa Le penn

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 33
Nuvsvåg, Loppa Havefiske
« : 04.09.18 - klo:16:15 »
Paikasta enempi tuossa kalastus keskuksia osiossa, itse reissusta ei juuri kerrottavaa.
Päivä 1
Saavuttiin paikalle klo 15, varusteltiin vene ja kamppeet mökkiin, kyseltiin mereltä tulevilta kalakuulumiset " pientä kalaa" . Tuuli rupesi kovenemaan iltapäivästä.
Päivä 2
Tuuli 14 m/ s
Päivä 3
Tuuli 8 m/ s, käytiin lähi vuonossa ei saalista
Päivä 4
Tuuli 3 m/ s kalssa Sildan pohjoi ja itä puolella, saalis aika laiha, muutama turska, pientä seitä, yksi pikkuinen pallas ja yksi väärän värinen " sei" joka paljastui entuudestaan meille uudeksi saaliiksi, lyyra turskaksi.
Jälkiviisaasti olisi pitänyt ajella vielä ulommaksi, sieltä tulevillä saksalaisilla oli täydet paljut ( 1,5  - 5 kg kalaa + yksi isompi 21 kg turska )no, illalla klo 20 ei varsinaiseti ollut ikävä mitään "suolitalkoita"
Päivä 5
Aamusta 7 m/ s tuulta käytiin Eggegrunnerissa ( ainut suht.suojainen paikka) saaliiksi muutama sei.
Iltapäivästä tuuli tyyntyi 3 m/s käytiin Sildalla + kaikki matkan varrella olevat kalapaikat. Päivä oli pimeä (pilvessä) ja kalat kadoksissa.
Päivä 6 +7
Oli luvattu myrsky 20 m/ s ja omistaja siirsi veneet turvaan laiturin sisäpuolelle,  ja koska viimeisellekin päivälle oli luvattu vielä 11 m/ s, niin lähdettiin etuajassa pois.
Paikka oli oiken hyvä, mutta reissu oli pettymys kelien suhteen.
Pistin kuitenkin tämän jutun tänne, niin tasoittaa näitä reissujuttuja realistisemmäksi, ei tulisi niin suhteettoman suuria odotuksia kun täältä juttuja lukee.
Laitan tuohon kuvan kartasta johon ympyröity noita " varmoja" kalapaikkoja