Kirjoittaja Aihe: Venäläinen perseenpäristin  (Luettu 16193 kertaa)

Poissa Le penn

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 41
Venäläinen perseenpäristin
« : 17.04.18 - klo:13:30 »
Tulikohan tehtyä tuo "legendaarinen" venäläis keksintö.
Tarkoituksena oli tehdä jonkinlainen rapiseva kissa-pilkki, mutta se mikä tuntuu hyvältä ajatukselta keskellä yötä 1000 km päässä merestä ei välttämättä enää veneessä siltä tunnu.
Täällä foorumilla on ollut noita tee-se-itse kissa pilkin kuvia, joissa on käytetty kaikkea kirkonkellosta mummon tekohampaisiin.
Ensimmäinen suunnitelma oli tehdä tuulikellon mallilla pilkki, mutta se kariutui noihin heikkolaatuisiin poranteriin.
Niinpä yksinkertaistettiin suunnitelmaa:
M 16 pultti jonka kantaan rälläkällä urat langalle(1mm tig lanka)
Pultiin vuorotellen M 20 muttereita ja aluslevyjä(prikkoja)
Ja lopuksi M16 mutteri, nippu jätetään 15 mm löysälle.
Tuo isompi M16-120 mm +5kpl M20 mutteria+prikkaa painaa n.670 gr
Ja pienempi M16-90mm + 4 mutteria ja 3 prikkaa n. 530 gr.
Olisin tehnyt toisen pykälää suuremmilla pulteilla/muttereilla jotta olisin saanut lyhyen ja leveän mallin, mutta ei tullut k.o kokoa vastaan.
Kuvassa näkyy tuo "vuoksi-viiksi" jossa on paino uistmen pyrstö , se ei varmaan pilkkiessä pyöri mutta käytän sitä myös uistelussa.
Siksi siinä on noita lukkoja/leijareita. Ja tuo hento uistin rengas toimii "sulakkeena" jos pilkki kiilautuu kiven väliin.
Koukkuna 9/0, lieneekö passeli koko ?


(Jos jäi mysteeriksi miten tämä otsikkoon liittyi, niin venäläinen perseenpäristin on laite joka ei pärise eikä sovi perseeseen)

Poissa lowrance

 • Vakavampi harrastaja
 • *
 • Viestejä: 169
Vs: Venäläinen perseenpäristin
« Vastaus #1 : 17.04.18 - klo:21:04 »
tuolla ei voi epäonnistua.  ;D ;D

Poissa hane

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 17
Vs: Venäläinen perseenpäristin
« Vastaus #2 : 17.04.18 - klo:22:09 »
Jatketaan nyt tätä ketjua kun kissan syöteistä puhe. Viime kesänä oli voittoisa tuollainen liitteen mukainen baithead seisyötillä. Paljun täydeltä kissaa syöttiä vaihtamatta. Omien kokemusten perusteella syötin ei tarvi suuremmin ääntää, kunhan antaa riittävästi pohjakosketuksia.

Perseenpäristimien keksiminen on kyllä toisaalta hyvää ajanvietettä kun ei kalallekaan pääse eli pisteet kaikille tee-se-itse keksinnöille!

Toivottavasti kuvat tulee perille kun niitä ei esikatselussa näy..

Poissa Aapo-A

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 34
Vs: Venäläinen perseenpäristin
« Vastaus #3 : 29.04.18 - klo:06:35 »
Uh! Hane, ei ehkä kannattaisi noita kissoja liottaa tuossa veriliemessä? Käsittääkseni paras tapa saada bakteerit jylläämään... yksi omakohtainen kokemuskin on, kun laitettiin isännän teurasjätteelle haisevaan paljuun (yritettiin kyllä pestä sitä ensin) seitä ja turskaa. Verestettiin kalat, mutta ei aukaistu. Verta tietysti vuoti laariin vielä pitkään ja uusia kaloja nosteltiin kyytiin. Välillä taisi sataa tai sitten ajossa vettä lensi paljuun. Pitkän päivän jälkeen perkasimme kalat rannassa, mutta mökillä huomattiin, että fileet haiseen niin saatanan raadolle, että joka ukolta meni ruokahalu. Niitä yritettiin vielä viruttaa hanan alla, mutta se veripaska-kalma haisi aina vaan. Ei auttanut muu kuin käydä kippaamassa saaliit syvänteeseen. (NOLO!)

Komea on silti saalis, ite en oo saanu ku pari kissaa. Saas nähä mitä heinäkuussa...

Poissa hane

 • Norjankävijä
 • *
 • Viestejä: 17
Vs: Venäläinen perseenpäristin
« Vastaus #4 : 29.04.18 - klo:23:39 »
Tottahan tuo on. Hygienia kuitenkin tuppaa jäämään sivurooliin kun kala puree. Tässä ko tapauksessa marinaadeja taidettiin vaihtaa kerran pari pidempien koukunirrotusten yhteydessä ja lopuksi, kun syönti loppui ja lähdettiin rantaa kohti. Vanhimmat kalat kerkesi olla paljussa n. 2h. Olen uskotellut itselleni että kylmä merivesi säännöllisesti vaihdettuna pitää pahimmat pöpöt loitolla. Kalan laadussa ei olla kertaakaan huomattu moitetta.

Onko mahdollista että fileisiin olisi tullut aromi filerointipaikalla? Katsoin joskus kun itänaapuri silppusi kalaa pakkaseen, suolistus ja pussitus hoitui yhdellä työvaiheella samalla alustalla. Olen kuljettanut omaa leikkuualustaa mukana sen jälkeen.

Miten muut hoitaa tuon hygieniapuolen veneessä (ja maissa)?