Kirjoittaja Aihe: Tuunatut Karikot  (Luettu 1855 kertaa)

Poissa Le penn

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 31
Tuunatut Karikot
« : 31.10.17 - klo:11:16 »
Edellisellä reissulla onnistuin jättämään hopeiset "luomu"karikot pohjaan. Tarkoitus oli maalauttaa noista pakkiin jääneistä muutama vaaleammaksi, mutta  sitten satuin löytämään netistä noita Jigskinz kutistesukkia. Epäilin että tuo turpalevy tuottaa ongelmia, koska näissä ei ole mitään liimaa, vaan nämä kutistetaan vaapun ympärille. Olettamus osottautui oikeaksi, vaaput näyttävät siltä kuin makrilli/silli olisi nielaissut vaapun.
Jigskinz:n käyttö on simppeliä, poistetaan koukut ja renkaat, tehdään pikku kolot runkolenkkien kohdalle ja sitten upotetaan 5 s. kiehuvaan veteen.
Itse kokeilin ensin veden sijasta kuumailma puhallinta, se sulatti pienemmälläkin teholla liian nopeasti, pinta meni ruttuiseksi (makrilli), pinta tosin sileni kun laitoin sen vielä kiehuvaan veteen. Kiehuva vesi ei tosin jaksanut kutistaa aivan tarpeeksi tuota silakan pyrstöä,joten jouduin viimeistelemään sen kuumailma puhaltimella.
Päällyste ei välttämättä ole kovin kestävä(koukun hankaus),mutta toisaata sen pystyy poistamaan vaikka kesken kalareissun.
Itse hommasin nämä ebayn ihmeellisestä maailmasta, mutta näitä piti tulla Wake fishingille myyntiin.
Karikolle tuo suurinkin koko 230 x 130 on hiukan pieni.
Tuo kuvassa alimpana olevan vaapun kyljet on päällystetty Polar baitin uistintarralla, siitä olisi saanut siistinkin, jos olisi päällystänyt koko vaapun ja sitten uudelleen maalannut selän ja vatsan. Nythän se näyttää ihan kontaktimuovilla päällystetyltä koulukirjalta.
Ne polar baitin kalannahka kuviot vaativat pohjalle hopea/kulta teipin.
Jospa näillä(kin) pohja nappaa


Poissa lowrance

  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 157
Vs: Tuunatut Karikot
« Vastaus #1 : 05.11.17 - klo:20:32 »
oletko päässyt uittamaan missään.
muuttuiko uinti ja pysyykö.