Kirjoittaja Aihe: Saltstraumen brygge  (Luettu 2040 kertaa)

Poissa Le penn

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 31
Saltstraumen brygge
« : 17.08.17 - klo:16:19 »
Kolmas yritys kirjoittaa jotain viimekesän reissusta, edellisten kirjoitusyritysten taso laukaisi ilmeisesti tabletissa itsetuho toiminnon .
Eli, tämän kesän reissu tehtiin koko perheen voimin Salstraumeniin, ajatuksena oli kalapaikka jonne/josta ei olisi lauttaa ja mahdollisimman "lyhyt"
ajomatka.
Mökit olivat ihan ok, mutta nämä vanhemmat eivät vastaa tuota nettisivun mielikuvaa, osa uusista oli vielä rakenteilla
Veneet kyllä vastasivat odotuksia laitureissa kellui 30 kpl Gemi 600 veneitä 80 Hondilla ja lowransen 7 tuuman kosketusnäyttö kaiku/plotterella.
Veneeseen ostettiin vuokrattaessa 70 litraa polttoainetta ja luovuttaessa tankkiin jäänyttä ei hyvitetä, respasta ostetut täydet jerryt hyvitettiin.
Kalapaikat olivat jälleen ihan hukassa, ainut mielikuva oli sillan alta saatavista pikku seistä. Respan Kurt neuvoi  että vuonossa ei ole kalaa vaan se on ulompana merellä, pallas paikoista hän mainitsi Sandhornoyan suuren pohjoiseen aukenevan lahden itä ja länsi suun.
Eka päivänä suunitelma oli lähteä sinne ulommaksi, mutta rupesi usko Bodon kohdalla loppumaan ja käännyttiin tuohon "lähelle"Sandhornoyalle,
uistelun tuloksena oli yksi 4 kg turska seuraavan päivän lounaaksi ja jokunen vielä pienempi takaisin heitettäväksi.
Seuraavana päiväna pyysimme lasten kanssa saltstraumenista pikku seitä, ongelmana oli ettei oltu oikein varauduttu niin pienillä vieheillä jotka olisi seille kelvanneet. Onneksi kumimakkien seasta löytyi pari solakkaa 4 tuuman kalajigiä joilla kaloja rupesi tulemaan.
Tänne riittää varusteiksi kuhan jigaus kalusto
Itse kokeilin alussa jotain raskaampaakin, ilman tulosta. Virtauksen voimistuessa päätin että on viisampaa etten kalastele vaan seuraan pyörteitä ja rantoja. Virtaus on todella voimakas ja saimme aikataulut jolloin ei ole mahdollista kulkea sillan ali (eikä lännempänä olevasta kapeasta salmesta)
Joku välipäivä meni Bodossa, yhtenä päivänä lähdimme opas veneen perään vähän kauemmaksi(=40km) Bliksvaerin taakse, täällä oli hyvän näköisiä paikkoja ja takaisin tullessa löysimme parista luodosta 6 -10 kg turskia.
Seuravana päivänä kokeiltiin uistelua, saaliina pikku turskaa, pohjatärppejä ja siimasoppaa (kiduskannesta tarttunut pikku turska plaanaa 70 metrin siimalla yllättävän paljon)
Toiseksi viimeisenä päivänä päätettiin lähteä  kiertämään Landegode, joka on saari 15 km bodosta länteen, kuten tuo Bliksvaerkin, tältä reissulta ei juuri kaloja tullut, vaikka kopaistiin kymmenkunta paikkaa, ehkä syynä oli liian hyvä keli, vene ei juuri ajelehtinut eli pilkittiin samaa reikää.
Viimeisenä päivänä kävin vielä kokeilemassa sandhornoyan lahdella , mutta jopa pikkuturskakin tuntui hävinneen vesien lämmettyä.
Kaikenkaikkiaan normi reissu, enimmäkseen pyytämistä ja vähemmän saamista.
Mökin olisi voinut varata ilmeiseti vain muutamaksi päiväksikin, jolloin tämä soveltuisi hyvin sellaiseen perheen kanssa tehtävään "kevyt"kalareissuun, miinusena oli tuo matka kalapaikoille 35-40 km ja kunnolisten karttojen puute, mökin seinällä oli kartta mutta veneessä ei.
Tuolta matkka pelkällä plotterilla on aika mahdoton kalapaikalle sattua, pitää kyllä vieritää ja zoomata melkoisesti. Parempi on katsoa mökissä mahdolliset paikat etukäteen, ja kun kuvitteli olevansa lähellä niin sitten yrittää löytää ne plotterilla.

Poissa Teletappi

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 38
Vs: Saltstraumen brygge
« Vastaus #1 : 23.08.17 - klo:10:47 »
Paikkoja kannattaa aina katsoa etukäteen kunnon kartoilta ja tietysti luottaa sitten siihen että paikalta tulee kalaa eikä lähteä sokkona etsimään.
Olemme yleensä käyttäneet https://kartor.eniro.se/?c=70.128231,18.981628&z=9&l=nautical sivua missä on hyvät merikartat.