Kirjoittaja Aihe: Sandland 2017  (Luettu 1920 kertaa)

Poissa Antsu

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 73
Sandland 2017
« : 03.08.17 - klo:23:24 »
Reissu Sandlandiin lähestyy. Pitää alkaa orientoitua ja ehkä se onnistuu tänne kirjoittamalla. Vuosi on ollut rikkonainen ja outo. On tullut remontoitua rivitaloasunto lattiasta kattoon, luettua kolmas korkeakoulututkinto, muutettua toiselle paikkakunnalle ja aloitettua erilainen työ. Ajatukset ja fiilikset ovat menneet välillä aika matallalla ja väsymys on mennyt syvälle luuytimiin asti. Elämässä on silti  pysyviä asioita ja ne tuovat rauhaa ja turvallisuuden tunnetta turbulenttisina aikoina. Yksi niistä asioista on pyhä pohjoinen. Sitä kohti olemme aikeissa suunnata kuuden hengen joukkueella elokuun lopussa. Matkaan on lähdössä itseni lisäksi Mika, Heikki, Mikko, viime reissulla ekaa kertaa ollut Tapio ja Norjassa vuoden verran asunut Tomi.

Tällä kertaa varasimme Sandlandista ison veneen, Sildan, ja sen talon, olikohan sinisen. Jos Loppa oli ihana ajaa merellä, niin arvelisin Sildan olevan vielä upeampi. Toivottavasti se pitää virtansa :)

Valmistautuminen on koko joukkueella ollut vielä aika toisaikaista, jos oikein olen mielikuvani tulkinnut. On arvottu osallistujia ja haalittu roinaeriä. Kalastuksia ei ole suunniteltu paljonkaan. Minä tilasin aika kivan oloisen 50lbs:n merivavan Saksasta Am-Angelsportista. Se oli kotiin toimitettuna 98e ja on kyllä tukevan ja fiksun oloinen peli. En nyt muista merkkiä, mutta väri oli punainen :D Täältähän se löytyy: http://www.am-angelsport-onlineshop.de/angelruten/pilk-bootsruten/angelspezi-boot-spezial-2-40m-50lb-bootsrute-norwegen/

Tänään piti ostaa Motonetistä kilon ja puolen kilon lyijykuulia ja pari Savage Gearin isoa swimbaittia. Kaveri vihjasi jenkkilässä suositusta bottom bouncing -pallaksenpyynnistä ja voisihan sitäkin kokeilla. Onhan sitä pohjaa tullut koputettua kissakalojenkin kanssa hyvin tuloksin. Jotenkin kiinnostaa tällä hetkellä taas kaikki muu kuin tavallisen kalajigin pomputtaminen. Syötin käyttö ja erilaisten rigien virittely enemmänkin. Tosin on se ennenkin koettu, että olohuonesuunnitelmat suoraviivaistuvat merellä... Sähkökeloistakin oli porukalla puhetta aikaisemmin, mutta loppujen lopuksi kollektiivinen motivaatio- ja rahataso ei riittänyt niiden hankintaan. Saa sitten taas ihmetellä syvänteen reunalla, että "sieltä niitä saisi, jos olisi sähkökela". Ja joo. Saa kai niitä ilmankin, mutta kun parin-kolmen kilon keiloja kelailee vaikka tunnin verran kilon puntin kanssa ylös, niin silloin se sähkökela alkaa kummasti kiinnostaa.

Kalan tulon suhteen olen ajatellut niin, että olisi ihan siistiä jos muutkin saisivat pallaksia. Minä en välttämättä edes tarvi tällä retkellä. Kivaa se toki olisi, sitä en sano. Mikolle soisin pitkän yrittämisen palkintona kunnon kalan ja Tomille aika pienen. Ehkä enempi sellaisen kampelan :) Eturauhasosasto, eli Tapio ja Heikki, hmm, ehkä makrillit mieheen. Mikalle soisin myös pallaksen.

Mutta entä matkaan liittyvät taiat? Heikki on vaihtanut Louhen paljon pienempään PikkuLouheen ja siihen ei koko joukkue enää mahdu. Millaista karmaa se tuottaa? Mutta on jalopuusisustaa ja kolmen litran kone... Joudumme ottamaan Mikolta sisäänajetun Superbin ja minulta peräkärryn, jotta saa lyijyn ja roinat kulkuun. Kai se niinkin menee. Olisi kyllä ollut kiva mennä yhdellä autolla. Viime reissullakin oli niin mukavaa kun otti selkäkipuihin vähän Sirdoja, niin satoja kilometreja ja useita tunteja katosi aina saman tien ;) Nyt minua on kyllä uhkailtu ajamisella... Onneksi selkä on parempi ainakin nyt. Entä Jopparin Pizza tuplaporonlihalla ja valkosipulilla? Se on ainakin pakko syödä, muuten ei kaloja voi saada...

Pitäisi vähitellen alkaa kokoamaan kamoja jonnekin ja ymmärtää, tarviiko vielä jotain täydentää. Lähiviikkona on vielä töiden kanssa sellaista lentoa, että 25.8 lähtöpäivä saattaa vielä yllättää. Pitää muuten hakea mökiltäkin Ursuit ja paukkuliiivit föliin. Ja mitähän muuta? Vielä lyö vähän tyhjää. Ehkä se tästä.
« Viimeksi muokattu: 05.08.17 - klo:10:01 kirjoittanut Antsu »

Poissa Antsu

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 73
Vs: Sandland 2017
« Vastaus #1 : 13.08.17 - klo:21:36 »
Tänään piti sitten aktivoitua välineiden inventoinnissa ja huoltamisessa. Kaikenlaista roinaa tuli levitettyä työhuoneen lattialle. Aika paljon huonokuntoista sälää meni poistoon. Pari viehelaatikkoa, koukkuja, rigauksia, muoviroskaa. Toinenkin vapa (Nevercrack Fjordspin...) näkyi ottaneen itseensä sen verran, että se meni roskiin. Nyt olisi periaatteessa neljä jotakuinkin toimivaa vapaa ottaa matkaan. Olisi Savage Gearin hyvä merivapa, tuo uusi punainen, Sportexin Jolokia, Abun Hellbender inliner ja sitten pari varavapaa, eli vanha Elite 30 ja sitten japanilainen Awashima; outo peli, jonka ostin viime retkelle. Ongelmana on nyt tuo Accuraten kelan jalka. Se ei vain istu metallisiin kelakiinnikkeisiin, joten se pitää varmaan istuttaa Hellbenderiin. Ja ne lisäkiinnikkeen ruuvit ovat niin lyhyitä, että sitä ei pysty käyttämään. Laitoin kyllä jenkkeihin meiliä, että tarvisin pidemmät ruuvit. Ne eivät kyllä varmaan ehdi ennen reissua, jos niitä edes saa. Huomasin myös, että Penn Squall 40:n jarru takkuili aika pahasti ja purin koko vehkeen osiin. Jarrulevy on ilmeisesti jotenkin liimattu (onko mahdollista?) puolaan, koska ei sitä siitä puolan kyljestä irti saanut. Oli vähän itseensä ottaneen näköinen kyllä. No, putsasin ja tein parhaani. Pakko sen kanssa on pärjätä. Tai no. Ehkä sen jälkeen hieman tilasin Ebaystä Penn Fathom 25:n vipujarrulla varmuuden vuoksi :) Menin keväällä myymään Shimano Torium 30:n mukaan lähtevälle Tapsalle pesutornin kyljessä ja nyt se kostautuu...

Virittelin myös Bigbobeihin uusia koukkurigauksia vaijerikiinnitteisesti. Kokeilin kahta koukkua perään. Saas nähdä, miten se toimii. Jostain olin näköjään ostanut Solvkrökenin levitinhenkareita. Tosi asiallisen oloisia. Niitä voisi hyödyntää Bottom Bouncing -rigissä. Muutenkin olen huomannut, että kaikki Solvkrökenin valmistama näyttäisi olevan tosi laadukasta. Tietävät ilmeisesti, mikä siellä pelittää. Hong kongista piti hakea kesken päivän pari uutta veistä. Valtava halpa Mustadin fileointiveitsi (toiveajattelua?) ja tavallinen puukko. Nyt muuten muistan, että pitää vielä kurkata, saisiko jostain pihdit, missä olisi se kunnon sivuklontti kärjessä. Ei mitään pientä kynttä. Mahtaako ne ehtiä tulla, jos tilaa, saa nähdä. Paljon jäi vielä tekemättä ja monta tuntia meni. Aika touhua.
« Viimeksi muokattu: 13.08.17 - klo:21:41 kirjoittanut Antsu »

Poissa Antsu

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 73
Vs: Sandland 2017
« Vastaus #2 : 20.08.17 - klo:10:13 »
Ei saa mennä enää Motonettiin. Sinne menee liikaa rahaa, jota ei ole. Käväisin vielä siellä ja neljä 24cm Karikkoa tarttui mukaan. Sitten vähän uistinrenkaita ja muuta pientä. Työhanskoja pitää vielä jostain hakea. Nippusiteitä löysin kotoa. Jälkimmäisillä on hyvä vähän tukevoittaa kalajigin kiinnityksiä ja saa niillä tarvittaessa ihan hyvin vaikka sein silmäaukoista rigiin kiinni, jos sellaista alkaa viritellä. Fathom 25 tuli postissa ja näytti aivan pikkunäppärältä. Taidan viritellä se uuteen vapaan kiinni, niin pitäisi olla ainakin yksi toimiva uusi herkku kalastella. Spiderwirerulla on vielä tulon päällä. Toivottavasti se ehtii ensi viikolla. Minusta se ei ole kovin hääviä siimaa, mutta mitään muuta hinnaltaan järkevän oloista en löytänyt tuohon hätään ebaystä. 600m olisikohan 0,39 paksuutta oli noin 60e. Se alkaa hinnaltaan olla ihan ok. Muuten olen itse tykännyt Berkleyn Whiplashista (on kyllä selvästi paksumpaa kuin ilmoitetaan) ja sitten Powerprosta.

Tänään illalla pitää ehkä kaivaa matkalaukku esille ja alkaa laittaa vähän vaatteita kokoon. Huomaa sitten, jos jotain tarvii vielä hankia. Ei kyllä pitäisi. Merinovilloja on ostettu kaiken maailman alennusmyynneistä kun on tullut vastaan. Sandlandin merikartta pitää vielä kaivaa jostain esille.