Välineet > Tee-se-itse

GoPro kiinnikkeitä

(1/2) > >>

Sampsa:
Ajatuksia tulee paljon kun mieli on avoin. Tässä vähän pohjaa näille mietinnöille:
Ensinnä, on tosi hienoa että porukka kuvailee noita Norjan (ja muitakin) rientoja. Usein välineenä on GoPro, toisinaan muita kameroita.
Itse olen sen sortin puritanisti kuvaushommissa, että ottaa pannuun aivan suunnattomasti kaikki materiaali, missä kamera heiluu aivan päättömästi. Jokainen tietää mistä puhun, mutta se on sitten asia erikseen että kuinka paljon se kutakin ärsyttää.

Ratkaisu? 3D tulostin! Tämähän ratkaisee myös tuon GoPron kiinnityksen siimaan.
Ostin siis 3D tulostimen ja nyt kuumeisesti odotan sen saapumista. GoProlle (eri malleille, kotelolla ja ilman) on helppo tulostaa pieni "gyro", joka kolmella akselilla vakauttaa kuvaa. Kyseessä on siis "passiivinen" eli painovoimainen vakain, mutta kyllä se parantaa laatua jo kummasti. Parastahan tässä on se, että kamera voi olla periaatteessa koko ajan kiinni vakaimessa ja kamera+vakain -pakettia voi kiinnittää eri paikkoihin. (Veneen kaide, selfiekeppi, lippiksen lippa, kädensija jne jne.)

Veden alle, eli siimakameraa varten täytyy sitten suunnitella ja kokeilla ja korjata ja kehittää oma "sukkula" kameraa varten, mutta se lienee melko yksinkertainen juttu loppujen lopuksi kuitenkin.

Koko homman ydin on siis se, että jos ja kun alan noita asioita tulostelemaan, niin ideoita otetaan vastaan. Kaikki paras jos jotain hahmotelmapiirrosta saisi ideoista.

"Tuotekehitykseen" ja testaukseen osallistuvalle porukalle tarjoan toki testikappaleet, kun vaan postit maksatte. Jos nämä mallit tulevat ikinä "valmiiksi", niin tottakai myös lopulliset mallit. (On kyllä todennäköistä että tuotekehitys jatkuu ja jatkuu vaan :D)

Muille halukkaille voin sitten myydä kiinnikkeitä yms. kohtuullisella korvauksella.

Onko innostuneita?

Pelipoika:
Vähän samaa tässä itsekin pohtinut kun viimein sai gopron hommattua. Aika alussa tässä guruihin nähden ollaan, eikös sinulla ollut viime kesänä gyrokopteri Arnöyalla?

Jotenkin tuntuu, että ensin pitäisi päättää mihin kameran kiinnittäisi. Jos kehtaisi kalassa käyttää laskettelukypärää, niin homma olisi aika lailla siinä.  ;D

Miten muuten sen waterwolfin kanssa kävi? Tekeekö sillä mitään?

TPJ:

--- Lainaus käyttäjältä: Pelipoika - 05.03.17 - klo:11:10 ---Miten muuten sen waterwolfin kanssa kävi? Tekeekö sillä mitään?

--- Lainaus päättyy ---

Omat kokemukset WaterWolfiin, että muoto siinä on hyvä, nopea ja helppo kiinnittää mitä varmasti sen suunnittelussa on haettu ja saahan sillä selvää mitä vedenalla tapahtuu, mutta mikäli laadukasta kuvanlaatua hakee niin silloin nuo goprot/contourit vievät ilmanmuuta voiton, onhan nämä tietysti eri hintaluokan härveleitä.

2015 WW kamera kävi Lyngenissä Seibåenin matalikon reunalla muistaakseni 70-80 metrissä ja pari kissaa se kalliolla siellä kuvasi ja selvääkin sai vielä vaikka hämärää olikin.
Yksi pikkuisen pallaksen syöksy pohjasta 15 metriä yläpuolella olevaan jigiin saatiin (oli muuten nopea), sen koomemmin ei ole kameraa tullut uitettua, hetken huuma.. ;D

Sampsa:
Siis tätäkö meinaat?   :o ;D 8)
EDIT: Tässä oli linkki

Teen tuosta vielä kattavammankin pätkän, kun ehdin, mutta siinä vähän maistiaisia  ;)

WaterWolf on mielestäni, noh.. Välttävä. Siis tiedonkeruumielessä hyödyllinen, mutta ei varsinaisesti julkaisukelpoista matskua kuitenkaan. Siksi tätä GoPro siimakiinnikettä suunnittelen.. GoPron oma kotelohan antaa syvyyttä vissiin 60m asti, eikä sen syvemmälle kannata mennäkään, kun loppuu valo kesken. Contourilla otin jotain pätkiä 70m syvyydestä ja melkolailla pelkkää kohinaa se lopputulos on. 50m pätkistä saa vielä hyvin selvän kuitenkin.

Tässä topicissa kuitenkin perimmäisenä ajatuksena juurikin se, että kun porukka on kuitenkin tuota siimakiinnitystä jo pidempään miettinyt, niin nyt se olisi sitten oikeasti mahdollista toteuttaa hyvin, eikä askartelemalla. Kun vaan saisin vähän niitä ajatuksia tähän suuntaan, niin voisin jalostaa niitä eteenpäin.

Pelipoika:
Wautsi!  ;D

Äijä on kyllä aikamoinen velho noiden kuvaushommien kanssa. Hienoa jälkeä!

Sääli että tuo Waterwolf on huono vehje. Muitakaan "valmiita" ei ilmeisesti ole markkinoilla joten ajattelin ensi kesänä testailla. Eipä tuon kanssa konkursiinkaan ajaudu... vai tietääkö joku paremman siimaan kiinnitettävän kameran?

Gopro löytyisi kyllä omasta takaa mutta siihen siimatelineen askartelu arveluttaa. Ihme ettei siihen ole valmiita tuotteita olemassa!

Siis ajattelitko tulostaa levy/evähässäkän mihin saisi kiinnitettyä gopron sukelluskotelon? Eli veden vastus vakauttaisi kameraa?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta