Kirjoittaja Aihe: Vuokraveneitä Varangilta?  (Luettu 21497 kertaa)

Poissa Jeh

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 57
Vuokraveneitä Varangilta?
« : 02.08.12 - klo:13:11 »
Moi!

Mahtaako kenelläkään olla kokemuksia Varanginvuonolta venekalastuksesta? Kiinnostaisi paikkana melkolailla paljon mutta kunnollista vuokravenettä tuntuu olevan hankala löytää. Ei tunnu olevan ainakaan yhtään isompaa kaupallista merikalastuskohdetta, vai onko? Lienee enempi lohenkalastukseen painottuvaa seutua...

Poissa JSR

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
Vs: Vuokraveneitä Varangilta?
« Vastaus #1 : 02.08.12 - klo:20:33 »
www.varanger.com löytyy yhteystietoja eri leirintäalueille yms. Monet niistä tarjoavat mahdollisuutta merikalastukseen, joten luulisi niistä löytyvän vuokraveneitä.
Tai laittamalla mailia vaikka Vadsön tai Vardön matkailuneuvontaan, niin sieltä oletettavasti tulee yhteystietoja veneitä vuokraavista henkilöistä.
Meillä oli viime kesänä pari päivää Pykeijasta vuokralla vene yksityiseltä. Ei kylläkään mikään kummoinen, reilu 5m tasaperäinen kuitupaatti 25hp koneella, mallia nykäise käyntiin ja aja hauiksella. Hintaa oli 100€/vrk sis. bensat.
Kyllä sillä (harvinaisen) tyynessä kelissä seilasi Pykeijan edustalla turskaa, seitiä yms pyytämässä, unohtamatta lähiseudun hiekkamatalikoita. Valitettavasti itselläni ei ole ks. henkilön yhteystietoja, joten en voi niitä antaa.

Itselle jäi vähän sellainen kuva, että ainakin turska on Varangilla pienempää kuin muualla, liekö sitten isot jossain ulompana, mutta saimme paikallisten puheista sellaisen kuvan, että jo 10kg turska on tuolla erittäin hyvä saalis. Muuten saalis kyllä saattaa kertyä aika kirjavaksi, vai mitä tuumaatte, jos vartissa veneeseen nousee turska, sei, kolja, keila, puna-ahven ja kissakala. Pallastakin alueella esiintyy kuulemma hyvin.

Suurin miinus Varangissa on ehdottomasti se, että se on niin pirun altis kaikenlaiselle tuulelle. Ihan sama mistä tuulee, niin aina se pääsee puhaltamaan. Kyllä tuolla pari päivää jaksaa kelluskella jos kelit on hyvät, mutta pidemmälle reissulle en suosittele. Voi tulla aika paljon rannalla odottelua tuulen takia, kun kelvollisia tuulen suojia ei ole oikeastaan missään.


Poissa Jeh

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 57
Vs: Vuokraveneitä Varangilta?
« Vastaus #2 : 20.08.12 - klo:10:28 »
Vestre Jakobselvalla käytiin lohireissulla, majoitus oli merenrannassa Pikkuskitsissä... Siinä vaan tuli huomioitua että kalaa kantoivat paikalliset rantaan, jos jonkinlaista. Ja olipa siinä isompaakin turskaa. Kukaan vaan ei osannut kertoa mistä saisi venettä vuokralle.
Oli muuten majoituksena aivan mainio tuo Pikkuskitsi. Hinta kohtuullinen ja tilat riittävän hyvät. Ainoa miinus oli pienehkö pakastin...