Kirjoittaja Aihe: Kausi avattu lofooteilla.. (Youtube linkki)  (Luettu 6331 kertaa)

Poissa Veku1

  • Admin
  • Merikalastuksen osaaja
  • *
  • Viestejä: 404

Poissa Jouni J

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 4
Vs: Kausi avattu lofooteilla.. (Youtube linkki)
« Vastaus #1 : 27.03.16 - klo:01:27 »
Moi. Viimeinen kalastuspäivämme on takana. Litkimme kolmenkymmenen viiden kruunun tuuborgia ja pohdimme turskan (törsk) kalastusta. Tämä voi muotoutua lyhyeksi tai pitkäksi reissuraportiksi, päätyen täysin väärälle foorumin osiolle. Mutta liittyy linkitettyyn videoon.

Ajeltiin Lofooteille viikko sitten elikkä 20.3.2016. Otettii sitte kastiketta ja lähettii kalalle. En muista mitä saatiin ekana päivänä mutta tarkka kronologinen aika-avaruus-jatkumo ei ole tarinan kannalta olennainen. Reissumme alkoi (ja päättyi) kuuden miehen kokoonpanolla. Kahdella veneellä ja yhdellä mökillä. Kalastimme aktiivisesti kuusi päivää seitsemästä. Noin keskimmäisenä päivänä sääolosuhteet olivat liian otolliset kortinpeluun kannalta, emmekä kyenneet nousemaan laivaan. Vieheinä käytimme painavia kumisia ja metallisia juttuja. Osa niistä jäi pohjaan. Kuitusiiman solmu kannattaa kastella ennen kiristystä kiihkeää fellaatiota vastaavalla intensiteetillä. Testasimme tätä lähestulkoon kolmen isbjörnin ajan ja päädyimme kiistattomaan yksimielisyyteen suorasta verrannollisuudesta kuolan määrän ja siiman solmukohdan kestävyyden suhteen. Käyttämämme siimat olivat lähes poikkeuksetta PowerPro -kuitusiimaa vetolujuudeltaan about 40kg.

Reissumme kohteeksi valikoitui Offersoy (jälkimmäinen o = norjalainen ö) Feriecenter tai -senter, monestakin syystä. En aijo mainita jokaista julkisesti, mutta eräänä vähemmän vähäisimpänä odotukset suurista Skrei-Turskista. Mikä on Skrei? Luulen tietäväni. Tärkeämpänä kysynkin Teiltä, että missä ja milloin on Skrei? Ne parvet, jotka täyttävät länsivuonon siten, että itse Jeesus tuntisi kykynsä tarpeettomaksi katsellessaan virvelimiestin marssia lofooteilta steigeniin kutu-törskien päällä astellen? Me saimme Skreitä. Saimme kuuteen mieheen kuuden päivän reissulla useita. Lähes kymmenen. Suurin oli lähes viisitoista kiloinen! On siinä taistelua kerrakseen, kun minuutin ajan voi mies tuntea elävänsä. Tämän ohikiitävän kamppailun aikana puserretaan tunteita hikipisaroina ulos enemmän kuin keskimääräisen sammumiseen johtavan känniaktin aikana.

Ensimmäiset viisi päivää saimme lomailla ja kalastaa kaikessa rauhassa. Meitä ei häiritty liiemmin naapureiden tai kalojen toimesta. Kuitenkin reissumme loppupuolella yksi, kaksi tai kolme naapurimökkiä sai asukkeja suomen ulkopuolisista skandinaaviaan kuuluvista maista. Teimme yhden erikoisen havainnon ruotsalaisesta kalastuskulttuurista: mökeissä oli naisia. Merelle näillä jumalaisilla evoluution tuotteilla ei näyttänyt olevan asiaa, mutta naapurimökeistä kantautunut aistikas ruuan tuoksu kirvoitti meidän retkikuntamme himot äärimmilleen.

Pallaksen pyynti se on niinku ettis heinää neulatyynystä. Yks Me saatiin (videolla on todisteet). Minun venekunnallanihan ei tosin ollut tähän tapaturmaan osaa eikä arpaa, pakenimme matalikolta lähes puoli minuuttia ennen tärppiä. Jätkät siinä sai sitten antaa kaikkensa (75kg + 85kg  + 82kg + 6 litraa X 4,7%) jotta saivat tämän ahnaan 16,5 kiloisen lapsen veneeseensä. Maukas soppa kyseisestä lahnasta loihdittiin. Voi sitä rajatonta riemua! Skrei on täällä! Mutta missä?

Aivan yhteenvetona tähän väliin nyt vetelen. Oli ruijjalainen 16,5 kiloa. Molva X 1 kpl. Puna Maukka (ahven) jonka keila oksensi veneeseemme. Muutama pakastealtaan kuningas. Oli Törsk 14,7kg, 13kg x 2, 11,jotain x 1, 10kg x pari. Entä ne Skrei-parvet, joita pitkin Iso-J käveli uudessa testamentissä jerusalemista beetlehemiin? Vuosi sitten oltiin viikkoa aiemmin Steigenissä, Skrei-miesten paratiisissa. Ryypättiin paikalliseen pubiin 200e/ilta, kalastettiin noin 250 tuntia vuorokaudessa ja saatiin pakkanen täyteen. Mutta sellanen jääkaapin alapuolella oleva keittiökalusteisiin asennettu, ei mikään arkku. Silloin ei kymppiä rikottu. Paitsi sillä pallaksella mitä kolme miestä halasi Kvernön kaiteella ennen "vapauttamista".

Kysynpähän siis harjaantuneiden kalamiesten vinkkejä. Mihin ja milloin suosittelisitte meidän suuntaavan noin vuoden päästä (Skrei-sesöng) että pääsisimme upottamaan koukuilla varustetun kaalimato.com-tuotteen syvyyksiin siten, että se herättää kiivasta kamppailua barentsin meren tulisieluisten +20-kiloisten kiimaisten nappisilmien keskuudessa? Haluamme Sinne, missä se kuuluisa kaiku täyttyy paksuista punaisista viivoista ja kalaa nousee niinku mulla nousee "down there" viikon reissun jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 27.03.16 - klo:13:35 kirjoittanut Jouni J »