Kirjoittaja Aihe: CCC 2015  (Luettu 4104 kertaa)

Poissa Sampsa

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 90
CCC 2015
« : 15.05.15 - klo:10:53 »
Laitetaanpa tämäkin jo perinteeksi muodostunut ketju tulille.

Meillä tosiaan Camp 1, 23-30.5. Foorumilaisista matkassa mukana ainakin JSR ja MSC minun lisäkseni, tietty.

Kameroita on mukana vähintäänkin liikaa, uskaltautuisin lupaamaan että kuvaa tarinalla (ja tärinällä) höystettynä tältä ja myös viime vuodelta (vihdoin) ilmestynee ainakin CCC:n FB ryhmään ja toivon mukaan linkkejä videoihin myös tänne.

Ku kaikki muutkin aina saa..

Poissa JSR

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
Vs: CCC 2015
« Vastaus #1 : 27.05.15 - klo:03:02 »
Jep, viikko alkaa olla puolivälissä, ja hiljaista pitelee, niin foorumille kirjoittamisessa, kuin kalasaaliissakin. Turskat on kateissa, hajakaloja siellä täällä, eikä isoista juurikaan havaintoja. Ole-Petter arveli, että vedessä olisi niin runsaasti planktonia, että se ajaisi turskan syvälle. Tämä teoria syntynyt vuosien verkkokalastuksen aikana syntyneistä havainnoista. Vähän alkaa tehdä mieli uskoa tuohon...Evengrungen turskamarkkinat oli peruttu, kahteen veneeseen yhteensä 3 turskaa, ja nekin yhdellä kertaa samale miehelle. Yksi sataman vaa'an mukaan 15kg, mutta silmäpuntari sanoo että max 12kg. On kekkosen kalavaaka näköjään löytänyt tiensä tännekin.

Paltaita ei kovin montaa ole saatu, mutta kaksi on päätynyt ruokapöytään. Yksi arviolta viidentoista kala katkaisi tottumattomalta kalamieheltä perukkeen ja vei royberin mennessään. Kolme valtavaa pallasta on nähty. Yksi jigiin tarttunutta turskaa hamunnut oli kuulemma aivan käsittämätön jätti, eikä ne kaksi muutakaan pieniä ole ollut.

Kissaa sen sijaan on ihan tolkuttomasti, kun vähän osaa etsiä. Eilen (siis toissapäivänä) yhdellä veneellä todella nopeaan tahtiin arviolta 30 kissaa, joista 16 epäonnisinta jatkavat matkaansa kohti suomalaista ruokapöytää. Äsken tultiin vesiltä, ja silloinkin ei paltaan syöttipyynnistä tahtonut tulla mitään, kun kissa roikkui milloin mitenkin seissä kiinni...

Niin, ja jos tekijä tämän lukee, niin toivottavasti tuntee piston sydämessään. Camp 1 kärsi pienimuotoisia vesivahinkoja, kun putkisto tukkeutui ja paikat alkoivat tulvia. Ole ja paikallinen putkimies kyllä hoisivat homman kuntoon, ja syyllinenkin löytyi : kasaan rytistetty kaljatölkki !!! Kuka he****tin ku****pää on niin kännissä, ettei tajua, ettei sitä lapparitölkkiä (tukoksen aiheuttanut merkki ei ole tiedossa) sullota vessanpönttöön.

Mutta aamulla taas vesille, kissat ja paltaat varokoot !

-JSR

Poissa JSR

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
Vs: CCC 2015
« Vastaus #2 : 01.06.15 - klo:15:23 »
No niin, semmoinen viikko takana ja pari päivää jo kotona palauduttu.
Vaikeaa oli, turskat ihan totaalisen hukassa. Itse ei edes jaksettu sen suuremmin edes alkaa tuhlaamaan aikaa, kun muillakaan venekunnilla ei kovin kummoista tulosta ollut nähtävissä. Jokusia kympin kahden puolen olevia turskia olivat saaneet, mutta yleensä niitä näki yhden tai kaksi venettä kohden. Pienempiäkään ei kovin paljoa näkynyt. Mihin lienevät hävinneet. Tosin pieni sei alkoi saapua Arnöyankin rannoille, joten voi olla, että lähipäivinä turskaralli käynnistyy uudelleen paljon lähempänä kuin Evengrunge.

Kissakalaa oli koko viikon tarjolla tasan niin paljon kuin halusi ja vähän ylikin. Yleensä pallasjahdin tälli osoittautui 3 kilon kissaksi...
Paltaiden kanssa oli sellaista semi-hiljaista, tosin viimeiseen 2 päivään saatiin 4 mittakalaa ylös, nämä 2 x 90cm (7,4 ja 7,6kg) sekä 12,2 ja 14,5kg. Yksi 90cm royberilla sataman edestä, loput seisyötillä pohjoisemmasta.
Lauköyan pohjoiskärjessä majailee yksi melkoinen roikale, nykyiseltä ristimänimeltään Pentti. Oli kerran hamunnut jigissä roikkunutta arviolta kympin turskaa. Pari kertaa oli kiinnostunut jigeistä/ syöteistä ja noussut niitä katsastekemaan kaiun mukaan, mutta tärppiin asti ei riittänyt mielenkiinto. Kuka koukuttaa Pentin? Tosin kala luultavimmin on kyllä naaras, sillä sen verran suuri se on, että taitaa uroksen maksimikoko olla ylitetty aikaa sitten...

Mutta JSR ja kumppanit kiittävät Crazy Codia jälleen kerran. Erityis kiitos Ole-Petterille, joka teki hienoa ja nopeaa työtä keskellä yötä, jotta camp1 vaivannut putkisto ongelma saatiin kuntoon, ja wc/suihku ja muut vedet käyttöön.