Kirjoittaja Aihe: Tapsin teko Norjan vuonopilkkiin  (Luettu 4714 kertaa)

Poissa jouniolavi

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 3
Tapsin teko Norjan vuonopilkkiin
« : 11.08.14 - klo:08:08 »
Onko hyviä vinkkejä, miten rakennetaan tapsi vuonopilkkiin? Siis se n. 1,5 metrin monifiilin pätkä, johon lisätään 3-4 kpl 15-25 cm sivuhärpäkettä + koukku esim. väliveden otusten nappaamiseksi.  Monon koko lienee n. 1 mm mutta entä solmut ja nuo houkuttimet?  Lukkojen koko, koukkujen koko jne....?

Poissa jester burk II

  • Vakavampi harrastaja
  • *
  • Viestejä: 111
Vs: Tapsin teko Norjan vuonopilkkiin
« Vastaus #1 : 11.08.14 - klo:11:41 »
Tapsiin ei mielestäni kannata laittaa yhtä gummimakkia enempää kahdesta syystä: 1) pilkkiä ei saa upotettua pikkuseiparven läpi ilman että kaikki koukut ovat täynnä pikkukalaa ennen kuin pyytö kohtaa isommat kalat, 2) jo kaksi ns isoa kalaa samaan aikaan saattaa repiä tapsin kuin hämähäkin seitin, saati sitten jos niitä on useampi. Itse ainakin mieluummin pelehdin kalojen kanssa yksitellen, käytämme litkaa ainoastaan kalastaessamme Makrillia tai Silliä syötiksi(poikkeuksena Puna-Ahvenen ja muiden pienempien syvän meren eliöiden pyynti). Seuraava solmu on hyvä tapa kiinnittää gummimakit: www.skitfiske.net/Ovrigt/Fiskeknutar/upphangar.jpg silmukan koko noin 100-150mm, gummimakin koko n 10/0 - 12/0. Päihin vahvat leikarit kiinnittämistä varten. Eli leikari - vieherengas - leikari molemmissa päissä, viehelukko on riskitekijä kalastettaessa ns isoja kaloja.
« Viimeksi muokattu: 11.08.14 - klo:11:46 kirjoittanut jester burk II »

Poissa jouniolavi

  • Norjan merikalastuksesta kiinnostunut
  • Viestejä: 3
Vs: Tapsin teko Norjan vuonopilkkiin
« Vastaus #2 : 11.08.14 - klo:13:01 »
Jesterille kiitos. Kaiken uhallakin aion kokeilla parin makin kanssa mutta viehelukkon kanssa ei kannattane leikkiä.  Laitoin viestin myös kalastus.comiin, sieltä löytyy yksi kommentti.
http://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/tapsin-teko-norjan-vuonopilkkiin-0#comment-959407

Crazy-Cod Camp

  • Vieras
Vs: Tapsin teko Norjan vuonopilkkiin
« Vastaus #3 : 20.08.14 - klo:11:49 »
Terve!

Tee erilaisia tapseja, osa gummimakilla ja osa ilman. Vaihdat sitten tarpeen tullen vesillä. Lukkojen ja leikarien osalta suosittelen OWNER:in tai SEBILE:n tuotteita. Leikareiden ja lukkojen kesto saisi olla 80kg tai parempi.