Kirjoittaja Aihe: CCC 7-14.9.2013  (Luettu 1943 kertaa)

Poissa JSR

  • Norjankävijä
  • *
  • Viestejä: 41
CCC 7-14.9.2013
« : 18.09.13 - klo:17:14 »
Taas olisi yksi CCC reissu takana. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan ryhmän ydin porukka (minä, Antti ja Mika) mukana, ja loput touhussa ensikertalaisia. Tai no, ei nyt ensikertalaisia ihan, mutta ensi kertaa CCC:ssä. Olihan tällä kertaa mukana myös kaveri, jolla kokemusta mm. Norjalaisen siima-aluksen kapteenin tehtävistä...

Vähintään yhtä perinteisesti olimme perillä Arnöyalla varhain aamulla. Osa porukasta oli perillä jo perjantaina ja pääsivät korkkaamaan leirin uuden Camp 4:n. Reissun ekat kalat, eli kasa seitiä ja ensimmäinen makrilli oli poimittu kyytiin jo lauttaa odotellessa.

Lauantai antoi alkajaisiksi kasan pallashavaintoja, mutta tärppejä kummempaa nyppysoppaa niistä ei aikaan saatu. Toinen vene sen sijaan toi rantaan komean 22kg turskan. Pari muutakin, litkassa olleessa seidissä olleista purujäljistä päätellen isoakin kalaa oli siimoissa roikkunut.

Sunnuntaina Arnöybåenin alueelta ylös nousi omalle venekunnalle nätit 17,5kg ja reilu 12kg turskat ja pari muuta kymppirajalla keikkunutta. Tuo 17,5kg osui eilisen tapaan Norjanmeren ensikertalaiselle. Oli muuten jännä huomata, ettei koko päivänä syöttikala kelvannut lainkaan, vaan jigit ja pilkit kelpasi. Myös litkan mustekalat sai olla rauhassa joitain pieniä sattumia lukuunottamatta.
Samana aamuna tuli tutustuttua uuteen tuttavuuteen omalla kohdalla, nimittäin makrilliin. On se vaan vikuri ja vikkelä kala siimassa. Ainakin jos niitä roikkuu siimassa 4 kappaletta kerralla... ;)

Maanantaina pojat toisella veneellä kunnostautui paltaan pyynnissä, syöteillä nousi ylös 8,1kg, 8,3kg ja tasan 10kg lätyt. Illalla olikin sitten aika nauttia maistuvasta savupaltaasta. Sai samalla 7 hengen porukkamme vähän pallasta myös kotiin viemisiksi.
Miinuksena pojat onnistui sohimaan yhden vavan telineestä alas. Lauköyan kärjestä pojat löytyy noin 30m syvyydestä upouusi Kineticin waterspeed vapa, Okuman kela ja puola täynnä Whiplashiä...

Seuraavat päivät tuotti kalaa epäsäännöllisen säännöllisesti. Omalle venekunnalle pari 10-12kg turskaa, mutta pallasjahdissa hiljaisempaa. Toinen venekunta haki pakoilta tuliaiskalat, eli pari sataa kiloa 1,5-2,5kg seitiä.
makrillienvähäinen määrä vähän alkoi ihmetyttämään, niitä kun piti olla jokapaikka täynnä. Ei varmaan sitten osattu onkia.

Torstaina tuli sitten koko reissun unohtumattomin päivä, kun ensin omaan syöttiin narahti pallas, kerrankin niin, että pysyi ylös saakka: 27kg. Aika mukavan kokoinen ensimmäiseksi ruijanpaltaaksi :)
Vaikka lähellä olikin, ettei tämäkin mennyt, sillä millinen monotapsi otti ja katkesi samalla sekunnilla kun nostokoukku osui kalaan. Solmu suoraan suurimpien hampaiden kohdalla...eihän se voi kestää millään. Tai sitten vähän kehno solmu
Toinen venekunta toi rantaan kasvot sädehtien varsinaisen roikaleen: 17kg merikrotin!!!

Perjantaina sitten jahdattiin molemmilla veneillä pallasta, mutta heikosti meni. Janne sai elämänsä ensimmäisen paltaan, noin 3 kiloa, muilla ei muutamaa varovaista tärppiä kummempaa. Väliäkö tuolla. Varsin hyvä viikko takana. Oikeastaan paras koskaan, sillä saimme kalaa tasaisesti kokoajan, ja isoja (yli 10kg) kaloja saatiin viimeistä päivää lukuunottamatta jokaisena päivänä. Unohtamatta sitä, että kelit olivat erittäin hyvät, eikä tuulien takia jäänyt yhtään päivää väliin, eikä sateistakaan ollut haittaa. Yhtenä päivänä oli "vähän" sumuista, mutta ei tuo haitannut. Maisemat oli sitten senkin edestä upeat. Hyvää kannatti odottaa, ja rankan vuoden paineet hellitti kummasti. Nyt on hyvä palata takaisin yliopiston luentosaliin...
Kuten tähänkin saakka, oli porukka erittäin tyytyväinen reissuun. Ei voi valittaa. No ehkä vähän sitä, ettei isoja seitejä saatu yhtään, suurin sei taisi jäädä alle 3kg. Mutta väliäkö tuolla. Muuten oli antoisaa ja kuten asiaan kuuluu, niin homma toimi porukan kesken hyvin ja hauskaa oli kaikilla.


Tässä pari kuvallista maistiaista kuluneelta viikolta:

Ryhmä Rämä kiittää vielä kerran Petriä ja koko Crazy Cod Campia. Palaamme taas ensi vuonna :)